Venner med fordeler: En ny modell for sosiale tegn på Ethereum

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HjemBloggCodefi

Venner med fordeler: En ny modell for sosiale tegn på Ethereum

Artister og skapere tenker over hvordan de kan få kontakt med fansen og tjene penger på nettet. FWB er ny type sosialt fellesskap som bruker tokens for tilgang og belønning. Av James Beck 6. februar 2021 Publisert 6. februar 2021

4. kvartal 2020 DEFI-RAPPORT blogg 4

Dette er en del av en serie artikler fra ConsenSys Codefis Q4 2020 Ethereum DeFi Report. Last ned hele rapporten for å lære mer om tokenstandarder for eiendeler og betalinger, NFT-markedsplasser, sosiale symboler og samfunnstokener, flash-lån, innpakket Bitcoin og Filecoin, utlånsprosjekter og mer.

Ethereum-samfunnet får spørre seg hver dag: “Hva er penger?” Før kryptovalutaer og tokens til og med dukket opp, har det blitt skrevet en rik intellektuell historie om penges antropologi og sosiologi. Nigel Dodd i The Social Life of Money (2014) hevder at penger er et “krav på samfunnet” siden de uttrykker en form for gjeld mellom et individ og samfunnet som helhet. Samfunnet kan være en nasjon, men det kan også referere til et bestemt fellesskap av brukere.

Denne intellektuelle bevegelsen har inkludert slike som C.H. Douglas på 1800-tallet, som observerte at mangelen på økonomi var en konsekvent hindring for utviklingen av kunst og litteratur, og introduserte begrepet “økonomisk demokrati” gjennom en type sosial kreditt, som hadde umiddelbar appell blant utøvere som Charlie Chaplin og de litterære kretsene til Ezra Pound, TS Eliot og Aldous Huxley. Denne bevegelsen hevdet at penger aldri er uavhengige av sosiale og politiske forhold, og heller ikke uavhengige av kultur. Snarere er penger basert på tillit og sosiale verdier. Penger kan være representert i skjell, edelt metall, papirnotater, bokoppføringer, byte – men likevel får de verdien og betydningen av de sosiale forholdene mellom brukerne.

I 2021 har vi nå Ethereum, en ny materialisering av programmerbare penger som kan sendes hvor som helst med en internettforbindelse, men er også en komplett virtuell Turing-maskin som muliggjør oppretting av tokens – verdi – som kan representere nesten hva som helst. Vi har diskutert hvordan poletter nå representerer mer enn $ 20 milliarder dollar i USD-festede stablecoins, over $ 50 millioner i unik kunst, $ 5,5 milliarder i Bitcoin, eller stemmerett i en desentralisert autonom organisasjon. 

Skriv inn sosiale og fellesskapstegn

Akkurat som med veksten av digitale NFT-kunstmarkeder, har COVID-19 og virkelig internett tvunget artister og skaperne til å tenke nytt over hvordan de kan få kontakt med fansen og tjene penger på nettet. En slik plattform, Rull, begynner allerede å ta tak i kjendiser som Lil Yachty, Akon og Ja Rule, som alle lanserer sosiale tokens. Roll bruker et lenkebasert system slik at du umiddelbart kan sende sosiale penger til en annen bruker på Roll, eller trekke deg fra Roll-lommeboken din for å sende til en personlig Ethereum-lommebok som MetaMask. Med mer enn 20 forskjellige typer er den estimerte størrelsen på det totale sosiale token markedsverdi $ 81,2 millioner. 

sosialt tokenKart over sosiale skapere. Kilde: Foran

Tokens som gir tilgangsrettigheter til nettsamfunn er nå mulig på grunn av nye verktøy som Collab.Land. Collab.Land fungerer som en bro mellom chat-applikasjoner som Telegram eller Discord og MetaMask-lommeboken din. Et slikt fellesskap, Venner med fordeler ($ FWB) bruker Collab.Land, som for brukerne fremstår som en chatbot som sørger for at fellesskapsmedlemmene holder nok $ FWB-tokens i MetaMask-lommeboken for å få tilgang til forskjellige Discord-kanaler. FWB bruker nå også SourceCred å distribuere $ FWB-tokens i forhold til oppvoter på diskusjoner fra musikkproduksjon, NFT-diskusjoner, nyheter, memes, Substack-artikler og handelstips. 

Jeg snakket med grunnleggeren av $ FWB-samfunnet, Trevor McFedries, for å lære mer om reisen, inspirasjonen bak $ FWB, og hva som er neste for sosiale token-samfunn.  


Bilderesultat for trevor mcfedriesKilde: The Caret

Dette intervjuet ble redigert lett for klarhet.

James Beck: Fortell litt om reisen din før du starter $ FWB?

Trevor McFedries: Jeg var programvareingeniør og snublet inn i musikk. Jeg ble signert til Interscope og endte med å legge ut et topp 10 album med noen venner da internett spiste musikkbransjen. Fordi jeg kunne skrive litt kode, begynte jeg å bli trukket inn i rom med ledere. Den typen etablerte meg i en alder av 22 år som denne ledningen mellom media og teknologi. Jeg sluttet i gruppen, begynte å produsere for handlinger, turnerte som soloartist, og kort historie. I 2010 fikk jeg en samtale fra Spotify-folk om å si: “Hei, vi bringer denne tingen fra Skandinavia til resten av verden. Vi trenger noen til å oversette mellom en haug med svenske geeks og Hollywood-drakter, det høres ut som deg. ” 

Så jeg tok en jobb hos Spotify og fikk tankene mine om hvordan forskjellige teknologiprodukter var fra medieprodukter. Det fikk meg til å tenke på å lage musikkprosjekter som programvareprodukter. Jeg begynte å produsere en artist som heter Banker. Dermed bygde jeg noen dataskrapere for Last.fm og YouTube og ble forelsket i noen data rundt TV-programmene Will & Grace og The Jeffersons endrer samfunnet. 

JB: Vil & Nåde? 

TM: Ja, det er alle disse dataene som antyder at Will & Grace var i stor grad ansvarlig for aksept av homofile ekteskap i USA. Den offentlige avstemningen om Amerikaners synspunkt på homofili er knyttet til rangeringene av det showet. Så det ble klart for meg at media var et flott redskap for å skape sosial endring. Og det var en ny type media som så ut til å forgifte mine jevnaldrende – du vet, typen hackersnakk, IRC, mer reaksjonære og etsende steder. Det virket som om det var en mulighet til å lage medier som kunne utkonkurrere disse skadelige fortellingene og fylle moralske – eller i det minste mer tolerante – temaer.. 

Det var slags frøene til å bygge Brud som var som, ok hvis du kunne lage en vilje & Nåde som kan skaleres til å røre milliarder, hvordan ville det se ut? Du må slags tenke nytt om talent, som kan skaleres som programvare, som kan snakke mandarin, portugisisk, engelsk, spansk. Kjernen i alt dette er drømmen om å desentralisere kjendis, og la kjendiser være dette kjøretøyet for kreative mennesker å dele talentene sine gjennom. Folk kaller det “hodeløse merkevarer” og Lil Miquela [som Brud står bak] er liksom det. Vi har team av forfattere, animatører, stylister som alle skyver talentene sine gjennom denne karakteren.  

JB: Hvordan kom du inn i krypto? 

TM: Jeg falt i krypto i 2013, vet du, helt klart like en spekulativ ting som en måte å tjene raskt, men så begynte jeg å bli “pilled” av mekanikerne og lese hva jeg kunne. Jeg opprettet et ganske stramt samfunn og har handlet med samme gruppe på syv eller åtte personer. Vi ‘traumebundet’ på en måte som er ganske spesiell. Underveis har noen av hjemmene gjort spesielle ting, som Calvin Liu hos Compound Finance.  

Innovatører og skapere fanger ikke nødvendigvis mye av verdien de skaper. Mye av det er påløpt i plattformer og hurtigkopier.

Alt det vil si, $ FWB stammer virkelig fra alle de tingene som samler seg fra en idé. Hver dag våkner jeg og prøver å bygge en bedre fremtid for kreative mennesker. Vi snakker om “Forever 21-økonomien”, der innovatører og skapere ikke nødvendigvis fanger mye av verdien de skaper. Mye av det er påløpt i plattformer og hurtigkopier. Denne ideen som jeg kastet rundt med Jesse Walden, en annen gammel venn av musikkbransjen, var: “Hei, hvis denne skaperøkonomien virkelig appellerer til mennesker og de leter etter forskjellige resultater, er det en verden der den slags retur begynner å bli mer avtagende, hvor de plutselig konkurrerer om et fast utvalg av betalte understabler, OnlyFans eller Patreons? Er det en mer kollektivistisk tilnærming til dette, av å bidra kollektivt til et rom som også påløper verdi? Hva gjør sosiale nettverk verdifulle? Det er den typen innhold vi lager. Er det en lav berøring, MVP-måte å si, hva om folk som skaper all verdien, deltar i oppsiden? Så jeg sa, la oss trekke et symbol på et fast beløp, og opprett et fellesskap der du trenger en viss mengde av disse tokens for å bli med, slik at hvis alle tilfører verdi og etterspørsel etter disse tokens øker, vokser alles poser tilsvarende. 

Det var en ganske enkel avhandling, og var en av de tingene der jeg kunne tilbringe en helg med å hacke meg unna. Jeg preget tokens med Rull, brukt Collab.Land å gate saken, og deretter bygd ut annet bindevev og bits og bobs for selve Discord for å få det til å føles som en MVP. Den andre hemmelige sausen brakte inn flotte mennesker. Timingen var riktig fordi det var mange flotte mennesker som ikke bare var interessert i å pumpe sekkene sine, men å bygge en bedre virkelighet. Vi har hatt mange interessante mennesker som deg selv som kom inn og delte tankene deres, og som et resultat har tokenprisen pumpet, men enda viktigere, vi har funnet et sted å ringe hjem. 

JB: Jeg syntes det var interessant hva du sa om å snakke med Jesse Walden om hvordan plattformer fanger verdien av brukerne. Jeg liker virkelig avhandlingen hans om eierøkonomien, og det er noe vi snakker mye om med tokenomics i Ethereum-samfunnet. I 2017 var det lettere å snakke om enn å peke på sofistikerte eksempler. Her er vi i 2021, og det er mange. Da du hacket på $ FWB den helgen, hadde du hørt om noen sosiale fellesskap som koblet sammen MetaMask og uenighet? Hvordan hørte du om Collab.Land?

TM: Ameen fra SpankChain var i en av gruppene mine, og han sa: “Den neste OnlyFans vil bli bygget med Collab.Land.” Jeg var som, hva er denne tingen? De fleste brukte det til Telegram – jeg tror det var en Karma DAO. Collab.Land hadde nettopp utrullet en Discord-integrasjon, og jeg spratt inn i deres Telegram, fant James [Duncan] som bygde den og sa: “Jeg elsker disse tingene. Hvis du ikke vil bygge den, bygger jeg den. ” Han er nå i $ FWB og så oppmerksomheten på detaljene vi ga uttrykk for ved å bygge denne tingen, og ble begeistret og hjalp oss med å sette sammen noen brikker og funksjonsforespørsler. Jeg hadde ikke sett mange mennesker som bygde denne typen ting, og det føltes som det rette stedet å prøve å bygge denne tingen. 

JB: Det har vært forsøk på tokeniserte sosiale samfunn, som Pepo-appen, som var veldig kul, men slet med å skalere før den nylig ble slått av. Tror du det hjelper å bruke Discord, et chatverktøy folk allerede bruker regelmessig og er kjent med? 

TM: Ja absolutt. Helt ærlig har jeg hatt mye erfaring med å bygge lokalsamfunn. Jeg tror folk antar at hvis du bygger en ting, vil folk komme. For meg prøvde det tidlig å finne ut hvor folk ønsket å lære. Tidlig handlet det tokens – kompisen min Chris var stor på det, så jeg ga ham noen gratis tokens for å komme inn og bidra med innsikt. Den kanalen ble nøtt. Jeg har også en haug med musikkvenner, så kanalmusikkproduksjonen tok av. Deretter bøker, kunst, NFT-er. Som alt annet lytter du til samfunnet, finner ut hvordan du kan forbedre livene deres og finner ut hvordan du kan gi dem verdi for de tokens de har handlet, og så begynner jungeltelegraf svinghjulet. 

Som alt annet lytter du til samfunnet, finner ut hvordan du kan forbedre livene deres og finner ut hvordan du kan gi dem verdi for de tokens de har handlet, og så begynner jungeltelegraf svinghjulet. 

Det er definitivt en oppoverbakke kamp, ​​helt til den plutselig griper tak og folk bidrar og føler seg trygge å uttrykke seg. Å lage et verdisystem er viktig – vi var store på ekte identitet i begynnelsen. De fleste Discord-kanaler er anonyme. Vi ba folk sette Twitter-håndtaket sitt i kallenavnet. Det tillot folk å si: “Hei Holly Herndon er her, kult, du er en veldig god person. ” Det gjorde at folk kunne føle seg trygge og uttrykke seg mer åpne. Jeg tror det er en annen følelse enn “XRPpunkboy69” postet i Discord. 

JB: Det er flott at folk også lærer å bruke MetaMask.

TM: Ja, men det er fortsatt vanskelig fordi de må legge til et tilpasset $ FWB-token for å se det i lommeboken. 

JB: Vi trenger tokenlister. 

TM: Jeg skal ringe Joe og be om det [latter]. 

JB: Hvor stort er $ FWB-fellesskapet? 

TM: Det er et godt spørsmål fordi det er en av de tingene der vi ikke egentlig snakker om tokenpris. La meg se. Det ser ut til at det er omtrent 1000 medlemmer og en kjernegruppe på rundt 400 personer som har minimum 55 $ FWB for å få tilgang til kanaler.

JB: I følge CoinGecko den fullt utvannede verdsettelsen er $ 139.795.885. 

TM: Jeg skjønte ikke det. Vi var i klubbhuset, og Cooper Turley var som “Vi har hundre millioner markedsverdi.” Jeg var som, dette samfunnet har en større markedsverdi enn teknologiselskapet mitt for fem år siden? Greit, kult [latter].

JB: Kan du fortelle oss om ideen til Seasons og hvordan du planlegger å distribuere tokens for verdien de bidrar med?

TM: En av de største utfordringene for lokalsamfunn er å opprettholde det høye forholdet mellom signal og støy. Ideen med Seasons var at vi skulle lage en ny sesong, la alle som var aktive tjene de fem tokens som trengs gratis for å gå videre til neste sesong. Alle som ikke sjekket inn i samfunnet, ville bli lukket ut. De ville fortsatt ha $ FWB, men kan ikke legge ut i felleskanalene. Neste sesong ble født ut av oss, og ikke forventet at token-prisen ville bevege seg så raskt som den gjorde. Vi ønsket å finne en måte for folk å tjene poletter. Med SourceCred vi fant et verktøy vi tenkte å bygge som måler følelsene og reaksjonene som folk bruker. Vi har en FWB-oppstemning og et par andre som vi vekter som positive ting, og hvis du legger ut innhold som får mange oppvoter, kommer du til å få en del gratis FWB. Dexter, medarbeiderne våre som er kunstner i hus, har hengt seg i Palm Springs og lært å kode. Han har bygget disse tingene, og det ser ut til at verktøyene han bygger begynner å bli brukt av andre kryptoteam. Det er kult at vi bygger verktøy som gjør det mulig for samfunn å vokse utenfor FWB. 

Vi har en FWB-oppstemning og et par andre som vi vurderer som positive ting, og hvis du legger ut innhold som får mange oppvoter, kommer du til å få en del gratis FWB.

JB: Jeg er veldig nysgjerrig på å se hvordan mekanikken for distribusjon av tokens fungerer. Er du bekymret for gassprisene på Ethereum akkurat nå? Tenker du på batching eller bruk Layer 2-løsninger?? 

TM: Jeg tror at vi skal få folk til å gjøre krav på dem, slik at de kan vente på at de påløper før de hevder dem. En av menneskene i gruppen, Matt, produsenten kjent som GIGAMESH, jobber nå på Optimisme, og vi er en av folkene som venter på L2-løsninger. 

JB: Har du lagt merke til en endring i $ FWB-samfunnets kultur etter hvert som den vokser? 

TM: Jeg tror folk blir mer komfortable med å komme på videochat og stemmechatter. Noen ganger er det rart å snakke offentlig foran tre personer. Det er nesten lettere å gjøre det foran tusen mennesker enn fem. Vi kommer til et sted der folk føler seg komfortable med å snakke inn i tomrommet. 

Vi beveger oss også mot en DAO-modell. Opprinnelig preget jeg disse tokens, men drømmen er å få en DAO til å administrere statskassen.

CommunityDeFiMetaMaskSosiale tokensNyhetsbrevAbonner på vårt nyhetsbrev for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map