Vilka komponenter behöver du för att bygga en Ethereum-företagslösning? Vi presenterar EthStack

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HomeBlogDevelopers

Vilka komponenter behöver du för att bygga en Ethereum-företagslösning? Vi presenterar EthStack

av Tom Lindeman 27 december 2020 Upplagt 27 december 2020

kvorum för företag

När vi avslutar 2020 är det tydligare än någonsin att Ethereum-ekosystemet har blivit en blomstrande och livfull samling av teknologikomponenter, plattformar, produkter, verktyg och bibliotek som kombineras för att skapa ett brett utbud av lösningar för både offentliga och privata nätverk. . Inte bara utvecklas de centrala Ethereum-komponenterna utan även utvecklarverktyg och oberoende programvaruleverantörsprodukter (ISV) som samlas för att skapa synergistiska och innovativa lösningar över vertikala marknader – från finansiering till leveranskedja till spel och bortom.

När ett Ethereum-företag framgångsrikt lanserar en lösning antingen på det offentliga Mainnet eller i sitt eget privata Ethereum-nätverk, har de samlat värdefull kunskap och erfarenhet om vilka komponenter och produkter som ska samlas för att skapa sin lösning. Det här är också ett bra ställe att notera att “Ethereum” i Ethereum-sammanhang inte nödvändigtvis betyder ett stort Fortune 500-liknande företag, utan kan vara en enhet med 15 rockstjärnor som förändrar världen med B2B och B2C blockchain-användningsfall.

Jag har arbetat med ett sätt att hjälpa till med vägledning och input till företagsutvecklare och arkitekter så att de inte behöver fortsätta uppfinna ratten när de bygger ut Ethereum-baserade lösningar. Jag kallar det en EthStack (kudos till stackshare.io). Följande diagram representerar en referensstack med Ethereum-teknologikomponenter som används av ConsenSys och andra när de skapar och konsulterar kundlösningar. Clemens Wan (@clemens_wan) hjälpte till att få detta till v1.0, och det drar från flera källor inklusive kärnan Enterprise Ethereum Alliance arkitekturdiagram. Uppenbarligen i denna ursprungliga version listas inte alla tillgängliga lösningar för varje kategori. Istället försökte jag ge flera exempel på komponenter för var och en och fylla i dem när vi får feedback från samhället.

Företag som planerar att bygga och distribuera på Ethereum har olika mål och olika tekniker redan i sina verktygslådor. Vissa kallar dessa lego, särskilt i DeFi-rymden, men jag tycker om att tänka på dem som ingredienser i Ethereum-recept. Varför laga mat från grunden när du kan lära dig av andra Enterprise-kockar som redan har tillagat läckra insatser och sedan köpa samma ingredienser? Detta är filosofin bakom stackshare.io, och jag tycker att den öppna och samarbetsmodellen också bör antas av Ethereum-företag.

EthStack: i2i

i2i är ett Enterprise Ethereum-betalningsnätverk vars mål är att driva ekonomisk integration i Filippinerna genom mer tillgängliga och effektivare inhemska transaktioner. UnionBank arbetade tillsammans med ConsenSys för att planera och genomföra ett projekt med olika web 2 och web3-teknologier i samarbete med sju lokala banker. Project i2i implementerade Ethereum för att skapa en decentraliserad, kostnadseffektiv, betalningsplattform i realtid mellan landsbygden som fungerar autonomt utanför befintlig betalningsinfrastruktur och mellanhänder som Filippinernas PhilPass och SWIFT. Läs hela i2i-fallstudien här.


Min vision för 2021 är att skapa en samling självutgivna EthStacks i en presentationsram med Ethereums framgångshistorier och potentiellt en marknadsplats där ingredienserna kan upptäckas och köpas eller integreras som öppen källkodsmoduler.

Enterprise EthStack är utformad för att hållas uppdaterad och framtida versioner kommer att innehålla live-länkar till alla komponenter. Jag letar alltid efter feedback och input på referensen EthStack, och för teknologipartners att gå med i ConsenSys partnerprogram för att samarbeta för att ge kompletterande produkter till kunderna. Precis som jordgubbar och shortcake

UtvecklareEnterprise EthereumToolingNyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map