Kako naučiti Blockchain?

Ako želite naučiti blockchain, tada morate imati jasnu ideju o preduvjetima za isti. Sljedeća rasprava pomaže vam pronaći detaljan pregled najboljih praksi za početak učenja o tehnologiji blockchain.

Sigurno ste čuli za blockchain je sljedeća velika stvar u svijetu tehnologije na liniji strojnog učenja, računalstva u oblaku, umjetne inteligencije i velikih podataka. Stoga su mnogi pojedinci zainteresirani za istraživanje prilika za izgradnju karijere u domeni blockchaina. Dakle, ambiciozni profesionalci u blockchainu uglavnom traže upute u vezi s mogućnostima da počnu učiti o blockchainu.

U sljedećoj raspravi čitatelji mogu lako kretati svojim putem kroz željenu ulogu karijere u blockchainu s jasnim dojmom bitnih zahtjeva. Nadalje, također možete istražiti neke od važnih preporuka za započinjanje karijere u blockchainu.

Upišite se sada: Besplatni tečaj iz osnova blockchaina

Što je Blockchain?

Najvažnija briga za svakog početnika u bilo kojem tutorialu o blockchainu izravno se odnosi na definiciju blockchaina. Blockchain je u osnovi digitalizirana baza podataka s manje povjerenja i decentralizirana baza podataka. Služi kao sustav „dodataka“ koji uključuje stalni rast najnovijih transakcija kao „dovršenih“ blokova. Nakon toga, oni se također bilježe i dodaju u ‘lanac’ blokova u kronološkom slijedu.

Blockchain je predstavio obećavajuće aplikacije za transakcije digitalnom valutom u obliku boljeg praćenja bez potrebe za središnjim vođenjem evidencije. Iako je blockchain tehnologija u početku bila prilagođena provjeri transakcija koje uključuju digitalne valute, razumno je osigurati digitalizaciju, kodiranje i dodavanje gotovo bilo koje vrste dokumenta ili transakcije u blockchainu.

Zatim, blockchain osigurava sigurnost postupka unosa dokumenta stvaranjem neizbrisivog zapisa otpornog na promjene. Nakon toga cijela zajednica može provjeriti evidenciju ili autentičnost transakcije, a ne jedno središnje tijelo.

Ako ste početnik, karijeru biste trebali započeti s ovim vodičem za Blockchain for Beginners.

Zašto bih trebao učiti blockchain?

Što je s tržištem blockchaina? To je vjerojatno jedan od glavnih čimbenika na umu svakog početnika koji teži karijeri u blockchainu. Blockchain industrija pokazuje zastrašujući rast i predstavlja potrebnu motivaciju za učenje blockchaina. Globalno tržište blockchaina najvjerojatnije očekuje dobitak do 20 milijardi dolara do 2024. godine.

Prema predviđanjima Gartnera, blockchain tehnologija će dodati više od 3,1 bilijuna američkih dolara u smislu poslovne vrijednosti do 2030. Nadalje, 23% velikih poduzeća aktivno razmišlja o usvajanju blockchain aplikacija i rješenja. Drugi zastrašujući čimbenik koji podržava rast blockchaina odnosi se na rast broja korisnika blockchain novčanika.

naučiti blockchain tehnologiju


U usporedbi s 3 milijuna korisnika blockchain novčanika u 2015. godini, bilo je ukupno 28 milijuna korisnika blockchain novčanika u 2018. Trenutno, masovna ulaganja poduzeća, kao i startupa, pokreću tržište blockchaina. Dugoročno, tržište blockchaina povećavalo bi se i uključivalo bi mnoge značajne igrače. Dakle, imate sve svoje razloge da odmah počnete učiti o blockchain tehnologiji.

Čitaj više: Kako Blockchain tržište poslova cvjeta!

Preduvjeti za početnike koji počinju učiti blockchain

Sljedeća važna stvar koju bi početnici trebali imati na umu prije nego što počnu učiti blockchain odnosi se na preduvjete. Preduvjeti za učenje o blockchain tehnologiji važni su da biste utvrdili jeste li spremni za blockchain koncepte. Međutim, opći preduvjeti mogu biti prikladni za stručnjaka dobro upućenog u tehnologiju. S druge strane, početnike na polju blockchaina brinu izrazi koji im se bacaju izravno kao preduvjeti za učenje blockchaina. Dopustite nam da pogledamo različite osnovne preduvjete koje biste trebali ispuniti za početak učenja blockchaina.

  1. Znanje o podrijetlu

Prvi preduvjet blockchaina na koji biste se trebali usredotočiti izravno se odnosi na znanje o podrijetlu ili povijesti blockchaina. Početnici se mogu početi fokusirati na priču o uvođenju Bitcoina i razviti sveobuhvatno razumijevanje Bitcoina. Ako je moguće, također možete pokušati kupiti Bitcoin ili bilo koju drugu kriptovalutu kako biste razumjeli praktične implikacije blockchaina.

Također možete biti u toku s Bitcoin forumima i blockchain vijestima za usavršavanje znanja o Bitcoinima i tome kako blockchain služi kao njihov temeljni mehanizam. Bilo koja vrsta istraživanja o radu Bitcoina i druge kriptovalute poslužila bi kao strahovita prednost za vaše putovanje putem učenja blockchaina.

Također provjerite: Prezentacija osnova blockchaina

  1. Osnovno znanje programskih jezika

Još jedan važan preduvjet prije nego što počnete učiti blockchain odnosi se na razumijevanje više programskih jezika. Uloge blockchain poslova zahtijevale bi poznavanje programskih jezika kao što su Python, C ++, JavaScript i SQL.

  1. Poznavanje terminologije Blockchain

Sljedeći kritični preduvjet za učenje blockchain tehnologije odnosi se na blockchain terminologiju. Morate se specijalizirati za sve osnovne pojmove i koncepte povezane s blockchain tehnologijom. Dugoročno, morali biste se često nositi s pojmovima kao što su hash funkcije, pametni ugovori i drugi. Stoga biste uvijek trebali tražiti osnovnu terminologiju blockchaina kao prvog koraka za učenje blockchaina.

  1. Predanost učenju Blockchaina

Konačno, najvažniji preduvjet blockchaina je predanost nastavku učenja blockchaina. Ako razmišljate o karijeri u blockchainu, tada morate biti predani svojoj stvari. Blockchain je relativno nova tehnologija jer je star nešto više od deset godina. Dakle, morate ostati strpljivi i zadržati elastičnost u svojoj predanosti učenju o blockchain tehnologiji.

Želite li postati profesionalac i naučiti o blockchainu? Pogledajte najbolje savjete za započinjanje blockchain karijere od strane stručnjaka.

Nadalje, blockchain tehnologija prolazila bi kroz kontinuiranu evoluciju i transformaciju tijekom budućnosti. Stoga je važno da se svi kandidati nepokolebljivo usredotoče na postizanje svojih ciljeva u karijeri u blockchain tehnologiji.

Besplatni resursi za učenje blockchaina

Pa, kamo bi početnici trebali ići od ove točke da bi saznali više o blockchainu? Je li razumno tražiti tutorial blockchaina? Pa da! Početnici bi trebali odmah započeti s istraživanjem širokog asortimana blockchain resursa za učenje nakon što se odluče. Uz temeljnu svijest o blockchainu, možete jednostavno besplatno iskoristiti sljedeće resurse za učenje kako biste naučili o blockchainu.

  1. IBM-ov blog može vam pomoći da pristupite besplatnom tečaju „Blockchain by IBM“ za učenje osnova blockchaina i razvoj osnovnih blockchain aplikacija. Osim toga, to također može pomoći u razumijevanju metoda za sigurnost blockchain rješenja dok objašnjava decentralizaciju i Hyperledger tkaninu Studenti također mogu naučiti neko praktično iskustvo za stvaranje blockchain aplikacija s Hyperledger tkaninom Ethereum virtualni stroj.
  2. Još jedan besplatan resurs za učenje blockchaina je tečaj ‘Bitcoin and Cryptocurrency Technologies’ dostupan na Courseri. Možete saznati detaljan uvid u uvodne osnove za Bitcoin i druge kriptovalute. Nadalje, omogućuje upoznavanje s kriptovalutama, pristupima za pohranu i upotrebu Bitcoina i mehaniku Bitcoina. Istodobno, tečaj također može objasniti aspekt decentralizacije Bitcoina.
  3. Također možete odabrati ‘Besplatni tečaj za osnove osnova poduzeća Blockchains’ na 101 Blockchains kao preferiranu alternativu za učenje blockchaina. Tečaj je fleksibilan i pruža detaljan dojam o implikacijama blockchain tehnologije na razini poduzeća. Besplatni tečaj na 101 Blockchains također donosi podršku personaliziranih smjernica kako bi se razjasnile sve sumnje u tečaj.
  4. Početnici se također mogu odlučiti za tečaj ‘Uvod u kriptovalute i Blockchain’ na Udemyju. Besplatni tečaj nudi teoretske osnove blockchain tehnologije s ekonomske i tehničke perspektive. Tečaj je također sposoban predstaviti mogućnosti koje blockchain tehnologija donosi poduzetnicima. Početnici bi također na ovom tečaju mogli pronaći korisne uvide za pristup blockchain zajednici.
  5. Ako ste zainteresirani za još jedan besplatni tutorial o blockchainu, tada možete odabrati tečaj ‘Blockchain Theory 101’ na Udemyu. Tečaj pruža temeljno razumijevanje tehnologije blockchain uz postojeći status blockchain tehnologije. Istodobno, također možete istražiti uvide u vezi s primjenama blockchaina u logistici, energetici, financijskim uslugama, IoT-u i zdravstvenoj zaštiti. Neke značajne teme na ovom tečaju uključuju algoritme konsenzusa, mreže plaćanja, implementaciju blockchaina i druge.

Upišite se sada:Kako izgraditi svoju karijeru na tečaju za poslovne blokčejne

Kako započeti karijeru u Blockchainu?

S toliko besplatnih resursa i jednostavnih preduvjeta za učenje blockchaina, razumno je pripaziti na blockchain karijeru. Međutim, bavljenje karijerom u blockchainu potpuno je drugačija igra s loptom od samog učenja o blockchainu. Morate razviti širok spektar vještina uz poštivanje određenih bitnih preporuka kako biste uspostavili svoju karijeru u željenim ulogama poslova temeljenim na blockchainu. Dopustite nam da pogledamo sve upute jednu po jednu kako bi vam pomogli da izgradite karijeru u blockchainu.

karijera u blockchainu

Sposobnosti vođenja poslovnih rezultata

Jedan od najvažnijih zahtjeva za blockchain poslove koje ne biste pronašli ni u jednom tutorialu o blockchainu je poslovna sposobnost. Poduzeća odabiru blockchain zbog njegove mogućnosti pružanja bolje vrijednosti. Stoga će se vjerojatno odlučiti za blockchain profesionalce koji tehnološka rješenja mogu prilagoditi svojim poslovnim ciljevima.

Nadalje, poduzećima su potrebni blockchain stručnjaci koji im mogu prevesti tehnički žargon i objasniti im to na jednostavan način. Svaki pojedinac koji teži karijeri u blockchainu trebao bi imati sposobnost, iskustvo i motivaciju za postizanje poslovnih rezultata iskorištavanjem blockchain tehnologije.

Razvijte vještine ljudi

Sljedeći važan zahtjev za započinjanje karijere u blockchainu odnosi se izravno na vještine ljudi. Morate imati vještine i znanje da biste radili u suradnji s drugim profesionalcima u organizaciji. Stoga morate imati sposobnost timskog rada i suradnje. Uz to, morate razviti pregovaračke vještine kako biste postigli što izvedivije ishode s najboljim razinama kvalitete i učinkovitosti. Komunikacija je očito važan uvjet među vještinama ljudi u blockchain karijeri.

Ako ste zaljubljenici u blockchain tehnologiju, trebali biste dobiti certifikat svog stručnjaka za blockchain!

Specijalizirajte se za važne teme

Praktički je teško napredovati u blockchain karijeri bez zaranjanja u tehničke detalje. Morate prijeći dalje od osnova prema detaljnom i sveobuhvatnom razumijevanju kriptografije, distribuiranog računanja i decentralizacije. Te su teme presudne za pružanje sveobuhvatne blockchain kompetencije koju traže poduzeća. Snažnim poznavanjem svih ovih tema možete pronaći poboljšane vještine, a istovremeno pridonijeti poslovnoj vrijednosti poslodavcu.

Ne zaboravite na Blockchain certifikate

Početnici u području blockchaina trebali bi se odlučiti za blockchain certifikate kako bi se pozabavili svojim ciljevima razvoja karijere. Blockchain početnici mogu pokazati svoju predanost učenju blockchaina i pokriti određenu specijalizaciju. Istodobno, blockchain certifikacija također dokazuje sposobnosti i znanje kandidata u tematskim područjima koja pokriva blockchain certifikat.

Kao rezultat toga, teško je potkopati izglede za posao kandidata koji ima certifikat blockchain za nove radne uloge. Nadalje, certifikati nude i prednost redovitog ažuriranja najnovijih tehnoloških trendova i napretka. Potvrde također uključuju znatnu obuku za kvalificiranje za ispite.

Stoga razina težine pitanja na ispitu diktira u kojoj mjeri su certificirani profesionalci usavršili svoje vještine. Poslodavci se suočavaju s ograničenim izazovima u otkrivanju vještina kandidata pregledavanjem njihove blockchain certifikacije. Dakle, trebali biste pokušati odabrati odgovarajući blockchain certifikat u skladu s vašom preferiranom ulogom blockchain posla.

Želite li dobiti certifikat za unapređenje svoje karijere? Pogledajte najbolje blockchain certifikate na kojima možete dobiti obuku od najboljih tržišnih stručnjaka.

Poboljšati kroz profesionalno osposobljavanje

Profesionalno osposobljavanje još je jedan značajan preduvjet blockchaina za izgradnju karijere u blockchainu. Kandidati trebaju pristupiti pouzdanim platformama kako bi im pomogli u stjecanju potrebnih tehničkih vještina za različite poslove temeljene na blockchainu. Platforme za obuku uključuju podršku pouzdanih i iskusnih stručnjaka za predmetnu temu koji će svim kandidatima pomoći u njihovim pripremama.

S druge strane, možete odabrati platforme za osposobljavanje za blockchain certificiranje koje pružaju prilagođene tečajeve obuke uz certifikate. Kao rezultat toga, ne morate ulagati dodatno vrijeme i trud u pronalaženje tečaja koji vam može pomoći da se pripremite za željenu ulogu blockchain posla.

Oslonite se na blagodati umrežavanja

Važnost umrežavanja u razvoju karijere nikada ne može izaći iz mode. Zapravo je umrežavanje jedan od osnovnih temelja razvoja karijere, koji ne možete naučiti ni iz jednog blokchain tutorijala. Blockchain certifikati pomažu vam da steknete jedinstvenu reputaciju u blockchain zajednici.

Digitalne značke za verifikaciju blockchaina mogu vam pomoći da svoj identitet označite kao profesionalca sa potrebnom specijalizacijom za određenu ulogu posla. Nadalje, uključivanje zajednice može vam pomoći da budete svjesni najnovijih radnih mjesta. Istodobno, zajednica također služi kao izvor kontinuiranih informacija koje će vam pomoći da razvijete svoje vještine.

Da biste imali uspješnu Blockchain karijeru, važno je steći potrebne vještine. Pogledajte ove vrhunske Blockchain vještine koje morate imati.

Zaključak

Dakle, možete jasno primijetiti da blockchain možete naučiti i u njemu graditi karijeru jednostavnim koracima. Međutim, svaki bi korak bio jedinstveni izazov za početnike. Stoga je važno osigurati da se možete nositi sa svim izazovima za postizanje željene uloge i plaće u blockchain poslu.

Poslije toga, također je važno za vas da razumijete dinamičnu prirodu blockchain tehnologije i razvijete fleksibilan stav prema učenju. Kao rezultat toga, možete prilagoditi nove vještine potrebne za održavanje vaše karijerne prednosti u blockchainu. Samo naprijed i započnite svoje putovanje s našim besplatnim tečajem blockchaina kako biste naučili o osnovnim osnovama. Isprobajte naš tečaj Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) kako biste se specijalizirali za blockchain vještine i znanja!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map