Hur man köper kryptovaluta i Australien

Låga avgifter

swyftx Besök hemsida

säkerhet

myntkruka Besök hemsida

Mobil app

myntbyte Besök hemsida

För att hjälpa dig att komma igång med den digitala valutan, kommer den här guiden att ge användbar information om hur man köper kryptovaluta i Australien. Vissa börser kräver en plånbok innan du kan köpa kryptovaluta. Om du inte har en plånbok, läs vår guide om de bästa Bitcoin-hårdvaruplånböckerna.

Hur man köper kryptovaluta i Australien

Följ dessa steg för att köpa kryptovaluta i Australien genom att byta:

Vad finns i den här guiden? 1Hur man köper kryptovaluta i Australien2Cryptocurrency Exchange Recensioner3Vad är kryptovaluta?4Vad var den första kryptovalutan?5Investera i kryptovaluta6Vilken kryptovaluta ska jag köpa?7Är det lagligt att investera i kryptovaluta i Australien?8Kan jag handla kryptovaluta i Australien9Hur man spårar kryptovalutaportfölj?10Slutsats

Cryptocurrency Exchange Recensioner

Det finns flera kryptovalutautbyten i Australien för att köpa altcoins. Varje börs erbjuder en lite annan användarupplevelse med varierande funktionalitet, handelsavgifter, insättningsmetoder och kundservice. För att göra det lite enklare för dig har vi bedömt och betygsatt varje börs baserat på ovanstående kriterier.

För mer information, använd länkarna nedan eller bläddra i Exchange-kategorin.

 • Swyftx
 • Oberoende reserv
 • Coinspot
 • Zebpay
 • Digital överspänning
 • CoinJar
 • ZipMEX
 • Bitcoin Australien
 • Lätt krypto
 • Binance Lite
 • Cointree
 • BTC-marknader
 • Vad är kryptovaluta?

  Cryptocurrency är en digital, internetbaserad tillgång utformad för att fungera som ett utbytesmedium som använder stark kryptografi för att underlätta säkra finansiella transaktioner, kontrollera skapandet av ytterligare enheter och verifiera överföringen av digitala tillgångar.

  Kryptovalutahävstång blockchain-teknik som använder ett decentraliserat och öppet system, i motsats till centraliserad digital valuta, ofta kallad ”fiat” som styrs av centralbankssystem. Den decentraliserade kontrollen av varje kryptovaluta fungerar igenom distribuerad huvudboksteknik som fungerar som en offentlig databas för finansiella transaktioner.

  Vad var den första kryptovalutan?

  Den första kryptovalutan var Bitcoin, som uppfanns 2008 av Satoshi Nakamoto. Det var hans vision att ge folket ett alternativt finansiellt system där det är lättare att överföra medel direkt mellan två parter i en transaktion utan behov av en pålitlig tredje part som ett bank- eller kreditkortsföretag..

  Bitcoin utformades som ett peer-to-peer-elektroniskt kassasystem, eller för att uttrycka det helt enkelt ett bytesmedel för att möjliggöra säkra betalningar av online-transaktioner.

  Investera i kryptovaluta

  Australier som överväger att investera i kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum eller XRP bör ses precis som alla andra finansiella produkter. Att handla och investera i kryptovalutor innebär alltså en betydande risk för att förlora ditt kapital och är inte lämpligt för alla investerare.

  Det är möjligt att tjäna mycket pengar på att investera i kryptovalutor om du väljer rätt och vid rätt tidpunkt. Men det finns också många risker att vara försiktig med innan du väljer att investera i krypto.

  Vilken kryptovaluta ska jag köpa?

  För nybörjare kan det här vara den första frågan som kommer att tänka på när man beslutar att komma igång med kryptovaluta. Du vill investera i något du tror på och som du har undersökt och känner dig bekväm att investera i.

  Vi har publicerat användbara guider om hur man köper populära kryptovalutor för att komma igång genom att klicka på knappen ‘Läs mer’ nedan. Kom ihåg att innan du gör en investering, se till att du gör det gör din egen undersökning av myntet.

  Läs mer eter Läs mer Ripple XRP Läs mer litecoin Läs mer cardano Läs mer Läs mer

  Varje mynt ger olika syften och applikationer med blockchain-teknik. Andra kryptomynt än Bitcoin kallas allmänt ‘altcoins’. I skrivande stund dominerar Bitcoin-marknadsdominansen för närvarande på 70%. Detta innebär att investerare för närvarande föredrar att köpa Bitcoin jämfört med andra kryptovalutamynt.

  Är det lagligt att investera i kryptovaluta i Australien?

  Kryptovaluta anses av den australiensiska regeringen vara en form av egendom och därför en tillgång för kapitalvinstskatt. Om du är inblandad i att förvärva eller avyttra kryptovaluta är det skattekonsekvenser. Australierna bör vara medvetna om att följande kryptovaluteaktiviteter anses vara skattepliktiga händelser:

  • Handel med kryptovaluta (processen att sälja en krypto till en annan)
  • Säljer krypto tillbaka till australiska dollar
  • Ge kryptovaluta som en gåva till en vän eller familj
  • Få kryptovaluta som intäkter (t.ex. kryptogruva)
  • Att köpa varor och tjänster med kryptovaluta

  Om du vill veta mer, läs vår artikel om de 10 vanligaste frågorna om kryptoskatt i Australien.

  Kan jag handla kryptovaluta i Australien

  Det finns flera valutahandelbyten som är tillgängliga för handlare som är bosatta i australiensiska för att skapa ett konto och spekulera i priserna på kryptovalutatillgångar.

  Handel kan vara mycket lönsamt om du har rätt kompetens, disciplin och riskhantering. På en enda dag kan BTC-priset variera långt bortom din riskaptit och få investerare att förlora mer än sin ursprungliga investering.

  Medan populariteten för kryptovalutor ökar bör investerare vara medvetna om dessa risker. Den gyllene regeln för handel är att du aldrig ska riskera mer än 5% av ditt kapital på en enda handel.

  Hur man spårar kryptovalutaportfölj?

  Om du är en investerare eller handlare i kryptovaluta kan det vara en verklig smärta att hålla koll på dina kryptovalutatillgångar över flera börser. Särskilt när det gäller skattetid och att deklarera en kryptovinsterapport.

  Det finns flera portföljhanteringsverktyg som Shrimpy och Quadency som låter dig hantera hela din portfölj på en plats.

  När det gäller att deklarera vinst och förluster för skatter finns det programvara för kryptoskattprogram online för att spåra alla dina affärer över flera börser. Varje programvara kan hjälpa dig att beräkna din vinst och förlust för att uppfylla dina skatteförpliktelser.

  Några av de bästa programvaruverktygen för kryptoskatt är:

  • TokenTax
  • Koinly
  • Cointracking
  • Zenledger
  • Cryptotrader
  • Bitcoin-skatter
  • Sublim IP

  Slutsats

  Vi hoppas att den här guiden var användbar för invånare i Australien som vill veta svaret på hur man köper kryptovaluta i Australien.

  Se till att göra din egen undersökning och due diligence om kryptovalutan med alla ekonomiska investeringar och läsa recensioner om kryptobörsen innan du sätter in pengar. Och om du inte redan har gjort det, föreslår vi att du köper en hårdvaruplånbok för kryptovaluta först för att lagra din investering.

  Om du tyckte att den här artikeln var användbar kan du gärna dela den med ditt sociala nätverk.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  map