10 najboljih slučajeva upotrebe Corde o kojima biste trebali znati

U ovom ćemo članku proći kroz najbolje primjere korištenja Corde. Naš će fokus biti na istraživanju onoga što Corda nudi kroz slučajeve korištenja R3 Corde.

Blockchain se uvijek razvijao brzim tempom. U početku je započelo s bitcoin-om, javnim blockchainom, ali ubrzo su organizacije doznale da ne mogu koristiti javni blockchain, nove vrste blockchaina počele su pristizati.

Jedno od novih blockchain rješenja čiji je cilj rješavanje poslovnih problema je Corda. Corda je blockchain platforma otvorenog koda koja je namijenjena tvrtkama. Pomoću nje tvrtke mogu stvoriti CorDapps unutar globalnog blockchain ekosustava. Kako bi osigurao ispravnu upotrebu, Corda želi donijeti transakcije izravno u posao uz korištenje značajki privatnosti pametnih ugovora. Štoviše, također žele smanjiti troškove vođenja evidencije i transakcija, što rezultira strujanjem poslovnih operacija.

Ukratko, transakcijama se bavi drugačije, poboljšavajući skalabilnost, brzinu i izvedivost.

Dolazi uskoro: Vodič za početnike kroz razvojni tečaj Corde

Koje su značajke Corde?

Prije nego što nastavimo i razgovaramo o slučajevima korištenja Corda blockchaina, pogledajmo neke od ključnih značajki koje Corda nudi.

 • Corda je otvoreni izvor: To je jedna od glavnih značajki Corde jer je sve otvoreni izvor. To znači da je kôd dostupan besplatno pod licencom Apache 2.
 • Corda je otvoreni dizajn: Corda je vrlo okretna i fleksibilna što se tiče ispunjavanja poslovnih zahtjeva. To znači da se tvrtke mogu skalirati s tim i osigurati pravilan rast.
 • Corda podržava otvoreni razvoj: Corda je otvoreni razvoj koji je robusna zajednica programera koji rade na boljoj funkcionalnosti, značajkama i poboljšanjima.
 • Dokazane značajke: Corda je dokazala svoje performanse. Može obraditi 600 transakcija u sekundi i pomoći će vam u suočavanju s povećanom aktivnošću na mreži.
 • Vrlo skalabilno: Corda je visoko skalabilna i ima mogućnost pohrane i obrade podataka pomoću glavne knjige.
 • Sigurno i privatno: Cordin pristup je drugačiji u odnosu na druge glavne knjige. U ovom ćete slučaju povijest transakcija dijeliti samo kada vam zatreba. Također, možete ugostiti čvorove unutar korporativnog vatrozida tako da njihovi podaci budu uvijek sigurni. Konačno, Corda koristi HSM integraciju kako bi osigurala da postupak potpisivanja ključeva ostane zaštićen.
 • Spremno za oblak: Corda se može hostirati na oblačnim rješenjima, a može se postaviti i pomoću Dockera radi veće fleksibilnosti i skalabilnosti.
 • Interoperabilnost: Corda je 100% interoperabilna i kompatibilna s drugim blockchain mrežama i može se koristiti za obavljanje transakcija. Stoga je to jedna od najboljih platformi koja promiče interoperabilnost blockchaina.
 • Integracija poduzeća: Corda je također pakirana za integraciju s kritičnim sustavima i sustavima poduzeća.

Glavne komponente Corde

Glavne komponente Corde uključuju sljedeće

 • Države: Oni su nepromjenjivi i koriste se za razmjenu činjenica između strana.
 • Ugovori: Ugovori se koriste za razvoj države i nadzor nad njima.
 • Transakcije: Transakcije se koriste kako bi se omogućila promjena države
 • Corda teče: Pomaže u upravljanju uspješnim izvršavanjem transakcija.
 • Konsenzus: Konsenzusni algoritmi provjeravaju i potvrđuju transakcije.
 • Corda čvor: Na kraju, čvor upravlja protokom u CorDappu.

Evo opsežnog vodiča za lekcije Corde u kojem možete saznati više o njima.

Najbolji slučajevi korištenja Corde

Sad kad dobro razumijemo što Corda nudi, sada možemo započeti s primjerom upotrebe R3 Corda Enterprise blockchain-a. Svi ovi slučajevi korištenja Corde odabrani su kako bi se prikazala sposobnost Corde u rješavanju različitih problema.

Krenimo s upotrebom slučajeva za Cordu.

Corda slučajevi korištenja

Zdravstvo

Zdravstvo je jedan od sektora koji zahtijeva puno poboljšanja. Trenutno se zdravstvena zaštita polako transformira uporabom blockchain rješenja. Corda može pružiti potrebna sredstva za promjenu zdravstvenih rješenja.

Jedno od najvećih problema zdravstvene zaštite je fragmentacija pohranjenih podataka i usluga. Ova fragmentacija može dovesti do više problema, uključujući lošu brigu o pacijentima, polaganu obradu zahtjeva i povećane prijevare. Sve ove probleme možete riješiti s Cordom.

Cordu možete koristiti za primjenu Elektroničkih zdravstvenih evidencija (EHR), gdje je prioritet pohranjivanje i olakšavanje podataka o pacijentu. Pomoću Corda blockchaina za zdravstvo korisnik može komunicirati s EHR-om i naučiti o svojim decentraliziranim mrežnim podacima. Ostali članovi, uključujući liječnike i praktičare, također mogu iskoristiti dostupne podatke pristupajući im uz dopuštenje pacijenta. Javno dostupne podatke možete koristiti za istraživanje i rješavanje problema s kritičnim bolestima.

I na kraju, korištenje Corde u zdravstvu znači i poboljšano upravljanje štetama. Zahtjeve možete koristiti za poboljšanje osiguranja u zdravstvu, što je samo po sebi složen proces. Potrebno je dosta vremena da potražite osiguranje. Korištenjem Corde sektor zdravstva i osiguranja može poboljšati zadovoljstvo kupaca.

To nas dovodi do kraja naših slučajeva upotrebe zdravstvene zaštite Corda.

Financije

Sljedeći najbolji primjeri korištenja Corde koje ćemo navesti je financijski sektor. Financijski sektor bio je sektor broj jedan koji koristi blockchain. S Cordom financijski sektor može stvoriti lijevak za zaštitu podataka o klijentima i brze transakcije. Poboljšat će cijelu mrežu s povećanom operativnom učinkovitošću, smanjenim operativnim troškovima i boljim vremenom obrade. Također će povećati povjerenje među institucijama zbog transparentnosti i nepromjenjivosti podataka. Corda blockchain u sektoru plaćanja može ponuditi brže transakcije koje mogu dobro doći u vrijeme potrebe.

Financijski sektor u potpunosti je transformiran blockchain tehnologijom, a Corda je, čini se, pravi izbor za njega. Zato mislimo da su financije jedan od najjačih slučajeva korištenja Corde!

Tržišta kapitala

Tržišta kapitala također mogu imati koristi od upotrebe Corde. Na većini tržišta kapitala postoje problemi s različitim aspektima životnog ciklusa. I dalje je sklon pogreškama, a napajaju ga neučinkoviti sustavi. Povrh svega, regulatorni teret još više otežava sustavima što učinkovitiji rad. Zbog svega toga, postojeća i nova tržišta osjećaju pritisak i trebaju rješenje za to.

Uz upotrebu Corda blockchaina, tržišta kapitala mogu vidjeti poboljšanje u svom procesu uklanjanjem neučinkovitih načina. Cijeli životni ciklus pojačat će se upotrebom blockchaina. To će također pomoći tržištima privući globalna ulaganja i uliti povjerenje među različitim subjektima.

Kako Corda može raditi u kritičnim okruženjima, nesumnjivo je da može raditi i na tržištima kapitala.

Digitalna imovina

Digitalizacija je također sastavni dio rastuće budućnosti. S porastom digitalne imovine važno je da organizacije koriste blockchain rješenje koje je sposobno za obradu transformacije na učinkovit način čuvanja, rukovanja i obrade te imovine.

Corda je savršen kandidat za upravljanje digitalnom imovinom. Može osigurati pravilne transakcije uz poboljšanu skalabilnost, sigurnost i pouzdane kontrole za upravljanje digitalnom imovinom.

S Cordom je također lako razviti sustave digitalnih sredstava poput digitalnih valuta središnje banke koje možete koristiti u institucionalnim postavkama i raditi s alatima i standardima programera. Imovina također koristi ključne značajke poput atomskih transakcija, što znači da ne možete duplicirati imovinu i odmah podmiriti transakcije između sudionika.

Na kraju, Corda također podržava imovinu koja je izvorno na njihovom tržištu i poboljšava njihovu skalabilnost, privatnost i identitet.

Upišite se sada:Masterclass o digitalnoj valuti Centralne banke (CBDC)

Digitalni identitet

Sljedeći slučaj upotrebe R3 Corda je digitalni identitet. Digitalni identitet veliki je problem u današnjem svijetu. Svatko je lako kopirati digitalni identitet i izvršiti krađu podataka.

Tvrtke se također moraju pobrinuti da imaju odgovarajuće načine za zaštitu osobnih podataka kako bi mogle zadobiti povjerenje svojih korisnika. Trenutni pristup nije savršen. Muči ga loše upravljanje podacima i dijeljenje osobnih podataka.

Jasno je da je usvajanje DLT / blockchaina jedan od najboljih načina upravljanja digitalnim identitetom, a Corda je dobar DLT za njegovo rješavanje. Iako postoji nekoliko izazova usvajanja blockchaina koje treba prevladati, i dalje su prednosti veće od nedostataka. Korištenjem Corde tvrtke mogu upravljati svojim digitalnim identitetom bez ikakvih neučinkovitosti i nedostataka. Može se pobrinuti za provjeru digitalnog identiteta, prikupljanje i druge zadatke upravljanja životnim ciklusom.

Cordin izbor za digitalni identitet zaista je sjajan, a možete ga podržati činjenicom da nudi sigurnu distribuiranu mrežu podataka koja osigurava da osjetljivi osobni podaci mogu biti izvan mreže. Nadalje, može pojednostaviti postupak osiguravajući da životni ciklus pružanja identiteta radi kako je predviđeno. Također radi s korporativnim KYC-om i samo-suverenim identitetom. I na kraju, decentralizirano minimiziranje okvira i end-to-end enkripcija pojednostavljuju provjereni pristup identitetu.

Problem digitalnog identiteta jedan je od slučajeva korištenja koji su česti među ostalim blockchain tehnologijama, uključujući Corda slučajeve.

Energija

Neučinkovitost također jako muči energetski sektor. Ne samo da pati i od imovine sljedljive niske vrijednosti, povjerenja među kolegama, prakse ručnog dokumentiranja, zastarjelih i mukotrpnih sporova.

Da bi se sve to riješile, energetske tvrtke moraju se pobrinuti da koriste DLT ili blockchain tehnologiju kako bi preoblikovale kako funkcionira energetski sektor. Pomoću nje mogu mijenjati back-office sustave, trgovanje energijom, peer-to-peer interakcije i digitalizaciju imovine. Povrh svega, oni mogu sve učiniti učinkovitim.

Čini se da je Corda izvrstan izbor za energetski sektor jer pomaže digitalizirati energiju u digitalnu imovinu. Jednom kad se energija kao sredstvo može dijeliti i njome se lako trguje. Također podržava praćenje izdavanja certifikata za obnovljive izvore energije i emisije ugljika, što olakšava igračima rad na boljoj budućnosti. Štoviše, njime svatko može provjeriti identitet i osigurati postojanje sigurnosne obuke i dozvola kako bi udovoljio prigovoru. Nepromjenjivi zapis također puno napreduje jer osigurava prava minerala i vlasnička prava.

Pogledajte odmah webinar na zahtjev o Blockchainovoj novoj energiji!

GovTech

Vlade su vrlo zainteresirane za upravljanje njihovom imovinom i procesima. Trenutno njihov način rada nije tako dobar. Nedostaje im povjerenja, a također moraju uložiti tone novca u upravljanje svojim trenutnim sustavima.

Blockchain za vladu nudi način za poboljšanje učinkovitosti njihovih sustava osiguravanjem odgovarajućeg povjerenja, transparentnosti i suradnje.

Korištenje blockchaina poput Corde uklonit će zlouporabu, loše upravljanje, zlouporabu, prijevaru i otpad unutar starog sustava.

Pa, kako Corda pomaže?

Cordu možete koristiti za omogućavanje svake razine Corde, uključujući državnu, lokalnu i saveznu, kako bi njihovi sustavi više odgovarali, bili pouzdani i učinkovitiji te ih koristili za bolje služenje društvu. Također mogu poboljšati transparentnost jer javnost može provjeravati transakcije pomoću alata koji su vam dostupni. Vlada može modelirati valutu na glavnoj knjizi i dopustiti korisnicima da je koriste kao digitalni novac, poboljšavajući protok novca i imajući bolju kontrolu nad njim. Napokon, nepromjenjivi zapisi pomoći će im i u rješavanju sukoba.

Vladi uvijek treba nešto jedinstveno i revolucionarno da promijeni svoje sustave, a ovo je jedna od najboljih implementacija slučajeva korištenja Corde.

Osiguranje

Čini se da i sektor osiguranja pati od neučinkovitog sustava. Ako pokušate napraviti osiguranje, može vam trebati između nekoliko dana i tjedana da ga dobijete. Polaganje prava na osiguranje druga je priča u kojoj podnositelj zahtjeva mora proći puno papira da bi obradio svoj zahtjev.

Ukratko, postoji puno izazova s ​​kojima sektor osiguranja trenutno pati, uključujući neučinkovito postavljanje ugovora, različiti izvori podataka i opsežne ručne intervencije. Sve to jednostavno komplicira postupak potraživanja, a cijeli postupak je stresan i skup.

Corda blockchain za sektor osiguranja s mrežom u kojoj svaki igrač, uključujući brokere, cedente, osiguravatelje, reosiguravatelje, može surađivati ​​i sigurno i trenutno komunicirati. Corda podržava nesmetan prijenos imovine, što znači da možete podmiriti osiguranje unutar mreže. Postupak je također isplativ jer može ukloniti resurse potrebne za obavljanje administrativnih poslova i revizije.

Sve ovo osiguranje čini jednim od najboljih slučajeva korištenja Corde.

Lanac opskrbe

Lanac opskrbe srž je svake tamošnje industrije. Također je složen, što tvrtkama otežava upravljanje. Iako upravljanje lancem opskrbe izvrsno funkcionira za neke scenarije, većinu vremena pati od neučinkovitosti povezane s tim. Na primjer, igrači poput dobavljača, dobavljača logistike i korporativnih kupaca imaju ograničenu vidljivost kada je riječ o kretanju robe i njihovom podrijetlu.

S DLT-om, kao što je Corda blockchain za opskrbni lanac, može imati precizno praćenje lokacije u stvarnom vremenu za imovinu. To će riješiti većinu problema s opskrbnim lancem, uključujući pretjeranu ponudu, nedovoljnu opskrbu, prijevare i tako dalje.

Pomoću pametnog ugovora Corde možete pratiti lanac opskrbe i provjeriti podatke kad god je to moguće. Daje svim dionicima potrebnu transparentnost.

Još jedna stvar koja Cordu čini zanimljivim odabirom za rješavanje problema opskrbnog lanca je odobreni blockchain. Ovdje regulatori mogu pristupiti informacijama, a poduzeće također može urezati lanac u skladu s propisima.

Ostale ključne prednosti korištenja Corde su bolja vidljivost, bolja učinkovitost i pojednostavljeno vođenje evidencije. Ukratko, lanac opskrbe jedan je od najboljih slučajeva upotrebe R3 Corda.

Upišite se sada: Tečaj za upravljanje poslovnim blokovima i lancima opskrbe

Telekomunikacija

Živimo u povezanom svijetu u kojem su telekomunikacije vrlo važne. Određuje način povezivanja putem bežičnih i žičnih veza. Međutim, čini se da nije sve u redu u telekomunikacijama, gdje glavni igrači trpe gubitke zbog lošeg upravljanja, neučinkovitosti i drugih problema, uključujući komunikacijski softver, hardver i namire.

Da ne spominjem, evolucija novih bežičnih tehnologija drži telekomunikacijsku industriju na nogama što zahtijeva da ulažu milijarde dolara svakih nekoliko godina.

Corda može pomoći u razvoju telekomunikacija na potpuno novu razinu. Može pružiti skalabilnu, sigurnu i učinkovitu platformu za razmjenu logike, podataka i zapisa. Također osigurava bolju usmjerenost KYC-a, gdje će tvrtkama postati lako ukrcavanje kupaca i pomoći u bržem i jednostavnijem namirenju. Štoviše, atomske zamjene čine transakcije lakim i ne rizičnim. I na kraju, cjelokupna upotreba Corde može smanjiti troškove i poboljšati skalabilnost.

Izgradnja

Jedan od nadaleko poznatih slučajeva korištenja Corde je u građevinskoj industriji jer utječe na privatnost, tijek rada i svojstva identiteta.

Corda će moći riješiti neke od ključnih problema u građevinarstvu, poput načina na koji ugovori uvijek delegiraju svoj posao na podugovore, pri čemu podizvođači također rade isto i svoj posao prenose na druge izvođače – što dovodi do lanca izvođača koji ne znaju što stvarni klijent želi. Da ne spominjem, postupak također dovodi do podjele dobiti, što zauzvrat dovodi do loše kvalitete rada.

Pomoću Corde izvođači ili naručitelji mogu naučiti prenositi podatke niz lanac i omogućiti im praćenje rada izvođača. To mogu riješiti stvaranjem ugovora i osiguravanjem da pristanu na poslove i dobiju platu nakon završetka posla. Stranke također neće moći raditi prijevare zbog pravilne distribucije podataka.

Dobivanje blockchain certifikata na Cordi može vam pomoći u izgradnji unosne karijere. Evo vodiča za sve što trebate znati o certifikatu R3 Corda.

Zaključak

To nas dovodi do kraja naših glavnih slučajeva korištenja Corde. Kao što vidite, Corda može ponuditi puno slučajeva korištenja za razne industrije. To otvara puno mogućnosti za rast i uklanjanje svih temeljnih problema. Očito je da jedini blockchain ne može riješiti sve probleme. Ali to je dobar početak.

Svaki novak koji želi postati blockchain stručnjak i želi saznati više o Cordi, trebao bi provjeriti naš razvojni tečaj Corde, jer nudi detaljniju analizu ekosustava Corda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map