Ali lahko Blockchain in tradicionalne zbirke podatkov obstajajo hkrati?

Kot vir Blockchain morda pričakujete, da bomo Blockchain promovirali kot odgovor na življenje, civilizacijo in vesolje, kakršno poznamo. Vsaj vrline bi morali pohvaliti tako daleč bolje kot tradicionalna zbirka podatkov, kajne? Ne!

Nismo tu, da bi Blockchain prodajali kot odgovor na vsako tehnološko vprašanje. Prizadevamo si ga umestiti v širšo tehnološko krajino, kjer lahko vsem prispeva in ima obojestransko korist. V tem pogledu ni boljša od zbirke podatkov, temveč jo je treba obravnavati kot alternativo.

Blockchain in zbirka podatkov

Ne bi posploševali in trdili, da je pick-up boljši od običajnega avtomobila, na koncu je odvisno od zahtev, ki jih je treba izpolniti, in predvidene uporabe. Ko pogledate širšo bazo uporabnikov, je res prostora za oboje.

Spodnji grafikon daje povzetek ključnih razlik na visoki ravni med Blockchainom in bazo podatkov, ki je podrobneje raziskana v videoposnetku na koncu tega članka..

Ali se ne moremo kar razumeti

Ključno pri opazovanju tega videoposnetka je, da Blockchain ponuja drugačne prednosti kot tradicionalna baza podatkov. Možnost Blockchain ali običajne baze podatkov je pravzaprav dobra stvar, saj daje stranki večjo izbiro in priložnost. Prav tako ni nujno, da gre za eno ali drugo, lahko oboje, ki deluje neodvisno ali integrirano in povezano. Če se vrnemo k analogiji avtomobila kot voznik, boste morda potrebovali lastnosti, ki jih dobi pick-up, ali pa se vam zdi, da avto bolje ustreza vašim zahtevam. Mnoge družine imajo lahko avto in avto in to je v redu.

Ključno je sprejemanje dobrih odločitev

Izziv je zagotoviti, da se deli vaše tehnološke sestavljanke prilegajo!

Zato je poslovna analiza pri sprejemanju tehnoloških odločitev tako pomembna. Sinhronizacija procesov, podatkov in sistemov je zapletena. Vsaka nova tehnologija, dodana v infrastrukturo podjetja, mora ne samo učinkovito delovati sama po sebi, temveč tudi prilagoditi se obstoječemu ekosistemu in ga integrirati. Idealno bi bilo, če bi nov dodatek izboljšal tisto, kar že obstaja v nekem drugem položaju, zakaj bi to storil.

Vsak dan se zdi, da se nam prodaja nov sistem ali pripomoček, vendar ne smemo dovoliti, da naša privlačnost do novega in sijočega odloča. Upreti se moramo kratkoročnim impulznim nakupom tehnologije, ki niso strateško usklajeni in bi lahko kasneje povzročili težave. Nakup avtomobila, ko veste, da boste pogosto morali zapeljati s ceste ali prepeljati težke tovore, ne bo optimalen, morda bo deloval, vendar ne bo tako učinkovit kot pick-up. Avto je morda videti bolje kot tovornjak in je cenejši, vendar opravlja tisto delo, ki ga potrebujete, in bo zdržal.

Spremembe so neizogibne, vendar ne zaradi njih samih

Tehnologija zaradi tehnologije ne rešuje poslovnih težav. Če imate obstoječ sistem z bazo podatkov, ki deluje dobro, ustreza vašim potrebam in je stroškovno učinkovit, zakaj to spremenite za novega. Po drugi strani pa tega sistema ne hranite, dokler ne umre in postane neprimeren. Strateško usmerjena podjetja načrtujejo vnaprej in naredijo spremembe prej kot slej, da zmanjšajo tveganje in ostanejo tekoča. Dodajanje verige blokov v vaš tehnološki paket krepi vašo sposobnost, da zagotovite, da imate na voljo obsežen komplet orodij IT. Na koncu lahko nadomesti eno ali več obstoječih zbirk podatkov ali pa jih dopolni. Če se bodo pravilno upravljali, bodo to pravočasno določili vaši postopki in potrebe po podatkih.

Vsi vemo, da se je tradicionalni model zbirke podatkov o lastni strojni in programski opremi, ki ga lahko nadzorujete in upravljate na mestu, sčasoma razvil v model v oblaku, ki temelji na storitvi Software As A (SAAS). Za številna podjetja je to zmanjšalo obremenitev IT oddelkov podjetja. Vendar selitev podatkovnih baz in sistemov v oblak ne odstrani nujno vseh omejitev baze podatkov.

Uvedba Blockchain lahko reši nekatere pogoste omejitve zbirke podatkov, lahko pa ustvari tudi svoje lastne izzive, kot je razloženo v videoposnetku.

Življenje je kompromis

Kot stranka običajno želimo vse, vendar večina od nas ve, da moramo narediti nekaj kompromisov, to je življenje. Torej, ko se odločite med Blockchainom in bazami podatkov, morate pregledati ustrezne prednosti in vrednosti, kot je razloženo v videoposnetku.

Odločite se, kaj je za vas najpomembnejše:

  • Je uspešnost ključni dejavnik?
  • Ali morda varnost ali obnovo po katastrofi?
  • Ali potrebujete vse, kar je mogoče preveriti in slediti?
  • Ali boste sodelovali z drugimi podjetji in se boste morali integrirati z njihovimi sistemi?
  • Je ureditev in skladnost ključna?
  • Ali naj bodo vaši podatki centralizirani ali decentralizirani?
  • Ali delate globalno ali virtualno?

To so vsi pomembni premisleki, zato bodite jasni, kaj poskušate doseči že vnaprej, da boste zagotovili pravilne tehnološke odločitve, preden se odpravite z nove poti. Spreminjanje smeri na poti je veliko težje (in dražje) in poskušanje namestiti kvadratni klin v okroglo luknjo ni trajnosten model za naprej..

Preberite tudi: Blockchain vs Database: Razumevanje razlike med obema

Končni rezultat

Na koncu, če bi bila Blockchain v primerjavi s tradicionalno bazo podatkov nogometna (nogometna) igra, bi rekel, da je končni rezultat 1-1, verodostojen rezultat, pri čemer imata obe strani svoje prednosti in slabosti. Ni slabe izbire, zato naredite domačo nalogo, oglejte si liste ekip in izberite svojo stran!

Če želite po ogledu videoposnetka še naprej razpravljati o katerem koli njegovem vidiku ali če želite kaj povedati o tem članku, vas prosimo, da nas kontaktirate na naslovu 101 Blockchains.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me