Popis 10 najboljih blockchain alata

Tražite li neke od najboljih Blockchain alata za izgradnju karijere u blockchain razvoju? Ovdje donosimo popis najčešće korištenih alata za razvoj Blockchaina.

Podrijetlo Blockchaina prvenstveno se fokusiralo na stvaranje decentraliziranog sustava plaćanja. Dakle, svijet je kriptovalutu prvi put vidio 2009. godine, a od tada je blockchain tehnologija jako napredovala. Trenutno, blockchain krajolik nije ništa drugo do veliko, decentralizirano superračunalo koje pruža savršenu platformu za programere širom svijeta za razvoj vlastitih softverskih aplikacija.

Kao rezultat toga, potražnja za najboljim Blockchain alatima znatno se povećava. Sljedeća rasprava ilustrira neke od glavnih blockchain alata koji mogu pružiti različite funkcionalnosti za razvoj blockchaina. Prije obrisa blockchain alata, razmislimo ukratko o potražnji za blockchain tehnologijom i značaju blockchain alata.

Želite li izgraditi karijeru u razvoju Blockchaina? Započnite s besplatnim tečajem Osnove blokchaina odmah!

Blockchain tehnologija i Blockchain alati

Izvještaj Upwork indeksa vještina za 2018. godinu prikazao je blockchain kao jednu od najbrže rastućih vještina u pogledu potražnje. Nadalje, nedavno izvješće LinkedIna postavilo je blockchain među vrhunske tehnološke vještine koje se traže u 2020. Blockchain tehnologija kontinuirano se razvija s velikim potencijalom za inovacije.

Stoga bi se potražnja za blockchain profesionalcima koji imaju stručnost u najboljim blockchain alatima dugoročno znatno povećala. Postoje razne uloge u karijeri koje se mogu istražiti u krajoliku Blockchaina. Međutim, morate naučiti o raznim alatima za razvoj blockchaina i vještinama za njihovu primjenu u različitim slučajevima korištenja.

Uz potencijal blockchain tehnologije i raznolikost mogućnosti karijere, razumno je zapitati se o potrebi učenja o blockchain alatima. Dakle, razmislimo malo o važnosti blockchain alata. Primarna funkcija blockchain alata je rješavanje različitih zahtjeva u različitim fazama razvoja blockchain aplikacija. Blockchain alati odgovorni su za pojednostavljivanje procesa razvoja blockchain softverskih rješenja.

vrhunski blockchain alati

Sljedeći važan razlog za naglašavanje značaja blockchain alata odnosi se izravno na njihov doprinos poboljšanju znanja i praktičnog iskustva s blockchainom. Najvažnije od svega, stručnost u korištenju najboljih alata za razvoj blockchaina može poboljšati vaš potencijal za zapošljavanje.

Pročitajte i: Glavni razlozi da postanete Blockchain programer

10 najboljih alata za blockchain


Dubinsko znanje i stručnost blockchain alata pomažu blockchain profesionalcima da ostanu relevantni na blockchain tržištu rada. Stoga je važno naučiti o različitim blockchain alatima koje možete maksimalno iskoristiti za jačanje svoje stručnosti u razvoju blockchaina. Krenimo i pogledajmo popis najboljih blockchain alata.

1. Geth

Jedno od prvih spominjanja među najboljim blockchain alatima koji su trenutno dostupni je Geth. To je u osnovi implementacija čvora Ethereum koja se temelji na programskom jeziku Go. Geth možete koristiti u tri različita sučelja, poput interaktivne konzole, JSON-RPC poslužitelja i naredbenog retka. Geth može podržati razvoj blockchaina na operativnim sustavima Linux, Windows i Mac.

Služi kao idealan alat za širok raspon Ethereum Blockchain zadataka, uključujući stvaranje pametnih ugovora, prijenos tokena, istraživanje povijesti blokova i rudarstvo eter tokena. Nakon instalacije Geth, korisnici se mogu povezati s postojećim blockchainom ili razviti vlastiti. Čimbenik prednosti, u ovom slučaju, je sposobnost Geth-a da pojednostavi stvari automatskom vezom s glavnom mrežom Ethereuma.

2. Solc

Sljedeće najbolje spominjanje među najčešće korištenim blockchain alatima u 2020. godini je Solidity. To je jezik koji se najčešće koristi za programere blockchaina. Primarni temelj Solidity inspiraciju crpi iz Pythona, JavaScript-a i C ++-a. Osnovni cilj dizajna Solidity bio je usredotočen na virtualni stroj Ethereum (EVM). Funkcionalnosti Solidity uključuju statički upisane i podršku za knjižnice, složene korisnički definirane tipove i nasljeđivanje.

Solidity je kompatibilan s OOP paradigmom, služeći pritom kao najbolja alternativa za ugovore pametnih skriptiranja. Solidity omogućuje programerima blockchaina da kreiraju aplikacije sa samonametljivom poslovnom logikom integriranom s pametnim ugovorima. Kao rezultat toga, programeri blokova mogu osigurati nepromjenjiv i autoritativan zapis transakcija u rješenju. Primjene Soliditya uglavnom su očite u slučajevima korištenja koji uključuju slijepe dražbe, glasanje, novčanike s više potpisa i crowdfunding.

solc je prekrasan alat koji će vam omogućiti da sastavite alate Solidity i implementirate aplikacije utemeljene na Solidity. U stvarnosti, Ethereum čvorovi mogu imati solc. No, paket solc samo je samostalni modul, tako da ovaj alat možete čak koristiti i izvan mreže.

Pročitajte i: 18 Blockchain alata koje programeri vole

3. Remix IDE

Remix IDE jedno je od uobičajenih imena koja dolaze među najbolje blockchain alate za 2020. To je blockchain alat usmjeren na preglednik koji podržava procese za razvoj i primenu pametnih ugovora. Remix IDE temelji se na JavaScript-u, pružajući tako pristup putem bilo kojeg modernog preglednika.

Osim toga, Remix također može pomoći u rješavanju funkcija pisanja pametnih ugovora u Solidityu i njihovom testiranju, uklanjanju pogrešaka i njihovoj primjeni. Korisnici također mogu radije koristiti Remix lokalno ili putem preglednika, ovisno o njihovim željama. Najvažnije od svega je što Remix pruža sveobuhvatnu i jednostavnu dokumentaciju za olakšavanje bešavne veze s Ethereum blockchainom koristeći Metamask.

4. Magla

Ako Ethereum novčanike tražite na postojećem tržištu, vjerojatno ćete naići na Mist kao jednu od najboljih alternativa. Upečatljiv faktor o Mistu koji ga svrstava među najbolje blockchain alate je oznaka Ethereuma s njim. Prije korištenja Mista, korisnici bi trebali imati određeno mjesto za pohranu Ether tokena i izvršavanje pametnih ugovora.

Mist podržava 32 i 64-bitnu verziju sustava Windows, 32-bitnu verziju operativnog sustava Linux i Mac. Mist trenutno služi kao idealan izbor za uvođenje pametnih ugovora, a ujedno je i novčanik s punim čvorovima. Dakle, korisnici bi morali preuzeti kompletni Ethereum blockchain koji je veći od 1TB. Nadalje, korisnici se moraju sjetiti svoje lozinke za maglu uvijek jer je nikada ne mogu promijeniti.

5. Tartuf

Jedan od zapaženih konkurenata među najboljim blockchain alatima odnosi se na tartufe. To je Ethereum blockchain okvir skrojen za uspostavljanje razvojnog okruženja za olakšavanje razvoja rješenja utemeljenih na Ethereumu. Tartuf također uključuje veliku biblioteku prilagođenih implementacija koje podržavaju pisanje novih pametnih ugovora i rješavaju izazove u razvoju blockchaina.

Uz to, Truffle je također idealan za razvoj složenih Ethereum decentraliziranih aplikacija. Još jedna istaknuta funkcionalnost tartufa kao blockchain alata je automatizirano testiranje ugovora. Tartufi mogu iskoristiti Mocha i Chai za automatizirano testiranje ugovora. Nadalje, Truffle također može pomoći u omogućavanju razvoja pametnih ugovora praćenih njihovim povezivanjem te njihovom kompilacijom i implementacijom. Najvažnije od svega, Truffle također omogućuje prilagodljiv cjevovod gradnje kako bi osigurao izvršavanje prilagođenih postupaka gradnje.

Pitate se kako je Blockchain stekao toliku popularnost za manje vremena? Prođite kroz glavne značajke Blockchaina i potražite odgovor.

6. Metamaska

Trenutno se usvajanje tehnologije blockchain uglavnom vrti oko kriptovaluta. Dakle, novčanici se također smatraju najboljim blockchain alatima, a Metamask ima i neke jedinstvene funkcije izvan toga. Služi kao veza između preglednika i Ethereum blockchaina.

Metamask također nudi softversku platformu za posluživanje Etera ili druge ERC-20 imovine. Istovremeno vam također pomaže u interakciji s decentraliziranim aplikacijama Ethereuma. Funkcionalnost temeljena na pregledniku pruža potencijalni poticaj za jednostavnost korištenja za Metamask. Važno je znati da korisnici mogu povezati Coinbase i Shapeshift s Metamaskom za prodaju i kupnju ERC20 tokena i ETH.

Korisnici također mogu koristiti Metamask za spremanje ključeva za ETH & ERC20 tokeni. Metamask ima sposobnost interakcije s raznim testnim mrežama Ethereum, što ga čini prikladnim novčanikom za programere blockchaina. Nakon instalacije aplikacije u preglednik, korisnici mogu imati na raspolaganju ugrađeni Ethereum novčanik.

7. Paritet

Parity je zapravo klijent za Ethereum. Ovo je još jedan popularan alat među programerima blockchaina jer je to alat za upravljanje koji nudi kritičnu upotrebu. Također, paritetno koristite programski jezik Rust. Još jedna sjajna značajka ovog alata je što pruža infrastrukturu koja se može pohvaliti brzom i pouzdanom uslugom.

U svakom slučaju, izgradnja vlastite blockchain mreže za privatnu upotrebu ili za poduzeća ili čak samo u istraživačke svrhe vrlo je jednostavna. Tako reći, sve su to prilagodljive.

Paritetne ponude –

  • Brže transakcije
  • Visoko napredni klijent temeljen na CLI-u
  • Različiti priključni algoritmi konsenzusa
  • Malo prostora za pohranu i smanjeni radni prostor memorije
  • Warp Sync pomaže bržoj sinkronizaciji
  • Veća kontrola privatnosti i pristupa
  • Modularni dizajn i prilagodbe

Pročitajte sada: Krajnji vodič za Ethereum

8. Blockchain Testnet

Konačni dodatak na popisu najboljih blockchain alata koji su trenutno dostupni je Blockchain Testnet. To je jedan od osnovnih alata za blockchain programere i koristan je za testiranje decentraliziranih aplikacija prije njihove implementacije uživo. Sva blockchain rješenja imaju vlastiti Blockchain Testnet i prilagođena su za pružanje optimalnih performansi s dotičnim blockchain rješenjem.

Korisnici mogu koristiti tri različite vrste Blockchain Testnet-a, kao što su javni test i privatni test & Ganache CLI. Testnet služi kao idealan resurs za testiranje decentraliziranih aplikacija na pogreške i greške bez potrebe za pretjeranim financijskim ulaganjima. Gorli Testnet je trenutno jedan od najpopularnijih među programerima.

9. Ganache

Kao alat Blockchain iz paketa Truffle Suite, Ganache omogućuje programerima Blockchaina da kreiraju vlastiti privatni Ethereum blockchain za testiranje dapps-a, inspekciju stanja i izvršavanje naredbi uz pružanje potpune kontrole rada lanca.

Najvažnija karakteristika Ganachea je da omogućava korisnicima da izvrše sve radnje koje bi se mogle izvršiti na glavnom lancu, bez plaćanja bilo kakve iste. Ganache je vrlo popularan alat Blockchain među programerima jer pruža brojne mogućnosti poput ugrađenog istraživača blokova i naprednih rudarskih kontrola. Blockchain programeri koriste Ganache za testiranje svojih pametnih ugovora tijekom procesa razvoja.

10. Ukrcajte se

Embark, budući da je razvojni okvir za Ethereum dapps, omogućava programerima da lako izvrše razvoj i implementaciju dapps-a. Također omogućuje korisnicima da razviju i primene html5 aplikaciju bez poslužitelja koja koristi decentralizirane tehnologije. Također se mogu stvoriti pametni ugovori pomoću programa Embark i učiniti ih dostupnima u JS kodu. Ako je ugovor izmijenjen, Embark će ga samostalno izmijeniti zajedno s povezanim dappom.

Migracija pametnih ugovora, preraspodjela ugovora i promjene mogu se lako riješiti u slučaju višestrukih ugovora. Za interakciju s Embarkom može se koristiti tradicionalni jezik za web razvoj i bilo koji cjevovod za izgradnju. Embark podržava razvoj kontakata s Javascriptom na testnoj osnovi i tako omogućava programerima da upravljaju svojim ugovorima na različitim blockchainima.

Jeste li programer zainteresiran za izradu DApps-a? Prođite kroz detaljan vodič za razvoj DApp-a koji će vam pomoći da započnete na višoj razini.

Završne riječi

Ako nastavite dublje roniti, možete pronaći još blockchain alata s jedinstvenim funkcionalnostima. Prilično je jednostavno da blockchain industrija cvjeta, a isto tako i blockchain alati za iskorištavanje potencijala blockchaina. Natjecanje za ulazak na listu najboljih blockchain alata nastavilo bi se s nekim novim dodacima svaki dan.

Međutim, širok spektar stručnosti u blockchain alatima može ojačati temelje vaše karijere kao blockchain programera. Važno je za sve učenike da prepoznaju prave alate za specifične slučajeve upotrebe i pokažu učinkovitost u svojim profesionalnim ulogama poslova temeljenim na blockchainu.

Započnite s istraživanjem funkcionalnosti blockchain alata s praktičnim iskustvom i postupno ćete shvatiti njihov značaj. Ako ste novak, preporučili bismo vam da započnete svoju blockchain karijeru s besplatnim tečajem blockchaina. Upišite se sada i postavite temelje blistave karijere!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map