Vi presenterar Filecoin Launchpad Accelerator, drivs av Tachyon

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HomeBlogPressmeddelande

Vi presenterar Filecoin Launchpad Accelerator, drivs av Tachyon

Tachyon accepterar nu ansökningar om deras fallaccelerator, som stöds av Protocol Labs och fokuserar på antagandet av IPFS och Filecoin. av ConsenSys 30 juli 2020 Upplagt den 30 juli 2020

Filecoin Launchpad

New York, NY, 30 juli 2020 – Idag meddelade ConsenSys Labs att applikationer är öppna för Filecoin Launchpad Accelerator, Powered by Tachyon. Denna kohort kommer att fokusera på startups som bygger mer öppna, driftskompatibla och programmerbara verktyg, infrastruktur och applikationer för det distribuerade nätet via IPFS och Filecoin.

Under hela hösten 2020 kommer mellan 15 och 20 team att tillhandahållas tolv veckors finansiering, mentorskap, fördelar och programmering kring affärs- och blockkedjespecifika frågor, som kulminerar i en demo-dag och stöd efter insamlingen av programmet. Team utnyttjar åtkomst till ConsenSys och Protocol Labs nätverk och expertis, allt från entreprenörer och juridiska rådgivare till banbrytande tekniska forskare. Varje lag får 80 000 USD i finansiering. Lag kan ansök här, och ansökningar stängs den 21 augusti. 

ConsenSys Labs Tachyon-accelerator kommer att vara unik i år genom att den kommer att stödjas av Protocol Labs. Protocol Labs lanserades 2014 och är ett laboratorium för öppen källkod för forskning, utveckling och distribution, vars projekt inkluderar InterPlanetary File System (IPFS), Filecoin, libp2p, och många fler. På det enklaste är IPFS mål ett helt distribuerat webb där applikationer inte bor i centraliserade servrar utan drivs via ett nätverk som består av användarnas datorer. IPFS syftar till att skapa ett fjädrande, uppgraderbart, öppet nätverk för att främja en mer hållbar och tillgänglig webbinfrastruktur för hela mänskligheten. Istället för att försöka hitta innehåll av WHO är värd för det, användare söker efter innehållet sig. Detta innebär både snabbare och billigare hämtning av data, inget mer beroende av centraliserade servrar och till och med möjlighet att komma åt webben offline.

Det ekonomiska incitamentskiktet för IPFS är ett nätverkstecken som heter Filecoin (FIL), vilket belönar gruvarbetare att konkurrera om att korrekt lagra krypterad data i Filecoin-nätverket. Sedan dess massförsäljning 2017 har Protocol Labs arbetat hårt med att mogna protokollet och bygga mot den kommande lanseringen.  Filecoins testnät innehåller redan 25 PiB-lagring, tusentals datalagringsleverantörer, dussintals applikationer som bygger på protokollet och över 1350 open source-programvara. Filecoin’s incitament testnet officiellt lanserar veckan den 3 augusti 2020, med Filecoin offentliga mainnet förväntas lanseras under tredje kvartalet 2020

Filecoin Launchpad, som drivs av Tachyon, kommer att ge finansiering, en-mot-en-mentorskap och programmering för att påskynda antagandet av Filecoin inom Ethereum- och DeFi-ekosystemen och locka nuvarande webbutvecklare som vill integreras med ett effektivt prissatt och geografiskt distribuerat lagringsnätverk..

Alla sökande team som bygger inom Protocol Labs stack, eller till och med Ethereum-projekt som överväger att integrera delar av Protocol Labs stack, kommer att övervägas. Dessa kan inkludera: 

  • Infrastruktur: Kärninfrastruktur och utvecklarverktyg för att stödja kryptering, filhantering / hämtning och grundläggande ombordstigning på Filecoin och IPFSnetworks.
  • Middleware: Plattformar som formar integrationen och användningen av Filecoin och IPFS i andra applikationer, till exempel plug-and-play dApp- eller DeFi-verktygssatser och data & analys av IPFS pågående verksamhet.
  • Applikationer: Verktyg som använder Filecoin eller IPFS som en del av sin kärntekniska stack för att utveckla slutanvändarapplikationer, till exempel fildelning, DeFi, arkivverktyg, video, ljud, stor datalagring och nätverk.

Detta partnerskap mellan ConsenSys Labs och Protocol Labs bygger på år av samarbete och synergi mellan Ethereum och IPFS ekosystem. Lagen delar många gemensamma mål för det decentraliserade protokollets ekosystem och det distribuerade webben: att konstruera säkrare och motståndskraftigare globala digitala nätverk, återlämna datakontroll till användarna och bygga ett mer öppet, hållbart och tillgängligt nät. Lanseringen av Filecoin kommer att påskynda samarbetet och erbjuda nya möjligheter för fall med delad användning; denna accelerator hjälper till att fungera som en startplatta för mer konvergens mellan decentraliserade protokoll och nätverk. 

Om Protocol Labs

Protocol Labs är en öppen källkod R&D-lab som bygger protokoll, verktyg och tjänster för att radikalt förbättra internet. Protocol Labs projekt inkluderar IPFS, Filecoin, libp2p, och mer – som tjänar tusentals organisationer och miljoner människor. De Filecoin-projekt är ett decentraliserat lagringsnätverk med uppdraget att skapa en decentraliserad, effektiv och robust grund för mänsklighetens information. 


Om ConsenSys Labs

ConsenSys Labs är en investeringsförvaltare med en portfölj på mer än 78 företag i 22 länder. ConsenSys Labs investerar i exceptionella team över tre nivåer: Tachyon, en accelerator för blockchain-startups i ett tidigt skede; Reläer, distribuerade hackaton för entreprenörer och grundareutveckling; och ett riskteam som fokuserar på investeringsmöjligheter i tidiga skeden i decentraliserade protokoll, infrastruktur och applikationer.

KundmeddelandeFilecoinNyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.E-postadressExklusivt innehållEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportera

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Komplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map