Zašto se potražnja za Blockchain vještinama povećava 2020. godine

Blockchain se pojavio kao obećavajuća tehnološka alternativa za poduzeća širom svijeta. Pokazala se kao obećavajuća tehnologija za rješavanje složenih problema. Kao rezultat toga, obećanja blockchain tehnologije za poduzeća također se izravno pretvaraju u potražnju za blockchain vještinama. S druge strane, također možete pronaći razne podatkovne točke za potvrđivanje porasta potražnje za blockchain profesionalcima.

Prema Glassdooru, potražnja za poslovima temeljenim na blockchainu pokazala je rast od 300% u 2019. u odnosu na prethodnu godinu.

Na temelju vašeg znanja o blockchain krajoliku, možda ste istražili neke od obećavajućih mogućnosti karijere u blockchainu.

Međutim, ono što točno čini blockchain jednom od najtraženijih vještina u 2020. godini jedna je od istaknutih briga. Ako želite istražiti razloge zbog kojih je blockchain jedna od najtraženijih vještina u 2020. godini, stigli ste na pravo mjesto.

Sljedeća rasprava vodi vas kroz neke od važnih statistika koje pokazuju dominaciju blockchaina u različitim sektorima. Osim toga, možete odrediti određene teme koje pokreću potražnju za blockchainom kao jednu od vrhunskih tehnoloških vještina. Nadalje, također možete saznati pouzdane i vjerodostojne informacije o mogućnostima za karijeru pomoću blockchain tehnologije.

Upišite se sada: Besplatni tečaj iz osnova blokchaina

Blockchain i potencijal za rast

Mnogi su čitatelji sigurno stekli osnovni uvid u blockchain tehnologiju. Dolazak kriptovaluta skrenuo je pozornost svijeta prema blockchainu. Od 2009. godine blockchain tehnologija prilično je napredovala i postala jedan od često izgovaranih izraza na sastancima korporacija. Stoga potražnja za blockchain vještinama nije samo rezultat uvođenja nove ometajuće tehnologije. Poduzećima su potrebni blockchain profesionalci sa vještinama koje će im pomoći da iskoriste većinu blockchain tehnologije za postizanje svojih poslovnih ciljeva.

Mnoge istraživačke tvrtke neprestano su ukazivale na mogućnosti višestrukog povećanja ulaganja u blockchain tehnologiju. Do 2023. godine svjetski bi se troškovi blockchain rješenja procijenili na gotovo 15,9 milijardi. Od 2019. svjetski izdaci za blockchain tehnologiju iznosili su 2,7 milijardi dolara, uz obećavajuće poremećaje u financijskom sektoru.

Uz to, vrijednost blockchaina za prehrambenu i poljoprivrednu industriju iznosi 41,9 milijuna USD, čime pokazuje potencijal blockchain tehnologije izvan financijskog sektora. Prema Globalnom istraživanju blokchaina za 2020. godinu tvrtke Deloitte, gotovo 39% starijih rukovoditelja i praktičara usvojilo je blockchain u proizvodnju.

Ako se uzmu u obzir tvrtke čija je vrijednost veća od 100 milijuna dolara, udio usvajanja blockchaina povećava se na 41%. Stoga potencijal za rast u blockchain industriji služi kao istaknuti razlog povećane potražnje za blockchain vještinama.

Ako još uvijek imate pitanja o rastu i budućnosti Blockchain tehnologije, pročitajte sada kakva je budućnost Blockchaina!

Razlozi za sve veću potražnju za blockchain vještinama

Pa, što točno blockchain pruža poduzećima koja povećavaju svoju potražnju? Blockchain je vrhunska tehnološka vještina u 2020. godini, s sve većim fokusom na digitalnu transformaciju. U slučaju nedavne pandemijske krize, poduzeća su morala reformirati svoje opskrbne lance i konvencionalne operacije. S kupcima kod kuće, tvrtke žele rješenja da ih dođu tamo gdje jesu. U ovom slučaju, blockchain može služiti sljedećim prednostima, dokazujući time svoju potrebu kao vještinu u 2020. godini.

  • Blockchain i sigurnost idu ruku pod ruku sa skladištenjem informacija kroz mrežu računala u usporedbi s jednim poslužiteljem. Decentralizirano skladištenje podataka i nedostatak pojedinačnog vlasništva rješava sve prijetnje hakiranjem podataka o transakcijama.
  • Potražnja za blockchain vještinama u 2020. također se uvelike povećava za transparentnošću koju omogućuje blockchain tehnologija. Praktički je nemoguće izmijeniti bilo koji zapis u blockchainu bez znanja ostalih sudionika mreže. Jedna mala promjena u bilo kojem zapisu mogla bi se izravno odraziti na čitav lanac, osiguravajući time transparentnost svih blockchain zapisa.
  • Sljedeći važan aspekt koji može odgovoriti na pitanje ‘je li blockchain vještina’ odnosi se na brzinu transakcija u blockchainu. Blockchain uklanja potrebu za posrednicima, čime osigurava brže pregovore, nagodbe i obračune. Svi se zapisi vode u jednoj digitalnoj knjizi, čime se uklanjaju zabrinutosti zbog prekida.
  • Blockchain omogućuje dozvoljeni pristup svim sudionicima mreže za nepromjenjive podatke u blockchainu. Dakle, nema upada posrednika, što pruža pouzdane izglede za smanjenje troškova transakcija za gotovo polovicu.
  • Najvažnije od svega je što se potražnja za blockchain vještinama povećava zbog prednosti sljedivosti blockchaina. Blockchain tehnologija sadrži revizijski trag koji otkriva podrijetlo sredstva i sve prekretnice koje je prošlo. Trag revizije prikazuje identitet korisnika uključenih u modifikaciju sredstva u blockchainu zajedno s vremenskom oznakom.

Jasno možete primijetiti da gore spomenute pogodnosti mogu dugoročno pomoći mnogim poduzećima da postignu troškovnu učinkovitost i poboljšanje performansi. Prednosti blokchain tehnologije uspostavljaju temelj za njezinu potražnju među organizacijama što se pretvara u potražnju za vještim blockchain profesionalcima.

Pročitajte i: Top značajke Blockchain tehnologije

Kako sada izgleda tržište poslova Blockchain?

Sada, pogledajmo status tržišta rada u blockchain industriji kako bismo ojačali naš dojam o blockchainu kao jednoj od najtraženijih vještina u 2020. Nedavno izvješće LinkedIn-a postavilo je blockchain kao jednu od najboljih tehnologija vještine za 2020. Izvješće prikazuje jedinstveno odstupanje od izvješća za 2019., koje nije imalo ni spomena o blockchain tehnologiji.

To je kao da se blockchain tehnologija preko noći odvela u vrh tehničkih vještina! Međutim, to nije slučaj jer su poduzetnici u blockchainu u poduzećima postupno počeli preusmjeravati fokus s dokazivanja upotrebljivosti i usklađenosti blockchain tehnologije prema stvaranju novih rješenja temeljenih na blockchainu za različite slučajeve praktične upotrebe..

vrhunske blockchain vještine

Sljedeća ključna tema koja je definirala porast potražnje za blockchain vještinom je primjena blockchaina u upravljanju. Zemlje poput Sjedinjenih Država, Švicarske i Kine odobrile su upotrebu blockchaina. S druge strane, zemlje koje postupno sustižu val digitalne transformacije također blockchain doživljavaju kao obećavajuću platformu za razvoj rješenja upravljanja. Na primjer, sustavi za registraciju nacionalnog identiteta temeljeni na blockchainu jedan su od mogućih izgleda za korištenje blockchaina za potporu upravljanju.

Također je bitno razmisliti o temi rastućih mogućnosti za integraciju blockchaina s drugim novim tehnologijama. Primjerice, IoT mreža se povećava, a povećavaju se i podaci generirani iz nje. Kako IoT podaci postaju sve veći, briga oko pohrane i sigurnosne obrade IoT podataka postaje sve značajnija. Sada blockchain može pružiti obećavajući poticaj sigurnosti, transparentnosti i brzini za razvoj IoT rješenja. Dakle, možete prepoznati jasne mogućnosti za obećavajuće uloge u karijeri pomoću blockchain stručnosti.

Pročitajte sada: Kako funkcionira Blockchain?

Uloge u karijeri u Blockchainu

Različite mogućnosti karijere u blockchainu koje su trenutno dostupne također su sjajni pokazatelji rastuće potražnje za blockchain vještinama. Blockchain je uspješno uspostavio svoju reputaciju kao mainstream tehnologija. Međutim, mnoge mogućnosti karijere u blockchainu do danas su ostale neistražene. Kako blockchain stječe prepoznavanje kao jedno od vrhunskih tehnoloških vještina u 2020. godini, pažnja prema dostupnim opcijama posla također se vidljivo povećava.

Naglašeni profesionalci u blockchainu moraju odstupiti od konvencija za ostvarivanje karijere u blockchainu. To je tehnologija koja se kontinuirano razvija i zahtijeva od vas eksperimentiranje i inovacije. Ako se zalažete za razvoj svojih najboljih blockchain vještina, tada možete iskoristiti prednosti karijere sljedećih uloga temeljenih na blockchainu,

  • Blockchain programer

Jedna od najistaknutijih uloga koja je poboljšala potražnju za blockchain vještinama je ona programera blockchaina. Blockchain programer jedna je od najplaćenijih uloga posla i uključuje odgovornost za dizajniranje i razvoj rješenja i aplikacija temeljenih na blockchainu. Za istraživanje ovog karijernog puta trebale bi vam izvrsne vještine programiranja i analitike na kraju poslužitelja.

  • Blockchain web dizajner

Startupi i velike tvrtke žele razviti razumljiva sučelja korisničkog sučelja orijentirana na kupca za razvoj svijesti o blockchain proizvodima. Dakle, profesionalci sa stručnošću u JavaScript, HTML, CSS-u i alatima za dizajniranje mogu nastaviti karijeru kao blockchain web dizajneri. Primarna odgovornost blockchain web dizajnera je stvaranje besprijekornih korisničkih sučelja uz portale i web stranice za različita blockchain rješenja.

  • Inženjer kvalitete blockchaina

Sljedeća važna uloga temeljena na blockchainu koja u posljednje vrijeme sve više zahtijeva je uloga inženjera kvalitete blockchaina. Primarna odgovornost u ovoj ulozi uključivat će rješavanje problema analize kvalitete i planiranja i isporuke blockchain projekata. Također je važno osigurati da nova blockchain infrastruktura održava usklađenost s unaprijed definiranim standardima osiguranja kvalitete.

Inženjeri kvalitete blockchaina također moraju pisati skripte i implementirati automatizaciju ispitivanja za poboljšanje testova performansi opterećenja. Kandidati moraju osigurati da tečno govore osnove blockchain okruženja i standarde testiranja.

Blockchain certifikat može vašu Blockchain karijeru podići na višu razinu. Naučite sada kako postati certificirani stručnjak za Blockchain.

Završne riječi

Dakle, iz gornje rasprave možete jasno primijetiti snagu blockchain tehnologije, raznolikost radnih uloga i potencijalni rast ulaganja u blockchain. Jasno uspostavlja osnovne presedane na kojima se temelji porast potražnje za blockchain vještinama. Ako svoju karijeru želite graditi kao blockchain profesionalac, odaberite ulogu posla koji želite nastaviti.

U sljedećem koraku morate pronaći idealne platforme koje vam mogu pomoći u stjecanju vještina i znanja. Možete odabrati platforme koje nude sveobuhvatno industrijsko znanje, uz dubinsku stručnost u različitim aspektima blockchain tehnologije i pomažu vam da steknete vrhunske blockchain vještine.

Dakle, ako ste početnik i tek započinjete svoju tehnološku karijeru, Blockchain bi mogao biti izvrstan izbor za vas. Naučite osnove Blockchaina uz tečaj Free Blockchain Fundamentals i pripremite se za blistavu budućnost!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map