Pregled FTX: POMEMBNO – preberite pred uporabo Exchange

FTX je vodilna platforma kripto izvedenih finančnih instrumentov, ki sodeluje z največjo kripto borzo na svetu, Binance. V tem pregledu izmenjave FTX bomo podali pregled izmenjave in kako se razlikuje od drugih platform z oceno njegovih lastnosti, uporabniškega vmesnika, izdelkov, provizij za trgovanje in še več.

Obiščite FTX

Čeprav si prizadevamo, da bi vam v tem pregledu FTX zagotovili natančne in najnovejše informacije, je vedno najbolje, da redno obiskujete spletno mesto, da boste sproti obveščeni o morebitnih spremembah, ki se lahko pojavijo pozneje..

Ključne funkcije:

 • Terminske pogodbe, opcije, volatilnost, promptni žetoni in žetoni s finančnim vzvodom
 • Do 101-krat večji vzvod
 • Konkurenčne provizije za trgovanje
 • Prve terminske pogodbe za kripto indekse na svetu (npr. Indeks shitcoin)
 • Poravnava v stabilnih kovancih
 • Dolgi ali kratki 3x žetoni z vzvodom brez roba
 • Popust za uporabo žetona FTX (FTT)

na splošno

4.6 / 5 Obiščite FTX

Enostavnost uporabe

Uporabniški vmesnik

Pristojbine

Varnost

Pred začetkom priporočamo uporabo Bitcoin strojne denarnice, kot je Ledger Nano X, pri trgovanju s kripto derivati. Če denarnice nimate, preberite naš vodnik o najboljših denarnicah za strojno opremo za kriptovalute, ki jih lahko kupite.

Kaj je FTX?

FTX je izmenjava kriptovalutnih izvedenih finančnih instrumentov, ki so jo zgradili trgovci in zasnovan tako, da ponuja zmogljivo platformo za profesionalna trgovska podjetja, vmesne trgovce in začetnike. Uporabniki na platformi imajo dostop do inovativnih najsodobnejših trgov trgovanja, kot so izvedeni finančni instrumenti, opcije, nestanovitni proizvodi in žetoni s finančnim vzvodom.

ftx

Kratek povzetek

FTX v primerjavi

Napredne funkcije, intuitiven uporabniški vmesnik in mobilna aplikacija za trgovanje so pomembne funkcije FTX-a. Ta primerjalna tabela navaja druge vrhunske borze kriptovalut, kot je FTX, ki ponujajo funkcije svetovnega razreda.


Kdo je lastnik FTX?

Izmenjava FTX je v lasti Sam Bankman-Fried, izvršni direktor in soustanovitelj podjetja Alameda Research ki je najboljši ponudnik likvidnosti kriptovalut, ki FTX-u omogoča dostop do vodilnih knjig naročil v industriji. Alameda upravlja z več kot 100 milijoni dolarjev digitalnih sredstev in dnevno trguje od 600 do 1,5 milijarde dolarjev na tisoče izdelkov, kot so izvedeni finančni instrumenti, prek borze FTX.

Izdelki & Lastnosti

FTX ponuja začetnikom prijazno in enostavno za uporabo trgovalno platformo z inovativnimi izdelki za nakup ali prodajo. Kripto izmenjava se osredotoča predvsem na zagotavljanje a stabilen in varen trg izvedenih finančnih instrumentov za trgovanje s kriptovalutami, poleg naslednjih prednosti in slabosti:

 • Profesionalni uporabniški vmesnik za trgovanje v namiznih ali mobilnih aplikacijah
 • Začnite trgovati brez KYC in dvignite do 2000 USD na dan
 • Nizke provizije in tesni razmiki zaradi globokih naročil in likvidnosti
 • Do 101x vzvod na trgovalnih parih kriptovalut
 • Žetoni s finančnim vzvodom na KRATKO ali DOLGO z do 3-kratnim vzvodom brez roba
 • Poravnava Stablecoin z uporabo enojne denarnice
 • MOVE Pogodba, ki se sčasoma poravna z absolutno spremembo cene kovanca
 • Popusti za VIP provizije pri večjih količinah in z uporabo FTT žeton
 • Trgovska tekmovanja in dogodki FTX
 • 24/7 ponudbe za kriptovalute, ki uporabljajo OTC mizo
 • Izčrpni vodniki, razdelek s pogostimi vprašanji in odzivna skupina za podporo strankam

Je FTX urejen?

FTX.com je borza za trgovanje s kriptovalutami, ki je vključena v Antigvo in Barbudo s sedežem v Hong Kongu. Trgovinska platforma trenutno ni urejena in ameriške stranke ne smejo uporabljati storitev. Prebivalci v državah lahko uporabljajo FTX.US, partnersko organizacijo, ki služi državljanom ZDA in je regulirano podjetje. Za več pravnih informacij lahko uporabniki preberejo tukaj: Pravno – izmenjava FTX.

Ali je izmenjava FTX varna?

FTX jih uporablja več bančne varnostne funkcije, ki zagotavljajo varnost osebnih podatkov uporabnika in varnost sredstev shranjene na kripto izmenjavi. Do danes ni bilo prijavljenih vdorov ali varnostnih incidentov, ki bi jih lahko pripisali a visok standard varnosti na primer shranjevanje hladne denarnice in dvofaktorska avtentikacija za zagotovitev varnega in varnega okolja za trgovanje.

Registracija računa

Če želite ustvariti račun pri FTX, bodo morali uporabniki opraviti postopek registracije za nastavitev prijave za trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti. Uporabniki lahko začnejo trgovati na kripto borzi in dvignite do 2.000 USD na dan samo s preverjanjem e-pošte.

Imetniki računov Tier 2 in 3, ki izpolnijo KYC, lahko dvignejo neomejene količine kriptovalut v denarnico strojne opreme, kot je Ledger X, ali izplačajo fiat neposredno na bančni račun z bančnim nakazilom. Imetniki računov FTX, ki zaključijo postopek AML / KYC, lahko uporabljajo tudi mizo OTC.

Načini pologa

FTX omogoča trgovcem na platformi široko paleto načinov pologa za financiranje računa. Sem spadajo kriptovalute, stabilkovanci ali fiat valute. Obstaja možnost, da s kreditno kartico kupite kripto neposredno prek platforme FTX, vodje na trgu fiat / kripto, Simplex. Podjetje je začelo fiat onramps z uporabo tradicionalne bančne kartice (npr. VISA in Mastercard).

Trgovci lahko na platformo prenesejo stabilne kovance, kot so USD, USDC, TUSD, PAX, BUSD in HUSD. FTX bo uporabniški denarnici nakazal v razmerju 1: 1.

Uporabniški vmesnik

FTX je bil zasnovan za začetnike in profesionalne trgovce s kriptovalutami na platformi, tako da ponuja preprost, enostaven za uporabo in intuitiven uporabniški vmesnik. Privzeta ureditev ima stransko navigacijsko vrstico za hiter dostop do izdelkov, pozicij, denarnice za trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti FTX za ogled sredstev na računu FTX, čakajočih nalogov in zgodovino trgovine.

ftx vmesnik

V središču uporabniškega vmesnika je trgovalni grafikon, ki je integriran s sistemom TradingView in je znan po svojih naprednih trgovalnih funkcijah, kazalnikih in orodjih za risanje ter prekrivnih vzorcih grafikonov. Uporabniki lahko z desno tipko miške kliknite grafikon, da postavite omejitve in ustavite naročila na izbrani ravni cen.

Pod oknom za grafikone si lahko uporabniki ogledajo knjigo naročil, da preverijo količino glede na ponudbo in povprašujejo po cenah. Za vnos pozicije s FTX se okno za naročilo nahaja na sredini. Na videz je preprost in s klikom na knjigo naročil lahko vnese vstopne cene. Obseg trgovine lahko prilagodite z drsnikom, ki bo samodejno izračuna in prikaže likvidacijsko ceno.

ftx naročila

FTX omogoča trgovcem, da upravljajo s svojimi pozicijami, tako da ponujajo več načinov naročanja za vstop v položaj in izstop iz trgovanja. V primerjavi z drugimi trgovalnimi platformami z vzvodom je izbira vrst naročil na FTX odlična in bo ustrezala različnim trgovcem. Razpoložljiva naročila vključujejo:

 • Omejeni vrstni red
 • Tržno naročilo
 • Ustavite trg
 • Stop limit
 • Zadnja postaja
 • Izkoristite dobiček
 • Omejite dobiček

Na splošno je uporabniški vmesnik FTX robusten in primeren za različne vrste trgovcev in raven spretnosti. Okno za grafikone je odzivno in vključuje napredna orodja za načrtovanje in programsko opremo za trgovanje s kripto izdelki na FTX.

Trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti

FTX ponuja številne izdelke izvedenih finančnih instrumentov na kriptovalute, s katerimi je mogoče trgovati na borzi z uporabo ene same marže. Ponujeni trgovski izdelki vključujejo:

 • Prihodnosti – uporabniki na platformi lahko trgujejo s terminskimi pogodbami na kovance, kot so BTC, ETH, EOS, XRP in USDT. Vsak kovanec ima tri terminske pogodbe: pogodbo, ki poteče v tem četrtletju, pogodbo, ki poteče v naslednjem četrtletju, in večno prihodnost.
 • Žetoni s finančnim vzvodom – žetoni, ki jih je mogoče kupiti in prodati z do 3-kratnim vzvodom, ki ne zahteva nobenih zahtev glede marže.
 • Opcije – pogodbe, ki imetniku dajejo pravico, ne pa tudi obveznost nakupa ali prodaje po prihodnjih stavkovnih cenah. Pogosto se imenujejo “klici” in “oddaje”. Napredni trgovci lahko z možnostmi varujejo svoje odprte pozicije pred nihanjem cen.
 • PREMIK – pogodbe, ki predstavljajo absolutno vrednost zneska, ki ga cena kovanca premika v določenem časovnem obdobju.
 • Spot – posli, ki sledijo podčrtani ceni sredstva brez marže ali zavarovanja

Prihodnosti

FTX ima več kot 100 terminskih parov, s katerimi je mogoče trgovati s stabilnimi valutami, kot sta USD ali USDT, kot zavarovanje. To pomeni, da dobički in izgube temeljijo na cenah v USD, ne da bi morali imeti bančni račun. Obstaja tudi možnost uporabe iste fiatne valute kot zavarovanja za vse pogodbe. Priljubljeni terminski pari FTX Futures po dnevnem obsegu trgovanja vključujejo:

 • BTC-PERP – Bitcoin večne terminske pogodbe
 • ETH-PERP – Ethereum Perpetual Futures
 • XRP-PERP – XRP večne prihodnosti
 • LTC-PERP – Litecoin Perpetual Futures
 • BCH-PERP – Večne prihodnosti Bitcoin Cash

Uporabniki lahko trgujte s terminskimi pari z maržo do 101x in izkoristijo razmeroma majhna gibanja cen. Omogoča tudi prilagodljivost portfelja za večjo izpostavljenost in povečanje kapitala, ki ga lahko uporabnik financira sam.

Vsako pozicijo na terminski borzi podpira Zavarovalni sklad FTX, ki se aktivira, kadar je račun v nevarnosti likvidacije, in ublaži tveganje nohte.

ftx menjalne terminske pogodbe

Žetoni s finančnim vzvodom

FTX je za trgovce s kriptovalutami razvil inovativno sredstvo, imenovano Leveraged Tokens. To so Žetoni ERC20 ki imajo izpostavljenost do 3-kratnega vzvoda glede na trgovalni par. Tukaj je brez zahteve glede marže z uporabnikovega računa FTX, da začnete trgovati s kovanci z vzvodom. Obstajajo celo EFT-ji, ki imajo povečano izpostavljenost številnim obstoječim in priljubljenim sredstvom kriptovalut.

Nekaj ​​primerov žetonov z vzvodom FTX vključuje:

 • BULL / USD – 3x dolg žeton Bitcoin
 • BEAR / USD – 3x kratki Bitcoin žeton
 • ETHBULL / USD – 3x dolg žeton Ethereum
 • ETHBEAR / USD – 3x kratek žeton Ethereum

Uporaba FTX žetoni z vzvodom lahko trgovcu pomagajo pri obvladovanju tveganj. Borza izvedenih finančnih instrumentov samodejno ponovno investira dobiček iz trgovanja v osnovno sredstvo, s katerim se trguje. To pomeni, da če vaš položaj žetona z vzvodom temelji na dobičku, bodo žetoni nanj samodejno postavili 3x pozicije z vzvodom. Na drugi strani bodo žetoni z vzvodom samodejno zmanjšali tveganje, če je pozicija negativna.

ftx izmenjalni žetoni

Na primer, če bi uporabnik trgoval s 3-krat dolgo pozicijo ETH in bi se cena ETH znižala za več kot 33%, bi bila pozicija likvidirana. Vendar bi pozicija na sredstvu ETHBULL samodejno prodala del pozicije, ko bi cena ETH začela padati. To bi ublažilo likvidacijsko tveganje tudi po 33-odstotnem padcu cene.

Za začetek trgovanja z žetoni z vzvodom na FTX kliknite ‘Žeton’ v zgornjem meniju, da poiščete seznam sredstev. Žetoni so zgrajeni na način, ki trgovcem omogoča izpostavljenost do določenega kripto sredstva (tako na dolgi kot na kratki strani), ne da bi tvegali likvidacijo.

Oglas

BYBIT

zaslužite nagrade do t0 600 dolarjev z Bitcoin depoziti

RATING

4,7 / 5

Zahtevajte 600 USD

Opcije

FTX ponuja funkcijo za trgovanje s kripto opcijami dolgo ali kratko s pomočjo vzvoda. Postopek je podoben terminskemu trgovanju na FTX ali binarnih opcijah. Ob poteku veljavnosti pogodba poravna v znesku v ameriških dolarjih enako ceni izteka. Trgovci lahko špekulirajo in se odločijo, ali bodo šli dolge ali kratke s pozicijo vzvoda.

FTX možnosti

MOVE pogodbe

MOVE je pogodba, ki omogoča uporabnikom, da trgujejo z nestanovitnostjo trga. Predstavlja absolutno vrednost zneska, ki ga cena kovanca premika v ameriških dolarjih v časovnem obdobju, kot je DNEVNO. Smer trgovine pri trgovini ni pomembna. Pomemben je le skupni znesek dolarja, ki se premika v katero koli smer. Pogodbe FTX MOVE so dober način za začetnike in temeljne trgovce, da sodelujejo na trgih do trgovanje s prihodnjo nestanovitnostjo.

Za več informacij si oglejte spodnji vodnik za MOVE trgovanje na FTX.

Spot trgi

Tradicionalni trgovci lahko na borzi kupijo številna priljubljena digitalna sredstva, podobna borzi promptnega trgovanja. FTX trenutno vsebuje več kot 100 trgovalnih parov, ki jih je mogoče zamenjati z USD ali USDT, kot so BTC, ETH, LINK, FTT žeton, PAXG in XRP.

Provizije za trgovanje FTX

FTX ponuja a nizka provizija za trgovanje od 0,07% do 0,04% terminskih in promptnih trgih, ki temelji na modelu proizvajalcev in prevzemnikov. Struktura provizij FTX uporablja stopenjski sistem, ki koristi trgovcem z velikim obsegom z nižjimi provizijami za trgovanje.

Za žetone z vzvodom obstaja ustvarjanje in odkupnina 0,10% in dnevna provizija 0,03%. Če se odločite za vzvod 50x ali več, se provizija za trgovanje poveča za 0,05%, pri čemer se polovica provizij FTX dodeli zavarovalnemu skladu.

Za vse trge razen BTC-PERP in ETH-PERP, z uporabo vzvoda 50-krat poveča provizije za trgovanje za 0,02%, provizije za trgovanje 100x ali višje pa za 0,03%, ki se plačajo v zavarovalni sklad FTX. Upoštevajte, da BTC-PERP in ETH-PERP ne uporabljata dodatnih stroškov za uporabo višjega vzvoda.

Ustvari BREZPLAČEN račun s FTX.

Uporabniki FTX so nagrajeni z popust na provizijo za trgovanje do 30% s preprostim držanjem določene količine izvornega žetona FTX (FTT), ki je ovrednoten v USD. Znesek popusta je odvisen od vašega trenutnega imetja žetonov FTT v skladu s spodnjo tabelo:

Popust FTX pristojbin

Kavcija & Pristojbine za umik

Obstajajo brez polog ali dvigov za kovance in žetone za kriptovalute z uporabo FTX.

Umik sredstev kriptovalut s trgovalne borze zahteva standard blockchain omrežnina kar je neizogibno in se samodejno prilagodi glede na tržne razmere.

Sprejeta valuta Fiat

Uporabniki FTX-a lahko financirajo trgovalni račun tako, da položijo kriptovaluto, stabilkovance ali fiat-valuto. FTX podpira 10 fiat valut ki jih je mogoče položiti in dvigniti z bančnim nakazilom, kot so USD, EUR, GBP, AUD, HKD, SGD, ZAR, CAD, CHF in BRL.

Aplikacija za mobilno trgovanje

FTX ponuja tudi aplikacija za mobilno trgovanje, ki jo podpirajo naprave Android in iOS. FTX Pro omogoča uporabnikom, da spremljajo trge in trgujejo kadar koli in kjer koli. Aplikacija ima oceno 4,7 zvezdice in jo je preneslo več kot 10.000 uporabnikov.

ftx app

Aplikacija FTX vključuje celozaslonsko funkcionalnost grafikona, naročila, pozicije in osnovne kazalnike grafikonov. Funkcionalnost aplikacije FTX je podobna namizni različici. Trgovci lahko urejajo naročila, preverjajo zgodovino trgovine in si ogledujejo informacije o trgu.

Ocene izmenjave FTX & Pomoč strankam

FTX ponuja številne kanale za stik s svojo skupino za podporo strankam, kot sta Telegram in E-pošta za podporo. Začetniki lahko na spletnem mestu brskajo po razdelku s pogostimi vprašanji, tako da odprejo “Pomoč” povezava na dnu strani. Obstaja obsežen seznam člankov, ki zajemajo široko paleto tem, kot so:

 • Polog in dvigi
 • Preverjanje računa in KYC
 • Kripto trgovanje
 • FTT žeton
 • Trgovinska tekmovanja in dogodki FTX
 • Mobilna aplikacija
 • OTC
 • API
 • Pristojbine

Uporabniki lahko tudi preberejo spletno mesto za pregled FTX Exchange, na primer od TrustPilot razumeti povratne informacije obstoječih trgovcev na platformi. Trenutno je le 14 ocen s povprečno oceno 3,2 / 5. Čeprav se zdi, da komentarji prihajajo iz neželenih računov.

Pogosto zastavljena vprašanja

Je zakonit FTX?

Zdi se, da je FTX a zakonita borza kriptovalut, ki je specializirana za izvedene finančne instrumente, indeks, terminske pogodbe in žetone z vzvodom s katerimi se lahko trguje z maržo. Borzo podpira vrhunski ponudnik likvidnosti kriptovalut Alamada Research, ki dnevno upravlja s sto milijoni digitalnih sredstev. FTX v zadnjih letih beleži hiter porast in je trenutno na 6. mestu glede na obseg trgovanja po coinmarketcap.

Ali ima FTX pridruženi program?

FTX ima referenčni program za nagrajevanje svojih uporabnikov s promocijo storitev FTX novim članom. Ko se prijavite s FTX, vam bo samodejno dodeljena edinstvena partnerska povezava. Ko se novi uporabnik prijavi z vašo referenčno kodo, boste prejeli 30% njihovih provizij za trgovanje in 5% popusta na lastne provizije za trgovanje.

Ali lahko demo trgovino?

FTX nima demo računa ali testne mreže za nove trgovce, ki trgujejo z Bitcoini brez pologa. Trgovci lahko na platformo nakažejo majhen depozit, da preizkusijo funkcije menjave in ponujene izdelke.

Katere države podpira FTX?

Izmenjava FTX je storitev kriptovalut za stranke po vsem svetu s podporo za prevajanje v angleščino, poenostavljeno in tradicionalno kitajsko, korejsko in japonsko. Obstajajo številne države prepovedana iz trgovanja na FTX zaradi regulativnih razlogov, ki vključujejo:

 • Québec (Kanada)
 • Kuba
 • Krim
 • Sevastopol
 • Iran
 • Sirija
 • Severna Koreja
 • Sudan
 • Singapur
 • Združene države

Ali lahko uporabim FTX v ZDA?

FTX trenutno trgovcem s kriptovalutami, ki prebivajo v ZDA, ne dovoljuje trgovanja na platformi. Storitve so omejene na državljane ZDA zaradi predpisov v državi. Uporabniki bodo morali trgovati s kripto borzo v ZDA.

Ali FTX dovoljuje nakupe s kreditnimi karticami?

Stranke lahko napolnijo svoj trgovinski račun in kupijo digitalna sredstva s kreditno kartico. To funkcijo zagotavlja neodvisni ponudnik Simplex, ki sprejema kreditne / debetne kartice Mastercard in VISA. Obstaja minimalna transakcija 50 USD in dnevna omejitev 20 000 USD na uporabnika, kar je smiselno za začetnike in vmesne kripto vlagatelje.

Alternative FTX

BYBIT

Bybit

ByBit je platforma za trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti s poudarkom na trgovanju s finančnim vzvodom z do 100-kratnim vzvodom na trgovalnih parih Bitcoin in Etherium. Bybit je postal ena najboljših kripto borz na svetu.

Obiščite spletno mesto plus500

Plus500

Plus500 je ponudnik CFD-jev, ki ponuja ogromno bazo strank za trgovanje z najbolj priljubljenimi kriptoaktivami na svetu z do 30-kratnim vzvodom, kot so Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Neo, Ripple XRP, EOS, Cardano, Tron in Monero.

Omejitev odgovornosti: vaš kapital je ogrožen

Obiščite spletno mesto binance

Binance

Binance je največja borza kriptovalut po obsegu trgovine in eden najhitrejših ponudnikov trgovalnih storitev za blockchain ekosistem. Borza je zabeležila astronomsko rast in je vrhunska platforma za kripto trgovanje.

Obiščite spletno mesto

Zaključek

Za zaključek tega pregleda izmenjave FTX se je platforma ločila od drugih borz kripto trgovanja s ponudbo novih in inovativnih izdelkov za trgovanje s terminskim pogodbami v prostoru terminskih pogodb in žetonov s finančnim vzvodom. Z več kot 100 pari kripto trgovanja, ki jih lahko izbirajo med promptnimi, terminskimi pogodbami, opcijami, indeksi in žetoni s finančnim vzvodom, uporabniki ne bodo manjkali pri iskanju trgovinskih priložnosti.

Obiščite FTX

Če želite zamenjati in trgovati na platformi s terminskimi terminskimi pogodbami s terminskimi pogodbami in vzvodnimi žetoni, potem priporočamo, da se prijavite za brezplačen račun pri FTX in izkoristite nizke provizije in uporabniški vmesnik za napredno kartiranje..

Mogoče bi vas tudi zanimalo:

 • Nehajte uporabljati BitMEX: Namesto tega trgujte s temi 4 drugimi možnostmi
 • 8 najboljših kripto izmenjav brez stroškov (trgovanje brez provizije)
 • ChangeNOW Review: Kripto zamenjave, provizije za trgovanje & Več
 • 4 Najboljši Bitcoin Cashback & App Rewards (BREZPLAČEN denar)
 • 10 najboljših borz kriptovalut v Avstraliji

Orodja za upravljanje tveganj in funkcije platforme so zelo pomembne za morebitnega vlagatelja v kriptovalute. Naslednje borze za trgovanje s kriptovalutami – poleg zgornje borze – nudijo napredne funkcije trgovanja, tehnične kazalnike in gladek, odziven vmesnik za grafikone, ki se odziva na mobilne naprave, ki bo primeren za začetnike in profesionalne trgovce.

Obiščite FTX

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map