NYHETSBREV nr 6: Tillkännager efterlevnad av Codefi

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBloggCodefi

NYHETSBREV nr 6: Tillkännager efterlevnad av Codefi

av Nicole Adarme 9 juni 2020 Upplagt 9 juni 2020

codefi-funktionen

Hej vän,

Hoppas det här e-postmeddelandet hittar dig bra och anpassad (eller anpassad) till våra nya beteendemönster. Den här månaden tittar vi på några av de mer nyanserade applikationerna för Ethereum blockchain, och vi sammanfattar både lanseringen av Codefi-efterlevnad och försäkringstillståndet på Ethereum.

Ringer till etern

Samhället har utvecklats genom tiderna på grund av rörelser, uppror, uppror, protester och upprop. Dessa rörelser driver historien framåt, men förvrängs också av vår historiska minnesförlust. Mediaspänning, historisk vit tvätt, avsiktlig censur, politiska agendor och retrospektiv skuld kan leda till snedvridning eller farlig felaktig framställning av vår verklighet.

På Ethereum blockchain har meddelanden tidigare skickats, lagrats och bevarats för evigt, bortom påverkan av media, regering, censur eller radering. De som har skickat dessa meddelanden vill se till att vi inte glömmer det. Ett “kall till etern” är ett kall till evigheten.

(Tips för Etherscan-länkarna nedan. Navigera till: “Klicka för att se mer” → “Ingångsdata” → “Visa ingång som” → “UTF-8”).

COVID Whistleblower |

En lista att komma ihåg |


Black Lives Matter |

Rättvisa för George Floyd |

Jag har en dröm |

Från Lex Sokolins (Global Co-Head Codefi) nyhetsbrev den 1 juni Fintech Blueprint:

Det är din skola. Det är din TV. Det är ditt jobb och ditt rättssystem, din styrelse och dina skatter och din regeringsrepresentant. Kugghjulen i våra länder aktiveras i århundraden av historia, århundraden bokstavligen byggda av de saker som vi tycker är obekväma att titta på idag. Vill du se bort från protesterna som avgränsar fellinjerna i vårt samhälle? Du tycker att plundringen är ful och knäböjande respektlöst?

Titta på maktens historia. Dess trådar är vävda i våra pengar. Vårt ekonomiska imperium och dess suveräna val, som avlägsnar svarta liv av värdighet, val och möjligheter genom en myt om kapitalistisk meritokrati, dominerar fortfarande världen. Hur ändrar vi det som är världens livsnerv? Alla stormakter byggdes på detta blod, pengar strömmade från orättvisa.

Dollarn växte med bomull i söder, byggde de stora järnvägarna med kinesiska händer, stod arbetslös under den stora depressionen, tillverkade tankar för världskriget och exploderade ut ur Hiroshima. Det bekämpade det onda och skördade sitt eget. Det bröt Sovjetunionen och landade på månen. Dollaren dödade George Floyd. Det kommer att spara otaliga andra. Det är upp till oss att brottas för sin själ.

Om du inte gillar det du ser, rösta med dina pengar. Välj den skatt du betalar, vars svärd du lyser och vars kraft du växer.

Läs mer

Codefi Spotlight:

Tillkännager efterlevnad av Codefi

Igår meddelade Codefi lanseringen av Codefi Compliance, en automatiserad och smidig reglerings- och efterlevnadsplattform för kryptovaluta och digitala tillgångar. Som en nästa generations lösning för penningtvätt (AML) och motverkande av finansiering av terrorism (CFT) säkerställer Codefi Compliance att digitala tillgångar uppfyller myndigheternas förväntningar utan att kompromissa med marknads- och affärsbehov, oavsett jurisdiktion och design. Det är den enda efterlevnadslösningen designad exklusivt för Ethereum-baserade tillgångar och byggd av ConsenSys, ledande inom Ethereum-utveckling..

Idag stöder Codefi Compliance över 280 000 typer av digitala tillgångar i Ethereum-nätverket. Codefi Compliance använder ett anpassat ramverk för att tillhandahålla en AML / CFT-lösning kompatibel med Ether och de mest använda tokenstandarderna som ERC20, ERC721, ERC179, ERC777, tillsammans med anmärkningsvärda stablecoins som DAI, USDC och Tether, som täcker över 280 000 typer av digitala tillgångar byggda på Ethereum. Det är den första lösningen som byggs för digitala tillgångar som körs på ETH 2.0, den efterlängtade nätverksuppgraderingen som exponentiellt kommer att öka transaktionerna per sekund och möjliggöra Ethereum-skalan..

”Att tillhandahålla robust AML / CFT-överensstämmelse för Ethereum-baserade digitala tillgångar är ett avgörande steg för att föra den institutionella finansbranschen till decentraliserad finansiering. Codefi Compliance är nästa modul i vår produktserie som eliminerar komplexitet och risker med att använda DeFi och hjälper alla företag att dra nytta av att använda digitala tillgångar. ” – Lex Sokolin, global co-chef för ConsenSys Codefi.

Läs Bloomberg-artikeln

Snabba Codefi-träffar

Tillkännagivanden

  • Nytt i nyhetsbrevet och Codefi? Kolla in den här förklaringsvideon om ConsenSys Codefi.

  • ConsenSys Codefi Feedback: TLDR; vi vill lära känna dig bättre och det tar en minut.

  • Tillkännager efterlevnad av Codefi. Codefi-efterlevnad säkerställer att digitala tillgångar uppfyller myndigheternas förväntningar och uppfyller marknads- och affärsbehov. Vi bygger förtroende för digitala tillgångar genom att leverera pålitliga anti-penningtvätt (AML) och motverka finansiering av terrorism (CFT) med hjälp av KYT-mekanismer för att skydda mot bedrägerier och ekonomiska brott. Läs Bloomberg-artikeln om Codefi-efterlevnad.

  • ConsenSys förvärvar Fluidity. Fluidity är den främsta utvecklaren av AirSwap och har producerat flera branschfyrstämningar inom fastighets tokenisering, tokeniserad värdepappershandel, system för att pantsätta verklig säkerhet till decentraliserade kreditplattformar och har varit värd för Fluidity Summit. Läs mer om Fluidity och ConsenSys.

  • Hur värdet på 350 miljoner euro av fastigheter togs ut på Ethereum Blockchain

Datadykning: Blockchain-försäkring

En titt på kedjans prestanda för Opyn, en av de ledande Ethereum-försäkringsplattformarna. Data samlas in och analyseras av Codefi Data.

Opyn Insurance, som lanserades i februari 2020, är ​​ett Ethereum-försäkringsprotokoll som ger skydd för DeFi-användare och ETH-spekulanter. Opyns befintliga produkter låter användare köpa eller sälja skydd för sammansatta insättningar (USDC och DAI) och säkra mot ETH-prisvolatilitet genom att antingen köpa eller sälja ETH-skydd.

Data visar att minst 35 alternativ har skapats för ETH-prissäkringsmarknaden sedan lanseringen. Det staplade arealdiagrammet nedan visar det individuella saldot för varje optionstokenkontrakt och den totala summan av värdet låst i Opyns plattform. Låst värde nådde sin högsta nivå på $ 1,6 miljoner USD den 23 april och ligger för närvarande på ~ $ 1,1 miljoner USD. Diagrammet visar också livscykeln för varje alternativ; när varje färgad staplad stapel försvinner betyder det att alternativet nådde sitt utgångsdatum och utövades.

Normalt har cirka fyra alternativ funnits samtidigt hittills 2020, och var och en låser i genomsnitt ~ 400 000 USD. Den vanliga mogna längden är cirka 15 – 40 dagar.

unnamed.png

USDC-likviditetsleverantörer är de personer som har deponerat USDC i Opyns försäkringsprotokoll för att tillhandahålla likviditet till personer som vill köpa ETH. Dessa USDC-insättare satsar på att ETH-priset ökar och syftar till att kunna ta ut USDC vid ett senare tillfälle mot en premie. De som köper ETH med tillgänglig USDC skyddar den mot en prisnedgång.

Särskilt efter marknadskraschen i mitten av mars – varefter människor kan ha varit mer intresserade av att hitta sätt att skydda sina ETH-innehav – har antalet dagliga leverantörer och mängden insatta USDC ökat. Sedan april har det varit nästan 25 dagar med mer än 20 likviditetsleverantörer och fyra dagar med mer än 40 likviditetsleverantörer. Dessutom deponerar dessa likviditetsleverantörer större mängder USDC. I april sågs i slutet av månaden poster med knappt 500 000 USD USD insatta. Majvolymerna nådde ännu högre, med två dagar under vilka USDC-insättningar översteg $ 500 000 USDC.

unnamed (1) .png

Incitamentet för likviditetsleverantörer är att få en premie på sina USDC-insättningar om ETH-priset ökar. De bästa USDC-premiummottagarna har fått mellan 700 och 22 000 USDC. Den största premiummottagaren – 22,3 000 USDC – har svarat för mer än 30% av de totala premierna på Opyn-plattformen.

unnamed (2) .png

Opyns plattformslansering i februari kom i en tid då blockchain-, Ethereum- och DeFi-ekosystemet särskilt har uppmärksammat säkerheten. Bland en mängd säkerhets- och marknadsevenemang under de senaste två kvartalen letar Ethereum-användare efter bättre sätt att säkerställa att deras medel skyddas när de arbetar med dessa nya plattformar. Granskningar, strikta säkerhetsgranskningar och open source-arkitekturer kommer utan tvekan att hjälpa – men säkerhetshändelser kommer att fortsätta inträffa. Försäkring är det enda sättet att säkra både säkerhet och volatilitet. Opyn och Nexus Mutual – de två största aktörerna i Ethereum-försäkringsspelet – har båda kommit på marknaden för att hjälpa ekosystemet att förbli ännu mer motståndskraftigt inför (oväntade) händelser.

Slutliga kommentarer

Tack för att du stannade igenom detta nyhetsbrev. Följ oss på Twitter, lär dig mer på vår webbplats och låt oss veta dina tankar. Oavsett om du är intresserad av att arbeta med oss, för oss eller bara vill säga hej, kontakta oss gärna.

Vidarebefordrat detta meddelande? Registrera dig för månatliga uppdateringar.

Tills nästa gång,

ConsenSys Codefi-teamet

NyhetsbrevProduktuppdateringNyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map