Kotiček analitika: Kaj je Hyperledger Blockchain?

Če ste bili v koraku s sektorjem Blockchain, ste najverjetneje naleteli na izraz “Hyperledger”. Ker se svet postopoma osredotoča na decentralizacijo, mnogi projekti Blockchain še naprej podpirajo razvoj Blockchain. V besedi Blockchain sta dve pomembni imeni Ethereum in Bitcoin, ki sta med priljubljenimi v medijih.

Vendar eden od projektov Blockchain v medijih ni bil deležen ustrezne pozornosti. Po drugi strani pa je bil ta novi projekt ključnega pomena tudi za poenostavitev dela razvijalcev Blockchain. Tako kot drugi blockchains, ki se začenjajo iz nič zaradi različnih ciljev, je tudi Linux Foundation iz posebnega razloga pripravil projekt Hyperledger.

Osnovni cilj Hyperledgerja je demokratizacija in standardizacija Blockchaina za poslovno krajino. Hyperledger zagotavlja kombinacijo medpanožnega znanja za pomoč podjetjem pri učinkovitem reševanju njihovih težav. Hyperledger to doseže tako, da organizacijam omogoča izdelavo aplikacij Blockchain po meri, ki lahko ustrezajo nekaterim poslovnim zahtevam.

Želite graditi kariero v Blockchainu? Začnite z brezplačnim tečajem Blockchain Fundamentals.

Med pomanjkanjem jasnih informacij o tem, kaj točno je Hyperledger, ni mogoče neposredno razumeti Hyperledgerja, kot bi ga našli pri kriptovalutah, kot sta Ethereum in Bitcoin. Najpomembneje pa je, da ljudje verjetno naletijo na različne zmede pri razumevanju natančne definicije Hyperledgerja.

V nekaterih primerih lahko ljudje z lahkoto zamenjajo Hyperledger z drugimi tehnologijami Blockchain, ki so trenutno na voljo. Torej, preden razumemo, kaj Hyperledger je, je zelo pomembno razumeti, kaj ni. Hyperledger v bistvu ni kriptovaluta ali podjetje ali Blockchain.

Zdaj se lahko razprava premakne k poglobljenemu razumevanju Hyperledgerja, njegove potrebe, njegovega delovanja in različnih Hyperledgerjevih projektov. Poleg tega bi potrebovali tudi vpogled v pomembne spremembe Hyperledgerja in njegov potencial, da bi služil kot temelj nedenarne, industrijske tehnologije Blockchain.

Preverite tudi razliko med QLDB in Hyperledger, tj. QLDB v primerjavi s Hyperledger

Opredelitev Hyperledger: kaj je to?

Hyperledger je odprtokodni projekt, osredotočen na sodelovanje za izboljšanje medpanožnih tehnologij Blockchain. Pobudnik Linux Foundation, projekt Hyperledger pravilno uporablja moč globalnega sodelovanja med voditelji interneta stvari, tehnologije, financ, bančništva, proizvodnje in oskrbovalnih verig.

Cilj projekta Hyperledger je tudi izboljšati sodelovanje med razvijalci, podjetji in podjetji v sektorju tehnologije porazdeljene knjige (DLT). Projekt Hyperledger trenutno vključuje široko paleto projektov in okvirov, ki lahko podjetjem in razvijalcem pomagajo pri ustvarjanju aplikacij in omrežij Blockchain.

The Direktor Hyperledgerja, Brian Behlendorf, ponuja najbolj preprosto in samoumevno definicijo Hyperledgerja, ki ponuja zanesljiv vtis o natančni naravi tehnologije.

Po besedah ​​direktorja je Hyperledger odprtokodna skupnost, ki zajema druge skupnosti za zagotavljanje koristi ekosistemu ponudnikov rešitev, ki temeljijo na Hyperledgerju, in uporabnikov, ki se osredotočajo na primere uporabe na osnovi blokchainov, ki se uporabljajo v različnih industrijskih sektorjih..

Trenutno Hyperledger podpira več kot 250 organizacij, sčasoma pa se pridružuje tudi več organizacij. Na seznamu organizacij, ki podpirajo Hyperledger, so trenutno pomembni tehnološki velikani, kot so IBM, Samsung, Daimler, SAP, Nokia, JP Morgan, Huawei, American Express, Fujitsu in Blockchain, kot so Consensys in Blockstream.

Direktor Hyperledgerja še navaja, da lahko Hyperledger brez potrebe po pritisku na digitalno valuto zaobide številne izzive, povezane z vzdrževanjem globalno skladne valute. Kot rezultat, se je projekt Hyperledger z leti močno okrepil in prilagodil cilje razvoja industrijskih aplikacij Blockchain.

Poleg tega bi se Hyperledger lahko izogibal tudi donosnim shemam, ki se običajno razvijejo iz verig blokov. Projekt Hyperledger ponuja številne priložnosti in vključuje več kot 28.000 udeležencev s približno 3,6 milijona vrstic kode.

Trenutno (od julija 2020) Hyperledger vključuje 10 projektov skupaj s 6 orodji in 6 okviri.

Projekt Hyperledger lahko razvrstite v dva posebna odseka, kot so modularna orodja in modularni okviri. Zdaj, ko poznate definicijo Hyperledgerja, bi se bilo smiselno osredotočiti na njeno nujnost v sedanjih časih.

Preberite tudi: Vadnica za hitre bloke Hyperledger

Spoznajte pomen Hyperledgerja

Eden pomembnejših dogodkov med natančnim preizkušanjem je, da morajo vsi vrstniki zagotoviti potrditev vsake posamezne transakcije ob hkratnem izvajanju konsenza. Posledično se razvijalci srečujejo z opaznimi zastoji, ki se nanašajo na razširljivost v skladu s temi pogoji. Poleg tega javni blockchains tudi niso primerni za izvajanje transakcij, ki zahtevajo določeno stopnjo zaupnosti in zasebnosti.

Javne verige blokov zahtevajo izčrpne ukrepe za zagotavljanje celovitosti posla in bi lahko tvegali zaupnost posla. Na primer, John, ki živi v ZDA, želi od Serene v Združenem kraljestvu kupiti nekaj izdelkov, Serena pa se strinja, da bo svoje izdelke Johnu prodala po znižani ceni, ker so bili stari prijatelji. Vendar je v tem primeru treba omeniti, da želi Serena ta popust držati v tajnosti, saj svoje izdelke prodaja tudi na drugih trgih in zahteva, da trgi od nje kupujejo po običajnih cenah..

Poleg tega veliko drugih tretjih oseb sodeluje pri prenosu izdelka od Serene do Johna in dokončanju transakcije. Tretje osebe bi lahko poudarile preverjanje številnih vidikov izdelka, kot so zagotavljanje kakovosti, preverjanje plačil, preverjanje logistike in mnogi drugi. Vendar tretjim osebam ni treba vedeti za poseben dogovor med Sereno in Johnom.

V primeru javnega omrežja Blockchain bi bile vse knjige v omrežju posodobljene glede posla, ker rudarji preverijo in dodajo transakcije v blokih v verigo. Natančnejši razmislek o delovanju Hyperledgerja lahko pomaga razumeti, kako je lahko učinkovit v takih primerih in s tem dokaže njegov pomen. V omrežju, ki temelji na Hyperledger, so vrstniki, povezani s poslom, povezani samo s knjigami, ki se obveščajo o poslu.

Samo tretje osebe, ki sodelujejo pri izvrševanju transakcij, bi morale vedeti o natančnih informacijah, ki jih potrebujejo dovoljenja in predpisi, naloženi omrežju. Vzemimo znova primer Johna in Serene, da vidimo, kako lahko Hyperledger podpira transakcijo med njima. V mreži Hyperledger lahko John in Serena izvedeta svojo posebno transakcijo tako, da jo poiščeta prek aplikacije, ki poizveduje o članski storitvi.

Po potrditvi članstva se lahko oba vrstnika povežeta, čemur sledi generiranje rezultatov, pri tej transakciji pa morata biti oba rezultata enaka za potrditev. V primeru sodelovanja več strani lahko za transakcijo v omrežju Hyperledger izvajamo več pravil. Ustvarjene transakcije se naročijo in nato pošljejo v soglasni oblak, nato pa se transakcije predajo v ustrezne knjige.

Po preverjanju transakcije v soglasnem oblaku lahko John prejme svoje izdelke in transakcije se predajo v knjigo. Z jasnostjo glede opredelitve Hyperledgerja in njegovega pomena ter delovanja lahko zdaj nadaljujemo z različnimi vrstami Hyperledgerjevih projektov in orodij, ki podpirajo razvoj Blockchaina za boljše razumevanje pokrajine Hyperledger.

Vpogled v Hiperledger projekti

Hyperledger je v skladu s krovno strategijo, ki zagotavlja podporo in inkubacijo za najrazličnejše poslovne tehnologije Blockchain. Nekatere pomembne tehnologije v tem primeru vključujejo sklice na grafične vmesnike, aplikacije in knjižnice, pametne pogodbene mehanizme in ogrodja porazdeljene knjige. Eden najpomembnejših vrhuncev Hyperledgerja je promocija ponovne uporabe gradnikov in spodbujanje inovacij za razdeljene komponente tehnologije glavne knjige.

 • Tkanina Hyperledger

Temelj Hyperledger Fabric je modularna arhitektura in je distribuirana platforma glavne knjige, ki omogoča prožnost, zaupnost, prilagodljivost in razširljivost. Hyperledger Fabric je posebej idealen za ponudbo vtičnih izvedb za različne komponente. Posledično lahko obravnava številne zapletenosti, ki so prisotne v celotnem gospodarskem ekosistemu.

Hyperledger Fabric namesto odprtega sistema brez dovoljenj, ki neznanim udeležencem omogoča dostop do omrežja, članom omogoča dostop prek zaupanja vrednega ponudnika storitev članstva. Podsistem glavne knjige Hyperledger Fabric vključuje dve komponenti, kot sta stanje sveta in dnevnik transakcij. Stanje sveta je komponenta, ki daje opis stanja knjige v določenem trenutku.

Po drugi strani lahko dnevnik transakcij vsebuje zapis vseh transakcij, ki so ustvarile obstoječo vrednost svetovne države. Zato lahko v primeru Hyperledger Fabric knjigo zaznate kot kombinacijo baze podatkov svetovne države in zgodovine dnevnika transakcij. Pametne pogodbe v Hyperledger Fabric, napisane v verižni kodi, se lahko sklicujejo na potrebo po interakciji med aplikacijo in knjigo.

Trenutno lahko verižne kode pišemo v programskih jezikih Node in Go. Hyperledger Fabric je idealen za podporo sistemom, ki predstavljajo zasebnost kot pomembno zahtevo in omogočajo omrežnim zaganjalnikom, da izberejo soglasni algoritem. Soglasni algoritem predstavlja najboljši odnos med udeleženci omrežja.

Preberite tudi:

 • Tkanina Hyperledger: Pionir Blockchaina
 • Tkanina Hyperledger Vs Ethereum: bitka med seboj
 • Primeri uporabe tkanin Hyperledger
 • Hiperledger Burrow

To je eden od projektov Hyperledger, ki ga gosti Fundacija Linux, in je zagotovil modularnega odjemalca Blockchain za razvoj dovoljenega pametnega pogodbenega stroja, ki je priložen specifikacijam z navideznim računalnikom Ethereum (EVM)..

Opazne zmogljivosti Hyperledger Burrow se nanašajo na boljšo dokončnost transakcij in večjo pretočnost transakcij na podlagi mehanizma soglasja o dokazovanju vlog. Učinkovitost Hyperledger Burrow temelji predvsem na učinkovitosti njegovih sestavnih delov. Prva komponenta v Burrowu je mehanizem za soglasje, ki olajša naročila transakcij in izvrševanje prek bizantinskega protokola o mehkih mejah, tolerantnih do napak.

Kot rezultat lahko Burrow doseže večjo pretočnost za določen nabor dobro priznanih validacijskih programov in zaščito Blockchaina pred vilicami. Naslednja komponenta v Hyperledger Burrow je aplikacija za pametno pogodbo. Aplikacija pametne pogodbe zagotavlja preverjanje veljavnosti transakcij v stanju aplikacije v prednostni nalogi, ki jo dokonča mehanizem soglasja. Stanje aplikacije vključuje nabor potrjevalnikov, register imen in vse povezane račune.

Računi na Hyperledger Burrow se lahko ujemajo s parom javno-zasebnih ključev, vključno s kodo pametne pogodbe. Transakcije v interakciji s kodo pametne pogodbe lahko zaženejo kodo računa na navideznem računalniku z zahtevanimi dovoljenji. Aplikacijski blokovni vmesnik (ABI) je prav tako ključna komponenta v Hyperledger Burrow, saj omogoča interakcijo med mehanizmom soglasja in aplikacijo pametne pogodbe..

ABI omogoča tudi oblikovanje transakcij v binarni obliki za lažjo obdelavo s pomočjo vozlišč Blockchain. Orodja za Hyperledger Burrow lahko zagotovijo funkcionalnost za uvajanje, prevajanje in povezovanje pametnih pogodb, izdelanih v Solidity.

Poleg tega lahko orodja na Hyperledger Burrow pomagajo izvajati transakcije za klicanje pametnih pogodb v verigi. Končna komponenta Hyperledger Burrow-a je API Gateway prek končnih točk JSON-RPC in REST za komunikacijo s stanjem aplikacij in omrežjem Blockchain prek poizvedovanja o najnovejšem stanju aplikacije ali oddajanja transakcij..

 • Hiperledger Indy

Primarni cilj gradnje projekta Hyperledger Indy je bil zagotoviti decentralizirano identiteto. Indy služi kot porazdeljena knjiga, ki zagotavlja knjižnice in komponente za večkratno uporabo ter orodja za ustvarjanje digitalnih identitet na Blockchainu. Hyperledger Indy ponuja ekosistem, ki zagotavlja trdno, zasebno in varno identiteto.

Poleg tega se Indy osredotoča tudi na to, da uporabnikom omogoča celovit nadzor nad njihovimi podatki in zagotavlja zaščito njihovih prepoznavnih podatkov pred vdorom in kršitvami zasebnosti. Brez shranjevanja zasebnih podatkov uporabnikov v knjigi Hyperledger Indy vključuje uporabo Blockchaina, ki tretjim osebam omogoča privilegije za potrditev, da so zaupanja vredne organizacije izdale zasebne poverilnice. Hyperledger Indy uporablja odvečno toleranco bizantinske napake za naročanje in potrjevanje.

 • Hiperledger Iroha

Hyperledger Iroha je idealen projekt Hyperledger za izgradnjo varnih, robustnih in zaupanja vrednih aplikacij Blockchain prek algoritma za soglasje Bizantinske napake (BFT). Platforma lahko podpira upravljanje identitete, digitalnih sredstev in serializiranih podatkov. Zato je Hyperledger Iroha idealno uporaben za aplikacije, kot so logistika, nacionalni ID, medbančna poravnava in digitalne valute centralne banke.

Hyperledger Iroha ne podpira nobene izvorne kriptovalute in bi lahko s sistemom komuniciral le z dovoljenji. Poleg tega Iroha vključuje tudi dovoljevanje dovoljenj za poizvedbe in s tem zagotavlja podporo za nadzor dostopa do podatkov. Poleg tega Hyperledger Iroha vsebuje tudi vnaprej izdelane ukaze, ki uporabnikom omogočajo izvajanje nalog, kot so ustvarjanje in prenos digitalnih sredstev.

Algoritem BFT služi kot soglasni algoritem v Hyperledger Iroha, s čimer zagotavlja večjo zmogljivost in hkrati omogoča transakcije z omejeno zakasnitvijo. Iroha lahko omeji vektor napada in izboljša splošno varnost sistema, kar izboljša njegovo priljubljenost. Vrstniki v Hyperledger Irohi služijo kot validacijska vozlišča, ki lahko distribuirajo delno podpisane transakcije na protokolu trača v skladu s transakcijami z več podpisi..

 • Hyperledger Sawtooth

Hyperledger Sawtooth je eden izmed priljubljenih projektov Hyperledger, ki služi kot poslovna Blockchain platforma za gradnjo porazdeljenih aplikacij in omrežij glavne knjige. Projekt Hyperledger Sawtooth ima zasnovo, ki ohranja distribucijo knjig, hkrati pa zagotavlja varnost pametnih pogodb. Hyperledger Sawtooth nudi podporo razvoju Blockchain z izolacijo jedrnega sistema iz domene aplikacije.

Razvijalci lahko tudi določijo poslovna pravila v jeziku, ki ga želijo. Najpomembneje pa je, da modularnost Sawtooth-a podjetjem omogoča, da izberejo dovoljenja, soglasne algoritme in pravila transakcij v skladu s poslovnimi zahtevami. Aplikacije, razvite s pomočjo Hyperledger Sawtooth, vključujejo opredelitev procesorjev transakcij po meri v skladu s posebnimi zahtevami.

SDK-ji za procesorje transakcij s programom Sawtooth so na voljo v različnih jezikih, ki lahko poenostavijo ustvarjanje novih pogodbenih jezikov, kot so Java, Python, Go, JavaScript, Rust in C ++. Uporabniki lahko dostopajo do naprednega vzporednega načrtovalnika, ki omogoča delitev transakcij na vzporedne tokove in s tem omogoča vzporedno izvajanje transakcij. Tako lahko uporabniki preprečijo dvojno porabo z različnimi spremembami istega stanja.

Rezultati izvajanja paralelne transakcije zagotavljajo boljšo zmogljivost kot serijska izvedba. Hyperledger Sawtooth podpira tudi Ethereum Contract Compatibility s projektom integracije Sawtooth-Ethereum, Seth. Družina transakcij Seth omogoča uvajanje pametnih pogodb, ki se lahko izvajajo na navideznem računalniku Ethereum, na platformo Hyperledger Sawtooth.

Sawtooth uporablja različne algoritme soglasja za določen Blockchain, izbran med nastavitvijo omrežja, kar je lahko predmet sprememb v delujočem Blockchainu, ki vsebuje transakcijo. Hyperledger Sawtooth trenutno podpira soglasne izvedbe, kot so način razvijanja, dokaz o preteklem času in simulator PoET. Poleg tega se izvajanje jezika transakcije in podatkovnega modela zgodi prek družine transakcij. Družina transakcij vključuje IntegerKey, Settings in Identity.

Preberite tudi: Hyperledger Sawtooth vs Fabric

 • Mreža Hyperledger

Končni dodatek med projekti Hyperledger je mreža Hyperledger, ki je idealna za dobavne verige. Jasno je razvidno, da je upravljanje dobavne verige eden najugodnejših primerov uporabe razdeljene knjige. Skupnost Hyperledger se je zato lotila poslanstva, da s skupnimi orodji za večkratno uporabo poudari razvoj rešitev dobavne verige. Hyperledger Grid ima tudi skupne zmogljivosti za izboljšanje hitrosti razvoja porazdeljenih knjig, primernih za medpanožne rešitve dobavne verige.

Hyperledger Grid lahko nudi referenčne izvedbe poslovne logike, ki temelji na pametnih pogodbah, podatkovne modele, ki temeljijo na obstoječih najboljših praksah in odprtih standardih ter vrste podatkov, osredotočene na dobavno verigo. Pomembno je omeniti, da Grid ni Blockchain ali aplikacija. Nasprotno, služi kot krajina okvirov, tehnologij in knjižnic, ki delujejo usklajeno, da razvijalcem omogočajo izbiro idealnih komponent za njihov tržni model.

Seznam najboljših orodij Hyperledger

Ekosistem projekta Hyperledger vključuje tudi različna orodja z edinstveno funkcionalnostjo. Orodja Hyperledger ne samo krepijo razumevanje pokrajine Hyperledger, temveč tudi osnovo za razumevanje uporabe Hyperledgerja v različnih panogah. Tu je nekaj pomembnih orodij Hyperledger, ki jih lahko najdete trenutno.

 • Hyperledger čeljust je primerjalno orodje Blockchain, ki ga gosti Linux Foundation, da uporabnikom omogoča izračun zmogljivosti določene implementacije Blockchain na podlagi nekaterih vnaprej določenih primerov uporabe.
 • Hiperledger violončelo je nabor orodij modula Blockchain, ki spodbuja model uvajanja “kot storitev” na zahtevo ekosistema Blockchain.
 • Hyperledger Composer služi kot odprt razvojni okvir in nabor orodij za lažji razvoj aplikacij Blockchain in pametnih pogodb.
 • Hiperledger Urša je skupna kriptografska knjižnica, ki uporabnikom omogoča, da preprečijo podvajanje drugega kriptografskega dela.
 • Raziskovalec Hyperledger služi kot modul Blockchain, prilagojen posebej za ustvarjanje uporabniških spletnih aplikacij.
 • Odeja Hyperledger je poslovno orodje Blockchain, ki z izvajanjem protokola Inter Ledger omogoča lažjo interoperabilnost med glavnimi sistemi.

Preberite tudi: Primeri uporabe Hyperledger in študije primerov

Izvajanje projektov Hyperledger v resničnem življenju

Zadnji vidik temeljitega razumevanja ekosistema Hyperledger je razmislek o resničnih primerih aplikacij, razvitih s projekti Hyperledger.

Eden najpomembnejših primerov je očiten v primeru IBM-a. IBM trenutno razvija aplikacijo za poštno hranilnico Kitajske z izkoriščanjem Hyperledger Fabric in Node.js za izdelavo SDK in aplikacijskega sloja. Poleg tega IBM uporablja programski jezik Golang za razvoj verižnih kod, projekt pa je trenutno v fazi izdelave od datuma, leta.

Drug pomemben primer proizvodnih aplikacij, ki temeljijo na HyperledgerFabric, je HealthVerity, aplikacija SaaS v oblaku, ki organizacijam omogoča upravljanje in upravljanje pravic do soglasja v notranjih sistemih in zunanjih dobaviteljih.

Podjetja izkoriščajo zahteve za uporabo programa HealthVerity za vzdrževanje pravic posameznikove privolitve, ki zagotavljajo skladnost z zakonodajo o zasebnosti, kot so HIPAA, CCPA, GDPR in TCPA.

Uporaba projektov Hyperledger je razvidna tudi iz primera TE-Hrana, ekosistem sledljivosti hrane na Blockchainu. Cilj TE-Food je doseči celovit nadzor nad spremljanjem kakovosti hrane in logističnimi dejavnostmi v dobavni verigi. Trenutno je v proizvodnji aplikacija TE-Food namenjena doseganju sledljivosti živil od kmetije do mize. Posledično lahko prinese obetavne rezultate, kot so izboljšano zaupanje strank, zmanjšanje zaupanja v hrano in boljše zagotovilo glede varnosti živil.

Nekatere druge aplikacije, ki temeljijo na projektih Hyperledger in so trenutno v pilotni fazi, so TechAID in DigiPharm. TechAID želi zagotoviti preglednost in boljšo sledljivost v dobrodelnih ustanovah in nakazilih DigiPharm si prizadeva za uvedbo vrednostnih plačil v zdravstvu z Blockchain in pametnimi pogodbami.

Se pripravljate na intervju s Hyperledgerjem? Oglejte si ta vprašanja o intervjuju za Hyperledger in se pripravite na intervju.

Preberite več o Hyperledger Blockchain

Kaj je naslednje?

Cilj protokolov Hyperledger je ustvariti temelje za nedenarne industrijske aplikacije, ki temeljijo na tehnologiji Blockchain. Torej potencialni vpliv Hyperledgerja na sprejetje tehnologije Blockchain na dolgi rok predstavlja pomembne obljube za ekosistem Hyperledger.

Poglobljeno razumevanje projektov, orodij in okvirov v ekosistemu Hyperledger omogoča novo perspektivo ločevanja Blockchaina od običajnega odnosa s kriptovaluto. Skrajni čas je, da razmislite o uporabi tehnologije Blockchain, ki presega denarne namene, in iz nje izvlečete največji potencial. Številne blagovne znamke, ki podpirajo projekte Hyperledger, in nekaj primerov aplikacij, ki temeljijo na Hyperledgerju, obetajo, da pot naprej ne bo preveč negotova.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map