Blockchain projekt: Enterprise Blockchain rješenja

Danas mnoga poduzeća rade na blockchain projektu kako bi poboljšala način našeg poslovnog svijeta. Ali u stvarnosti je rad na blockchain projektu relativno prilično težak ako na njemu nemate odgovarajuću bazu znanja.

Stoga morate znati raditi na blockchain projektu, bit će prilično lako razviti i vlastita rješenja.

Da bih vam pomogao, pokriti ću sve što trebate znati o blockchain projektima. Pa, krenimo s tim, hoćemo li?

12 najboljih blockchain projekata za provjeru

 • TradeLens

Tradelens je jedan od najnovijih zujanja u ekosustavu blockchain projekta. U stvarnosti je to zapravo rezultat suradnje nekih velikih poduzeća radi upravljanja opskrbnim lancem.

Ovaj je projekt isključivo radi revolucije u ovom sektoru i rješavanja svih problema odjednom. Očito je da koristi blockchain i otvoren je za bilo koga.

Trenutno je preko 100 poduzeća povezanih u ovaj ekosustav projektnog bloka. Također, uključuje razne operatore terminala, brodare, luke, prijevoznike, 3PL, špeditere itd.

Pomoću njega možete pristupiti globalnoj mreži logistike i lanca opskrbe. Štoviše, stvaranje novih projekata ili upravljanje upravljanjem lancem opskrbe nikada nije bilo lakše.

U stvarnosti, projekt ima puno značajki kao što nudi sigurne strukture za izdavanje dozvola, visoku razinu privatnosti i nepromjenjivosti, pouzdanu mrežu, novi model podataka, otvorene API-je itd..

Kao što vidite, projektne ideje za blockchain dobro su opremljene za rješavanje bilo koje situacije u industriji upravljanja lancem opskrbe.

 

 • Marko Polo

Marco Polo jedna je od prekrasnih ideja blockchain projekata na tržištu. U osnovi, ovaj je projekt posebno namijenjen trgovinama i financiranju. Dakle, projekt uključuje mnoge korporacije, financijske institucije, dobavljače tehnologije itd.

Očito se financijske institucije moraju nositi s puno problema s upravljanjem rizicima i trebaju im stalne promjene kako bi išle u korak s cyber-napadima.

Međutim, u digitalnom svijetu glavne tvrtke na sebe preuzimaju teret plaćanja bilo kakvih problema, ali ipak moraju koristiti zastarjele procese.

Stoga su TradeIX i R3 službeno predstavili projekt na tržištu radi rješavanja svih ovih problema. Štoviše, ponuditi bolje aplikacije u realnom vremenu za sektor trgovine i financiranja obrtnog kapitala. Dakle, to je trenutno jedno od najboljih u ekosustavu blockchain projekta.

 

 • Kontura

Prije je ovaj projekt bio poznat pod nazivom Voltron, ali nedavno su preimenovani u Contour. U stvarnosti je to zapravo jedna od popularnih ideja o blockchain projektima. Projekt je uglavnom usmjeren na financijske sektore. Također, koristi R3-ovu tehnologiju Corda da bi ga podržao.

Uglavnom ćete vidjeti da je cilj projekta ponuditi digitaliziranu metodu osiguranja svih financijskih dokumenata. U stvarnosti, ovo je jedno od glavnih pitanja ovog sektora jer su ručni dokumenti na papirnatim papirima skloniji korupciji.

Stoga će ih ovim projektom biti vrlo lako osigurati i osigurati da im nijedna treća strana ne pristupi. Trenutno ovaj projekt u svom ekosustavu ima 10 banaka.

Također, imaju tendenciju da nude puno značajki korporacija, banaka i partnera. Na primjer, za korporacije dobit ćete učinkovitost, podršku za uvozne i izvozne transakcije, elektroničku teretnicu i tako dalje.

 

 • Barclays

Slučajno je Barclays jedna od najvećih banaka u Velikoj Britaniji. Također, ova je tvrtka više nego željna raditi s blockchain tehnologijom. Dakle, s drugim glavnim igračima na tržištu sada radi na projektu tzv

Blockchain projekti ideje Fnality. Prije se ovaj projekt zvao Utility Settlement Coin / USC. Glavni cilj ovog projekta je razviti blockchain verziju pet glavnih valuta – kanadski dolar, američki dolar, japanski jen, britanska funta i euro.

Također, slučajno projekt ima puno proračuna za to od njihovih 14 dioničarskih banaka. Koristeći to, žele usmjeriti transfere sredstava i KYC procese u decentraliziranom sustavu.

Osim ovoga, banka također radi na vlastitom personaliziranom projektu i već je prijavila patente i na te.

 

 • HSBC

Još jedna od cool projektnih ideja za blockchain je put kojim ide HSBC banka. U svom projektu rade na preusmjeravanju imovine vrijedne više od 20 milijardi dolara na njihovu novu internu blockchain platformu.

U stvarnosti, HSBC je zapravo jedna od najvećih organizacija za financijske i bankarske usluge na svijetu. Štoviše, to je velika promjena za tvrtku jer su koristili sustave na papiru i konačno će prijeći na digitaliziraniju verziju svih dokumenata.

U svakom slučaju, korištenje blockchaina kako bi investitorima pomoglo uštedjeti vrijeme u vršenju čekova ili ulaganja također je veliki plus.

Stoga će HSBC koristiti blockchain projekt nazvan Digital Vault kako bi svojim investitorima pružio pristup svojim evidencijama u stvarnom vremenu siguran od svih ostalih.

 

 • Walmart

Walmart koristi potpuno inovativne ideje za blockchain projekte kako bi napajao svoju platformu. U stvarnosti, tvrtka je više nego željna koristiti blockchain radi sljedivosti hrane. Ali zašto ići ovako dugo samo zbog hrane?

Pa zapravo, jer posljednjih godina bilo je puno skandala s pronalaskom štetnih kemikalija u hrani koju jedemo. Dakle, ljudi postaju sve bolesniji i postaju žrtve prekomjerne upotrebe kemikalija u prerađenoj hrani.

Stoga Walmart koristi Hyperledger Fabric kako bi podržao svoj projekt sljedivosti hrane. Trenutno su sa svojom platformom već završili dva glavna dokaza konceptualnih projekata.

Prema njima, metoda provenijencije bilo koje hrane koja im treba uglavnom sedam dana sada traje samo 2,2 sekunde! Možete li zamisliti koliko tvrtka može postati učinkovita? Također, potrošačima nudi da provjere i svoju hranu prije nego što je kupe.

 

 • Anheuser Busch InBev

Anheuser Busch InBev je trenutno jedan od najvećih pivara na cijelom svijetu. Ali oni su također vrlo zainteresirani da budu dio ekosustava projektnog bloka. Za to rade s startupom BanQu i pomoću njihove platforme pokušavaju pratiti svoj lanac opskrbe.

Prema tvrtki, njihov je glavni opskrbni lanac u Africi ono na što su trenutno usredotočeni. U stvarnosti se žele povezati sa zajednicom koja proizvodi njihove sirovine. Ali oni ne žele nikakve posrednike.

Dakle, oni sada koriste blockchain kako bi se povezali s preko 2000 lokalnih poljoprivrednika i poboljšali svoj način života i upravljali ilegalnom upotrebom alkohola.

Oni već vode pilot projekt u Zambiji za farmere manioke. I to je bio ogroman uspjeh. Dakle, kao što vidite, tvrtka nastavlja svoj projekt.

 

 • De Beers

De Beersove blockchain projektne ideje trenutno stvarno djeluju. U stvarnosti je De Beers jedna od popularnih dijamantskih tvrtki na svijetu. Međutim, oni također znaju da, iako slijede strogu politiku u opskrbnom lancu, dijamanti se mogu ukrasti ili zamijeniti.

Stoga, kako bi osigurali da su svi dijamanti koje njihovi potrošači kupuju u potpunosti autentični i vrlo kvalitetni, oni koriste blockchain za njihovo praćenje.

Za to imaju novu platformu nazvanu Tracr. Koristeći ovu platformu, zastavite svaki dijamant nakon što se iskopa. Štoviše, oni također zadržavaju svaku pojedinu interakciju s dijamantima na knjizi.

Trenutno još uvijek nisu u mogućnosti pratiti svaki pojedini dijamant, ali u budućnosti će izraditi platformu koja će podržavati sve njihove procese opskrbnog lanca.

 

 • Ljuska

Shell je vodeća tvrtka u energetskom sektoru. U stvarnosti, i oni su se pridružili ekosustavu blockchain projekta. Trenutno rade na blockchain projektu koji će im pomoći da pojednostave blockchain za trgovinu sirovom naftom.

Također, prethodno su radili na načinima za poboljšanje ove industrije jer se čini da ima puno grešaka u njihovom cjelokupnom procesu. Ali bez odgovarajuće platforme, oni ne bi mogli učiniti ništa.

Ali sada, uz pomoć Komga, napokon rade na revoluciji ovog sektora zauvijek. U stvarnosti, platforma nudi puno značajki kao što su daljinski pristup, postupak provjere autentičnosti, ugradnja i implementacija.

Brža i bolja brzina i povećana učinkovitost u njihovom sustavu financiranja trgovine. Također, nude reviziju svakog pojedinog dokumenta na platformi radi boljeg povjerenja.

 

 • FDA

Još jedna od prekrasnih ideja blockchain projekta je njegova upotreba u medicinske svrhe. A to je upravo ono što radi FDA (Uprava za hranu i lijekove). Trenutno tvrtka trenutno radi na blockchain projektu nazvanom DSCSA, gdje će pratiti lijekove na recept.

U stvarnosti, pitanje krivotvorenih lijekova postaje veliki teret za zdravstvenu industriju. Kao rezultat toga, mnogi pacijenti obolijevaju i čak umiru zbog upotrebe lažnih lijekova.

Tako, koristeći ovaj projekt, konačno mogu pratiti svaki pojedini lijek od svojih proizvodnih kuća do kupca. I tako, oni rade s IBM-om, Merckom, KPMG-om i Walmartom.

U svakom slučaju, oni također rade na drugom projektu gdje će ovu platformu koristiti za zaštitu različitih medicinskih podataka poput podataka o pacijentu, EMR podataka i tako dalje.

 

 • MetLife

MetLife također radi na mnogim idejama za blockchain projekte, a jedna od njih pokreće se i kao njihov pilot projekt. Trenutno koriste javni Ethereum blockchain kako bi dodali veću učinkovitost i transparentnost u svoj postupak potraživanja osiguranja.

U svakom slučaju, tvrtka Singapur s inkubatorom LumenLab sa sjedištem u Singapuru uglavnom je odgovorna za ovaj novi projekt. Štoviše, oni već imaju platformu nazvanu Lifechain za brzu reviziju i obradu zahtjeva za životnim osiguranjem.

Trenutno surađuju s NTUC Incomeom i Singapore Press Holdingsom (SPH) na ovom blockchain projektu.

Ako projekt postane uspješan, tada može transformirati cijelu industriju i stvoriti nove mogućnosti. Štoviše, oni također planiraju ponuditi niže cijene za svoje kupce kako bi ponudili više mogućnosti.

 

 • Bankar Coldwell

Coldwell Banker je također na putu da koristi blockchain tehnologiju za poboljšanje industrije. U stvarnosti se industrija nekretnina bavi mnogim pitanjima. Prije svega, industrija uopće nema likvidnosti.

Kao rezultat toga, cijene nekretnina brzo rastu i to izmiče rukama ljudi srednje klase. Tako i industrija postaje nestabilna. Da bi to zaustavio, Coldwell Bankar koristi drugu metodu.

Trenutno rade s Propyom, platformom za industriju nekretnina. U osnovi, koristi blockchain za automatizaciju cijelog procesa kupnje nekretnine. Štoviše, štedi 10 sati u svakoj pojedinoj transakciji.

Možete li to zamisliti? Moram reći, to je izazovno jedna od najboljih ideja blockchain projekta sada.

 

Životni ciklus razvoja blockchain projekta

Izgradnja blockchain projekta nije jednostavna ako ne znate koje korake treba slijediti. Dakle, kako bih vam pomogao, tu sam korak po korak koji će vam pomoći da vodite kroz cjelokupni proces blockchain rješenja. Pa, da vidimo što su –

 

Korak 1: Pođite na Blockchain tečaj da biste poboljšali svoju bazu znanja

Problem je u gotovo svim slučajevima, mnogi od vas nemaju niti odgovarajuću bazu znanja za rad na blockchain projektima. Stoga, da biste započeli svoje blockchain putovanje, prvo ćete morati pohađati blockchain tečaj da biste saznali više o tehnologiji.

U stvarnosti je blockchain tečaj zaista koristan jer obuhvaća mnogo različitih aspekata i primjere tehnologije. Međutim, kako biste znali koji su blockchain tečajevi najbolji na tržištu?

Pa, da bismo vam pomogli, imamo široku kolekciju blockchain tečajeva. Na primjer, ako ste u razvojnom položaju, tada biste sigurno trebali provjeriti našu certifikaciju Certified Enterprise Blockchain Professional za vas.

Ne samo da će vam pomoći u različitim fazama životnog ciklusa blockchain rješenja, već će vas i voditi u odabiru odgovarajućeg slučaja upotrebe za vašu tvrtku.

U svakom slučaju, imamo i specifične blockchain tečajeve usmjerene na industriju. Na primjer, s našim poslovnim blockchainima i upravljanjem lancem opskrbe te tečajevima blockchain-a poduzeća i tečajevima financiranja trgovine, dobit ćete uvid u obje ove industrije.

Također imamo predloške koji vam mogu pomoći da izradite strategiju i za svoj blockchain projekt.

Dakle, u prvom koraku morate povećati razinu znanja o navedenoj temi, a zatim prijeći na sljedeću fazu.

 

Korak 2: Odaberite odgovarajući slučaj upotrebe blockchaina za svoju tvrtku

Ovo je značajan dio izgradnje blockchain projekta. Ovdje morate analizirati potrebe svojih tvrtki i kojim putem želite ići u budućnosti. Štoviše, morate shvatiti kako možete koristiti blockchain kako biste poboljšali svoju tvrtku kako biste ujednačili svoje potrošačko iskustvo.

U stvarnosti, blockchain dolazi s puno slučajeva korištenja koje možete provjeriti. Ali pobrinite se da ostanete relevantni za svoju industriju. Na primjer, ako pokušate ugraditi slučajeve upotrebe posebno za zdravstvo u opskrbni lanac, to neće uspjeti, zar ne?

Također, slučaj upotrebe morate svesti na najmanju moguću mjeru. Zašto? Pa zato što je razvijanje blockchain rješenja prilično složeno. Dakle, što više dodate, to će biti složenije i sklonije pogreškama.

Stoga, nastojte da stvari budu svedene na minimum.

Ako niste sigurni koje slučajeve upotrebe odabrati, tada možete provjeriti naše blockchain tečajeve jer će naš stručni tim predložiti vjerovatno rješenje vaših problema.

I na ovaj način razvijate najbolje blockchain projekte na tržištu.

 

Korak 3: Odaberite savršeni algoritam konsenzusa za svoj projekt

Slijedi odabir konsenzusnog algoritma. Znate da ne postoji način na koji možete koristiti blockchain rješenje bez bilo kakvog izvodljivog postupka konsenzusa. U stvarnosti, konsenzusni algoritmi izuzetno su potrebni da bi blockchain bio blockchain.

Mislim, to je srž onoga što tehnologija ispunjava. Bez odgovarajuće metode konsenzusa, bilo koja vrsta čvora je nevaljana i ne može joj se vjerovati.

Konsenzus vam obično omogućuje pouzdan način postizanja sporazuma među čvorovima. Dakle, možete vjerovati da su svi podaci u knjizi zapravo istina i da ih nitko nije promijenio.

Međutim, morate znati koje konsenzusne algoritme odabrati jer se on mora uskladiti i s vašom poslovnom strategijom.

Zašto? Pa, zato što nije svaki pojedinačno prikladan za vašu industriju ili za specifično blockchain rješenje koje pokušavate izgraditi. Pazite da znate što radite.

 

Korak 4: Odaberite Savršenu platformu Enterprise Blockchain za rješenje

Slijedi poslovna blockchain platforma u izgradnji blockchain projektnih koraka. Ovdje ćete morati popraviti koju ćete blockchain platformu poduzeća odabrati kao osnovu svog projekta. Rad na platformi od nule može potrajati mnogo mjeseci ili čak godina.

Da ne spominjem, trebat će vam stručni programeri blockchaina koji mogu pokrenuti rad na potpuno novoj platformi. To može postati velika gnjavaža u promjenjivim vremenima. Dakle, već postoji mnogo postojećih platformi prikladnih za bilo kakve slučajeve korporativne upotrebe.

Na primjer, Ethereum, Corda, Hyperledger, IOTA itd.

 

Korak 5: Počnite dizajnirati arhitekturu

Izgradnja blockchain projekta može biti težak zadatak ako ne možete pravilno izvesti fazu arhitekture. U stvarnosti je ovaj korak jedan od dosad važnih. Jednom kada znate koju platformu koristiti ili kakav konsenzus koristiti, morate početi raditi i na temeljnoj arhitekturi.

Iako možete odabrati postojeću poslovnu platformu, u većini slučajeva morat ćete je izmijeniti kako biste je oblikovali prema svojim potrebama.

Dakle, vidjet ćete da najbolji blockchain projekti mogu koristiti Hyperledger, ali je i u njemu napravio puno promjena.

Također, ne zaboravite raditi na API-ima, administratorskoj ploči, korisničkom sučelju itd. Svakako razmislite i o uključivanju pametnih ugovora. Možda se čini izvrsnom značajkom, ali ako vam ne treba, nemojte je nepotrebno uključivati.

 

Korak 6: Žustro testirajte projekt Blockchain

Znate, ako svoj projekt ne testirate prije pokretanja, tada će izgradnja blockchain projekta za vas biti samo gubljenje vremena. Zašto? Pa, vjerojatno ne mislite da će vaše rješenje sada biti savršeno od samog početka, zar ne?

Kako ćete svoj blockchain projekt modificirati ili čak izraditi od nule, tu i tamo ćete dobiti puno pogrešaka. Te pogreške mogu ozbiljno ugroziti sigurnost vaše mreže. Dakle, da biste saznali radi li vaš projekt učinkovito i bez grešaka, pokušajte ga snažno testirati prije pokretanja.

Jednom kada otkrijete kakve probleme ima, možete ih brzo popraviti i učiniti savršenim rješenjem za lansiranje.

 

Korak 7: Neka to bude dokaz u budućnosti

Učinili ste sve što ste morali učiniti da biste razvili najbolje blockchain projekte na tržištu. Ali neće ostati isto ako se ne budete mogli pobrinuti da će se vaš projekt razvijati kako vrijeme prolazi. Dakle, morat ćete u budućnosti dokazati i svoj projekt.

Što to znači? To znači da se pobrinite da vaš projekt može rasti. Godinama nakon godina ne možete privući svoje potrošače istom značajkom. Također, u budućnosti će uvijek biti i drugih revolucionarnih tehnologija.

Morate biti sigurni da vaše rješenje može integrirati i njih.

Eto, sad ste spremni pokrenuti svoj vlastiti kreativni projekt blockchaina.

 

Na kraju

Sada znate kako možete raditi na blockchain projektu. U stvarnosti postoji mnogo putova kojima možete ići da biste postigli važniji ishod. Kao što već znate, poduzeća već rade na mnogim projektima.

I već sam u ovom vodiču sastavio neke od najboljih blockchain projekata koji vam pomažu da malo uvidite u temu. U svakom slučaju, kao što vidite, blockchain zasad nikamo ne ide. Dakle, vrlo je pametan potez započeti svoje blockchain putovanje kad god budete mogli prije nego što bude prekasno.

Kako bi tehnologija u budućnosti trebala postati glavna industrija, krajnje je vrijeme da u njoj osigurate svoj položaj.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map