Nadolazeći Blockchain trendovi u 2020

Blockchain industrija brzo kontinuirano raste s novim napretkom svake godine. Provjerimo što je najnovije u Blockchain trendovima za 2020. godinu.

Izričite blagodati tehnologije i dalje sveobuhvatno transformiraju život prosječne osobe, kao i poslovanje poduzeća. U narednim godinama može se očekivati ​​da će “Internet svih stvari” pretvoriti svijet u potpuno digitalni krajolik. Dakle, inovativne ideje u računalnoj znanosti, kreiranju politika, poduzetništvu i razvoju softvera igraju presudnu ulogu u uspostavljanju temelja za Web 3.0.

U ovom trenutku tehnologija Blockchain služi kao katalizator koji veže ideje u tim područjima kako bi pokrenula masovnu digitalnu transformaciju. Stoga se pažnja oko Blockchain trendova znatno razvila s poremećajima koje Blockchain uzrokuje u različitim sektorima. Sljedeća rasprava iznijet će glavne blokchain trendove koje bismo mogli očekivati ​​2020. godine.

Upišite se sada: Besplatni tečaj iz osnova blockchaina

Godina 2020. već je prešla prvu polovicu i nema znakova smanjenja pozornosti na Blockchain ili distribuiranim knjigama. Mnogi industrijski stručnjaci procjenjuju da će Blockchain tehnologija zabilježiti zastrašujući rast 2020. godine. Prema predviđanjima stručnjaka, Blockchain će trendovi ove godine naglasiti na prenošenju tehnologije izvan one hipe koja je okružuje kako bi pružila stvarnu poslovnu vrijednost za glavne tvrtke.

Najnoviji Blockchain trendovi u 2020

Gartner Blockchain vidi kao vrhunski tehnološki trend za 2020. godinu iz svih ispravnih razloga, posebno kao instrumenti za pokretanje digitalne transformacije sa situacijskim i boljim poboljšanjem u aspektima povjerenja i transparentnosti. Nadalje, budući trendovi Blockchain tehnologije također će izvući snagu svojih prednosti u smanjenju transakcijskih troškova i vremena namire transakcija, zajedno s poboljšanjima koja se odnose na novčani tok.

Razvoj tehnologije Blockchain u 2019. godini, s nedostatkom u potencijalima za uvođenje svjetske digitalne valute i većim sudjelovanjem vlada i središnjih banaka u raspravama o regulatornom okruženju za tehnologiju Blockchain, pokazuju njezin potencijal širenja.

Blockchain trendovi

Stoga bliži pogled na zastrašujuće Blockchain trendove u 2020. godini može ne samo ojačati industrijsko znanje već i poboljšati sposobnosti za proaktivno prepoznavanje prilika s tehnologijom.

 • Smanjivanje hajpa oko Blockchain tehnologije

Jedan od najvažnijih Blockchain trendova na koje treba paziti 2020. godine je nestajanje hajpa oko tehnologije Blockchain. Hype oko tehnologije Blockchain, slikajući je kao futurističku tehnologiju uz brojne pogodnosti za poduzeća, konačno bi dotaknuo dno 2020. godine..

Gartner procjenjuje da bi Blockchain do 2030. godine donio više od 3,1 bilijuna dolara u smislu poslovne vrijednosti.

Dakle, čak i ako bi Blockchain tehnologija imala dominantan utjecaj, poslovna vrijednost iz nje ne bi bila spontana. Kao rezultat, frustracija oko Blockchain hype umora također bi se nakupila s gotovo 43% rukovoditelja koji Blockchain doživljavaju kao prekomjernu tehnologiju.

Najistaknutiji čimbenik koji je temelj ovog zastoja bio bi nedostatak naglaska na poslovnim rezultatima. Većina prvih koji su usvojili Blockchain tehnologiju moraju se usredotočiti na dokazivanje njezine legitimnosti. Dakle, vidljiv je nedostatak fokusa na to kako Blockchain tehnologija revidira konvencionalne predodžbe o razmjeni podataka u poslovnim ekosustavima.

Dakle, budućnost Blockchaina 2020 trebala bi posebno imati za cilj rješavanje ovih zamki. Razvoj MVP-ova pogodnih za poslovne slučajeve s odgovarajućom poslovnom vrijednošću može privući pažnju donositelja poslovnih odluka prema potencijalu Blockchaina.

 • Dolazak Blockchain-a-kao-usluge

Sljedeći važan ulazak među Blockchain trendove u ovoj godini bit će isporuka Blockchain-as-a-a-Service (BaaS) od strane vrhunskih tehnoloških tvrtki. Ovaj novi trend uspješno je integriran s raznim startupovima i poduzećima koja su trenutno. Kao usluga zasnovana na oblaku, BaaS pruža idealnu platformu za korisnike za razvoj vlastitih proizvoda temeljenih na Blockchainu.

Rješenja temeljena na BaaS-u mogu uključivati ​​decentralizirane aplikacije, pametne ugovore, kao i druge usluge koje mogu funkcionirati bez potrebe za postavljanjem nove infrastrukture temeljene na Blockchainu. Velike tehnološke tvrtke poput Amazona i Microsofta trenutno nude BaaS rješenja koja mogu oblikovati budućnost Blockchain aplikacija.

Ovdje pročitajte više o usluzi Blockchain-as-a-service – https://101blockchains.com/blockchain-as-a-service/

 • Sigurnost socijalnih medija s Blockchainom

Trenutno možete pronaći gotovo 3 milijarde korisnika društvenih medija širom svijeta, komunicirajući s različitim platformama i razmjenjujući razne vrste sadržaja. Blockchain budući trendovi podrazumijevaju upotrebu tehnologije za rješavanje različitih problema povezanih s društvenim mrežama poput kršenja privatnosti, relevantnosti sadržaja, ozloglašenih skandala i kontrole podataka.

Kombinacija Blockchaina i društvenih medija stoga je neizbježan i očekivan trend u Blockchain industriji. Istaknutost budućih trendova Blockchaina na društvenim mrežama osigurala bi da podaci objavljeni na društvenim mrežama ostanu neotkriveni i da se ne mogu duplicirati.

Korisnici društvenih medija mogli bi dobiti prednost sigurne pohrane podataka uz bolju kontrolu nad vlasništvom podataka. Nadalje, Blockchain bi također preusmjerio relevantnost sadržaja na kreatore sadržaja, a ne na vlasnike platformi.

Sa sve većim brojem cyber napada, organizacije sada razmatraju Blockchain Security za potpunu zaštitu. Pročitajte naš prethodni članak da biste saznali više o Blockchain sigurnosti kao vrhunskoj zaštiti za poduzeća.

 • Rastući trend usvajanja blockchaina

Blockchain trendovi u 2020. zabilježit će rast u usvajanju tehnologije. S porastom primjene Blockchain tehnologije izvan opsega kriptovaluta, poduzeća iz različitih sektora htjela bi iskoristiti trend.

Mnoge zapažene industrije, poput brodarstva i sigurnosti hrane, već su pronašle uspješne primjene za Blockchain tehnologiju. Osim toga, značajni igrači poput Amazona, IBM-a i Wal-Mart-a rade na različitim načinima kako iskoristiti Blockchain i njegove prednosti.

Različite male i velike industrije koriste Blockchain za usmjeravanje procesa u lancu opskrbe, medicinskih podataka i poslovne administracije. Primjerice, upotreba tehnologije Blockchain u logistici i opskrbnom lancu omogućuje bolje praćenje materijala i njihovih podataka. Primjene medicinskih podataka Blockchaina mogu poboljšati transparentnost podataka i povjerenje u vođenje evidencije.

 • Digitalni identitet (SSI) je budućnost

Digitalni identitet je format identiteta koji predstavlja identitet pojedinaca putem digitalnih sredstava. Može biti atomska ili kumulativna, s različitim razinama digitalnog identiteta koji imaju drugačiju perspektivu. Dakle, digitalni identitet nije pojedinačni izvor informacija već kombinacija svih atributa.

Digitalni identiteti jedan je od glavnih Blockchain trendova s ​​toliko važnosti. Pruža odgovarajući digitalni ID za identifikaciju, pomaže riješiti papirnati trag i može se predstaviti kao digitalna identifikacija širom svijeta.

Kada razgovaramo o važnosti Blockchaina u digitalnom identitetu, koncept Self-suverenog dolazi kao najnoviji Blockchain trend. SSI omogućuje pojedincima i tvrtkama pohranu podataka o identitetu na vlastite uređaje. Ljudi čak mogu birati koje podatke mogu dijeliti s validacijima, bez ovisno o središnjem spremištu podataka o identitetu.

 • Korištenje blockchaina u državnim agencijama

Osnovna struktura tehnologije raspodijeljene knjige jedan je od privlačnih čimbenika za njezino usvajanje. Dakle, Blockchain trendovi u ovoj godini svjedočili bi kako su državna tijela usvojila Blockchain tehnologiju. Blockchain za vladu bio bi posebno očit u slučaju državnih agencija koje se moraju baviti upravljanjem velikim količinama podataka.

Trenutno sve vladine agencije imaju svoje zasebne baze podataka, što implicira potrebu za međusobnim informacijama o stanovnicima. Funkcionalnosti Blockchaina mogu znatno potaknuti rad ovih agencija.

Jedan od strašnih primjera takvog trenda je Estonija koja je implementirala X-Road. To je decentralizirana knjiga koja sadrži informacije o svim građanima i stanovnicima. Tehnologija X-Road koristi dvofaktorsku provjeru autentičnosti kako bi ljudima omogućila kontrolu nad vlastitim podacima.

 • IoT i Blockchain integracija

Još jedno strašno spominjanje među trendovima blokchaina u poduzećima u 2020. godini bila bi integracija IoT i Blockchain. Prema International Data Corporation, većina IoT tvrtki želi implementirati Blockchain u svoja rješenja.

Blockchain može poslužiti kao vrlo siguran i skalabilan okvir za olakšavanje komunikacije među IoT uređajima. Čak i ako su moderni sigurnosni protokoli s IoT uređajima pokazali ranjivosti, Blockchain predstavlja bolji opseg otpora prema cyber-napadima.

Uz to, Blockchain također može pomoći pametnim uređajima u automatskim mikro-transakcijama. Distribuirana priroda Blockchaina također mu pomaže u osiguravanju bržih i isplativih transakcija. IoT uređaji mogu koristiti pametne ugovore za prijenos podataka ili novca između dviju strana s jakim dokazom odgovornosti.

Blockchain i IoT, obje tehnologije idu ruku pod ruku i stvaraju solidan tehnološki dvojac. Razumijemo kako su Blockchain i IoT međusobno povezani.

 • Poslovni modeli prilagođeni usvajanju blockchaina

Fokus na smišljeni pristup Blockchain strategija također će biti jedan od istaknutih Blockchain trendova ove godine. Poduzeća moraju razviti ukupni dojam o toku vrijednosti zajedno s planom za pripremu svog poslovnog modela u budućnosti.

Poslovni se modeli obično usredotočuju na različite ciljeve koji su uglavnom povezani s ekonomijom i pravnim modelima. Tri uobičajena modela u ovom pogledu bili bi pokretači osnivača, industrije ili partnerstva. Čelnici bi morali razviti zastrašujuće i jasno razumijevanje kratkoročnih i dugoročnih ciljeva.

Nadalje, čelnici bi se također trebali usredotočiti na usporedbu odluka o razmjeni za različite poslovne modele. Organizacije bi se mogle odlučiti za početak jednog modela za svoj plan transformacije i postupno se razvijati.

 • Proširena vidljivost stabilnih kovanica

Sljedeće važno spominjanje među trendovima Blockchaina na koje treba paziti 2020. godine odnosi se na povećanu vidljivost Stablecoina. Kupci i investitori širom svijeta traže alternative tradicionalnim kriptovalutama. Primarni zahtjev kupaca i investitora je smanjena volatilnost, a Stablecoins pružaju isto.

Značajne primjene Stablecoina oslanjale bi se na njegove prednosti bržih doznaka i stabilnosti u razmjeni valuta. Najvažnije od svega, Stablecoins mogu pružiti dodatne mjere zaštite od pada valuta, pružajući tako ključne koristi za investitore.

Međutim, Stablecoins su trenutno u početnoj fazi i trebalo bi im puno vremena da se postignu glavne aplikacije. S druge strane, Stablecoins bi mogli obilježiti 2020. godinu i privući pažnju vlasnika i investitora fintecha.

 • Uspon digitalne valute središnje banke

Digitalna valuta središnje banke (CBDC) je digitalni oblik fiat valute neke države; potraživanje od središnje banke. CBDC ne nudi tiskani novac već račun ili elektroničke novčiće koji imaju potpunu vladinu kreditnu sposobnost. CBCD je jedan od najvažnijih trendova plaćanja koji danas nudi Blockchain.

Digitalna valuta središnje banke s tehnologijom raspodijeljene knjige dolazi s sljedivošću, anonimnošću, dostupnošću 24/7 i izvedivošću primjene kamatnih stopa. Ovaj trend blockchaina bio je toliko koristan da osigura Blockchain vodeću ulogu u najbrže rastućoj fintech industriji, a nastavit će se i tijekom 2020. Toliku popularnost stječe učinkom smanjenja troškova tiskanja i rukovanja gotovinom ubrzavanjem procesa prelaska na bezgotovinsko poslovanje društvo.

 • Usredotočite se na interoperabilnost

Entuzijasti su također mogli primijetiti Blockchain interoperabilnost kao jedan od rastućih Blockchain trendova ove godine. Interoperabilnost osigurava učinkovitost u razmjeni podataka i drugih informacija putem višestrukih Blockchain sustava i mreža.

Funkcija interoperabilnosti pomaže u razmjeni podataka i pomažu u javnom prikazu podataka kroz različite Blockchain mreže. Interoperabilnost može potaknuti transakcije među lancima i transakcije s više tokena, uz poboljšanje jednostavnosti transakcija s jednog blokchaina na drugi.

Budućnost Blockchaina izgleda svijetla i čini se da je to sljedeća vrsta tehnologije na svjetskom webu. Znajmo više o budućnosti Blockchaina.

Poanta

Dakle, glavna predviđanja za Blockchain trendove u 2020. godini uvelike se odražavaju na obećavajuće mogućnosti za njegovu povećanu primjenu. Istodobno, trendovi također ukazuju na razne neuspjehe u usvajanju Blockchain tehnologije. Dugoročno, Blockchain tehnologija bila bi temeljni stup digitalne transformacije, a Blockchain stručnost mogla bi biti korisna.

Uz zahtjev za Blockchain rješenjima, poduzećima će trebati Blockchain stručnjaci za postizanje njihovih poslovnih ciljeva. Stoga bi pojedinci zainteresirani za Blockchain tehnologiju trebali početi učiti kroz Uvod u besplatni tečaj za Blockchain Uvod i napredovati u svladavanju tehnologije i postati certificirani stručnjak za Blockchain.

U kratkom vremenskom rasponu, Blockchain je stekao toliku dominaciju u svijetu tehnologije i nastavio bi se. Iskoristite priliku i odmah gradite svoju karijeru u Blockchainu!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map