Kako kupiti kriptovalute u Australiji

Niske naknade

swyftx Posjetite web stranicu

Sigurnost

kovanica Posjetite web stranicu

Mobilna aplikacija

razmjena koinjara Posjetite web stranicu

Da biste vam pomogli da započnete s erom digitalne valute, ovaj vodič pružit će korisne informacije o tome kako kupiti kriptovalute u Australiji. Neke razmjene zahtijevaju novčanik prije nego što možete kupiti kriptovalutu. Ako nemate novčanik, pročitajte naš vodič o najboljim hardverskim novčanicima za Bitcoin.

Kako kupiti kriptovalute u Australiji

Da biste kupili kriptovalutu u Australiji putem mjenjačnice, slijedite ove korake:

Što je u ovom vodiču? 1Kako kupiti kriptovalute u Australiji2Recenzije razmjene kriptovaluta3Što je kriptovaluta?4Što je bila prva kriptovaluta?5Ulaganje u kriptovalutu6Koju kriptovalutu trebam kupiti?7Je li legalno ulagati u kriptovalutu u Australiji?8Mogu li trgovati kriptovalutom u Australiji9Kako pratiti portfelj kriptovaluta?10Zaključak

Recenzije razmjene kriptovaluta

U Australiji postoji nekoliko burzi kriptovaluta za kupnju altcoina. Svaka razmjena nudi malo drugačije korisničko iskustvo s različitim funkcijama, naknadama za trgovanje, načinima pologa i korisničkom uslugom. Da bismo vam malo olakšali, procijenili smo i ocijenili svaku razmjenu na temelju gore navedenih kriterija.

Za daljnje informacije koristite donje poveznice ili pregledajte kategoriju Exchange.

 • Swyftx
 • Nezavisni rezervat
 • Coinspot
 • Zebpay
 • Digitalni val
 • CoinJar
 • ZipMEX
 • Bitcoin Australija
 • Jednostavno kripto
 • Binance Lite
 • Cointree
 • BTC tržišta
 • Što je kriptovaluta?

  Kriptovaluta je digitalna imovina zasnovana na Internetu dizajnirana da radi kao sredstvo razmjene koja koristi snažnu kriptografiju za olakšavanje sigurnih financijskih transakcija, kontrolu stvaranja dodatnih jedinica i provjeru prijenosa digitalne imovine.


  Poluga kriptovaluta blockchain tehnologija koja koristi decentralizirani i transparentni sustav, za razliku od centralizirane digitalne valute, koja se često naziva “fiat”, a kojom upravljaju središnji bankarski sustavi. Decentralizirana kontrola svake kriptovalute djeluje tehnologija raspodijeljene knjige koja služi kao baza podataka o javnim financijskim transakcijama.

  Što je bila prva kriptovaluta?

  Prva kriptovaluta bila je Bitcoin, koju je 2008. izumio Satoshi Nakamoto. Njegova je vizija pružiti ljudima alternativni financijski sustav u kojem je lakše prenositi sredstva izravno između dviju strana u transakciji, bez potrebe za pouzdanom trećom stranom, poput banke ili banke s kreditnom karticom..

  Bitcoin je zamišljen kao ravnopravni elektronički sustav gotovine ili, jednostavno rečeno, medij razmjene koji omogućava sigurno plaćanje internetskih transakcija.

  Ulaganje u kriptovalutu

  Australce koji razmišljaju o ulaganju u kriptovalute kao što su Bitcoin, Ethereum ili XRP, treba gledati kao i na bilo koji drugi financijski proizvod. Odnosno, trgovanje i ulaganje u kriptovalute uključuje znatan rizik od gubitka kapitala i nije prikladno za svakog ulagača.

  Moguće je zaraditi puno novca ulažući u kriptovalute ako odaberete pravu i u pravo vrijeme. No, postoje i mnogi rizici na koje morate biti oprezni prije nego što se odlučite za ulaganje u kripto.

  Koju kriptovalutu trebam kupiti?

  Za početnike ovo bi moglo biti prvo pitanje koje vam padne na pamet prilikom odluke o početku rada s kriptovalutom. Želite ulagati u nešto u što vjerujete i u što ste istraživali i osjećate se ugodno ulažući.

  Objavili smo korisne vodiče o tome kako kupiti popularne kriptovalute kako biste lakše započeli klikom na gumb “Saznajte više” u nastavku. Zapamtite, prije nego što napravite investiciju, pobrinite se za to sami istražite novčić.

  Saznajte više ethereum Saznajte više Ripple XRP Saznajte više litecoin Saznajte više kardano Saznajte više Saznajte više

  Svaki novčić pruža drugačiju svrhu i primjenu pomoću blockchain tehnologije. Kripto kovanice osim Bitcoina općenito su poznate kao ‘altcoins’. U vrijeme pisanja ovog članka, dominacija Bitcoin tržišta trenutno zauzima 70%. To znači da trenutno investitori radije kupuju Bitcoin u usporedbi s drugim kovanicama kriptovaluta.

  Je li legalno ulagati u kriptovalutu u Australiji?

  Australijska vlada kriptovalutu smatra oblikom imovine, a time i imovinom za potrebe poreza na kapitalnu dobit. Ako ste uključeni u stjecanje ili raspolaganje kriptovalutom, to podliježe poreznim implikacijama. Australci trebaju biti svjesni da se sljedeće aktivnosti na kriptovalutama smatraju oporezivim događajima:

  • Trgovanje kriptovalutama (postupak prodaje jedne kripto valute za drugu)
  • Prodaja kripto natrag u australske dolare
  • Darivanje kriptovalute na dar prijatelju ili obitelji
  • Primanje kriptovalute kao zarade (npr. Kriptokop)
  • Kupnja robe i usluga kriptovalutom

  Ako želite znati više, pročitajte naš članak o 10 najčešćih pitanja o porezu na kripto u Australiji.

  Mogu li trgovati kriptovalutom u Australiji

  Postoji nekoliko burzi za trgovanje kriptovalutama koje su dostupne trgovcima koji žive u Australiji kako bi stvorili račun i spekulirali o cijenama imovine kriptovaluta.

  Trgovanje može biti vrlo isplativo ako imate odgovarajući skup vještina, disciplinu i upravljanje rizikom. U jednom danu cijena BTC-a može varirati i iznad vašeg apetita za rizikom i dovesti do toga da investitori izgube više od svog izvornog ulaganja.

  Iako se popularnost kriptovaluta povećava, ulagači bi trebali biti svjesni tih rizika. Zlatno pravilo trgovanja je da nikada ne biste trebali riskirati više od 5% svog kapitala u jednoj trgovini.

  Kako pratiti portfelj kriptovaluta?

  Ako ste investitor ili trgovac kriptovalutom, praćenje imovine vaše kriptovalute može biti prava muka na više burzi. Pogotovo što se tiče poreznog vremena i potrebe za prijavljivanjem izvještaja o kripto kapitalnoj dobiti.

  Postoji nekoliko alata za upravljanje portfeljem, poput Shrimpy i Quadency koji vam omogućuju upravljanje cijelim portfeljem na jednom mjestu.

  Kada je riječ o prijavljivanju dobiti i gubitaka za poreze, postoje mrežne softverske aplikacije za kripto porez koje prate sve vaše trgovine na više burzi. Svaki softver vam može pomoći u izračunavanju dobiti i gubitka kako biste podmirili svoje porezne obveze.

  Nekoliko najboljih softverskih alata za kripto porez su:

  • TokenTax
  • Koinly
  • Kointrakiranje
  • Zenledger
  • Cryptotrader
  • Porez na bitcoin
  • Uzvišena IP

  Zaključak

  Nadamo se da je ovaj vodič bio koristan za stanovnike Australije koji žele znati odgovor o tome kako kupiti kriptovalute u Australiji.

  Uz bilo kakva financijska ulaganja, svakako napravite vlastito istraživanje i dubinsku analizu kripto valute i pročitajte kritike na kripto burzi prije polaganja sredstava. A ako već niste, predlažemo da prvo kupite hardverski novčanik za kriptovalute kako biste pohranili svoje ulaganje.

  Ako vam je ovaj članak bio koristan, slobodno ga podijelite sa svojom društvenom mrežom.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map