Vad krävs för att centraliserad finansiering ska omfatta decentraliserad finansiering?

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBloggCodefi

Vad krävs för att centraliserad finansiering ska omfatta decentraliserad finansiering?

Centraliserad ekonomi kan framgångsrikt integreras med DeFi genom att använda tjänster som Codefis Universal Token for Assets and Payments. Av James Beck 1 februari 2021 Upplagt 1 februari 2021

Q4 2020 DEFI RAPPORT blogg Ladda ner rapport

Detta är en del av en serie artiklar från ConsenSys Codefis Q4 2020 Ethereum DeFi-rapport. Ladda ner hela rapporten för att lära dig mer om token-standarder för tillgångar och betalningar, NFT-marknadsplatser, sociala symboler och community-tokens, DAO, flash-lån, insvept Bitcoin och Filecoin, utlåningsprojekt och mer.

År 2019 Societe Generale utfärdad en säkerhetsobligation på 100 miljoner euro (112 miljoner dollar) som säkerhetstecken på offentligt Ethereum. En månad tidigare avgjorde Santander båda sidor av en obligationstransaktion på 20 miljoner dollar, också på offentligt Ethereum. Båda instanserna representerade de första stora testerna i huruvida institutioner kunde avveckla traditionella finansiella tillgångar i ett globalt tillståndsfritt nätverk. Medan verkliga tillgångar har tokeniserats på tillåtna versioner av Ethereum, till exempel en fastighetsfond på 350 miljoner euro på ConsenSys Quorum, finns det utmaningar att föra central finansiering till decentraliserad finansiering.. 

I DeFi kan ingen annan än tokeninnehavaren avgöra om en token ska överföras eller inte, vilket är ett av Ethereums kärnloften: att förtroende ska vara kärnan i ett protokoll snarare än till en offentlig eller privat myndighet.

I traditionell ekonomi faller underhållet av ett register på stora institutioner som centrala säkerhetsförvar, överföringsagenter eller till och med emittenter själva. ERC-20-tokens innehåller inte en funktion för att tillåta en tredje part att kontrollera vem den skickas till och för vilka ändamål. Till exempel, om en ERC-20 skulle representera en fastighetsobligation, skulle tillsynsmyndigheter inte kunna förhindra värdefulla tillgångar som är avsedda för ett lands utveckling att hamna på personliga bankkonton eller likvideras som lyxvaror (som vad som hände med 1MDB-skandal i Malaysia). 

Så hur kan en tillgång vara både tillståndlös, men ändå ha vissa kontroller som är nödvändiga för juridiska jurisdiktioner? Liksom de flesta saker i Ethereum sker ingenjörsarbetet på standardnivå, nämligen ERC-1400, som är en hybrid Ethereum-token utformad för traditionella finansiella tillgångar. ERC-1400 har både en icke-fungibel symbol (som en ERC-721) och en fungibel symbol (som den vanligaste ERC-20). Eftersom den är kompatibel med ERC-20-standarden är den fortfarande kompatibel med de flesta befintliga verktyg och plattformar. Men det har också fler kontroller så att det kan uppfylla kraven för tillgångsemittenter. 

Bild16Hur tokens med escrow-funktionalitet kan vara kompatibla med DeFi

ConsenSys Codefi har tagit ERC-1400-idén vidare genom att föreslå en Universal Token för tillgångar och betalningar. Liksom ERC-1400 är den kompatibel med ERC-20s, så den kan interagera och kunna överföras på DeFi-appar. Men viktigare är att det introducerar en ny typ av tokenhåll, där en användare kan ge någon annan befogenhet att överföra tokens för deras räkning, eller förbjuda en användare att spendera tokens för något som inte överenskommits. Detta är mer optimalt än tillåtelselistan / denylistkonceptet i ERC-1400, eftersom det garanterar exekveringssäkerheten vid överföring av en token som representerar en verklig tillgång med en token som representerar kontanter genom att hindra en användare från att använda token för något annat som inte är definieras av handelsordern. Ta upp 1MDB-exemplet igen, om utvecklingsfonden hade tokeniserats enligt Universal Token-standarden, kunde Malaysias regering ha förhindrat att medlen förskingrat av Jho Low i första hand utan att behöva spendera miljoner i revision och juridiska avgifter.

Bild18Funktioner i Universal Token för tillgångar och betalningar


Universal Token-standarden har följande funktioner: 

  • För kontrollmekanismer erbjuder den en modul för certifikatkontroller och en modul för tillståndslistkontroller + det ger möjlighet att tvinga överföringar
  • För tillförlitligheten hos investerarregistret tillhandahåller den en modul för att skapa tokenhåll
  • För säkerheten för utförande av leverans-mot-betalning (DVP) inkluderar det tokenhåll för atom-DVP och Hash Time Locked Contract (HTLC) -mekanism för icke-atomära DVP
  • För interoperabilitet erbjuder det ett ERC20-gränssnitt

Bild19Hur Universal Token för tillgångar och betalningar kan byta från CeFi till DeFi

Eftersom Ethereum är så anpassningsbart är det dessa typer av tokenstandarder som kommer att fortsätta att testas med verkliga användningsfall 2021 för att mer fullständigt föra den centraliserade finanssektorn till decentraliserad finansiering. För att tillgångar ska innehålla fördelarna med DeFi, men också uppfylla kraven för traditionell finansiering, är en mer modulär metod nödvändig, så att vissa funktioner kan slås på och av under en tokens livscykel. I takt med att lagar kring tokens utvecklas kan traditionell finansiering sakta migrera mot mer “decentraliserade” arrangemang. För befintliga DeFi-applikationer kan de snart också bli kompatibla med ett ökande antal tokenstandarder.

Codefi Assets Sandbox

Codefi Assets Sandbox är en testplattform som gör det möjligt för finansinstitut att bedöma och utforska digitala tillgångar i ett simulerat digitalt ekosystem. Tillgångssandlådan kan anpassas till den miljö där en finansiell institution verkar, vilket möjliggör experiment, lärande, utbildning och demonstration. Om du vill ha åtkomst kan du fylla i det här formuläret.

Codefi AssetsDeFiPaymentsQ4 2020 DeFi ReportToken StandardsNyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map