NYHETSBREV nr 4: Codefi Datas API är live!

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBloggCodefi

NYHETSBREV nr 4: Codefi Datas API är live!

av Nicole Adarme 22 april 2020 Upplagt 22 april 2020

codefi-funktionen

Hej vän,

Jag hoppas att det här e-postmeddelandet är säkert och bra. Det verkar som decennier sedan vårt nyhetsbrev i mars gav både vår nya globala COVID19-verklighet, och på den mer positiva sidan, den enorma hastighet som decentraliserad finansiering fortsätter att växa. På Codefi har vi varit tacksamma för distraktion och fokus i vårt arbete när vi fortsätter att bygga ut framtiden för finansiella tjänster och DeFi. Den här månaden släppte vi vårt Codefi Data API-erbjudande (mer om det nedan) och lanserade vårt nya Codefi inspektera verktyg för att ge transparens i DeFi-protokoll som offentliga granskningar, administratörsnyckelinformation, orakelberoende och kedjeaktivitet. Vår DeFi-användarundersökningsrapport om användarvanor på kryptomarknader kom också denna månad och vi släppte en ny fallstudievideo för vårt tokeniseringsprojekt på 350 miljoner euro med förvaltningsbolaget Mata Capital..

Vi har också hållit ett öga på de möjliga trenderna och vanorna som växer fram i vår nya verklighet och funderat över vad det kan betyda för framtiden för blockchain-nätverk och decentraliserad finansiering. Den här månaden erbjuder vi några av våra insikter om hur vi ser det traditionella finansiella systemet förändras, hur det kan påskynda fallet för Centralbankens digitala valutor, och vilka nystartade företag i kryptorummet är mest recessionssäkra.

Projekthöjdpunkt – Codefi Data API

Tidigare denna månad externiserade vi vårt Codefi Data API, från början med information aggregerad kring DeFi-utlåningsprotokoll och smarta kontrakt. Vårt DeFi-poängteam har samlat och syntetiserat information som för närvarande är spridd över flera källor till en berikad datamodell som nu är tillgänglig för samhället att använda direkt, för enklare integration för användare och dapps. Med detta API kan utvecklare, investerare, företag och DeFi-entusiaster nu hämta dessa DeFi-riskdata i ett lättintegrerat format som bättre stöder deras projekt utan att behöva bygga eller underhålla anpassad indexeringsinfrastruktur.

Vi hoppas att den här Codefi Data API-utgåvan är framsteg i den oändliga strävan efter transparens när det gäller DeFi-finansiella risker i branschen. Den första iteration av Codefi Data API gör Codefi DeFi-poäng och dess underliggande dataelement. Detta gör det möjligt att integrera DeFi-poänganalys i beslutsprocessen och säkerhetshanteringsprocesserna för användare av DeFi-utlåningsprotokoll. Framöver kommer vi att införliva ytterligare DeFi-data och analyser för att tillgodose behoven hos det institutionella DeFi-ekosystemet. 

För att få tillgång till Codefi Data API, kontakta här. För mer information om API och vad det innebär, besök vår webbplats här. För att gå med i konversationen på DeFi-data och ge oss feedback, gå med i vår DeFi Score Telegram-grupp här. 

Vi är glada att kunna släppa detta API till communityn och att höra från dig om vilken typ av data du vill se på vår plattform och i dina liv.

Källa: ConsenSys Codefi DeFi-poäng

Källa: ConsenSys Codefi DeFi-poäng

Registrera dig för Codefi Data API här!

Snabba Codefi-träffar

  • Nytt i nyhetsbrevet och Codefi? Kolla upp denna förklaringsvideo om ConsenSys Codefi.

  • ConsenSys Codefi Survey: TLDR: Vi vill komma till känner dig bättre och det tar tre minuter.

  • DeFi-hastighet: CodeFi lanserar nytt DeFi-utlåningsverktyg för riskhantering: Inspektera: Codefi Inspect släpptes förra veckan och är ett öppen källkodsprojekt tillägnad protokolltransparens i DeFi, som spårar alla offentliga granskningar, administratörsnyckelinformation, orakelberoende och kedjeaktivitet. 

  • DeFi-användarforskningsrapport: En färsk rapport beställd av ConsenSys Codefi undersöker användarnas vanor när det gäller kryptovalutor och decentraliserad finansiering (DeFi). Ett resultat: Många av de smärtpunkter som människor upplever kretsar kring överbelastning av information och att hålla sig uppdaterad om förändrade priser och avgifter.

  • Evolving Trends in Token-Powered Networks: branschen har kommit långt sedan token lanserades 2016-17. Vi tittar på nuvarande ekosystemtrender och hur dessa har utvecklats över tid mot bakgrund av den senaste lagstiftnings-, tekniska utvecklingen och utseendet hos nya spelare på den token-drivna spelplanen..

”Framtidens ekonomi” – Vi kommer aldrig att tänka på det finansiella systemet på samma sätt

från Lex Sokolin, Global Co-Head, ConsenSys Codefi

För första gången på länge blir jag mållös.

Mitt skrivande har alltid handlat om kreativiteten hos entreprenörer inför en monolit. Den monoliten var de ekonomiska åtagandena. Den innovationen var mänsklig uppfinningsrikedom inom AI, blockchain och digitala upplevelser, som arbetade med vackra framsteg inför rationell skepsis.

Idag behöver vi bara monoliten att stå. Och vi behöver att entreprenörerna tål att komma tillbaka en annan dag.

Just nu tänker ingen klart. Det kan finnas planer och matematik och räddningsinsatser. Vi har gjort ett globalt val – rädda liv, bränna broarna. Precis som ryssarna drar sig tillbaka till det frysta landet från Napoleon, förstör lagren och förnödenheterna på väg för att svälta fransmännen, vill vi isolera ner för att svälta coronaviruset. Som om ett virus bryr sig om denna logik.

För att rädda våra liv har vi varit tvungna att offra vårt ekonomiska hjärta – det som ger mat, samhälle, sysselsättning och annan näring till miljarder. Det fanns inget val. Det är värt att pausa i skikten av denna påverkan.

Först har vi individen. Individer producerar och konsumerar. De flesta produkter, det vill säga lägga till BNP som anställda i företag. De konsumerar till stor del baserat på inkomst och förmögenhetsnivåer. Låt oss göra ett snabbt back-of-the-kuvert. Av de 330 miljoner människorna i USA är 160 miljoner människor i arbetskraften. Det finns åtta miljoner hushåll med barn under 3 år, ytterligare 10 miljoner hushåll med barn under 5 år, 15 miljoner under 11 år och ytterligare 15 under 17 år (källa). Så det handlar om 45 miljoner hushåll som nu är hemma med barn, och jag antar bara att en förälder i hushållet inte längre kan arbeta.

Skärmbild 2020-04-22 kl. 19.43.33.png

Nästan 17 miljoner människor lämnade in de första anspråken på arbetslöshetsförsäkring under de senaste tre veckorna, vilket tyder på att arbetslösheten redan är över 17 procent – långt över de 10 procent som nåddes i kölvattnet av den lågkonjunktur som slutade 2009. Låt oss förenkla och säga 40 miljoner människor av 160 miljoner människor kommer att lämna arbetskraften för smittetid. När det gäller en tre månaders karantän har vi precis skapat 25 procent arbetslöshet under 25 procent av året, och ignorerar alla tillhörande friktionskostnader.

USA: s BNP är cirka 20 biljoner dollar per år. Skär det med 25 procent så får du 4 biljoner dollar. Det är därför som kongressens räddningspaket ligger inom $ 2 biljoner, och inte de mindre miljardstora åtgärder som tidigare övervägdes. Även om du omdirigerar 2 biljoner dollar till att stödja konsumentutgifterna och se till att människor har någon form av skyddsnät, finns det existentiella komplikationer. 

Till exempel, vart skulle de $ 2 biljoner ha gått istället? Troligtvis lägre prioriterade projekt, som att bygga bästa ICBM, men jobb är på spel oavsett vad. Om du bara skriver ut pengarna devalverar du köpkraften för befintliga pengar och bara fördelar om förlusterna politiskt. Det kan fortfarande vara vårt bästa svar.

Den finanspolitiska stimulansen är inte det enda vi behöver, och uppföljningseffekterna på marknaderna kan återigen skapa systemrisk. För detta ändamål bör vi ägna stor uppmärksamhet åt Federal Reserve. Under den första veckan av sina stimulansprogram på 2,3 biljoner dollar som syftar till att hjälpa företag och statliga och lokala myndigheter har den redan köpt 109 miljarder dollar i pantlån med värdepapper och tillkännagav en plan för att skapa ett återköpsprogram för 500 miljarder dollar i Treasurys. Detta hände redan 2008 som en backstop för försurande finansiella instrument.

Mer anmärkningsvärt är den primära marknadsföretags kreditfaciliteten och den sekundära marknaden företags kreditfacilitet för att stödja obligationsmarknaderna. Detta program kan göra det möjligt för Fed att vara en direkt försäkringsgivare i primäremission, liksom en likviditetsleverantör på en sekundär marknad. Enkelt uttryckt – om du är Walmart kan du låna från Fed. Eller om din obligation på 100 miljoner dollar förfaller till betalning kan du refinansiera den. Nyckeln är att Fed istället för att göra det möjligt för banker att utföra denna aktivitet tar på sig kontot.

Ett argument mot centralbankens digitala valutor (CBDC) som vi ofta hör är att regeringar inte vill vara den enhet som tillhandahåller finansiella konton till företag och konsumenter. Detta skulle utplåna delar av banksektorn. Det skulle också göra ekonomi till en version av postkontoret. En sådan logik innebär istället att bankerna ska sponsra konton och att regeringarna ska stödja bankerna. Men nu är det en galen tid!

Fed lånar ut till industrin, vilket gör att bankinfrastrukturen går snabbare och direkt. Detta öppnar upp en okänd väg för CBDC, särskilt när det gäller institutioner. Och om vi har suveränstödda blockchain-nätverk skulle jag förvänta mig att resten av tokeniserad och decentraliserad finansiering så småningom överförs för att ansluta till den infrastrukturen. Det är ett litet silverfoder, men jag avvisar inte ens små solstrålar.

När vi väl har fått en viss blick av normalitet och har återfått kontrollen över pandemin, finns det fortfarande frågan om vad som återstår. Moskva brändes för Napoleon så att ingen mat var kvar och hans arméer svalt och frös. Kommer vår bransch att härjas på liknande sätt? Nyckelfrågan i mina tankar handlar om småföretag och nystartade företag. Enligt JP Morgan har den genomsnittliga verksamheten 27 dagars kontanter till hands, innan den fallerar och dör. 

På kryptomarknaderna skulle jag räkna ut hur man tillhandahåller tjänster intill branschledare som Binance och Coinbase och deras företag. Att titta på Binance försöka fånga CoinMarketCap för så mycket som $ 400 miljoner och starta ett betalkort föreslår för mig två saker. 

Under den kommande perioden kommer byten att gå till företag som genererar sina egna kassaflöden och balansräkningar utan extern finansiering, och för det andra kommer företag med stora användaravtryck att blomstra, medan resten kommer att integreras som funktioner eller avvecklas. Att leverera en stor publik och en datamotor till ett stort handelsvärde är helt klart synergistiskt. Att bygga riskhantering, analys, staking och andra funktioner för nybank och roboadvisor är också meningsfullt. 

Om vi ​​tittar på de delar av ekosystemet som genererar kassaflöde i en nedgång beror det fortfarande till stor del på handel och gruvdrift. Dessa är kärnmotorerna i kryptoekonomin och kommer att trivas när det traditionella monetära systemet slår igenom sig själv. Ett steg ned i den totala adresserbara marknadsstorleken är medieföretag, blockchain för företag, digitala tillgångar och utvecklarverktyg. Många människor bygger saker och pratar om dem, och det kommer att fortsätta under ekonomiskt tryck också. Företag som tar en mer nischad insats måste hitta ett sätt att öka mervärdet för intäkterna för de ovan nämnda branscherna. Det är rätt att visa övertygelse under tryck, men du måste vara smidig och korrekt.

Slutliga kommentarer

Det var en hel del nyhetsbrev, så tack för att du följde med oss. Medan personliga evenemang fortfarande är i beredskap för tillfället har det inte stoppat de lysande arrangörerna av det kommande Ethereal Summit från 7-8 maj. Ställ in från din soffa för några fantastiska diskussioner från vår DeFi-poäng team, Codefi Aktivera team, Codefi Assets team och många fler. Vi hoppas att se dig där! Under tiden, följ oss vidare Twitter, läs mer på vår webbplats och låt oss veta dina tankar. Oavsett om du är intresserad av att arbeta med oss, för oss eller bara vill säga hej, kontakta oss gärna.

Vidarebefordrat detta meddelande? Bli Medlem för månatliga uppdateringar.

Tills nästa gång, 

ConsenSys Codefi-teamet

Tidigare Codefi-nyhetsbrev

Missade du ett nyhetsbrev som du verkligen ville läsa? Är det en regnig söndag och vill du dyka djupt i arkiven för decentraliserad ekonomi? Oroa dig inte, vi har täckt dig med vårt arkiv med tidigare Codefi-nyhetsbrev. 

 

Om ConsenSys Codefi

ConsenSys Codefi är blockchain-operativsystemet för handel och finansiering, byggt för att optimera affärsprocesser och digitalisera tillgångar och finansiella instrument. Vi kombinerade inslag av digitala tillgångar och tokeniserade värdepapper, kryptobetalningsbehandling, företagsfinansiering blockchain och den framväxande gränsen för decentraliserad finansiering för att bygga en global programvara som möjliggör den nya finansiella infrastrukturen. Tänk Twilio, för blockchain-baserad ekonomi.

NyhetsbrevProduktuppdateringNyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map