Koliko je stabilna cijena kovanica i jesu li budućnost kriptovaluta?

Nije tajna da je tržište kriptovaluta vrlo volatilno jer cijene kriptovaluta poput Bitcoina (BTC) agresivno rastu i padaju. Ovakvo kretanje cijena nije idealno za valutu i zato koncept stabilnih valuta dobiva na snazi.

Stabilna cijena kovanica obično je vezana uz drugu imovinu poput fiat valute kao što je dolar ili imovinu poput zlata. Jedna od glavnih prednosti ovog pristupa je u tome što su fiat valute puno stabilnije, što znači da je stabilni novčić upotrebljiviji u stvarnim uvjetima u odnosu na nestabilne kovanice.

Primjerice, bitcoin je naglo narastao s ispod 5000 dolara u 2017. i uspio porasti preko 19.000 prije kraja godine. Međutim, njegova je cijena ove godine pala s prethodnih najviših razina prošle godine i čak je dosegla najniži nivo od oko 6.000 američkih dolara, a cijena je i dalje vrlo nestabilna. To je čini manje korisnom kao valutom i podvlači jednu od glavnih loših strana kriptovaluta u transakcijama.

Kod takvih kriptovaluta promjene su u tome što se danas kupljeni proizvod s određenim iznosom ne može kupiti s istim iznosom sutra ako cijena varira. Stoga stabilna cijena kovanica ima više smisla kada je vezana za valutu koja je stabilna, jer je ne samo korisnija za dnevne transakcije, već omogućuje i lakše razmjene, istovremeno osiguravajući manji gubitak vrijednosti.

Uloga stabilnih kovanica u velikoj shemi stvari

Glavne kriptovalute poput Bitcoina i Ethereuma (ETH) nisu idealne za svakodnevne transakcije zbog svoje velike volatilnosti. Jedan od glavnih razloga zbog kojih postoje je olakšavanje digitalnog plaćanja s lakoćom i brzim tempom. Stabilna stabilnost cijena kovanica čini ih prikladnijima za digitalna plaćanja od njihovih nestabilnih kolega.

Upotrebljivost stabilnih kovanica u stvarnom svijetu čini ih prikladnijima za upotrebu, posebno u bankarskoj industriji, kako bi se olakšao prijenos gotovine ili plaćanja preko granica. To objašnjava zašto sve više tvrtki postaje sve više zainteresirano za stabilne kovanice.

Stabilne kriptovalute oslanjaju se na svoju stabilnost kako bi privukle usvajanje. Mnoge bankarske organizacije diljem svijeta nastoje poboljšati svoje usluge blockchain tehnologijom i kriptovalutom. Stabilna kriptovaluta toliko ima smisla za takve banke jer pomaže u izbjegavanju opasnosti od volatilnosti koja postoji u redovnim kriptovalutama.

Jedan dobar primjer stabilne kriptovalute je Lanac (USDT) koji je vezan za američki dolar. Korištenje takve kriptovalute također je korisno trgovcima koji koriste kripto burze koje ne pružaju valutne parove s valutama poput američkog dolara. Imati kriptovalutu koja nudi sličnu vrijednost olakšava trgovcima brzi novac, posebno u rizičnim tržišnim uvjetima. Drugim riječima, može se smatrati da ima digitalni američki dolar.

U međuvremenu su stabilne ICO-ove slične ICO-ima drugih kriptovaluta, ali prednost stabilnih kovanica je u tome što obećavaju veću stabilnost u usporedbi s nestabilnim kriptovalutama. Na isti način postoje stabilni novčanici koji se mogu koristiti za pohranu stabilnih novčića.

Je li volatilnost imovine vezana uz čimbenik koji treba uzeti u obzir?

Također je vrijedno istaknuti da je stabilna kovanica stabilna koliko i valuta ili imovina na kojoj se temelji. Primjerice, vrijednost dolara raste ili pada jer se njime trguje i na forex tržištima. To također znači da na njihovu vrijednost utječe kada na fiat valutu utječu tržišni čimbenici poput inflacije, a to je jedna od loših strana takvih kriptovaluta.

Stabilni novčići i dalje su relativno nov koncept na tržištu. Međutim, ako se pravilno implementiraju, najvjerojatnije će steći veću popularnost i također će imati značajan pozitivan utjecaj na tržište digitalnih valuta. Do sada su stabilne cijene kovanica pokazale da imaju cijenjenu primjenu i da bi stoga mogle biti ovdje.

Sažetak

Stabilni novčići mogu pružiti uvid u budućnost kriptovaluta kao stabilniju opciju za svakodnevne mrežne transakcije.

Uživate u ovom članku? Pogledajte Stellar vs Ripple i NEO protiv Ethereum.

Novo na ovom svijetu? Pogledajte cjeloviti vodič za početnike kako ulagati u kripto.

* Izjava o odricanju odgovornosti: Članak se ne smije smatrati i nije namijenjen pružanju investicijskih savjeta. Tvrdnje iznesene u ovom članku ne predstavljaju investicijski savjet i ne bi ih trebale shvatiti kao takve. Provedite vlastito istraživanje i svakako pročitajte cijelu Izjavu o odricanju odgovornosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map