Thanksgiving samtalestartere: Snakk om Blockchain denne ferien

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HomeBlogBlockchain forklart

Thanksgiving samtalestartere: Snakk om Blockchain denne ferien

8 viktige grunner til å dykke ned i blockchain kaninhullet med familie og venner denne Thanksgiving av ConsenSys 27. november 2019 Publisert 27. november 2019

Thanksgiving-samtale starter hvorfor du bør snakke om Blockchain denne ferien

“Snakk er billig,” sa Linus Torvalds, skaperen av Linux-kjernen, en gang. “Vis meg koden.” 

De fleste dager sier vi det også. 

Men noen dager er det viktig å snakke. Historien betyr noe. I dag er en av de dagene.

I dag vil du sannsynligvis finne deg rundt mennesker som ikke har hørt om blockchain-teknologi, eller er forvirret av den. Noen av dem kjenner kanskje sjargongen, men forvirrer det. Noen av dem er kanskje bare kjent med det andre “B” -ordet – Bitcoin. Noen av dem kan være skeptiske, noe som er sunt. De vil sette historiefortellingen din på prøve. 

De fleste av oss falt ned i blockchain-kaninhullet fordi noen vi stoler på fortalte oss en god historie om fortid og fremtid på Internett. I dag har du kanskje muligheten til å fortelle den historien til noen andre. 

Hva er en god historie? 

Du vet hvordan det føles, i det minste. En god historie er en du vil slå opp fra telefonen eller tallerkenen etter, svinge stolen din etter, holde deg oppe sent for å lese. Du vil føle det i hjernestammen din. Det er en historie her. 

En god historie aktiverer de tre hundre tusen år gamle ledningene som undrer seg, som Lisa Cron skriver: “Hva skal jeg lære her som vil hjelpe meg ikke bare å overleve, men blomstre?”

En god historie har en karakter og en konflikt som setter dem under press. Valget karakteren tar under press avslører deres sanne karakter.

Karakteren: deg, meg, alle sammen. Konflikten: det du trodde var din ikke. Dine data. Dine Penger. Koden din. Internett. Din verden. Valget: om du rister av den bedøvende komforten i det digitale livet i dag og tar Internett tilbake.

Hvis du gjør en ting klar i dag, gjør det klart at vi har et valg.

Tenk på hvor du vil at historien din skal begynne. Kanskje ikke med hasj eller blokker. Kanskje med en nysgjerrig e-post som landet i innboksen din. Et sikkerhetsvarsel. Banken din vil utstede et nytt kort igjen for tredje måned på rad. Nok en skamfull e-post fra et selskap om et brudd som ber deg om å endre passordet ditt og holde informasjonen din trygg. Men du trodde informasjonen din var sikker. 

Her er en øvelse: se hvor lenge du kan gå uten å bruke ordet “blockchain”. Sapiens, er for eksempel en utmerket historie om blockchain, men den bruker ikke ordet “blockchain” en gang. 

Blockchain er bare en måte å snakke om hva vi egentlig skal snakke om.

Snakk om blockchain slik at du kan snakke om tillit.

Det generelle fraværet av det. I banker. I forsyningskjeder. I helsevesenet. I regjeringer. I journalistikk. I sosiale medier. I systemer. Hos mennesker.  

Snakk om tillitsbrudd. De 3 milliarder Yahoo-kontoene. De 500 millioner kundene til Marriott International. De 200 millioner forbrukerne overvåkes av Equifax.  

Snakk om dataene dine, og hva som skjer med dem. Snakke om hvordan Facebook bruker dataene dine. Hvordan apper bruker posisjonsdataene dine. Om kvinnen hvis digitale liv ble våpen mot henne. Snakk om dataene dine som om du ville hatt helsen din, jobben din, kjærlighetslivet ditt, for det er alle disse tingene. 

Snakk om blockchain slik at du kan snakke om penger.

Snakk om penger slik at du kan snakke om hvordan pengene dine beveger seg. Og hvem takler det. Front-end prosessorer. Å anskaffe banker. Kortforeninger. Utstedende banker. Betalingsbehandlere. Clearinghouse. Hver av dem slipper avgifter, hver av dem utsatt for de store tillitsbruddene.  

Snakk om penger så du går ned i det rare, uunngåelige ormehullet om hva penger er i utgangspunktet. Snakk om dette sitatet fra Sapiens, boken om blockchain som aldri bruker ordet “blockchain”: 

“Hvorfor tror jeg på det skjulte skallet eller gullmynten eller dollarregningen? Fordi naboene mine tror på dem. Og naboene mine tror på dem fordi jeg tror på dem … Penger er alt folk er villige til å bruke for å systematisk representere verdien av andre ting for utveksling av varer og tjenester. ” 

Alt som folk er villige til å bruke. 

Snakk om hva folk bruker for penger i disse dager. Snakk om kryptovaluta. Snakk om den første bitcoin-transaksjonen. To pizzaer for 10.000 bitcoin. Snakk om eter, den opprinnelige valutaen til Ethereum. Snakk om hvordan eter ikke bare er penger – det er det brensel

Snakk om Vekten, Facebooks digitale valuta. Snakk om hvor praktisk du virkelig tror Facebook vil være, med tanke på deres track record. 

Snakk om blockchain slik at du kan snakke om infrastruktur.

Snakk om økonomisk infrastruktur. Snakke om hackerne som plantet skadelig programvare i vårt globale banksystem og slapp unna med en milliard dollar. 

Snakk om skyinfrastruktur. Snakk om den 75 år gamle georgiske kvinnen som slo av Armenias Internett med spaden. 

Snakk om Jeff Bezos mesterplan. Om hvordan AWS kontrollerer 40% av netthandelen i USA og 42% av salget av papirbøker og flere produktsøk enn Google og nesten halvparten av sky-databehandlingsindustrien, og hvordan selv den mest velvillige milliardæren ikke skal ha den slags kraft. 

Snakk om Bezos eksamenstale om kløkt og vennlighet og gaver og valg og puste en midlertidig lettelse.

Snakk om identitetsinfrastruktur. Snakk om påloggingstretthet, eller hvordan du er så vant til å tilbakestille passordet ditt, og du føler det ikke engang lenger. Snakk om tredjepartsautentiserere og hvordan du kan logge på de fleste apper via Facebook, Google og Twitter, og hvordan denne bekvemmeligheten har en pris. 

Snakk om blockchain slik at du kan snakke om desentralisering.

Snakk om internettets originale nettverksdesign og distribuerte noder og peer-to-peer tidsstempel, men ikke bruk noen av disse ordene. Snakk om å sende potetene, og hvordan det vil være mer fornuftig for onkel Gary å sende potetene direkte til deg over bordet i stedet for å sende dem ned til tante Diane og onkel Jimmy og Garys nabo (hva heter han igjen?) Og din to år gammel niese som knapt kan løfte sine egne sølvtøy. Snakk om desentraliserte poteter slik at du kan snakke om desentralisert økonomi. 

Snakk om desentralisering slik at du kan snakke om tilkobling, om styrken av svake bånd. 

Snakk om desentralisering, slik at du kan tilby klarhet rundt alle de forskjellige nettene: World Wide Web og Deep Web og Dark Dark og Web1, Web2, Web3. Snakk om hvordan en blockchain ikke bare er en annen app på Internett, men et baselag på Internett. Et tillitslag. Et bosetningslag. Uansett hva du vil kalle det. Bare vær sikker på at den er desentralisert. 

Snakk om blockchain slik at du kan snakke om sannhet. 

Om en enkelt kilde til sannhet. Sannheten om en betaling. Om et legemiddel. Om et stykke mat. Om et innhold. Snakk om Stor Thanksgiving Cranberry Scare fra 1959 og hvordan mathåndtering kan verifiseres nå. Snakk om hvordan det meste av internett i dag er usant– beregningene, virksomhetene, innholdet, menneskene – men vi har fortsatt et valg. 

Snakk om at sannheten forsvinner. Snakk om hukommelseshull. Hvordan ting forsvinner, som av design, fra vårt kollektive minne. Snakke om Rensing av Twitter. Snakk om innholdets valens og hastighet – clickbait-ord med en ukontrollert hastighet for å få flere øyeepler til å selge flere annonser. Snakk om hvor mye tid et nettsted har for å fange andres oppmerksomhet, enn si det å fortelle sannheten. Mindre enn 15 sekunder.

Snakke om de langsiktige tenkerne. Snakk om hvordan historiene varer. Snakk om varighet. Snakk om de usungede heltene bak Internett-arkiv og Wayback-maskinen og InterPlanetary File System. Takk for nodene. 

Snakk om blockchain slik at du kan snakke om Satoshi.

Satoshi Nakamoto. En av de store opprinnelseshistoriene i vår tid. Et navn, en åpen kildekode og en forespørsel: “Hvis du kan holde en node i gang som godtar innkommende tilkoblinger, vil du virkelig hjelpe nettverket mye.”

Snakk om Satoshi slik at du kan snakke om åpen kildekode-utviklere. Snakk om hvordan programvare spiste verden og deretter en håndfull teknologibedrifter spiste programvaren, og nå tar utviklerne programvaren, og for den saks skyld Internett, tilbake. 

Snakk om Satoshi slik at du kan snakke om alle Satoshiene. Alle som gir tilbake til Internett. Strømbrukerne. Wikipedia-bidragsyterne. Amazon-anmelderne. Stack Overflow bidragsyterne. Snakk om 1% internettregel: hvordan 1% av oss skaper og 99% av oss lurer.  

Snakk om behovet for å anerkjenne og belønne disse Satoshiene. Snakk om hvordan kryptoøkonomi er nøkkelen, og hvordan en haug med mennesker allerede har funnet ut det. Snakk om kvadratisk stemmegivning og inflasjonsfinansiering og radikale markeder. Takk for Satoshi og alle Satoshiene.

Snakk om blockchain slik at du kan snakke om innovasjon. 

Snakk om tidslinjen for innovasjon. Hvordan historien om blockchain startet lenge før Vitalik og Satoshi, med Nick Szabo og Wei Dai og Adam Back og Cypherpunks og Tim Berners-Lee og David Chaum og William Gibson og Alan Turing og Ada Lovelace og Charles Babbage og George Boole og listen fortsetter.

Snakk om stiftene til innovasjon. Fare. Timing. Teknisk motstand. Menneskelig motstand. Snakk om Thanksgiving-innovasjon. Husker du Turducken? En kylling inne i en and inne i en kalkun. Snakk om positiv svikt. 

Snakk om blockchain adopsjon. Snakk om hvordan bedrifter følger utviklerne. Snakk om hvilke regjeringer som bruker blockchain akkurat nå. Snakk om reell innovasjon. Snakk om bransjer vi kan stole på.

Snakk om blockchain slik at du kan snakke om et bedre Internett. 

Snakk om opprinnelsen til Internett. Hvordan det gikk ut av hånden og hvordan vi kan gjenvinne det. Snakk om første gang du berørte Internett og hvordan du falt inn og ut av kjærlighet. Snakk om blockchain slik at du også kan lytte til andres kjærlighetshistorier på internett.

Snakk om de gode delene av Internett. Takk for Internett. Snakk om å se en sønn og moren hans gjenforenes etter 10 år. Hvordan du måtte være der også det øyeblikket. Hvordan alt vi prøver å gjøre er å holde kontakten, til tross for oss selv og våre systemer. 

Snakk om blockchain slik at vi ikke en dag trenger å snakke om blockchain lenger, og Internett vil være vårt igjen.

***

Ønsker å lese flere historier om fremtiden for Internett?

Abonner på ConsenSys nyhetsbrev →

Abonner på vårt nyhetsbrev for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer. E-postadresse Eksklusivt innholdEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportere

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportere

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Komplett guide til Blockchain Business NetworksGuide

Komplett guide til Blockchain Business Networks

Hvordan lage et vellykket Blockchain-produktWebinar

Hvordan lage et vellykket Blockchain-produkt

Introduksjon til tokeniseringWebinar

Introduksjon til tokenisering

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map