Budućnost Blockchaina: predviđanja za 2021. godinu

Pitate se kakva bi bila budućnost blockchaina? Pogledajte ova najpopularnija Blockchain predviđanja za 2021. godinu i pripremite se za budućnost!

Posljednja je godina bila vrhunska platforma za izazivanje popularnosti oko tehnologije distribuirane knjige, inače poznate kao blockchain. Globalna pandemija dala je strahovit poticaj trendovima koji su već postojali. Poduzeća više ulažu u čisti R&D projekti za postizanje blockchain inicijativa s boljim pragmatizmom i realizmom.

Uz globalni događaj poput nedavne pandemije, razumno je zapitati se o budućnosti blockchaina 2021. Blockchain je bio presudan igrač u pokretanju digitalne transformacije potrebne za prilagodbu naglom porastu udaljenih radnih postavki. Budući da se blockchain tehnologija s pravom reklamira kao tehnologija budućnosti, važno je usredotočiti se na blockchain buduća predviđanja.

Upišite se sada: Besplatni tečaj iz osnova blokchaina

Kakva bi bila budućnost Blockchain tehnologije?

Budući da mnoge industrije prolaze kroz masovne preobrazbe kao odgovor na promjene u poslovnom okruženju, mnogi entuzijasti i promatrači blockchaina zabrinuti su zbog budućih izgleda za blockchain. Sljedeća rasprava odražava neke značajne trendove koji bi mogli diktirati potencijalno stanje blockchain industrije 2021. godine.

  • Blockchain i Governance aplikacije povećat će se

Jedan od najvažnijih trendova koji bi mogao dominirati budućnošću blockchaina 2021. godine je integracija blockchaina u državne agencije. Japanski ministar financija nedavno je prepoznao blockchain tehnologiju kao bitnu komponentu u kontinuiranoj borbi protiv globalne pandemije. Državna tijela u Columbiji također su dala obećanja za podršku kriptovalutama i sustavima plaćanja temeljenim na blockchainu.

Južna Koreja uspjela je donijeti više od milijun vozačkih dozvola na sustav zasnovan na blockchainu. Tajland također planira uvođenje novog pravnog rješenja za pohranu dokumenata temeljenog na blockchainu. Nadalje, Vijetnam je uspješno prilagodio upotrebu akaChain-a, namjenske blockchain platforme, za bolju digitalnu transformaciju zemlje.

Najvažnije od svega je što se Kina priprema izdati potpuno virtualnu kriptovalutu, s tim da je Kina istaknuti igrač u svjetskoj ekonomiji i politici. Istodobno, blockchain može prodrijeti u svakodnevni život ljudi, karakterizirajući time poslovno znanje u blockchainu kao važnu meku silu u međunarodnoj diplomaciji. Uz to, upotreba blockchaina u sustavima glasanja također će i dalje biti jedan od zapaženih trendova u budućnosti blockchaina.

  • Više Blockchaina u maloprodaji

2021. očito će svjedočiti velikom porastu uvođenja blockchaina u maloprodajni sektor za mogućnosti upravljanja lancem opskrbe i zalihama. Počevši od 2016. godine, suradnja IBM-a i Walmarta uspostavila je prvi korak za spajanje blockchaina i maloprodaje na istoj stranici. Kao rezultat suradnje, blockchain Food Trust pojavio se kao rješenje za praćenje prehrambenih proizvoda. Nedavno je IBM predstavio trgovačko rješenje za upravljanje teretom poznato pod nazivom Tradelens 2018. godine u partnerstvu s Maerskom.

Prednosti blockchaina za maloprodajni sektor, posebno istaknuti igrači poput Walmart-a, donose dobre vijesti za budućnost blockchaina. Walmart je uspio koristiti blockchain platformu za praćenje njihove isporuke uz plaćanje za oko 70 brodarskih tvrtki zajedno s više trgovaca. Ostali zapaženi primjeri usvajanja blockchaina u maloprodajnom sektoru uključuju Nestle, Amazon, Volvo i Ford. Poznati proizvođači automobila Volvo i Ford koriste blockchain rješenja za praćenje opskrbe kobaltom koji se koristi za litij-ionske baterije.

Nestle trenutno vodi pilot projekt zasnovan na blockchainu za praćenje podrijetla dječjeg mlijeka i kave. Amazon je uspio iskoristiti blockchain rješenja za kontrolu opskrbe vinom. Stoga predviđanja blockchaina za 2021. prvenstveno ukazuju na široke razine uključivanja. S gotovo 600 milijuna dolara u blockchain projekte uložene prošle godine, budući trendovi blockchaina obećavaju sve veća ulaganja.

  • Većina projekata pristupit će proizvodnji

Sljedeće važno predviđanje budućnosti blockchaina za sljedeću godinu ukazuje na činjenicu da će oko 30% blockchain projekata širom svijeta doseći faze proizvodnje. Realni i pragmatični pristupi blockchain projektima bit će primarni pokretački čimbenik za postizanje ovog podviga.

Osim toga, zahtjev za bržim vremenom izlaska na tržište zbog pandemije i bržim pokretanjem projekata također bi mogao ubrzati blockchain projekte prema proizvodnji u ograničenim vremenskim okvirima. Nadalje, također se očekuje da će velik dio mreža koje bi se prebacile s pilot na proizvodnju raditi na poslovnim blockchain platformama.

Znajte o najboljim Blockchain projektima otvorenog koda

  • Kina će dominirati blokchain prostorom, vjerojatno

Dominacija Kine na polju blockchaina također će biti jedno od glavnih predviđanja za budućnost blockchaina. Kina je blockchain uključila u inicijativu ‘nova infrastruktura’ koja se fokusira na digitalnu infrastrukturu zemlje. Kineska vlada planira povećati ulaganja u većinu provincija u različitim vertikalima.

Stoga je razumno očekivati ​​stalan porast broja sustava koji prelaze u fazu proizvodnje. Međutim, postojeći geopolitički scenarij ne daje odgovarajuća obećanja za širenje kineske globalne mreže blokchain usluga. S druge strane spektra, Europska infrastruktura blokchain usluga (EBSI) također drži istaknuto stisak. Iako EBSI može postići izričit napredak u pilot projektima, ne može postići neke velike prijelomne rezultate zbog sukobljenih interesa i vrlo zamršenih procesa nabave.

  • DeFi će se i dalje povećavati

Mnogi su industrijski čelnici otvoreni za izglede javnih blockchaina u kontekstu poduzeća u pogledu budućnosti blockchaina. Međutim, uvođenje DeFi-a ima potencijal za skretanje pozornosti s javnih blockchaina na odobrene blockchains.

Ukupna vrijednost kriptovaluta uloženih u pametne ugovore Ethereum u ranom dijelu 2020. prešla je preko 10 milijardi dolara u tako kratkom vremenskom razdoblju. Iako ova brojka ne znači iznos koji su ljudi uložili u DeFi oklade, ona pokazuje interes korisnika za oklade. Stoga se jasno može primijetiti kontinuirano i stalno ubrzavanje zanimanja za DeFi.

U budućnosti bi se znatno povećao broj transakcija izvan konvencionalnih mehanizama i medija. Dakle, blockchain transakcije mogu se približiti određenoj prevojnoj točki u kojoj bi se tvrtke, regulatori i politički čelnici usredotočili na DeFi.

Upišite se sada: Uvod u tečaj za DeFi

  • Korištenje blockchaina za društvene i političke ciljeve

Primjena blockchaina u društvenim i političkim aktivnostima mogla bi dobiti priznanje među potencijalnim trendovima za budućnost blockchaina. Blockchain je povezan s potencijalom za transformaciju upravljanja lancem opskrbe, smanjenje krađe identiteta ili upravljanje digitalnim pravima.

Primarni elementi u blockchainu koji potiču njegove primjene u tim područjima uključuju transparentnost i povjerenje. Održavajući usklađenost s istim elementima, primjena tehnologije blockchain za borbu protiv dezinformacija privukla je pozornost 2020. Na primjer, R&D tim The New York Timesa razvio je prototip programa za bilježenje svih aktivnosti fotografijom kao metapodacima. Zatim bi program korisnicima prikazivao informacije na njihovim feedovima na društvenim mrežama.

Kao rezultat toga, šire usvajanje blockchain rješenja može pomoći u uspostavljanju boljeg polaganja prava na fotografije i drugi sadržaj. S porastom upotrebe blockchain tehnologije, blockchain predviđanja za 2021. oslikavaju blockchain kao novi alat za društvene promjene.        

  • Interoperabilnost s tradicionalnim bankarskim i financijskim organizacijama

Budućnost blockchaina 2021. također će svjedočiti interoperabilnosti blockchaina s konvencionalnim financijskim i bankarskim organizacijama. Korisnici pokazuju više povjerenja u blockchain u usporedbi s tradicionalnim bankama. Stoga banke također sve više usvajaju blockchain kao mjeru kojom žele pružiti povjerenje svojih klijenata. Dakle, 2021. očito će svjedočiti kontinuitetu u ovom trendu, s mnogim značajnim imenima koja već zaranjaju u upotrebu blockchaina.

JP Morgan trenutno koristi blockchain za adresiranje automatiziranih plaćanja marže. Northern Trust predstavlja blokchain za aktiviranje kako bi testirao trgovanje razlomljenim obveznicama za male ulagače. Santander je otkupio obveznicu vrijednu 20 milijuna dolara izdanu na blockchainu. Najvažnije od svega je što je HSBC izvršio dvije akreditive na blockchainu između tvrtki u Zaljevu.

  • Novi će projekti imati jaku konkurenciju

Došlo je do znatnog poticaja u razvoju blockchain rješenja. Međutim, to ne nalaže da će budućnost blockchaina u više trenutaka imati više aplikacija. Problemi s nekim javnim blockchain mrežama nedavno pokazuju potrebu za razmišljanjem o stanju blockchain tržišta 2021. godine.

Prije svega, EOS je imao problema s centralizacijom mreže i zagušenjima. Nakon toga, odgođena ažuriranja za mrežu Ethereum rezultirala su problemima s izvedbom pametnih ugovora. Još jedan primjer problema s blockchain platformama je TRON, koji se suočio s vrućinom zbog kritičnih ranjivosti koda.

Stoga će javno tržište blockchaina očito svjedočiti stalnom rastu konkurencije bez ikakvih znakova popuštanja. U takvim slučajevima projekti bi mogli biti uspješni samo ako su uspješni u rješavanju unutarnjih sukoba. Nadalje, novi blockchain projekti 2021. godine moraju uzeti u obzir nove pristupe korištenju blockchain tehnologije.

Godina 2021. donijet će više prilika u Blockchain ekosustavu. Evo popisa najboljih tvrtki koje koriste tehnologiju Blockchain.

Završne riječi

Godina 2020. pri kraju je i definitivno je poziv na razmišljanje o razmišljanju o mogućoj budućnosti blockchaina. Kao što je vidljivo iz ove rasprave, blockchain trendovi za 2021. pokazuju više obećanja. Istodobno, predviđanja za blockchain 2021. godine također skreću pozornost na neuspjehe koji zahtijevaju trenutnu pozornost. Razumijevanje trendova blockchain industrije i pregled očekivanih budućih trendova može pomoći u postizanju boljih rezultata u blockchain karijeri.

Nadalje, praćenje trendova u industriji također je koristan poticaj studentima koji teže blochain certifikatima. Na kraju, jasno možete primijetiti potencijal blockchaina za dominaciju tehnološkim sektorom u budućnosti. Da ne spominjem, važnost Blockchain certifikata povećat će se naknadno 2021. godine, pa ako želite imati svijetlu karijeru, odaberite jedan od najboljih blockchain certifikata i postanite certificirani Blockchain profesionalac da biste postali spremni za budućnost.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map