Regjeringsutstedt Blockchain-identitet: Zug Case Study

Vi introduserer sivil identitet på blockchain

 

Utfordringen

FN spår det innen 2050, 68% av menneskene vil bo i urbane områder. Denne massetilstrømningen av borgere vil legge vekt på dagens regjeringssystemer og prosesser. For å sikre at byene er godt rustet til å takle det utallige kommende utfordringene, tar stadig flere byer skritt mot å bli “smarte” byer.

Zug, aka Crypto Valley, satte seg for å utforske blockchain-baserte digitale identiteter for å forbedre tilgangen til digitale myndighetstjenester samtidig som effektiviteten, datasikkerheten og tilgjengeligheten til stemmegivning økes..

Effektivisering av direkte demokrati

I de fleste demokratier kalles innbyggerne til å stemme for få valg – presidentvalg, parlamentarisk eller lokalt. Representanten de velger tar politiske avgjørelser på deres vegne. Dette kalles et indirekte demokrati.

Sveitserne har et direkte demokrati, som tar dem med til valgurnen rundt fire ganger per år for å stemme på et utall spørsmål som er relevante for deres spesielle kanton, f.eks. røyking på restauranter, finansiering av museer og utvidelse av lokale bussruter. Selv om dette er den mest demokratiske regjeringen i moderne tid, skaper den også en tungvint, kostbar og tidkrevende prosess.

“Takket være blockchain-baserte digitale identiteter får folk tilbake kontroll over sine egne data.” 

– Martin Würmli, Zug Head kommunale kontorist

Enterprise Ethereum-løsningen

Zug leveraged uPort, en desentralisert identitetsplattform for å skape verdens første live implementering av et selvsuverent regjeringsutstedt identitetsprosjekt på Ethereum blockchain, sammen med byen Zug, Institute for Financial Services Zug (IFZ) fra Lucerne University , sammen med integrator TI&M for plattformen og Luxoft å gjennomføre stemmegivning. Sommeren 2017 lanserte de et pilotprogram for å registrere bosatt ID på den offentlige Ethereum blockchain. Etter pilotprogrammet lanserte Zug programmet offisielt i november 2017. 

uPorts identitetsmodell returnerer eierskapet til identiteten til den enkelte ved å la brukerne registrere sin egen identitet på Ethereum, sende og be om legitimasjon, signere transaksjoner og håndtere nøkler og data på det åpne identitetssystemet.. 

Hvordan det fungerte

Zug opprettet sin egen identitet på det offentlige Ethereum-nettverket som ga dem makten til å signere og verifisere data. Tilgang til Zug byidentitet ble delegert til byråd, som brukte sin personlige uPort-identitet utstyrt med spesifikke administratorrettigheter.

Brukererfaring
  1. En bosatt i Zug lastet ned uPort ID-appen fra Apple App Store og opprettet en konto. 
  2. UPort-appen genererte en unik privat nøkkel som representerte brukerens identitet på telefonen sin, som fungerte som brukerens identitetsagent.
  3. Beboeren hadde muligheten til å sikkerhetskopiere sin private nøkkel, slik at de kunne få tilgang til identiteten sin dersom de mister tilgangen til telefonen. Med dette oppsettet fikk beboeren full kontroll over sin identitet og alle tilhørende data. 
  4. Beboeren besøkte Zugs nettsted for å registrere seg ved å skanne en QR-kode for å samhandle med Zugs e-regjeringsplattform for første gang. 
  5. Beboeren skrev inn fødselsdato og passnummer på Zugs nettsted. Forespørselen ble kryptografisk signert og sendt til byen som en ny Zug ID-søknadsforespørsel. 
  6. Beboeren ble pålagt å besøke byens Einwohnerkontrolle (borgerregistreringskontor) for en personlig bekreftelse av opplysningene innen 14 dager. 
  7. En gang bekreftet, utstedte bykontoristene dem en verifiserbar legitimasjon som inneholdt deres Zug-ID signert av byens identitet. Andre organisasjoner, offentlige og private, kan tilby tjenester for å bruke Zug ID i brukerens uPort-app.
  8. Innbyggere fikk tilgang til flere tjenester ved å vise ZUG-ID-en i brukerens uPort-app, i dette tilfellet ved å stemme på en kommende festival.

 

Mål oppnådd

Sikre digitale interaksjoner mellom mennesker og myndigheter

350 registrerte borgere opprettet vellykket en digital ID, bekreftet av uPort. 70 borgere deltok i å stemme om tilstedeværelsen av fyrverkeri på en kommende festival. Brukere hoppet over den vanskelige påloggingsprosessen, logget på med uPort-kontoen, stemte og logget av uten å gå til valglokalet.. Det var mulig å verifisere hvem som stemte uten å stole på mellommenn eller stemmetellerinfrastruktur. Piloten demonstrerte at brukerstyrte identiteter støtter moderniseringen av e-voteringsinitiativer, noe som kan spare byen for millioner av mennesker og produktivitetskostnader.

 

Neste skritt

I fremtiden kan innbyggere i Zug bruke digitale ID-er for å få tilgang til spesifikke tjenester rundt i byen. For eksempel, AirBie er en sykkeldelingstjeneste som bare gir tilgang til syklene sine via uPort desentraliserte identiteter. Brukere hopper over den kjedelige påmeldingsprosessen og bare logger på sin uPort-aktiverte Zug ID for å få gratis tilgang til AirBie cryptobikes i opptil 20 timer. På tidspunktet for dette innlegget hadde syklene blitt brukt mer enn 1600 ganger av 90 brukere.

Den desentraliserte ID-en uPort er det første, sikre trinnet i å muliggjøre opprettelsen av mange “smart city” -tjenester, dvs. tilgang til autonome busser, luksusbildelingsapper og sjekke ut bøker fra biblioteket. 

Registrer deg for en blockchain-konsultasjon

ConsenSys Solutions bringer blockchain til virksomheten. Vi samarbeider med bedrifter, myndigheter, ideelle organisasjoner og startups over hele verden for å bygge, teste og distribuere offentlige og private blockchain-løsninger.

Koble til en blockchain-ekspertRegistrer deg for en blockchain-konsultasjon

Lær mer om Zug Digital ID

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map