Je vaša digitalna identiteta varna in varna?

Živimo v svetu, kjer je naša identiteta povsod potrebna kot valuta in se bo samo poslabšala. Vsaka aplikacija, ki jo uporabljamo, vsako spletno mesto, ki se mu pridružimo, vsaka organizacija, s katero sodelujemo, zahtevajo, da ustvarimo ID za prijavo in geslo. Rezultat so neskončne uporabniške kode in gesla, ki jih je treba vzdrževati. Ne samo to, ampak večina od nas je zelo predvidljiva v svojih pravilih poimenovanja in pogosto uporablja enaka gesla in več gesel imamo, bolj predvidljivi (in vdrljivi) smo.

Blockchain za digitalno identiteto

Ta video govori o pogostih izzivih digitalne identitete in raziskuje, kako lahko Blockchain pomaga, da je vaša digitalna identiteta pod nadzorom in je varna. Funkcije, zaradi katerih je Blockchain vrednost, so tiste, ki jih potrebujemo za varnejše upravljanje identitet. Izvor, nespremenljivost in dokončnost so ključni za ohranjanje učinkovitega nadzora identitete.

Lahko vpliva na vse nas

Za oseben primer sem pred približno enim letom zamenjal službo. To je vključevalo odpoved mojemu službenemu mobilnemu telefonu in pridobitev novega osebnega. Lahko bi obdržal svojo staro številko, vendar sem se odločil za popoln odmor in dobil novo številko. Takrat se je to zdela dobra ideja, vendar nisem vedel, koliko težav bi to povzročilo z mojo digitalno identiteto. Število spletnih mest, na katerih je bila vklopljena moja stara številka, je bilo zastrašujoče in večina ljudi se bo zavedala, da če naletite na težavo z identiteto ali geslom spletnega mesta, pošljejo kodo na vaš e-poštni naslov ali mobilni telefon, da jo odklenejo. Kaj pa, če ta številka mobilnega telefona ne obstaja več in nimate več starega službenega e-poštnega računa. Sledi vaše preverjanje in tako se začne neskončna zanka za obnovitev vaše identitete in dostop do spletnih mest, sistemov in aplikacij. Dolgo sem trajal, da sem spremenil svojo številko mobilnega telefona na vseh krajih, ki sem jih potreboval, in leto dni kasneje še vedno naletim na spletna mesta, ki imajo v svojih evidencah svojo staro številko mobilnega telefona.

En sam vir resnice.

Kaj pa, če bi lahko na osrednjem mestu samo enkrat spremenil svojo številko mobilnega telefona (ali e-poštni naslov), ki bi jo nato prenesle ali dostopale vse aplikacije, računi in spletna mesta, ki jo potrebujejo. In če bi ga moral spremeniti, grem na tisto centralno lokacijo, naredim posodobitev, ki se nato samodejno kopira in posodobi povsod drugje, da se informacije shranijo. Ali ne bi to spremenilo iger. Koliko časa in truda bi to prihranilo vse nas.

Eno od vodilnih načel Blockchaina je, da lahko sam oblikuje en sam vir resnice.

Blockchain za digitalno identiteto

To je le en majhen primer, ko ima Blockchain zmožnost in bi ga lahko uporabili za omogočanje in poenostavitev vzdrževanja in varnosti naše digitalne identitete. Kot je razloženo v videoposnetku, obstaja veliko vidikov naše identitete, zato moramo zagotoviti, da so vsi varni, trenutni in dostopni.

Izzivi celostne grafične podobe

Doslej smo se na digitalno identiteto osredotočali z individualne perspektive, vendar se lahko ista vprašanja nanašajo na katero koli podjetje, katerega osebje mora dostopati do več sistemov in ki temelji na notranjih ali zunanjih požarnih zidovih. Varno okolje Blockchain, ki podjetjem pomaga centralno vzdrževati identitete zaposlenih, je ključno sredstvo, ki zagotavlja, da lahko pravi ljudje dostopajo do pravih informacij ob pravem času.

Večina podjetij ima ID-je zaposlenih in e-poštne račune, kar do neke mere uporablja za nastavitev njihovega omrežja in dostopa do sistema, vendar to rešuje le del problema, še posebej, če njihovi zaposleni uporabljajo tudi zunanje sisteme in potrebujejo dodatne uporabniške ID-je in gesla. svojih služb.

Ker spodnja povezava kaže, da digitalna identiteta ne izginja, se pravzaprav širi v vedno več vidikov vsakdanjega življenja in poslovanja.

Najboljših 5 trendov digitalne identifikacije v letu 2020

Lastništvo vaših podatkov

Veliko izzivov v tem digitalnem starostnem središču je, kdo je lastnik in nadzornik podatkov, in tam lahko Blockchain zagotovi jasnost, tako da lastništvo postavi v prave roke. Ne samo, da imate eno samo točko dostopa, temveč je ta točka dostopa povezana z upravičenim lastnikom podatkov. Poleg tega Blockchain zagotavlja dodatno varnost z zagotavljanjem, da je edini, ki lahko spremeni te podatke, resnični lastnik podatkov.

Preberite tudi: Blockchain for Digital Identity, tukaj.

Z vidika posameznika ne bi bilo super, če bi čutili nadzor nad svojimi ključnimi podatki, pa naj gre za zdravstvene kartoteke, osebne komunikacijske kanale in medije ali finančne podrobnosti. In z vidika podjetja ne bi jasne vloge in odgovornosti, vključno z opredeljenim in varnim lastništvom in dostopom do podatkov, izboljšale operativno učinkovitost in pomagale zmanjšati kršitve podatkov in vdore.

To je rešljiv problem

Bistvo je, da večkrat, ko se zahteva katera koli digitalna identiteta in več je shranjenih mest, večja je nevarnost, da jo drugi ogrozijo ali dostopajo do nje. To bi lahko v najboljšem primeru privedlo do napačnih informacij ali podvajanja podatkov, v najslabših primerih pa na koncu do kraje identitete ali zlorabe.

Zdaj imamo vsi digitalno identiteto, na nas je, da sprejmemo, da je to povezano z lastništvom in upravljanjem individualno in kolektivno. Morda imate svojega pod popolnim nadzorom, če pa je tako, ste verjetno v manjšini in bi se lahko položaj spremenil vsak trenutek. Ne glede na to vam priporočamo, da si ogledate ta video in razmislite o tem, kaj bi vi in ​​/ ali vaše podjetje lahko storili za zaščito in ohranjanje vaše identitete zdaj in v prihodnosti!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me