Hur man köper Bitcoin i Nya Zeeland (NZ)

Är du en nybörjare som vill köp Bitcoin (BTC) i Nya Zeeland för första gången men vet inte var du ska börja? I så fall visar den här guiden dig ett enkelt sätt att skaffa Bitcoin med de bästa kryptobörserna i NZ.

vårt val

Bästa utbyte för

Nybörjare

etoro Besök hemsida

Ansvarsfriskrivning: Ditt kapital är i fara.

Bästa utbyte för

Rykte

binance Besök hemsida

Bästa utbyte för

Popularitet

myntbas Besök hemsida

Vissa börser kräver en Bitcoin-plånbok som Ledger Nano X innan du kan köpa Bitcoin. Om du inte har en plånbok, läs vår guide om de bästa Bitcoin-plånböckerna innan du börjar.

Hur man köper Bitcoin: NZ

Följ dessa steg om du vill köpa Bitcoin i NZ:

Hur man får Bitcoin i Nya Zeeland

I Nya Zeeland finns det flera sätt för invånare att köpa Bitcoin. Varje metod består av olika risker och avgifter som måste beaktas innan du gör en transaktion för att investera i Bitcoin med NZD.

Använd en Bitcoin Exchange

Bitcoin och kryptobörser som Independent Reserve är onlinewebbplats eller handelsappar som är tillgängliga för individer som använder en internetanslutning. Dessa plattformar är högt reglerade och tillåter användare att sätta in pengar i NZD som kan omvandlas till Bitcoin, Ethereum eller andra mynt.

Att använda en börs för att köpa Bitcoin kräver ID-verifiering för att följa Nya Zeelands lagar och regler. Användare kan dock se det aktuella priset på Bitcoin med hjälp av ett diagram för att hitta det bästa priset att köpa.

oberoende reservwebbplats

Våra topprankade plattformar i Nya Zeeland för att köpa och sälja Bitcoin listas nedan. För att se hela listan, gå till vår artikel om de bästa kryptovalutautbytena i Nya Zeeland eller klicka på länkarna nedan för att läsa våra detaljerade utbytesrecensioner.

Köp med kontanter i handen

Byt kontanter mot Bitcoins med en betrodd vän eller familjemedlem som är villig att köpa och sälja Bitcoin. Fördelen med att få Bitcoin personligen är att köparen behöver inte skapa ett konto med en utbyte. Det kan dock vara en knepig process att slutföra och rekommendera en mobiltelefonplånbok eller bärbar dator för att verifiera Bitcoin-priset och bekräfta transaktionen.

Använd en Peer To Peer Exchange

Peer to Peer (P2P) utbyten användes vanligtvis för flera år sedan för att köpa och sälja digitala tillgångar innan centralbörsen uppstod. Plattformar som Paxful ansluter villiga köpare och säljare från hela världen. Paxful använder en escrow-tjänst för att säkerställa att transaktionen genomförs av båda parter. Bitcoin innehas av webbplatsen och släpps till köparen när betalningsmetoden för Bitcoin har verifierats.

Inbyta ett presentkort

Flera börser accepterar en mängd olika betalningsalternativ som förbetalda kort, presentkort från iTunes, Amazon och många andra. Dessa kort kan handlas i utbyte mot digitala valutor som Bitcoin. Det finns flera webbplatser som accepterar ett Amazon-presentkort i utbyte mot Bitcoin.

Bästa sättet att köpa Bitcoin

Den föredragna metoden för invånare i NZ att skaffa Bitcoin är att använda en reglerad och pålitlig börs som erbjuder BTC och accepterar Nya Zeeland dollar som betalning. Här är några fördelar och nackdelar med att använda ett utbyte.

Fördelar

 • Nya Zeelands börs måste uppfylla AML / CTF-rapporteringsskyldigheter och lokala lagar
 • Köp och sälj Bitcoin direkt från börsen med NZD
 • Stöder lokala metoder för att sätta in NZD såsom banköverföring
 • Lokalt kundsupportteam för att hjälpa till med felsökningsfrågor

Nackdelar

 • Måste skicka personliga dokument för att bevisa identitet
 • Lägre likviditet jämfört med utländska börser, vilket innebär att spreadar kan vara högre
 • Vissa produkter och tjänster som erbjuds på globala kryptobörser är inte tillgängliga

Vad du ska leta efter i en Bitcoin Exchange

Med så många alternativ att välja ett utbyte i Nya Zeeland kan det vara en svår uppgift för nybörjare att veta vilka kryptovalutautbyten som är lämpliga. Innan du börjar köpa Bitcoin, här är några viktiga överväganden att ta med dig för att hjälpa till med att jämföra börser.

 • Betrodda och reglerade: Att använda en lokal börs är ett säkert alternativ att veta att plattformen kommer att behöva följa lokala lagar och regler och har byggt upp ett gediget rykte. Det finns också möjlighet att kontakta kundsupportteamet om några problem uppstår.
 • Nybörjarvänligt & lätt att använda: Leta efter ett utbyte som möjliggör snabba och enkla NZD-insättningar med en onlineversion av handelsappen. Vissa börser är utformade som en kryptovalutahandelsplattform och bör undvikas för användare som vill köpa Bitcoin med ett enkelt gränssnitt och hålla på lång sikt.
 • Insättningsmetoder: Hitta en börs som erbjuder önskade insättningsalternativ som banköverföringar till ett lokalt bankkonto, kreditkort eller betalkort. Inte alla börser erbjuder samma betalningsmetoder för att sätta in NZD-medel och har begränsningar för det lägsta och högsta belopp som kan sättas in per 24 timmar.
 • Stödda kryptovalutor: Bitcoin finns allmänt tillgängligt på de allra flesta plattformar för digital valuta. Användare som söker efter altoins eller Defi-tokens måste dock se till att det finns en parning mot NZD eller Bitcoin.
 • Plånbokssäkerhet: Risken för onlinebedrägerier, bedrägerier och stöld är ett stort problem i blockchain-communityn, så det är viktigt att se till att utbytet inkluderar säkerhetsfunktioner och “bankliknande” för att skydda medel som lagras på börsen. Vanliga säkerhetsåtgärder inkluderar offlinehårdvaruplånböcker för lagring, återkallande av flera signaturer och tvåfaktorautentisering.
 • Avgifter: Det finns flera olika avgifter att tänka på när du använder en kryptobörs, som att sätta in AUD, ta ut kontanter eller krypto och handla mellan tillgångar. Dessutom kan börser ta ut en spridningsavgift som ofta är en “dold kostnad” och som inte avslöjas helt. I huvudsak är det skillnaden mellan köp- och säljkursen på marknaden.
 • Kundsupport: Utforska webbplatsen för att ta reda på vilka kommunikationsmetoder som finns för att stödja användare som behöver felsökningsråd eller hjälp vid utbytet. Vissa utbyten kommer också att ge omfattande vanliga frågor och instruktioner som är användbara för nybörjare.
 • Recensioner: Det är alltid bra praxis att göra en grundlig granskning av börsen innan du använder den. Läs online-utbytesrecensioner, forumkommentarer och inlägg på sociala medier för att ta reda på vad andra tyckte om plattformen. Det kan spara tid och pengar genom att välja rätt växel.

Detaljerad guide för att komma in i Bitcoin

Här är en steg-för-steg guide som förklarar hur man köper Bitcoin med Nya Zeelands ägda och drivna Easy Crypto som ett exempel.

Steg 1. Registrera ett konto med Easy Crypto

För att skapa ett konto med Easy Crypto, klicka på knappen ‘Skapa konto’ på webbplatsen. Detta tar dig direkt till registreringssidan där du blir ombedd att välja ett av alternativen nedan för att komma igång:

 • Logga in med Google
 • Logga in med Facebook
 • Logga in med e-post

Steg 2. Verifiera konto och aktivera 2FA

Därefter måste du slutföra verifieringsprocessen för Easy Crypto. Det tar några minuter att slutföra.

För att starta verifieringsprocessen, navigera till det övre fältet och klicka på “Mitt konto” som tar dig till din profil. Här kan du välja ‘Verifiera konto’. Detta tar dig till ett onlineformulär där du bara kommer att behöva lämna viss personlig information.

enkelt kryptoregister

När du har angett dina personuppgifter är nästa steg att ladda upp ditt identitetsdokument som visar din nuvarande adress. Detta kan vara ett pass eller ett körkort.

Steg 4. Lägg till Bitcoin Wallet-adress

Om du äger en Bitcoin-hårdvaruplånbok kan du lägga till adressen i Easy Crypto. Detta innebär att när du slutför transaktionen skickas Bitcoin direkt till din plånbok. Det är det säkraste sättet att köpa Bitcoin med en börs eftersom det inte finns någon risk för att dina pengar blir stulna i ett börshack.

enkel kryptoplånbok

Så här lägger du till din plånbokadress i Easy Crypto:

Steg 4. Gör en Bitcoin-order

Nu är du redo att göra ditt första Bitcoin-köp. Du kan antingen använda widgeten på hemsidan eller klicka på “Köp / Sälj” högst upp som tar dig till ett beställningsfönster som visas nedan.

lätt kryptobitcoin

Se till att “Köp” -knappen är vald i den övre reglaget. Välj sedan ‘Bitcoin’ från kryptotillgångslistan och välj mängden Bitcoin du vill köpa. Easy Crypto har valörknappar för att göra det enkelt eller så kan du ange ett belopp manuellt. När du är nöjd med orderinformation klickar du på “Köp nu”. Nästa steg är att bekräfta betalning via ditt bankkonto med POLi eller EFT och det är det!

Var man kan lagra Bitcoin i Nya Zeeland

Användare som köper och lagrar Bitcoin på kryptovalutautbyten riskerar ägandet av tillgången för stöld och bedräglig aktivitet. Det säkraste och säkraste stället att lagra köpta Bitcoins är att dra tillbaka till en hårdvaruplånbok som en Ledger Nano X och förvara den i din ägo.

Hårdvaruplånböcker är små kompakta enheter som lagrar krypterade privata nycklar som ger åtkomst till Bitcoin eller andra tillgångar. Åtkomst till Bitcoins kan återställas om plånboken går förlorad eller stulen med hjälp av en återställningsfras. Vi har bedömt de bästa Bitcoin-hårdvaruplånböckerna och rekommenderar Nano Ledger- och Tezor-plånböckerna.

Vanliga frågor

Kan jag köpa Bitcoin i Nya Zeeland?

Invånare i Nya Zeeland (NZ) kan köpa Bitcoin med olika metoder med NZD. Det enklaste sättet är att använda ett säkert, reglerat och licensierat kryptovalutautbyte för att köpa Bitcoin Nya Zeeland. Användare kan också använda global fiat till kryptobörser som Coinbase, Binance och eToro som gör att insättningar i Nya Zeeland dollar kan konverteras till kryptovaluta..

Hur man säljer Bitcoin i Nya Zeeland?

Att sälja Bitcoin följer samma process som att köpa. Individer kan skapa ett konto med en kryptovalutaplattform för att sätta in BTC-medel. När Bitcoin har överförts kan Bitcoins säljas till Nya Zeeland dollar till marknadspris eller ett pris i framtiden med en begränsningsorder.

Kan jag använda Coinbase i Nya Zeeland?

Coinbase stöds i över 100 länder världen över inklusive invånare i Nya Zeeland att köpa Bitcoin och andra kryptovalutamynt. Användare måste slutföra ID-verifiering innan de finansierar ett Coinbase-konto med Nya Zeeland dollar (NZD) med ett bankkort, kreditkort eller banköverföring.

Finns det Bitcoin-bankomater i Nya Zeeland?

Enligt Coinatmradar, det finns för närvarande inga Bitcoin-bankomater i Nya Zeeland för invånare att köpa Bitcoin och andra digitala valutor. Användare måste skapa ett konto med ett lokalt kryptovalutbyte för att köpa och sälja kryptomynt.

Slutsats

För att avsluta vår artikel om att köpa Bitcoin i NZ är det viktigt med alla finansiella investeringar att se till att göra din egen forskning och due diligence innan du sätter in pengar för att börja köpa BTC. Kryptovalutor som Bitcoin kan vara mycket flyktiga tillgångar, så det är viktigt att validera utbytet innan du använder någon finansiell tjänst.

Om du inte har en hårdvaruplånbok föreslår vi att du läser vår recension om de bästa kryptohårdvaruplånböckerna så att du kan hålla din kryptoinvestering säker.

Om du tyckte att den här artikeln var användbar kan du gärna dela den med ditt sociala nätverk.

Få mer relaterade artiklar att läsa:

 • De 10 bästa Cryptocurrency Exchange i Australien
 • 8 bästa kryptobörser med nollavgift (handel utan provision)
 • 5 bästa plattformar för att tjäna intresse för Bitcoin & Crypto
 • StormGain Review: LÄS DETTA innan du registrerar dig
 • Hur man tjänar Bitcoin gratis: 6 beprövade metoder
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map