SKALE Staking and Rewards Primer

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HomeBlogCodefi Aktivera

SKALE Staking and Rewards Primer

av Mara Schmiedt 23 juli 2020 Upplagt den 23 juli 2020

dan meyers MQ8 4HYTgOc unsplash

UPPDATERING: För uppdaterade instruktioner om SKALE-lanseringen den 3 september, se SKALE Sale Guide.

Följande inlägg erbjuder en grundfärg på SKALE-insatsmekanismen och ger en översikt över de förväntade belöningarna du kan förvänta dig när du sätter in dina Skale-tokens med en validator. 

Registrera dig på Aktivera att köpa SKALE-tokens i den kommande auktionen, beräkna dina förväntade belöningar och börja satsa dina tokens. 

Vad är SKALE? 

SKALE Network är ett elastiskt blockchain-nätverk som ger utvecklare möjlighet att enkelt tillhandahålla mycket konfigurerbara helt decentraliserade sidokedjor som är omedelbart kompatibla med Ethereum. SKALE sidkedjor kan utföra blocktider på andra sekund med över 2000 transaktioner per sekund i varje kedja och köra fullstatus smarta kontrakt, förutom decentraliserad lagring och maskininlärning i EVM. 

I enklare termer fungerar SKALE-nätverket som en decentraliserad molnleverantör för databehandling och lagring, vilket ger prestanda och skalbarhet till Ethereum blockchain. 

Idag bygger över 40 dApps för närvarande på SKALE, allt från spel till DeFi till strömmande ljud och mer.


Vad är staking?

Staking är processen att låsa tokens i en kryptovalutaplånbok för att direkt stödja säkerheten och prestandan hos ett decentraliserat nätverk. Det är den mekanism genom vilken konsensus i ett Proof of Stake-nätverk bestäms. I utbyte mot att sätta in dina tokens får deltagarna belöningar.

Satsar på SKALE-nätverket

De Skalatoken (SKL) är den inbyggda token för hybridverktyg som representerar både rätt till arbete och betalningstoken i SKALE-nätverket. SKL-tokeninnehavare kan sätta sina tokens för att validera transaktioner och säkra SKALE-nätverket. dApps-utvecklare kan få tillgång till en del av nätverkets resurser genom att distribuera och hyra en elastisk sidokedja genom att betala hyresavgifter i SKL. 

För att spela på Skale Network kan tokeninnehavare antingen sätta sina tokens med en validerare som de väljer eller använda sin egen insatsvalidator. I utbyte mot att upprätthålla nätverkets säkerhet och flexibilitet belönas spelare varje månad genom en procentandel av SKL-belöningspoolen. Belöningspoolen består av aggregerade protokollbelöningsemissioner och dApp-avgifter. Mängden belöningar som mottagits av spelare är proportionell mot det totala antalet och varaktigheten av insatta poletter. Se avsnittet Belöningar för mer information eller hoppa direkt till Aktivera för att beräkna dina förväntade insatsbelöningar.

SKALE Rewards Calculator.gif

Steg 1: Bli en SKALE-tokenhållare

För att börja spela på SKALE-nätverket måste du först äga SKL-tokens. Tidiga användare kan köpa SKALE-tokens på Activate efter att ha registrerat och verifierat sitt ID. Du kan förhandsregistrera dig för lanseringen av SKALE-token den Aktivera och skapa ett konto på bara några minuter. 

Staking Flow GIF.gif

SKALE-tokens kommer att säljas i en holländsk auktion som släpps live den 17 augusti kl. 12:00 EST. Efter registreringen kan du använda Ether, USDC eller DAI för att delta i auktionen. Alla offentliga lanseringsdeltagare som framgångsrikt har lagt fram ett bud under auktionen får sina tokens inom tre veckor efter auktionens slut.

Alla tokeninnehavare som planerar att ta emot tokens vid lanseringen av mainnet måste samtycka och fylla i användarbeviset, vilket kräver att 50% av en tokeninnehavares portfölj ska satsas under den minsta delegeringsperioden på 90 dagar innan de kan låsa upp tokenöverföringsförmågan utanför nätverket. Användarbevis säkerställer att tokeninnehavare aktivt stöder nätverket samtidigt som spekulation begränsas. Naturligtvis kommer spelare att kunna sammansätta insatsbelöningar under hela bevisperioden. 

Steg 2: Sätt dina SKALE-token

När du har fått dina SKALE-tokens är du redo att bli en aktiv deltagare i nätverket. Activate ger dig ett sömlöst gränssnitt för att göra anspråk på, hantera och sätta dina tokens. 

För att delta och tjäna insatsbelöningar för att bidra till nätverkets säkerhet:

1. Jämför valideringsalternativ på Aktivera deltagarportal

2. Välj en validerare, ange det belopp du vill satsa och insättningstiden (3, 6 eller 12 månader)

3. Använd din anslutna web3-plånbok för att skicka din insatsförfrågan

SKALE Bekräfta delegering.gif

När de har godkänts kommer dina tokens att börja satsa på när den första epoken inleds. När delegationsbegäran har godkänts av valideraren / de angivna tokens är låsta och kan inte återdelegeras förrän den angivna delegeringsperioden avslutas. Om valideraren av någon anledning avvisar din begäran kan du spela med en annan validerare innan nästa insatsperiod börjar. 

Steg 3: Få insatsbelöningar

Insatsbelöningar fördelas till tokeninnehavare under den angivna delegeringsperioden och distribueras i början av varje kalendermånad.

Hur många insatser du tjänar beror på följande variabler:

  1. Antal poletter du sätter in: Det totala antalet poletter du sätter in. 

  2. Delegationens varaktighet: Den tillgängliga varaktigheten för din delegation, som kan vara 3, 6 eller 12 månader. De årliga belöningsmultiplikatorerna är 1x, 1,5x respektive 2x.

  3. Nätverksutgivningshastighet: Mängden tokens som myntas av protokollet som är tillgängligt för distribution till alla noder i nätverket. Nätutgivningsgraden börjar vid 9,3% av det totala förutbestämda utbudet (5,5% av det totala utbudet) under det första året och minskar med en 0,55% varje år under de första 6 åren.. 

  4. Totalt satsat i nätverket: Det totala antalet tokens som satsats i nätverket är omvänt proportionellt mot belöningsgraden med tanke på den fasta nätets utgivningsgrad. Vid en målsats på 40% är belöningsgraden 9,9%, 19,8% och 29,7% för delegationsperioderna 3, 6 respektive 12 månader (se nedan). 

  5. Generering av nätverksavgifter: Det totala antalet tokens i belöningspool som tillkommit från dApps hyresavgifter

  6. Valideringsavgift: Den procentuella belöningen som din valda validerare tar ut för delegering

  7. Belöningssammansättning: Ditt beslut att sammansätta och omdelera belöningar

Belöningssatser.png

Du kan beräkna dina beräknade insatsbelöningar med hjälp av vår SKALE-kalkylator.

Steg 4: Dra ut dina SKALE-token

I slutet av varje månad blir dina intjänade insatsbelöningar tillgängliga för uttag. När du har dragit tillbaka dina belöningar kan du använda dem för att delegera eller överföra dem för andra ändamål när du väl har uppfyllt kraven för bevis för användning.

Gör anspråk på GIF.gif

Registrera dig på Aktivera att köpa SKALE-tokens i den kommande auktionen, beräkna dina förväntade belöningar och börja satsa dina tokens.

Har du fler frågor? Kolla in våra FAQ.

Skriven av Mara Schmiedt

Decentraliserade nätverkSKALETagandeNyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna om Ethereum, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map