QLDB vs Hyperledger

Vil du vite om sammenligning av QLDB vs Hyperledger? Hvis du gjør det, har du kommet til rett sted. I denne artikkelen vil vi se på å skille mellom to forskjellige blockchain-løsninger som gir unike funksjoner til bordet.

Tross alt vokser blockchain raskt. Hvis du sammenligner blockchain nå og for to eller tre år siden, vil du finne imponerende vekst. Det har nå vært flere blockchain-relaterte løsninger som tar sikte på å gi verdi til bedrifter, bedrifter, organisasjoner og små startups som ønsker å innlemme blockchain i sine prosesser..

For eksempel har vi Hyperledger – et paraplyprosjekt av The Linux Foundation som tar sikte på å fremme virksomhetens blockchain-adopsjon med globalt samarbeid med åpen kildekode. It’s Hyperledger Greenhouse består av prosjekter inkludert distribuerte reskontroer, biblioteker, verktøy og domenespesifikke.

Amazon Quantum Ledger Database (QLDB) er en fulladert reservertdatabase som tilbyr en verifiserbar transaksjonslogg som er kryptografisk aktivert. Det tilbyr også viktige funksjoner som uforanderlig og gjennomsiktig.

Til sammenligning vil vi se på forskjellige parametere og lære forskjellen mellom dem. Fokuset er å ikke finne hvem som er best, men å se hvordan hver enkelt av dem fungerer. Hvis du er en bedrift som prøver å finne ut hvilken teknologi som er best for deg, så les videre!

Før vi går til den faktiske sammenligningen, la oss bli kjent med QLDB og Hyperledger.

Hva er Amazon Quantum Ledger Database (QLDB)?

Amazon QLDB er en ny blockchain-basert løsning som ble utgitt av Amazon i september 2019. De ønsker å tilby en fulladert reservertdatabase. Databasen vil tilby viktige funksjoner som en kryptografisk verifiserbar transaksjonslogg. Det tilbyr også andre blockchain-baserte funksjoner som uforanderlig og gjennomsiktighet. Det er også forskjellig fra den andre blockchain-baserte løsningen da den styres av en sentralisert myndighet. Med den kan du opprette en database der alle transaksjonsendringene kan spores, sammen med historikken. For å beskytte endringene blir hver av disse endringene i dataene kryptografisk bekreftet ved hjelp av hash-data.

La oss ta et eksempel for å få en bedre forståelse. Hvis du driver en virksomhet der det er vanlig at finansaktiviteter skjer, vil du dra nytte av QLDB for å lagre dataene i en reskontro. Hovedboka tilbyr i utgangspunktet historisk datalagring med muligheten til å bli integrert i enhver forretningsprosess.

Ønsker du å lære mer om Amazon QLDB opplæring, så sjekk denne artikkelen.

Hyperledger

Hyperledger er et paraplyprosjekt med åpen kildekode, administrert av The Linux Foundation. Den består av distribuerte reskontroer, verktøy, biblioteker og domenespesifikke prosjekter. Det er et lokalsamfunnsdrevet prosjekt med sikte på å gi virksomhetene midler til å vedta blockchain og implementere det i sine prosesser. 

Noen av de berømte Hyperledger-prosjektene inkluderer Hyperledger Fabric, Besu, SawTooth, Grid og andre. 

Vi har allerede dekket Hyperledger i detalj, og hvis du vil vite mer om det, anbefaler vi at du leser om dem i listen nedenfor

 • Hyperledger Fabric 2.0: Next Generation Blockchain
 • 20+ Hyperledger intervju spørsmål og svar

QLDB vs Hyperledger

Når introduksjonen av Hyperledger- og QLDB-databaser er ferdig, er det nå på tide å gå inn i sammenligningen. Til sammenligning vil vi prøve å sammenligne dem fra visse kategorier. Disse kategoriene vil hjelpe deg med å forstå deres begrensninger og muligheter som begge har.

La oss liste opp kategoriene vi skal sammenligne dem med

 • Åpen kilde
 • Brukstilfeller (krav)
 • Brukervennlighet 
 • Enkel oppsett
 • Støtte kvalitet
 • Ideell for
 • Priser

Åpen kilde

Akkurat nå går hele bransjen mot åpen kildekode. Og hvorfor ikke? Det er mange fordeler med åpen kildekode. Linux Foundation er kjent for sine open source-prosjekter. De har vellykket administrert Linux-operativsystemer.

Hvis du tar både QLDB og Hyperledger i betraktning, vil du oppdage at bare Hyperledger-prosjektet er åpen kildekode – det administreres tross alt av open source-fellesskapet. Linux Foundation er kjernen i handlingen her. De ønsker å forbedre adopsjonen av blockchain og ta samfunnets tilnærming til å gjøre det.

Så hvordan gjør de det egentlig? De har sitt Teknisk styringskomité å se etter bidragene. Hver TSC består av 11 valgte medlemmer som tar beslutninger om å styre den tekniske retningen for Hyperledger.

Hvis du tar Amazons QLDB, vil du se en lukket kildetilnærming. Ikke misforstå meg. Det er ikke dårlig eller regressivt på noen måte. Det er akkurat slik Amazon ønsket at produktet deres skulle være. De er et stort selskap og har dyktige utviklere som kan tilby banebrytende teknologi til forbrukerne. 

Men hvis du ser hele bildet, er Hyperledger vinneren her. De er fokusert på å gi samfunnet muligheter som fortsetter å utvikle seg. Det er andre fordeler med åpen kildekode, inkludert kostnadseffektivitet, fleksibilitet, smidighet, hastighet, mindre vedlikeholdskostnader og så videre!

Vinner: Hyperledger

Bruk-tilfeller

I denne delen skal vi fokusere på brukssakene. Hver av blockchain-teknologiene har sine egne brukstilfeller. Disse brukssakene lar deg måle kapasiteten til hver teknologi.

La oss starte med QLDB.

QLDB er allsidig i sin tilnærming. Det tilbyr et bredt spekter av brukstilfeller som spenner fra økonomi, produksjon, forsikring, HR, lønn, forsyningskjede og detaljhandel.

Hvis du tar økonomi som et eksempel, kan QLDB fungere som hovedbok som lagrer alle transaksjonene. Finansinstituttene kan bruke hovedboken til å lagre kritisk informasjon i en sentral tilnærming, for eksempel å holde oversikt over lån, bankkontoer, kreditt- og debettransaksjoner. Som bedrift kan du bestemme deg for å inkludere QLDB i dine eksisterende systemer og dra nytte av fordelene med en databasedrevet database.

Med fordeler som uforanderlighet, gjennomsiktighet og skalerbarhet, kan en bedrift ikke gå galt med valget.

For Hyperledger har vi en helt annen historie her. Den har et enormt drivhus assosiert med det som inkluderer distribuerte reskontroer, biblioteker, verktøy og domenespesifikk. Alle disse prosjektene har enorme brukssaker knyttet til seg. Det er tydelig at det har flere brukstilfeller enn QLDB. De fem beste brukssakene for Hyperledger inkluderer følgende

 • Forsyningsplattform for legemidler
 • Utdanning og opplæring
 • Smart energiledelse
 • Strømlinjeformede forsyningskjeder
 • Handelsfinansiering

Brukervennlighet

Når det gjelder brukervennlighet, er det ingen tvil om at Amazon QLDB gir en mye bedre brukervennlighet. Den tilbyr kjente databasefunksjoner og støtter også PartiQL out-of-the-box. Det er et SQL-kompatibelt spørrespråk som er åpen kildekode og støtter strukturer og datatyper. Det gir en enkel måte å få tilgang til data ved hjelp av SQL-operasjoner. Videre støtter QLDB også den dokumentorienterte datamodellen. Det muliggjør en fleksibel måte å lagre og få tilgang til data på. Som bedrift kan du enkelt lagre semistrukturerte og strukturerte data. Endelig er QLDB syre-kompatibel og seriell.

Hyperledger tilbyr derimot ikke det samme brukervennligheten. Det er mange måter du kan se på det. Hyperledger tilbyr fullverdige løsninger for virksomheten, som også inkluderer distribuerte hovedbøker som kan bygges fra bunnen av og implementeres. Ta for eksempel Hyperledger Fabric, da det gir en måte å bygge en kraftig blockchain-løsning for en bedrift. Det er ikke brukervennlig i det hele tatt! For å jobbe med disse løsningene, må noen være en teknisk person.

Vinner: Amazon QLDB.

Dette er et veldig viktig poeng i QLDB vs Hyperledger.

Enkel oppsett

Enkel installasjon er vår neste kategori. Som vanlig er QLDB lett å sette opp takket være Amazon. De gir en QLDB-driver som må lastes ned, installeres og konfigureres for å koble applikasjonen til en QLDB.

Hyperledger-oppsett er ikke lett! De krever en rekke trinn for at oppsettet skal fullføres. For hvert av prosjektene under Hyperledger drivhus kan du finne dokumentasjonen for hvert. 

Vinner: Amazon QLDB

Støtte kvalitet

Open source-prosjekter har en tendens til å være litt komplekse når det gjelder å gi støtte. Hvis du går til noen av støttesidene til Hyperledger (hvis de har noen), får du lenker til chatterom, StackOverflow, lokalsamtaler og en annen måte å kommunisere med andre medlemmer som bruker teknologien..

For Amazon QLDB er det en helt annen historie. Det er en førsteklasses løsning som kommer med egen støtte. Så hvis du får problemer, kan du dra nytte av deres supportpersonale.

Vinner: QLDB

Priser

QLDB er en betalt tjeneste der brukeren må betale. Betalingsmodellen som brukes her er å betale som du bruker, og den har ingen minimumsavgifter knyttet til den. Enhver anstendig applikasjon som bruker QLDB, kan ta alt fra $ 50 til $ 100 per måned. Det er overkommelig for mange bedrifter der ute som krever en reservert-basert database.

Hyperledger, derimot, har ingen priser knyttet til det, da det er åpen kildekode.

Her er det vanskelig å finne vinneren, ettersom mange bedrifter vil betale for brukervennlighet, støtte og enkel installasjon.

Derfor nøyer vi oss med uavgjort.

Du kan lære mer om AWS QLDB-priser her.

Resultat: Slips.

Dette fører oss til et annet punkt i QLDB vs Hyperledger

Gjør Amazon QLBD Challenge Tillatt Blockchain?

Hvis du tar i betraktning Hyperledger, vil du oppdage at den tilbyr en god samling av tillatte blockchain-løsninger, inkludert slike som Hyperledger Besu og Hyperledger Fabric. Å sammenligne QLDB med en fullverdig tillatt blockchain kan være litt for mye. Imidlertid er det allerede mange eksperter som sammenligner QLDB med en tillatt blockchain.

Forutsetningen for sammenligning er om QLDB utfordrer forestillingen om tillatt blockchain og kan den erstatte den? La oss utforske nedenfor.

Ifølge Gartner er det fire fellesnevnere i konsortiumledede blockchain-prosjekter og lovende multiselskap. De inkluderer følgende.

 • De fleste av konsortiedeltakerne trenger en distribuert reskontro slik at alle deltakere i deres nettverk kan ha tilgang til en enkelt sannhetskilde. 
 • Når dataene er skrevet til en hovedbok, kan de ikke oppdateres eller slettes, noe som gjør dataene uforanderlige.
 • For å lage et verifiserbart revisjonsspor, må kryptografi brukes slik at brukstilfellet kan oppfylles.
 • Til slutt bør ethvert blockchain-konsortium stimulere de forskjellige deltakerne og tilby dem verdi for å delta i blockchain.

Av alle de fire fellesnevnerne er to av dem fornøyd med QLDB – som er andre og tredje poeng. Dette betyr at QLDB tilbyr en unik tilnærming til å tilby selskaper en måte å inkludere blockchain-baserte funksjoner i deres tradisjonelle eldre teknologier. QLDB gjelder bare der det er tillit til systemet og deltakerne har det bra med en sentralisert autoritet.

Med andre ord, QLDB er en kostnadseffektiv, enkel og likevel effektiv måte å implementere funksjonene til et tillatt nettverk uten å måtte endre hele prosessen radikalt. Med den kan enhver bedrift lage uforanderlige dataverifiserbare revisjonsspor uten å måtte investere dypt i en fullverdig blockchain-løsning..

Imidlertid er det en begrensning med QLDB da den er avhengig av AWS. Dessuten er dens innvirkning ennå ikke målt utenfor AWS-brukssakene. 

For enhver bedrift er det viktig å forstå deres krav og deretter bestemme hvilken tilnærming de har. Ikke alle bedrifter trenger en fullverdig blockchain-løsning. Alt de trenger er muligheten til å verifisere dataene og lagre dem i uforanderlig tilstand. Dette vil resultere i en kontrollerbar revisjonsbok uten behov for kompliserte overholdelsesproblemer.

Vi kan konkludere med at QLDB ikke direkte utfordrer det tillatte nettverket, men vil hjelpe det i stedet for å nå nye bedrifter. Vi kan også betegne QLDB som en Quasi-Blockchain-løsning.

Når du skal velge Amazon Quantum Ledger Database QLDB?

Hvis deltakerne stoler på hverandre og har det bra med en sentralisert tilnærming, er QLDB det riktige valget. 

Når du skal velge Hyperledger?

Hyperledger tilbyr en mengde prosjekter, og brukssakene er avhengig av kravet. Imidlertid er alle prosjektene desentraliserte, og derfor bør en bedrift bare velge Hyperledger hvis de leter etter en desentralisert tilnærming.. 

Vi håper du har en ide QLDB vs Hyperledger.

Konklusjon

Dette fører oss til slutten av vår artikkel om QLDB vs Hyperledger. Det er ingen tvil om at begge tilbyr en unik løsning for forskjellige publikumstyper. Så, hva synes du om sammenligningen? Kommenter nedenfor og gi oss beskjed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map