Izvještaj o budućnosti blockchain poslova za 2020. godinu Svjetskog ekonomskog foruma

Budućnost Blockchaina je svijetla. Sljedeća će rasprava imati za cilj razmisliti o prognozama predstavljenim u Izvješću o poslovima Svjetskog ekonomskog foruma 2020. kako bi se utvrdilo gdje blockchain odgovara na slici.

Blockchain tehnologija nesumnjivo je jedna od najtraženijih vještina u moderno doba iz različitih razloga. Odgovorno je za poticanje mnogih novih radnih uloga koje su pokrenule više prilika za karijeru u blockchainu. Stoga će mnogi nadobudni kandidati vjerojatno tražiti vjerodostojne mogućnosti za postizanje blockchain poslova. Kao rezultat toga, neizbježno je tražiti predviđanja u vezi s poslovima u području blockchaina.

To je tehnologija u nastajanju i ljudima je neizbježno tražiti stabilne mogućnosti u osiguravanju svoje karijere na blockchain platformama. Čitatelji mogu upotrijebiti sljedeću raspravu kako bi razmotrili važne čimbenike koji mogu pokretati evoluciju tržišta rada od 2020. do 2025. godine.

Svjetski ekonomski forum neprestano ukazuje na uvođenje budućnosti rada tijekom posljednjih pet godina. Ne samo da je otkrio potencijal za zapošljavanje u blockchainu, već i značajne mogućnosti za raseljavanje radnika. Tehnološka automatizacija i proširenje podržavali su pouzdane strategije za poboljšanje prijelaza između radnih mjesta kako bi se prilagodile novim radnim ulogama.

The Istraživanje budućnosti poslova je presudan alat za procjenu kratkoročnih i dugoročnih trendova, zajedno s učinkom usvajanja tehnologije na različitim tržištima rada. Jedan od značajnih naglasaka istraživanja bio je razmišljanje o usvajanju tehnologije u poduzećima s oscilacijama u potražnji za vještinama i zahtjevima posla.

Istraživanje pruža interaktivan i artikuliran dojam novonastalih trendova na tržištu rada. Istodobno, to je također pomoglo u pristupu mogućnosti za planiranje i izradu strategija za poboljšanu budućnost rada. Pogledajmo kako Izvješće o budućnosti radnih mjesta 2020. Svjetskog ekonomskog foruma pregledava tehnološko usvajanje kako bi se pronašlo prikladnost za blockchain poslove.

Upišite se sada:Kako izgraditi svoju karijeru na tečaju za poslovne blokčejne

Potencijal blockchaina u budućnosti

U posljednje dvije godine nove su tehnologije počele dobivati ​​dominaciju u poduzećima širom svijeta. Prema istraživanju, gotovo 11% tvrtki bilo je zainteresirano za usvajanje tehnologije distribuirane knjige ili blockchain tehnologije. Izvještaj ukazuje da će organizacije najvjerojatnije usvojiti nove tehnologije do 2025. Stoga e-trgovina, računarstvo u oblaku i veliki podaci zauzvrat služe kao visoki prioriteti uzimajući u obzir trendove predstavljene posljednjih godina.

S druge strane, postoje značajni zahtjevi za usredotočenjem na šifriranje. Kao rezultat, možete primijetiti da budućnost rada uvelike ovisi o novim ranjivostima koje su istaknute u digitalno doba. Stoga blockchain tehnologija može poslužiti kao istaknuti čimbenik potpore u ovom slučaju rješavanjem zabrinutosti zbog ranjivosti.

Nadalje, izgledi za radna mjesta u blockchainu izgledaju svjetliji jer možete istražiti mogućnosti zapošljavanja u različitim sektorima. Izgledi za usvajanje blockchaina u različitim industrijama služe kao pouzdane mogućnosti kandidatima da razmotre bavljenje poslovima temeljenim na blockchainu. Evo pregleda brojki o potencijalu za usvajanje blockchaina u različitim industrijama.

Usvajanje blockchaina u različitim industrijama

Poslovi u blockchainu

Gotovo 31% poljoprivrednih organizacija, 40% automobilskih organizacija i 41% potrošačkih organizacija izrazilo je interes za usvajanje blockchaina. Najveći udio mogućnosti za usvajanje blockchain tehnologija očit je u slučaju digitalne komunikacije i informacijske tehnologije te kod tvrtki za financijske usluge.

Sljedeći sektor koji najviše obećava koji predstavlja mogućnosti za usvajanje blockchaina odnosi se na zdravstvo i zdravstvene tvrtke, gdje stopa usvajanja iznosi 72%. Nadalje, vjerojatnije je da će blockchain usvojiti oko 61% tvrtki u obrazovanju i 50% tvrtki u energetskom i komunalnom sektoru.

Zanimljivo je da je oko 40% vladinih i agencija javnog sektora anketiranih u izvješću izrazilo zanimanje za usvajanje blockchaina.

Usvajanje blockchaina u različitim sektorima također bi dovelo do potražnje za blockchain poslovima. Posljedično, to će također dovesti do pokretača rasta za budućnost poduzeća u različitim industrijama. Istodobno, neizbježno je očekivati ​​strahovit rast potražnje za novim skupinama vještina i novim ulogama poslova.

Kao rezultat toga, prekidi u radnoj snazi ​​sigurno će se dogoditi u budućnosti na poslovima povezanim s blockchainom. Usvajanje tehnologije definitivno će utjecati na posao radnika pretvarajući neke od zadataka u ljudskom svojstvu prema odgovornosti strojeva.

Nakon toga, razina poremećaja znatno će ovisiti o zanimanju i skupu vještina radnika. Tvrtke bi očito ovisile o restrukturiranju svoje radne snage u slučaju usvajanja blockchain tehnologije. Dakle, na što će organizacije prvenstveno ciljati s novim prekidima radne snage?

Također pročitajte:Popis tvrtki koje koriste tehnologiju Blockchain

Ciljevi poduzeća u restrukturiranju radne snage

Prema Izvješću o budućnosti radnih mjesta 2020, tvrtke imaju različite ciljeve koji su temelj restrukturiranja njihove radne snage. Jasno je da dolazak novih tehnologija poput blockchaina zahtijeva reviziju postojeće strukture radne snage u poduzećima. Međutim, poduzeća imaju i mnoga druga očekivanja kad osmišljavaju oglase za posao u blockchain ekosustavu. Prije svega, oko 55% poduzeća anketiranih u izvješću izrazilo je svoj interes za transformaciju strukture njihovog lanca vrijednosti.

Potom je oko 43% organizacija izjavilo da želi postići smanjenje postojeće radne snage. S druge strane, 34% organizacija željelo je osigurati širenje radne snage poticanjem sveobuhvatne tehnološke integracije. Nadalje, oko 41% organizacija uključenih u istraživanje želi proširiti upotrebu izvođača za poslove koji uključuju zadatke specijalizacije.

Stanje novih i propadajućih radnih mjesta

Ishodi izvješća Svjetske ekonomske zajednice o budućnosti radnih mjesta 2020. također se odrazno odražavaju na stanje novih i propadajućih radnih mjesta. Na temelju nalaza izvješća, poduzeća će doživjeti veliko smanjenje suvišnih uloga s 15,4% na 9%. Istodobno, izvještaj također ukazuje na rast od 5,7% za nova zanimanja kao što su blockchain poslovi. Stoga izvješće jasno utvrđuje da će se do 2025. pojaviti gotovo 97 milijuna novih uloga, što predstavlja povoljna obećanja za blockchain profesije.

Stoga možete jasno primijetiti kako izvješće Budućnost poslova predstavlja blockchain kao jednu od novih vještina na zahtjev. Nadalje, također je lako razumjeti kako se izvještaj usredotočuje na različite čimbenike za restrukturiranje radne snage. Dakle, s jasnim dojmom temeljnih ciljeva poduzeća u promjeni strukture radne snage kako bi zadovoljili potrebe suvremenog poslovanja, može se započeti s procjenom izvedivosti karijere u blockchainu.

Čitaj više: Kako Blockchain tržište poslova cvjeta!

Sumnja u poslove u blockchainu mogla bi pronaći savršen odgovor promišljajući o važnim razlozima koji pokreću njihovu potražnju. Blockchain se pojavio kao temeljna tehnologija za Bitcoin i dalje je plodna tehnologija za primjene u različitim sektorima.

Vodeće državne agencije i velike tehnološke tvrtke, kao i startupi, pokazali su interes za blockchain, povećavajući time njegovu potražnju. Dakle, potražnja za poslovima temeljenim na blockchainu također je znatno porasla. Međutim, je li razumno nastaviti karijeru u tehnologiji koja je stigla nedavno i koja stječe eksponencijalno rastuću popularnost? Ako ste dovoljno ambiciozni započeti karijeru u blockchainu, tada morate pogledati sljedeće razloge.

Žalbeni paketi plaća

Jedan od prvih razloga za odlazak na blockchain poslove izravno se odnosi na unosne pakete plaća. Blockchain je relativno nova tehnologija i teško je pronaći mnoge ljude koji žele željenu blockchain stručnost za svoje poslovne ciljeve. Stoga kandidati koji imaju stručnost u blockchainu mogu definitivno narediti veće procjene plaća vodećih poduzeća.

Najvažnije od svega, ambiciozni profesionalci mogu iskoristiti naknade plaće za tehničke i netehničke poslove s obećavajućom prednošću u odnosu na druge konvencionalne poslove. Nadalje, modeli podjele prihoda povezani s poslovima u domeni blockchaina mogu također pružiti bolji povrat i veće poticaje.

Pogledajte najboljih 10 najplaćenijih blockchain poslova na tržištu.

Fleksibilnost za rad na daljinu

Sljedeći kritični razlog za odabir poslova u blockchainu odražava se na mogućnosti fleksibilnosti s daljinskim radom. Trend rastućeg rada na daljinu u posljednje vrijeme privlači pažnju poduzeća i radnika. Nakon globalne pandemije, radnici su shvatili korist od fleksibilnosti lokacije, umjesto da se drže odlaska u ured.

Kako se sve više ljudi okreće radu na daljinu, blockchain tvrtke nude lako dostupnu prednost svojoj radnoj snazi. Blockchain-centric centries omogućavaju mogućnost rada na daljinu kako bi se otvorio prostor za veću produktivnost njihove radne snage.

Likvidnost osoblja

Još jedna istaknuta prednost povezana s poslovima u domeni blockchaina je mogućnost likvidnosti osoblja. Većina startupa dodjeljuje kapital osoblju, a u slučaju likvidnosti osoblje mora pričekati prodaju svog udjela i dobivanje valute. U većini slučajeva postupak likvidacije vlasničkog kapitala složen je i rezultira vrlo ograničenim potporama koje općenito nameću ograničenja sekundarnom poslovanju.

S druge strane, radnici u blockchain tvrtkama obvezni su dobiti token koji zamjenjuje naknade temeljene na kapitalu. Tokeni služe kao urođene likvidne dionice koje zaposlenici mogu pretvoriti u valutu u skladu s njihovom pogodnošću i preferencijama.

Stoga je sada sasvim jasno da blockchain poslovi definitivno pružaju konkurentsku prednost za razvoj karijere. U usporedbi s ostalim tehnologijama u nastajanju, blockchain je uspio iskoristiti neke od glavnih industrija poput obrazovanja, energetike i komunalnih usluga, financijskih usluga i potrošačkih organizacija.

Slijedite naš vodič gdje objašnjavamo kako možete dobiti blockchain posao!

Stoga je sasvim razumno da se svaki nadobudni profesionalac zapita o potencijalnim mogućnostima koje može naći u smislu radnih uloga. Pogledajmo različite održive uloge poslova temeljene na blockchainu koje bi privukle pažnju 2021. godine.

Uloge poslova tehničkog blockchaina

Općenito, možete pronaći tehničke i netehničke pozicije za poslove u blockchain ekosustavu. Ovisno o vašem postojećem skupu vještina i preferencijama u karijeri, možete napraviti razuman izbor za daljnje napredovanje u blockchainu. Dakle, prije svega, razmislimo ukratko o nekim tehničkim ulogama poslova u blockchainu i o tome kakve će blockchain vještine trebati.

Blockchain poslovi

Blockchain programer

Blockchain programeri uživaju jedno od vodećih mjesta među poslovima temeljenim na blockchainu za kojima je velika potražnja. Također, programeri blockchaina odgovorni su za stvaranje poslovnih aplikacija i rješenja na temelju blockchaina. Posao programera blockchaina općenito je složen od uobičajenog programera aplikacija. Istodobno, programeri blockchaina vjerojatno će uživati ​​veće brojeve naknada u usporedbi s uobičajenim programerima softvera.

Pročitajte naš sveobuhvatni vodič o tome kako otkriti posao programera za blockchain i započeti svoj blockchain trening odmah!

Blockchain Solution Architect

Arhitekti rješenja za blockchain odgovorni su za usvajanje blockchaina u skladu s poslovnim specifikacijama. Rad arhitekta blockchain rješenja uglavnom se fokusira na prevođenje zahtjeva poduzeća u odgovarajuća blockchain rješenja. Nakon toga mogu primijeniti najbolje industrijske prakse i iskustva za pročišćavanje dizajna rješenja prema njihovim zahtjevima slučaja.

Upišite se sada:Tečaj certificiranog poduzetničkog blokchain arhitekta (CEBA)

Enterprise Blockchain savjetnik

Poduzetnički savjetnici za blockchain također su jedna od istaknutih uloga u potražnji koje dominiraju na tržištu rada u blockchainu. Poslovi savjetnika za blockchaine kao poslovni blockchain savjetnici prvenstveno se fokusiraju na vođenje poduzeća kroz putovanje usvajanja blockchaina. Uloga poslovnog savjetnika za blockchain sveobuhvatno radi na predviđanju novih trendova. Oni također pregledavaju poslovne zahtjeve jednoglasno kako bi predložili održiva i najproduktivnija rješenja.

Saznajte kako također možete postati certificirani Enterprise Blockchain Professional (CEBP) i započeti unosnu karijeru.

Nadalje, savjetnici za blockchain poduzeća također igraju ključnu ulogu u pružanju podrške obuci i obrazovanju poduzeća u vezi s blockchain tehnologijom. Međutim, poslovi poslovnog savjetnika za blockchain vrlo su sveobuhvatni i zahtijevaju znatnu količinu obuke i profesionalnog iskustva. Dakle, možda ćete postići veće šanse u ulozi poslovnog savjetnika za blockchain s nekim vjerodostojnim blockchain certifikatima i službenom obukom.

Želite li dobiti certifikat za unapređenje svoje karijere? Pogledajte najbolje blockchain certifikate na kojima možete dobiti obuku od najboljih tržišnih stručnjaka.

Netehničke uloge posla u blockchainu

Svijet blockchain karijera također predstavlja neke netehničke pozicije koje ne zahtijevaju tehničku tečnost. Neke značajne uloge netehničkih poslova u blockchainu bave se operacijama i dizajniranjem ili radom s drugim tvrtkama temeljenim na blockchainu. Još jedan zapažen ulazak među netehničke pozicije među radnim mjestima za blockchain tehnologiju odnosi se na uloge okrenute prema kupcima. Rukovoditelji korisničke podrške u blockchainu mogu koristiti svoje poslovne vještine sa sviješću o blockchain tehnologiji za rješavanje žalbi kupaca.

Prema Linkedinovom izvješću, Blockchain je vrhunska vještina.

Zaključak

Stoga je jasno vidljivo da je budućnost blockchain poslova prilično svijetla u narednim godinama. Međutim, presudno je i da svi kandidati slijede najbolje prakse kako bi osigurali karijeru u ulogama poslova temeljenim na blockchainu. Izvješće o budućnosti radnih mjesta 2020. pouzdan je pokazatelj izgleda za posao koji se pojavljuje u sektoru blockchaina.

Možete pokušati pronaći željeni posao u blockchainu uz sveobuhvatnu obuku i profesionalno usmjeravanje prema vašim potrebama. Dugoročno, morali biste se baviti i certifikatima za poboljšanje žalbe na zapošljavanje. Dakle, samo naprijed i počnite trenirati već sada za svijetlu budućnost u blockchain karijerama!

Ako ste tek novak i želite započeti svoje obrazovanje kao profesionalac, možete provjeriti naš certificirani tečaj za poslovni blockchain. Želimo vam sve najbolje u budućim pothvatima.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map