Kako izgraditi karijeru u blockchainu

Želite li izgraditi karijeru u blockchainu? Zabilježite dok prolazimo kroz svaki korak kako možete izgraditi uspješnu karijeru u blockchain tehnologiji.

Izgradnja karijere u blockchainu jedna je od najboljih odluka koje trenutno možete donijeti. Blockchain tehnologija oblikuje industrije kako bi ih učinile učinkovitijima i pouzdanima. Kako je tehnologija nova, nema previše stručnog osoblja koje bi razvijalo rješenja.

Kao rezultat toga, velike industrije i poduzeća ne ostavljaju kamenčićima za pronalaženje stručnjaka za blockchain. Nepotrebno je reći da je plaća programera blockchaina nevjerojatna! Dakle, kad postoji strašna potreba za takvim talentom, a vi se i dalje pitate kojim putem krenuti, blockchain ne bi trebao biti na vrhu vašeg popisa?

Ako ste ljubitelj blockchaina poput nas, tada bi rad s tehnologijom mogao biti vaš posao iz snova. Nije važno ako niste vješti u kodiranju ili programiranju; ima puno poslova koji zahtijevaju specijalitete i u drugim blockchain pitanjima.

Ako ste odlučni graditi karijeru u blockchainu, ovaj vodič je definitivno za vas. Danas ćemo vas obavijestiti kako izgraditi karijeru u blockchainu.

Upišite se sada:Kako izgraditi svoju karijeru na tečaju za poslovne blokčejne

Put do izgradnje karijere u Blockchainu

Izgradnja karijere u blockchainu neće biti lak zadatak. No s pravilnim smjernicama možete naučiti kako zauvijek zapečatiti svoju budućnost. Samo slijedite korake u nastavku i započnite svoj blockchain put karijere.

kako izgraditi karijeru u blockchainu

Saznajte više o osnovama i osnovama

Prije svega, morate naučiti o osnovama blockchain tehnologije. Ako ste novak, ovo je vrlo važan korak. Ne možete zaroniti u tehnički aspekt blockchaina bez znanja o osnovama. Ključno je naučiti kako tehnologija radi, njezina povijest, o različitim točkama poput konsenzusa i pametnih ugovora, mogućim slučajevima korištenja itd..

U stvarnosti, možete pogledati blockchain rječnik, da biste na brzinu pogledali ispravnu definiciju za svaku pojedinu od njih.

Počnite razvijati svoje međupredmetne široke vještine

Vještine međudiscipline nužne su za moguće mogućnosti karijere za blockchain. Čak i ako ste na putu karijere programera blockchaina, i dalje ćete morati izoštriti svoje sposobnosti. U današnje vrijeme poduzeća ne traže samo nekoga tko zna programirati; oni također traže talente koji mogu riješiti kritična pitanja u kratkom vremenu.

Dakle, vještine poput dizajnerskog razmišljanja, analiziranja, agilnosti, DevOps-a, prilagodljivosti, upravljanja i predviđanja tržišta su ključne. Ako ih možete povezati sa svojim tehničkim sposobnostima, zasigurno ćete dobiti stabilnu blockchain karijeru.

Shvatite kako funkcionira različita blokchain platforma

Ovaj je korak i za tehnička i za netehnička radna mjesta. S tehničkog gledišta, morate točno razumjeti kako funkcionira više platformi. Kako svi blockchains ne rade na isti način, utvrđivanje potrebne patene je presudno.

Ako ne možete, tada bi donošenje rješenja postalo prilično zapleteno. U marketingu ili provođenju zakona morat ćete u potpunosti shvatiti koncept da biste rješenje predstavili potencijalnim klijentima. Štoviše, definitivno ne želite proturječiti propisima neke države. Platforme kao što su Corda, Quorum, Hyperledger i Ethereum su nešto na što biste se trebali usredotočiti.

Budite tehnološka i poslovna sposobnost

Vođenje poduzeća iz potpuno nove vrste rješenja težak je posao. Kada želite dobiti mogućnosti za karijeru u blockchainu unutar poslovnog okruženja, morate imati višu poslovnu perspektivu. Iako je riječ o novom rješenju, cijela tvrtka neće ovisiti isključivo o tom rješenju.

Morate uzeti u obzir i druge aspekte te tvrtke. Dakle, poslovni ishodi svakog rješenja koje dizajnirate ili timskog dizajna moraju biti pozitivni da bi ostali relevantni.

Zato vam je učenje kako i poslovne funkcije trebaju biti prioritet.

Započnite odmah s besplatnim temeljnim tečajem Blockchain!

Steknite znanje o decentraliziranim i distribuiranim knjigama

Blockchain je jedna vrsta distribuirane knjige. U stvarnosti postoje i druge raspodijeljene knjige koje nisu nužno blockchain. Stvar je u tome što blockchain nije savršen, a svoje znanje možete koristiti na drugim distribucijskim platformama da biste saznali više o njima i koristili ga za poboljšanje same tehnologije.

Za seciranje popularnih decentraliziranih platformi trebate stručnjaka. U svakom slučaju, u osnovi je prikladan za put karijere programera blockchaina. Dakle, ovaj je korak prilično tehnički. Za to se možete pridružiti tečaju programiranja ili steći diplomu poznatih institucija kako biste izoštrili svoje vještine.

Saznajte više o poslovnim procesima u poduzeću

Učenje o poslovnim procesima poduzeća još je jedan korak do postizanja karijere u blockchainu. Te su vještine prijeko potrebne jer će vam pomoći u strategiji prilikom izrade mape puta s blockchainom u kombinaciji.

U stvarnosti je potrebno više podcjenjivanja logistike, nabave, distribucije, poslovanja riznice i mnogih drugih. Osigurati će vam da možete bolje pregledati potencijalne klijente svoje tvrtke govoreći kao poslovni glasnogovornik. Također, oni su trenutno vrlo traženi, pa to može biti plus u vašem blockchain karijernom putu. Izvrsno je umijeće izbrusiti ako želite dobiti blockchain izglede za karijeru.

Naučite pojednostaviti

Ovaj je korak namijenjen i tehničkim i netehničkim pozicijama. Ako ste na putu karijere programera blockchaina, morate stvoriti rješenje bez složenosti. Previše značajki samo bi zbunilo ljude trenutno.

Uvijek nastojte da rješenja budu na minimumu, ali nude najučinkovitije rezultate. Ako to možete, vaša je sudbina zapečaćena u blockchain karijernom putu.

Što se tiče netehničkih pozicija, morate naučiti razmišljati izvan okvira i iznaći rješenja za buduće prepreke za svoju tvrtku.

Ako ste početnik, karijeru biste trebali započeti s ovim vodičem za Blockchain for Beginners.

Pridružite se Blockchain zajednici

Pridruživanje blockchain zajednici za vas je neobavezni korak. Ali dolazi s puno prednosti. S blockchain hypeom, mnoge su se zajednice počele stvarati kako bi pomogle ljudima da nauče o tehnologiji. Štoviše, ove zajednice čak imaju vrhunske stručnjake za programiranje od kojih možete naučiti o tome.

Dakle, mogu vam pomoći u vašim voditeljskim vještinama, organizacijama događaja, razvoju aplikacija i tako dalje. Nadalje, to također može biti izvrsna prilika za umrežavanje s ljudima iz niše. Ne trebate dodatni novac da biste se pridružili zajednici; nego je sve za vas otvoreni izvor.

Shvatite obrasce arhitekture blokova, ekosustave i standarde

Ako ste na putu karijere programera blockchaina, tada je razumijevanje različitih obrazaca, standarda i ekosustava blockchain arhitekture neophodno. Štoviše, seciranje arhitektura prije početka rješenja velika je vještina. Za to možete proučavati različite slučajeve iz cijele industrije.

Predlažemo da energično proučite postojeće tehničke dokumente, poigrate se standardima i ekosustavima kako biste dobili dublji uvid. Ovdje nedostaje većini ljudi, a vi to možete iskoristiti za osiguranje svoje karijere u blockchain tehnologiji. Izvrsno je umijeće izbrusiti ako želite dobiti blockchain izglede za karijeru.

Naučite komunicirati vrijednost

Možda znate sve tehničke elemente, čak možete kodirati ili implementirati blockchain rješenja brže od konkurencije, ali ako ne možete prenijeti ono što govorite, nema šanse da vas itko zaposli. U stvarnosti, poduzeća sada traže ljude koji mogu pametno i graciozno razgovarati.

Pomoći će vam da svoja rješenja bolje prenesete svojim klijentima ili kolegama, a ljudi bi cijenili vaše rješenje. Također, za netehničke položaje komunikativne vještine su nužne. Što više možete zaobići problem, to su veće šanse da osigurate svoju karijeru u blockchain tehnologiji.

Želite li postati Blockchain profesionalac? Pogledajte najbolje savjete za započinjanje Blockchain karijere od strane stručnjaka.

Steknite znanje o različitim razvojnim alatima

Da biste dobili dobre mogućnosti za karijeru u blockchainu, morate steći znanje o različitim razvojnim alatima. U osnovi, svaki programer ili inženjer koristi razvojne alate kako bi pojednostavio postupak. Štoviše, ovi razvojni alati također osiguravaju uštedu vremena u stvaranju rješenja od nule.

Ako ne znate kako koristiti ove alate za postizanje održivijeg rezultata, tada bi osiguravanje vašeg karijernog puta programera blockchaina moglo biti problematično.

Pridružite se tečaju certifikacije za Enterprise Blockchain da biste saznali više o tehnologiji

Ako ste tek početnik u blockchain svijetu, ali ste strastveni u tome ili tražite mogućnosti za karijeru u blockchain tehnologiji, najbolji korak bio bi odlazak na tečaj za certificiranje blockchaina u poduzeću.

U stvarnosti, tečaj bi vam bio od velike koristi ako želite naučiti o osnovama blockchaina i njegovom utjecaju na poslovni svijet.

Ovi tečajevi pomažu vam da naučite o blockchain platformama, koje mogu biti vaše polazište u razumijevanju arhitekture.

Osim toga, naučit ćete i o različitim alatima i slučajevima korištenja, koji će vam pomoći da dođete do rješenja bogatog značajkama. Nadalje, tečaj pokriva popularne platforme poput Ethereuma, Hyperledgera i Corde, zajedno s tim da vam daje razliku između privatnih, javnih i federalnih blockchaina.

Naši profesionalni tečajevi ponudit će vam vrijedne blokchain lekcije i savjete kako biste bili sigurni da imate jasan uvid u njegove primjene. Bez obzira koju vrstu karijere u blockchainu ostvarite, očito je da o tome morate imati teoretsko znanje, barem.

Sigurno razmišljate zašto pohađati tečaj kad na internetu imate toliko besplatnih informacija. Pa, nisu sve informacije koje dobijete na webu istinite. A mnogi besplatni sadržaji ne nude premium smjernice koje su vam potrebne.

Dakle, čak i ako se odlučite za ovaj besplatni sadržaj, završit ćete s polovičnom bazom znanja. Ali ne brinite; naši tečajevi i programi mogu vam pomoći u izgradnji čvrstih i dubokih temelja za vaš blockchain karijerni put. Između ostalog, tečaj nudi i cjelovitu sekciju mogućih slučajeva upotrebe blockchaina. Također se možete pridružiti bilo kojem poduzeću ili tehnološkoj tvrtki kao blockchain pripravnik da biste saznali više. Kao pripravnik zapravo možete puno naučiti o blockchain tehnologiji.

Certifikacija omogućuje provjeru vaših vještina i podiže vašu Blockchain karijeru na višu razinu. Dakle, nabavite svoj Blockchain stručni certifikat i nastavite svoju Blockchain karijeru.

Karijera u blockchainu: kakve mogućnosti za posao imate?

Blockchain Professional

Trenutno je to jedan od najplaćenijih poslova u blockchain niši. U stvarnosti postoji velika potražnja za vještim programerima / profesionalcima blockchaina, ali nema dovoljno resursa za održavanje ravnoteže. U osnovi, ovdje ćete raditi kao programer s punim stekovima. U stvarnosti na ovom mjestu možete dobiti pozamašnu svotu plaće programera u blockchainu.

Morali biste biti vješti u AJAX-u, C-u, JavaScript-u, C ++-u, SDL-u, .NET-u, MVC-u, SQL poslužiteljima, JQueryju, SOAP-u, FTP-u, XCOD-u, REST-u, FTP-u i mnogim drugima. U tim ćete prilikama za karijeru u blockchainu postaviti čvorove, transakcije, čak stvoriti pametna rješenja temeljena na ugovorima.

Upišite se sada: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj

Blockchain inženjer

Blockchain inženjeri su drugi najplaćeniji posao na tržištu. U stvarnosti može lako osigurati unosan život uz dobru plaću. Štoviše, raste i potražnja za zapošljavanjem inženjera u blockchain sektoru. U stvarnosti, raspon blockchain plaće u ovoj karijeri može biti do 175 tisuća dolara!

U osnovi ćete postaviti infrastrukture, dizajnirati arhitekturu rješenja. Također, Hyperledger, Ethereum, Ripple, Java, Oracle i Python su neophodni.

Blockchain savjetnik

Poduzeća sada zapošljavaju savjetnike koji mogu u potpunosti procijeniti svoje ciljeve i razviti moguću mapu puta za svoju budućnost. Ovdje ćete morati analizirati kako tvrtka radi i kako će se nastaviti u budućnosti.

Štoviše, morat ćete i strateški izraditi i izgraditi blockchain slučaj. U svakom slučaju, pridruživanje programu za certificiranje blockchaina za to bila bi vaša najbolja opklada.

Blockchain arhitekt

Blockchain arhitekti zahtijevaju znanje napredne blockchain tehnologije. Zašto? U stvarnosti, blockchain arhitekt mora biti stručnjak za razvoj infrastrukture platforme.

Prilike za karijeru u blockchainu za radna mjesta arhitekata poduzeća zahtijevale bi da proučite svu arhitekturu blockchain tehnologija i svladate vještine za potpuno stvaranje nove vrste platforme.

U stvarnosti, raspon blockchain plaća u ovoj karijeri može biti do 182 tisuće dolara!

Upišite se sada: Certified Enterprise Blockchain Architect (CEBA)

Voditelj projekta Blockchain

Pa, kao voditelj projekta trebat ćete imati napredne komunikacijske vještine, analitičke vještine, vještine rješavanja problema. U osnovi, vodit ćete blockchain projekt poduzeća ako bude angažiran. Dakle, to je velika odgovornost.

Također ćete biti veza između tehničkog tima i netehničkog tima vašeg projekta. Dakle, pripazite da dobijete robustan način razmišljanja za ovakvu karijeru.

Inženjer kvalitete blockchaina

Inženjeri kvalitete blockchaina radit će kao dodatak blockchain inženjerima ili čak raditi pod njima na projektu. U osnovi, njihov je primarni cilj žustro isprobati novo rješenje kako bi se utvrdilo ima li rupa ili grešaka.

Zato ova prilika za karijeru u blockchainu zahtijeva stručnost u različitim blockchain okvirima i arhitekturama.

Blockchain pravni savjetnik

Poslovi pravnog savjetnika u blockchainu zahtijevaju ozbiljnu predanost tehnologiji. Ali zašto? Kako je tehnologija nova i pomalo ne slijedi tradicionalna pravila i propise, suočava se s mnogim zakonskim preprekama. Zapravo, mnoge dobre blockchain aplikacije imale su popriličan udio loših ishoda.

Zbog toga je potrebno da pravni savjetnik razumije tehnologiju iznutra i izvana kako bi znao može li se novo rješenje suočiti sa pravnim problemima ili ne.

Blockchain dizajner

Startupi, čak i poduzeća, počinju pokretati blockchain orijentirane odjele kako bi ostvarili potencijalne prihode. Međutim, kako su korisnici uglavnom sada orijentirani na internet, koji bolji način privući ih od nevjerojatne web stranice? Nepotrebno je reći da je to zapravo izvrsna strategija za privlačenje potrošača živopisnim web dizajnom.

Zbog toga mnogi zapošljavaju blockchain dizajnere koji mogu dizajnirati korisničko sučelje ovih web stranica. Mogu čak dizajnirati korisničko sučelje za blockchain aplikaciju.

Blockchain tehnički regrut

Kao što vidite po imenu, uloga bi ovdje bila traženje potencijalnih zaposlenika za različita blockchain rješenja. Ako mislite da obični HR može upravljati ovom prilikom za karijeru u blockchainu, onda se varate. Čak i ako je riječ o HR položaju, morat ćete temeljito poznavati samu tehnologiju.

Bez toga ne možete identificirati prave kandidate. Zato tvrtke također traže educiranog zaposlenika.

Blockchain Data Scientist

Kako je blockchain sustav glavne knjige, on može sadržavati ogromnu količinu podataka. U osnovi, ova uloga u blockchain karijernom putu zahtijevat će od osobe da analizira, prikuplja, upravlja i tumači veliku količinu transakcijskih podataka.

Očito je da bi ti podaci dolazili s javne platforme, a ne s privatnih ili federalnih platformi. Štoviše, ovi će podaci pomoći u postavljanju statistike na temelju njihovih transakcijskih navika. Za to će vam trebati magisterij iz računarstva i znanosti o podacima.

Čitaj više: Kako postati certificirani poduzetnički blockchain arhitekt (CEBA)?

Zašto biste trebali ići u karijeru u Blockchainu?

Sigurno se pitate zašto se zaista morate posvetiti karijeri u blockchainu. Mislimo, imamo zabunu; tražite prednosti blockchain karijere. U stvarnosti, puno je prednosti koje donosi blockchain put karijere. Da vidimo što su –

Bolje platiti

Prije svega, karijera u blockchain tehnologiji znači pozamašan novac. Sve plaće posla oko ove tehnologije kreću se u rasponu od 50 do 130 tisuća dolara. To je puno novca, čak i ako niste programer ili inženjer.

Štoviše, čak i pripravnici u ovoj industriji dobivaju lijepe iznose. To je visoko polazište i trebalo bi vas motivirati za karijeru u blockchain tehnologiji. Još jedan sjajan aspekt je da ako tvrtke dokažu da ste super vješta u blockchainu, tvrtke su spremne platiti jako puno samo da bi vas učinile sretnima.

Veća stopa najma

U osnovi, u svakoj drugoj industriji stopa najamnine povremeno se razlikuje, ovisno o situaciji i tržišnim uvjetima. Zapravo, kada na tržištu postoji novi element, uvijek postoji rast stope najma.

U stvarnosti, blockchain je relativno nov na tržištu, plijeni svu pozornost tvrtki. Sada je većina poduzeća spremna angažirati blockchain stručnjake kako bi njihova blockchain rješenja učinila što unosnijim.

Dakle, u blockchainu uvijek postoje nove mogućnosti za karijeru. Kako prethodno nije bilo definiranih tradicionalnih pozicija posebno za blockchain, tvrtke stvaraju vlastiti oblik radnih mjesta.

Manje natjecanje

Manje je ljudi vještih u ovoj tehnologiji. Zašto? U osnovi, tehnologija je nova, a ljudi još uvijek smišljaju kako to funkcionira. Štoviše, tehnologija se čini prilično sofisticiranom. To obeshrabruje ljude da riskiraju i studiraju u ovom sektoru.

Ako uspijete sav naporan rad i potpuno razvijete ili čak shvatite kako tehnologija funkcionira, bilo bi plodno. Također, kako sve manje ljudi razumije kako tehnologija funkcionira, a kamoli da o njoj zna, imate manje konkurencije.

Dakle, ako imate veće šanse osigurati karijeru u blockchain tehnologiji.

Globalna revolucija

Tko ne bi želio raditi s nečim novim? Kroz generacije ljude privlače nove mogućnosti. Blockchain je nesumnjivo uzbudljiv. U stvarnosti, blockchain još treba puno promjena da bi bio savršena tehnologija. To znači da ga nitko uskoro neće učiniti savršenim.

S druge strane, rad na ovoj tehnologiji pomoći će vam da dođete do rješenja koja mogu biti globalno prepoznata. Ne bi li to bio veliki uspjeh za vašu karijeru? Sudjelovanje u globalnoj revoluciji izvrsno je postignuće u životu, a s blockchain karijernim putem i vi to možete imati.

Ekskluzivna radna mjesta

Najbolji dio karijere u blockchainu je taj što su sva radna mjesta nevjerojatno ekskluzivna. To znači da svoju karijeru možete započeti s vrlo visokog mjesta u tvrtki. I očito, vrhunska pozicija u tvrtki značila bi da ćete dobiti i dodatne pogodnosti.

Štoviše, sva radna mjesta znatno će povećati i vaš socijalni status. Dani odmora, jedinstveni tretmani, autoritet, isplate bonusa samo su neke od pogodnosti kojima se možete nadati. I zato biste definitivno trebali dobiti blockchain karijeru.

Poduzetničko okruženje

Ovo je najbolji dio ostvarivanja blockchain karijere. Možete raditi u poslovnom okruženju s vrhunskim profesionalcima. Upoznat ćete čak i visoke poslovne ljude i ubrzati umrežavanje. U osnovi, postoje glavna imena koja zapošljavaju stručnjake za blockchain kao što su IBM, J.P. Morgan itd.

Dobit ćete tim i raditi u strateškom okruženju gdje ćete imati puno prostora za rast. Štoviše, ova su poduzeća prepuna pristupa vrhunskim tehnologijama, što će vam pomoći da još brže izgradite svoje rješenje.

Dakle, u svom blockchain karijernom putu imate priliku surađivati ​​i s ovim velikim imenima.

Budući dokaz

Blockchain uskoro ne ide nikamo. Nakon analize tržišta možemo iskreno reći da je tu da ostane. Štoviše, u budućnosti će postati još istaknutiji. Kako to ide na globalni utjecaj, samo je pitanje vremena kada će se svi snažno prebaciti na blockchain, ostavljajući centralizirane modele iza sebe.

Dakle, ako trenutno možete osigurati karijeru u blockchainu, imat ćete konačnu sigurnost posla u budućnosti.

Pročitajte i uvid u LinkedIn Report koji kaže da je Blockchain VRHUNSKA vještina u 2020. godini.

Završna bilješka

Blockchain je prekrasna tehnologija koja dolazi s puno kompaktnih značajki. To uistinu može revolucionirati naše poslovanje na globalnoj razini. Mislimo, kad možete dobiti više prednosti u decentraliziranom sučelju, zašto biste ostali s centraliziranom arhitekturom s datumskim datumima.

Da, prethodni centralizirani poslužitelji uistinu su postali naslijeđene mreže, i zato će ih blockchain definitivno zamijeniti u bliskoj budućnosti. Zato je očito da će mnogi ljudi moći graditi karijeru u blockchainu bez obzira na sve. Štoviše, sve je veća mogućnost karijere u blockchainu.

Pa što čekaš? Upišite se na naš tečaj Kako izgraditi svoju karijeru u Enterprise Blockchains tečaju i počnite oblikovati svoj blockchain put karijere u poslovnom okruženju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map