Kako kupiti kriptovaluto v Avstraliji

Nizke pristojbine

swyftx Obiščite spletno mesto

Varnost

coinpot Obiščite spletno mesto

Mobilna aplikacija

izmenjava coinjarjev Obiščite spletno mesto

V tem priročniku boste našli koristne informacije o nakupu kriptovalut v Avstraliji, da boste lažje začeli z dobo digitalne valute. Nekatere borze zahtevajo denarnico, preden lahko kupite kriptovaluto. Če denarnice nimate, preberite naš vodnik o najboljših denarnicah za strojno opremo Bitcoin.

Kako kupiti kriptovaluto v Avstraliji

Če želite kupiti kriptovaluto v Avstraliji z uporabo borze, sledite tem korakom:

Kaj je v tem priročniku? 1Kako kupiti kriptovaluto v Avstraliji2.Ocene izmenjave kriptovalut3.Kaj je kriptovaluta?4.Kaj je bila prva kriptovaluta?5.Naložbe v kriptovalute6.Katero kriptovaluto naj kupim?7.Ali je zakonito vlagati v kriptovalute v Avstraliji?8.Ali lahko trgujem s kriptovalutami v Avstraliji9.Kako slediti portfelju kriptovalut?10.Zaključek

Ocene izmenjave kriptovalut

V Avstraliji je več borz kriptovalut za nakup altcoinov. Vsaka borza ponuja nekoliko drugačno uporabniško izkušnjo z različnimi funkcionalnostmi, provizijami za trgovanje, načini nakazila in storitvami za stranke. Da vam je bilo lažje, smo vsako izmenjavo ocenili in ocenili na podlagi zgornjih meril.

Za dodatne informacije uporabite spodnje povezave ali pobrskajte po kategoriji Exchange.

 • Swyftx
 • Neodvisni rezervat
 • Coinspot
 • Zebpay
 • Digitalni val
 • CoinJar
 • ZipMEX
 • Bitcoin Avstralija
 • Enostavno kripto
 • Binance Lite
 • Cointree
 • Trgi BTC
 • Kaj je kriptovaluta?

  Kriptovaluta je digitalno, internetno sredstvo, zasnovano za delovanje kot izmenjevalno sredstvo, ki uporablja močno kriptografijo za olajšanje varnih finančnih transakcij, nadzor nad ustvarjanjem dodatnih enot in preverjanje prenosa digitalnih sredstev.


  Vzvod kriptovalut tehnologija veriženja blokov ki uporablja decentraliziran in pregleden sistem, v nasprotju s centralizirano digitalno valuto, pogosto imenovano „fiat“, ki jo nadzorujejo centralni bančni sistemi. Decentraliziran nadzor vsake kriptovalute deluje tehnologija porazdeljene knjige ki služi kot baza podatkov o javnih finančnih transakcijah.

  Kaj je bila prva kriptovaluta?

  Prva kriptovaluta je bila Bitcoin, ki jo je leta 2008 izumil Satoshi Nakamoto. Njegova vizija je bila ljudem zagotoviti nadomestni finančni sistem, kjer je lažje prenašati sredstva neposredno med dvema strankama v transakciji, ne da bi potrebovali zaupanja vredno tretjo osebo, kot je banka ali izdajatelj kreditnih kartic..

  Bitcoin je bil zasnovan kot sistem enakovrednih elektronskih gotovin ali povedano preprosto medij za izmenjavo, ki omogoča varna plačila spletnih transakcij.

  Naložbe v kriptovalute

  Avstralce, ki razmišljajo o naložbah v kriptovalute, kot so Bitcoin, Ethereum ali XRP, je treba gledati tako kot na kateri koli drug finančni produkt. To pomeni, da trgovanje in vlaganje v kriptovalute pomeni veliko tveganje za izgubo kapitala in ni primerno za vsakega vlagatelja.

  Z vlaganjem v kriptovalute lahko zaslužite veliko denarja, če izberete pravega in ob pravem času. Obstaja pa tudi veliko tveganj, na katera morate biti previdni, preden se odločite za naložbo v kripto.

  Katero kriptovaluto naj kupim?

  Za začetnike je to lahko prvo vprašanje, ki se vam poraja, ko se odločite za začetek uporabe kriptovalut. Želite vlagati v nekaj, v kar verjamete in v kar ste raziskovali in se počutite prijetno, ko vlagate.

  Objavili smo uporabne vodnike o tem, kako kupiti priljubljene kriptovalute, da boste lažje začeli s klikom na spodnji gumb »Več o tem«. Ne pozabite, preden naložite, se prepričajte sami raziskujte kovanec.

  Nauči se več ethereum Nauči se več Ripple XRP Nauči se več litecoin Nauči se več kardano Nauči se več Nauči se več

  Vsak kovanec ponuja drugačen namen in uporabo z uporabo tehnologije veriženja blokov. Kripto kovanci, ki niso Bitcoin, so splošno znani kot “altcoin”. V času pisanja tega članka je prevladovanje trga Bitcoin trenutno zasedalo 70%. To pomeni, da trenutno vlagatelji raje kupujejo Bitcoin v primerjavi z drugimi kovanci za kriptovalute.

  Ali je zakonito vlagati v kriptovalute v Avstraliji?

  Avstralska vlada meni, da je kriptovaluta oblika lastnine in torej sredstvo za namene davka na kapitalski dobiček. Če sodelujete pri pridobivanju ali odsvojitvi kriptovalut, je to predmet davčnih posledic. Avstralci se morajo zavedati, da se naslednje dejavnosti kriptovalut štejejo za obdavčljive dogodke:

  • Trgovanje s kriptovalutami (postopek prodaje ene kripto valute za drugo)
  • Prodaja kripto v avstralske dolarje
  • Podariti kriptovaluto kot darilo prijatelju ali družini
  • Prejemanje kriptovalut kot zaslužka (npr. Kripto rudarstvo)
  • Nakup blaga in storitev s kriptovalutami

  Če želite izvedeti več, preberite naš članek o 10 najpogostejših pogostih vprašanjih o davku na kripto v Avstraliji.

  Ali lahko trgujem s kriptovalutami v Avstraliji

  Obstaja več borz za trgovanje s kriptovalutami, ki so na voljo trgovcem, ki prebivajo v Avstraliji, da ustvarijo račun in špekulirajo o cenah sredstev kriptovalut..

  Trgovanje je lahko zelo donosno, če imate ustrezen nabor spretnosti, disciplino in obvladovanje tveganj. V enem dnevu lahko cena BTC niha precej dlje od vaše nagnjenosti k tveganju in povzroči, da vlagatelji izgubijo več kot prvotna naložba.

  Medtem ko priljubljenost kriptovalut narašča, bi se morali vlagatelji zavedati teh tveganj. Zlato pravilo trgovanja je, da nikoli ne smete tvegati več kot 5% svojega kapitala pri eni sami trgovini.

  Kako slediti portfelju kriptovalut?

  Če ste vlagatelj ali trgovec s kriptovalutami, je lahko spremljanje premoženja kriptovalut na več borzah resnična bolečina. Še posebej, ko gre za davčni čas in za prijavo kripto poročila o kapitalskem dobičku.

  Obstaja več orodij za upravljanje portfelja, kot sta Shrimpy in Quadency, ki omogočata upravljanje celotnega portfelja na enem mestu.

  Ko gre za prijavo dobička in izgube za davke, obstajajo spletne programske aplikacije za kripto davek, ki spremljajo vse vaše posle na več borzah. Vsaka programska oprema vam lahko pomaga pri izračunu dobička in izgube za izpolnitev davčnih obveznosti.

  Nekaj ​​najboljših programskih orodij za kripto davke je:

  • TokenTax
  • Koinly
  • Seštevanje
  • Zenledger
  • Cryptotrader
  • Davki na Bitcoin
  • Vzvišeni IP

  Zaključek

  Upamo, da je bil ta vodnik koristen za prebivalce Avstralije, ki želijo vedeti, kako kupiti kriptovaluto v Avstraliji.

  Pri kakršni koli finančni naložbi poskrbite za lastno raziskovanje in skrbni pregled kripto valute ter pred nalaganjem sredstev preberite ocene na kripto borzi. Če še niste, predlagamo, da najprej kupite denarnico za strojno opremo za kriptovalute, da shranite naložbo.

  Če se vam je ta članek zdel koristen, ga delite s svojim socialnim omrežjem.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map