Vilka regeringar använder Blockchain just nu?

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HomeBlogEnterprise Blockchain

Vilka regeringar använder Blockchain just nu?

En omfattande lista över blockchain-experiment från den offentliga sektorn som planeras, pågår eller pausas globalt. Av Lesa Moné 18 november 2019 Publicerad 18 november 2019

regeringens blockchainhjälte

Fler regeringar deltar i loppet för att anta lagstiftning och påbörja pilotprojekt med blockchain-teknik varje dag. Regeringar kan utnyttja blockchain-teknik för att tillhandahålla cybersäkerhet, processoptimering och integrera hyperkopplade tjänster samtidigt som de stärker förtroendet och ansvarsskyldigheten. Det distribuerade storleksformatet kan utnyttjas för att stödja en rad offentliga och offentliga applikationer, inklusive digital valuta / betalningar, markregistrering, identitetshantering, spårbarhet i försörjningskedjan, vård, företagsregistrering, beskattning, omröstning (val och fullmakt) och hantering av juridiska personer.

Den här artikeln sammanställer en lista över administrationer som har startat eller förbereder sig för att starta blockchain-projekt runt om i världen:

Nordamerika

Kanada
Mexiko
Förenta staterna 

Sydamerika

Argentina

Europa

  • Europeiska kommissionen lanserade EU: s Blockchain Observatory & Forum för att påskynda blockchain-forskning och innovation för att hjälpa till att positionera Europa som en global ledare. 
  • European Horizon 2020-programmet investerar upp till 300 miljoner euro i projekt som stöder blockchain-projekt i hela Europeiska unionen.
Österrike
Danmark
Estland
Georgien
Tyskland
Irland
Italien
Lettland
Litauen
Luxemburg
Malta
Nederländerna
Slovenien
Spanien
Sverige
Schweiz
  • I samarbete med ConsenSys uPort, kommunen Zug testade en statligt utfärdad själv suverän identitet på Ethereum blockchain.
Ukraina
Storbritannien

Afrika

Etiopien
Ghana
Kenya
Liberia
Mauritius
Nigeria
Rwanda
Sierra Leone
  • Regeringen i Sierra Leone, i samarbete med ideell Kiva, lanserade en blockchain-plattform för kredithistorik. Statliga myndigheter tillhandahåller biometriska uppgifter för att identifiera sökande, medan plattformen erbjuder en digital plånbok och en distribuerad huvudbok för att lagra de digitala lånetransaktionerna.  
  • Regeringen i Sierra Leone planerar att helt anta ett blockchain-aktiverat nationellt identitetssystem i slutet av 2019.
Sydafrika
Tanzania
Uganda
Zambia

Asien

Kina

Eftersom Kina har över 500 rapporterade blockchain-projekt registrerade, varav många är regeringsledda, kommer vi att välja några till den här listan.

  • legalXchain registrerade tre blockchain-tjänster som är baserade på legalXchain, LegalFabric och Hyperledger. 

Guiyang Municipal People’s Government Press Office publicerade en vitbok med titeln “Utveckling och tillämpning av Guiyang Blockchain.” Vitboken har av branschutövare kallats landets “första ritning” för blockchain-teknik.

Hong Kong SAR
Indien
Malaysia
Singapore
  • Centralbankens monetära myndighet i Singapore samarbetade med ConsenSys för att utforska potentialen hos distribuerad storboksteknik inom centralbanken. Project Ubin implementerade bruttoavvecklingssystem i realtid med fullständig transaktionsintegritet, slutlig avveckling och ingen enda felpunkt.
Sydkorea
Thailand
Förenade Arabemiraten (UAE)
  • Smart Dubai-projektet utnyttjar blockchain, A.I. och IoT-teknik i försök att göra Dubai till den lyckligaste staden på jorden.

Australien

Starta din Blockchain-resa idag

Kontakta våra experter för att hitta rätt blockchain-lösning för din organisation. Kontakta oss KapitalmarknaderCBDCGlobal TradeBetalningarNyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.E-postadressExklusivt innehållKomplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Introduktion till tokeniseringWebinar

Introduktion till tokenisering

Framtiden för finansiella digitala tillgångar och DeFiWebinar

Framtiden för ekonomi: digitala tillgångar och deFi

Vad är Enterprise EthereumWebinar

Vad är Enterprise Ethereum?

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Komgo Blockchain för handelsfinansiering av råvarorCase Stud

Komgo: Blockchain för handelsfinansiering av råvaror

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map