State of Stablecoins 2019

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBloggNyheter

State of Stablecoins 2019

Med över 200 stallmynt att välja mellan, här är allt du behöver veta om en av de mest aktiva sektorerna inom blockchain tech av ConsenSys 16 augusti 2019 Publicerad 16 augusti 2019

stallmynt

2019 har visat sig vara ett stort år för utveckling av stablecoins och decentraliserad finansiering, särskilt när det gäller projekt byggda på Ethereum blockchain. En utmärkt och grundlig rapport av Blockdata, bygger på senaste arbetet av Blockchain.com, Stable Report och ConsenSys, genomförde en omfattande studie av det nuvarande ekosystemet av stallmynt och avslöjade en mängd anmärkningsvärda insikter.

Några höjdpunkter: För det första, sedan början av 2017 har över 200 projekt tillkännagivits, men endast 30% har ännu inte lanserats offentligt, med 66 offentliga och aktiva stallmynt i omlopp vid skrivande stund. Rapporten fortsatte med att konstatera att 2019/2010 sannolikt kommer att vara det största årliga hittills när det gäller stallmynt som kommer i drift.

Av de stablecoins som har lanserats utvecklas 50% av alla aktiva stablecoins på Ethereum-nätverket. Vidare är USD-stödda stablecoins som Tether, Coinbase’s USDCoin och Gemini’s Gemini Dollar de mest aktiva, medan de som stöds av guld är mest sannolikt att ha misslyckats. Av alla stablecoins som finns har Tether samlat in mest finansiering, med över 1 miljard dollar insamlade genom en IEO i år.

Stablecoin 101

Till att börja med, här är bakgrundsinformation om stablecoins enligt ConsenSys ursprungliga State of Stablecoins (skriven av Nathan Sexer).

Stablecoins är kryptotillgångar som upprätthåller ett stabilt värde mot ett målpris (t.ex. USD). Stablecoins är utformade för alla (decentraliserade) applikationer som kräver en låg volatilitetströskel för att vara livskraftig på en blockchain.

Volatilitet förhindrar den utbredda antagandet av kryptovalutor som en värdebutik. Eftersom de utsätts för enorma fluktuationer, representerar de inte ett ordentligt utbytesmedel eller räkenskapsenhet. Faktum är att inget företag någonsin kommer att acceptera digital valuta när deras värde kan sjunka drastiskt dagen efter.

Volatilitet gör det också svårare för någon att acceptera en valuta som en ”enhet”, eftersom det inte finns någon gemensam acceptans för hur mycket det kan vara värt, eller kommer att vara värt. En mätenhet ska per definition förbli stabil. Så volatiliteten förvandlar vad som var meningen att vara kryptovalutor till spekulativa kryptotillgångar. Med mindre volatilitet kan kryptotillgångar redan ha nått en mycket bredare publik.

Volatilitet har ett antal orsaker, inklusive:

 • ständigt förskjuter allmänhetens uppfattning
 • tillväxtmarknader
 • statisk penningpolitik
 • oreglerade marknader

Stablecoin användningsfall

Exempel på applikationer där volatiliteten måste minskas:

 1. Remittance, för att täcka prisdeltas medan betalningar behandlas
 2. Handel & Betalningar, för alla företag att acceptera dagliga betalningar, fiat eller kryptos som undviker volatilitet
 3. Löner & Hyror eller andra återkommande betalningar
 4. Utlåning & Prognosmarknader (långfristiga emissioner)
 5. Handel & Förmögenhetsförvaltning. I det här fallet behövs stallmynt eftersom de:

  • Aktivera valör av handelspar i US-dollar istället för bitcoin eller eter

  • Aktivera exponering för fiat-priser (andra än ETH eller BTC)

  • Möjliggöra en enklare synlighet och användning genom att helt enkelt visa svängningar i fiats

  • Aktivera arbitragemöjligheter

 6. Förvaring av värde, för långsiktig säkring: t.ex. gruvarbetare för att täcka återkommande kostnader som säkerställer en stabil inkomst

Med andra ord, alla som vill dra nytta av fördelarna med blockchain-teknik (transparens, säkerhet, oföränderlighet …) utan att förlora garantier (t.ex. tillit och stabilitet) som tillhandahålls av fiatvalutor behöver en stabil kryptovaluta.

Typer av stablecoins

Tre huvudkategorier av stallmynt finns – alla mycket detaljerade i tidigare nämnda översikter, som vi kommer att använda för att kategorisera i den kartläggning som ska följas:

stallmyntens tillstånd 01av Haseeb Qureshi, “Stablecoins: utforma en prisstabil kryptovaluta”

Fiat-säkerhet

IOU “Centraliserade” stablecoins / backas upp av fiatvalutor eller säkerhetsstödda råvaror. Exempel på dessa inkluderar Tether, USD Coin, Gemini och Digix.

Crypto-collateralized

IOU “Decentraliserade” stablecoins / backas upp av krypto- och / eller flera tillgångar, säkerhetsstödda. Exempel på denna typ av stablecoin inkluderar MakerDAO, Steem och Alchemint.

Icke-säkerheter

Seigniorage-aktier / decentraliserad bank / algoritmiska stabiliseringsmekanismer. Exempel på denna typ av stablecoin inkluderar Terra, Ampleforth och Element Zero

Den mest populära blockchain för stablecoins

Ethereum är den tydliga ledaren för stablecoin med 33 stablecoins utvecklade ovanpå protokollet. Bitshares kommer på andra plats med 8 stablecoin och Stellar avrundar förpackningen på tredje med 6 stablecoins. Ethereums dominans beror på ett antal anledningar. Först gynnades Ethereum av sin första fördel och tidiga projekt som MakerDAO valde att ge ut dai ovanpå Ethereum. För det andra drar stablecoins på Ethereum nytta av robust befintlig infrastruktur och den enkla användningen av ERC20-tokenstandarder.

Till exempel finns det redan kompatibilitet med plånböcker, byten och analysverktyg som Alethio, Etherscan, MyCrypto och mer. När nya stablecoins tänker expandera och växa snabbt är det lättare att göra det på Ethereum i motsats till andra blockkedjor. Ethereums företagsversioner, som Quorum, som används av JP Morgan, har vidareutvecklat Ethereum som den främsta kandidaten för utgivning av stabila valutor.

stallmyntens tillstånd 02Via BlockData

Stablecoin-finansiering

stallmyntens tillstånd 04Via BlockData

De första börserbjudandena har utvecklats under 2019 som ett nytt sätt att skaffa kapital i kryptoindustrin. Särskilt slutförde Tether en IEO som samlade in över 1 miljard dollar. Medan Tether överskuggade mycket av sin konkurrens när det gällde insamling, tog andra toppstabiliseringsprojekt och företag fortfarande över 500 miljoner dollar i kapital under de senaste två åren. Coinbases USD-mynt samlade till exempel över 200 miljoner dollar genom tre finansieringsrundor.stablecoins tillstånd 03

Riskkapitalister förstår att om en stablecoin lyckas kan den generera imponerande vinster. Toppföretag som Digital Currency Group, Blockchain Capital och Andreessen Horowitz har investerat kraftigt i krypto, särskilt i stablecoins. I själva verket är nästan hälften av alla aktiva stablecoins venturestödda.

Mängden stallmynt har snabbt ökat under de senaste två åren. Så medan de banbrytande stablecoins, som Tether, TrustToken och Dai fortfarande har en övervägande marknadsandel, men konkurrensen närmar sig snabbt. Visst kommer inte alla dessa projekt att lyckas, men den drastiska ökningen av stablecoins under de senaste två åren visar tydligt att många individer, företagare och företag tror att stallcoins kommer att ha stor inverkan på världen.

stallmyntens tillstånd 05Via BlockData

Nedan följer en icke-uttömmande lista över stablecoins som för närvarande är live eller i produktion:

IOU Centraliserade, säkerhetsstödda stablecoins

Stöds av fiat (eller traditionella tillgångar) reserver

USDCoin: Coinbases dollar-bundna valuta.

Gemini Dollar: USD-bunden stablecoin med stöd av Gemini-börsen.

Tjudra: USD-stödda stabila tokens (USDT) bygger på Omni, marknadsledande.

TrueUSD (förbi TrustToken Team): USD-stödd stabil kryptovaluta (TUSD) med fokus på transparens, byggd på Ethereum.

Digix Gold Tokens: Guldstabila tokens (DGX). 1DGX = 1 gram guld i ett valv i Singapore.

EURS (av Stasis): Fiat-kollateraliserad EIP-20 stabil token bakom EUR, med verifieringsströmmar, stödda av STASIS.

Globcoin.io: Stablecoins (GLX) knutna till en korg med fiatvalutor som hålls i förvar.

PAX: USD-fäst stablecoin med stöd av Paxos Standard.

Monerium: Reykjavik-baserat Monerium är godkänt av Islands finansinspektionsmyndighet och stöds av en korg med finansiella instrument.

StrongholdUSD: En USD-pinnad stablecoin av Strongholds finansiella tjänster.

Jibrel (av Jibrel Network): Stablecoins (jUSD, jEUR …) stöds av ett brett utbud av tillgångar, byggda på Ethereum blockchain.

PHI (av dfinity-nätverk): IOU-stablecoins (PHI) som stöds av lånesäkerheter som underhålls algoritmiskt.

Saga: Tillgångsstödda kryptokurrency (SGA) upprätthålls med en reserv i en reglerad bankinstitut, stabil mot SDR (valutakorg).

PHP Bitspark: En stablecoin av Bitspark-börsen, knuten till den filippinska peson.

GBT: En guldbackad stallhinna av Hellogold

Vågen: Skapad av Facebook och förväntas starta 2020, bakom en “korg med finansiella tillgångar.”

Stabilt: Reservbaserade stablecoins (StableUSD) med en tillgång justerad via öppna marknadsoperationer.

eToro Native Tokens: Gibraltarbaserad börs har lanserat en serie stablecoins kopplade till globala valutor, inklusive eToro Ruble (RUBX) och eToro Yuan (CNYX)

THBEX: Introducerad av Everex, THBEX är en stablecoin kopplad till Thai Bhat

Stronghold USD (av Stronghold & IBM): USD-token som stöds av flera fiatvalutor baserat på Stellar-nätverket, garanterat av Federal Deposit Insurance Corporation.

USD-mynt (av Circle & CENTER): Fiat-tokens (USDC) för kryptobetalningar och handel (med CENTRUM, ett ramverk för stablecoins-projekt som involverar verkliga tillgångsreserver, utfärdade av medlemmar i CENTER-nätverket och granskade av CENTER).

X8valuta: Stabil kryptovaluta (X8X) som stöds av en korg med fiatvalutor och fysisk guldreserv.

”Halvdecentraliserade”, Stödfonder med säkerhet

Stöds av kryptotillgångar.

Bitshares: Stabil kryptovaluta (Smarctoins: BitUSD, BitCNY) med värde backat av flera tillgångar (inklusive krypto) med hjälp av derivatinstrument.

Havven.io: Stablecoins (nUSD) bakom avgifter, en distribuerad säkerhetspool och utgivningsmekanismer).

MakerDAO: Decentraliserat system som utfärdar stabila mynt (DAI), stabil mot ETH och stöds av flera tillgångar (endast ETH för närvarande men syftar till att öppna en version med flera säkerheter). Underhålls av MKR-innehavare. Assimilerbar med derivatinstrument.

StatiCoin: Stablecoins bakom ETH med ett system som matchar spekulanter för att köpa polletter mot häckare som köper “stablecoins” (Staticoin) för att skapa stabilitet.

Alchemint: Stablecoins (SDUSD) byggda ovanpå NEO, stödda av en pool av tillgångar (fiats och kryptovalutor).

Augmint: Digitala tokens (A-EUR, deras € stabila token) riktade till fiatvalutor som kopierar sina mekanismer med hjälp av stabilitetsreserver och smarta kontrakt.

Boreal (förbi aurora-dao): Stabila kryptotillgångar (Boreals) som stöds av en kombination av eterreserver, låneskulder och dapp-godkännande.

Celo: Stabila polletter knutna till fiatvalutor, stödda av en diversifierad, överkollateraliserad och granskbar krypto-tillgångsreserv.

Jämvikt (EOSDT): En EOS-baserad stablecoin kopplad till 1USD och säkerställts av andra digitala tillgångar.

Boka (av Reserve Research Team): Tokens stabiliserade av kryptotillgångar låsta i ett smart kontrakt, “helt” decentraliserade.

Sweetbridge: Kedjesäkerhetsstödda stallmynt (Bridgecoins).

Unum: Stablecoins bakom flera kryptovalutor och enkla reservmekanismer.

Seigniorage-aktier

Fungerar som en (delvis) decentraliserad bank och innehåller elastiska leveransmekanismer. Innehåller ofta vissa säkerhetspositioner, algoritmiska regler och komplexa stabilitetsmekanismer [Ytterligare avläsningar här]:

BitBay Official: Cryptocurrency (BAY) syftar till att stabiliseras via en dynamisk pinne med “flytande” och “frysta” tokens och decentraliserade styrmekanismer.

NuBits: Kryptovaluta (USNBT) stabiliseras genom utgivningsmekanismer och depåbidrag.

SteemDollar (av Steemit): Tokens (SBD) som ska stabiliseras på Steem-blockkedjan med en 1: 1 USD-omvandlingskurs – baserat på ett konvertibelt sedelsystem.

Kol: Cryptocurrency monitored (Carbon) av en elastisk leverans genom marknadsaktörer, drivs av Hedera Hashgraph.

Corion: Kryptovaluta vars pris upprätthålls av en automatisk inflation / deflationskontroll.

Fragment: Stabila polletter (låg volatilitet) (USD-fragment) med en granskbar reserv och penningpolitisk försörjningspolicy.

Kowala (av Kowala Tech): Cryptocurrency (kCoin) ska vara stabil mot fiats, cryptos och andra typer av tillgångar som upprätthålls med algoritmer och marknadsbaserade orakler.

Topl: Stabil kryptovaluta (Polys) bakom en korg med tillgångar stabiliserade av Topl-stiftelsen som utfärdar och löser in tokens.

Stabil: Tokens (STB) att stabiliseras genom ett flexibelt utbud och efterfrågan med mekanismer för inflationsbegränsning.

Stabil enhet: Tokens vars pris upprätthålls via flera stabiliseringsmekanismer som involverar en DAO, kryptovalutareserver som tillämpar olika monetära system.

TerraMoney: Kryptovaluta knuten till en korg med valutor (t.ex. SDR) och tillgångar med dess värde algoritmiskt stabiliserat; involverar decentraliserade elastiska försörjningsmekanismer.

***

Vill du ha de senaste Ethereum-nyheterna och analyserna direkt till din inkorg?

Prenumerera på ConsenSys nyhetsbrev

CBDCDeFiPaymentsStablecoinNewsletterPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.E-postadressExklusivt innehållEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportera

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Komplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map