NYHETSBREV nr. 3: DeFi og Digital Asset Insights

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HjemBloggCodefi

NYHETSBREV nr. 3: DeFi og Digital Asset Insights

av Nicole Adarme 17. mars 2020 Publisert 17. mars 2020

codefi-funksjonen

Nyhet i nyhetsbrevet og Codefi? Sjekk ut denne forklaringsvideoen om ConsenSys Codefi.

Hei venn,

Vi håper alle holder seg trygge i denne vanskelige og tvetydige tiden. Som en pause fra COVID-19 nyhetssyklusen har vi noen DeFi-emner for deg denne måneden som vi håper du vil like. På en lykkeligere tone markerer denne uken seks måneders jubileum for ConsenSys Codefi. Det har vært en travel og spennende tur så langt lanseringen desentraliserte nettverk, bringe gjennomsiktighet til desentraliserte finanslånprotokoller, tokenisering av eiendomsinvesteringer, tokenisering av samfunnsfinansierte kommunale obligasjoner og modernisering av globale råvarehandelsaktiviteter, blant andre prosjekter. Takk for at du kom med på turen så langt, og spenne opp – for DeFi-reisen er akkurat i gang. 

I månedens nyhetsbrev bryter vi ned hvordan vår Codefi Activate-plattform fungerer, og hva som er annerledes med tokenlanseringer i dag. Også i vårt nyhetsbrev denne måneden zoomer vår sjef Lex Sokolin opp noen tusen meter for å gi sine tanker om hvordan blockchain endrer finansfabrikken der finansielle instrumenter og produkter lages. Andre gründere prøver å bygge de største oppmerksomhetsplattformene som selger innskuddskontoer som sitter på 30 år gammel bankprogramvare. Vår fordel ligger i stedet i globale nettverk, offentlige og private kjeder, og programmerbar, desentralisert økonomi.

Prosjekthøydepunkt – Codefi Activate

Spørsmål&A med Codefi Activate’s Lead Token Architect Ejaaz Ahamadeen

Hva er grunnen til at du opprettet Codefi Activate-plattformen og hvordan fungerer den?

Vi bygger Activate for å løse tre viktige problemer som vi ser i det desentraliserte nettverksøkosystemet i dag.

  1. De fleste har tokens for spekulativ verdi og undervurderer ofte viktigheten og verdien av å aktivt bruke disse tokens for å sikre et nettverk.


  2. Det er for øyeblikket ingen enestående, brukervennlig plattform som lar meg bruke en rekke poletter og tjene belønninger.

  3. Administrere tokens er en kompleks prosess som krever forbedringer i UX / UI. 

Codefi Activate ser ut til å løse disse problemene gjennom en rekke komponenter, inkludert vår nye “Proof-of-use” -mekanisme, muligheten til å delegere tokens til en rekke validatorer og en brukervennlig deltakelsesportal for å administrere tokens. 

Hvorfor valgte du SKALE som lanseringspartner?

Som kunngjort i forrige måned, bestemte vi oss for å samarbeide med SKALE Network til Codefi AktivereSin aller første nettverkslansering fordi de gir en unik løsning på Ethereums skalerbarhet og beregningsgrenser. Sammen vil Activate-plattformen bidra til å koble SKALE-nettverket til et aktivt fellesskap av tokenholdere som kan bidra til å sikre nettverket og øke ytelsen ved å sette SKL-tokens og tjene belønninger. Den ‘aktive’ karakteristikken er nøkkelen her – mens tidligere nettverkslanseringer har fokusert på spekulativ atferd, viser Activate hvorfor ved hjelp av disse nettverkene er så mye viktigere. 

Hvorfor skulle folk bry seg om å bruke tokens? 

Tokens gir individet rett til å få tilgang til og delta i et desentralisert nettverk. Denne banebrytende aktivaklassen hjelper til å stimulere et samfunn til å handle i et nettverks interesse for å etablere høye ytelses- og sikkerhetsstandarder for det nettverket. Innehaveren drar direkte fordel av dette ved å tjene protokollinnfødte belønninger (dvs. flere tokens!). Activate introduserer en helt ny programmatisk funksjon kalt Proof-Of-Use, der enkeltpersoner som kjøper tokens, har et krav om å satse på en viss prosentandel av tokens i minimum tid før de kan overføre disse tokens til andre formål – i tilfelle av SKALE er dette 50% av tokens i 3 måneder. Dette bidrar til å sikre at nettverket er sikret ved lanseringen og forhindrer spekulativ atferd som vanligvis ses i de fleste token-distribusjoner.

Hva har endret seg med token-lanseringer nå sammenlignet med fortiden (dvs. boom i 2017)?

Tidligere var tokenlanseringer fokusert på å skaffe store mengder uberettiget kapital til et token som ofte ikke hadde gyldig bruk i et nettverk. Disse ‘nettverkene’ var ofte ikke annet enn ideer i en whitepaper, og utviklingen og det faktiske nettverket manglet sterkt. 

I vårt nåværende økosystem tar nettverk en mye mer forsiktig tilnærming når de definerer et tokens design og brukstilfelle, med dets legitimitet som blir testet og kritisert av samfunnet på et levende nett. Dette er viktig å vurdere når vi lanserer tokens – høyt engasjerte, kunnskapsrike og gjennomtenkte samfunn er det som vil føre til store suksesshopp i det desentraliserte økosystemet. Codefi Activate har som mål å være katalysatoren for å koble disse samfunnene med nettverk.  

 Raske Codefi-treff

 “Future of Finance” – Sentralbankens digitale valutaer

fra Lex Sokolin, Global Co-Head, ConsenSys Codefi

Jeg har et enkelt, beskjedent mål. La oss flytte $ 15 billioner globalt bruttonasjonalprodukt til programmerbare blokkjeder med åpen kildekode. Intet mer, intet mindre. 

For å forstå hele bildet, zoom ut for kontekst. Strid om protokoller og gafler er en flott Twitter-strategi. Men å gjøre selve programvaren og markedsutviklingen er det som betyr noe. Så la oss beskrive hvor vi er fra perspektivet til digitalisering og den globale økonomien.

Kilde: ConsenSys Codefi Analytics

Kilde: ConsenSys Codefi Analytics

I løpet av de siste tiårene har flere bransjer blitt ryddet av forstyrrelser. Det starter med en billigere, enklere versjon av et kjent produkt, som har noen strukturelle fordeler. Produktet forbedres kumulativt, til den tradisjonelle industrien ikke lenger kan konkurrere, til tross for den opprinnelige markedsandelen. Napster trakk fra hverandre musikkbransjen slik at inntektene kollapset 50 prosent, og resten var Spotify, ikke musikklassene. Google gjorde det samme mot medieindustrien da de innlemmet hele internett i sin reklamemak. Uber utnyttet GPS og Apples maskinvarefotavtrykk for å skape en erstatning for den tradisjonelle drosjen, og reduserte prisene på taxi-medaljonger i New York med 80 prosent. Amazon og Alibaba skar dypt inn i detaljhandel, og presset kulturelle normer og betalingsvolum til et nytt chassis. 

I alle disse tilfellene – som ble risikokapitalklisjéer fordi de var sanne – skjedde det noe grunnleggende. Programvareekvivalenten til kjerneproduktet i den bransjen ble gratis å produsere. Jeg kan ikke bygge en Spotify av CDer, men hvis digitale musikkfiler er et tilgjengelig Lego-stykke, venter et blått hav av muligheter. Du kan tenke på denne utviklingen som fraktaler som kommer fra skiftende samfunns-tektoniske plater. Når menneskeheten utjevner sine tekniske evner, endres formen (men ikke naturen) til menneskelig aktivitet. Vi kjenner kanskje ikke til hver rekursive fold av fraktalen, men vi vet dens spiraltendens. 

I motsetning til eksemplene ovenfor kan finansielle tjenester være et mye vanskeligere dyr. Sektorene er svært tekniske og uklar. Språket er spesialisert og beskyttet. Inngangshindringer kommer fra forhold til makt i form av regulering og lisensiering, og fra nettverkseffekter i form av markedsinfrastruktur, likviditet og betalingsskinner. Det er vanskeligere for digitaliseringsvektoren å fordøye økonomi. Men som alle ting, vet vi allerede svaret. Inntektsbassenger og avgifter vil fortsette å kollapse, konsolidering vil skape maktlover og resten av bransjen vil være naturlig digital. 

Kilde: ConsenSys Codefi Analytics

Kilde: ConsenSys Codefi Analytics

Når det gjelder verdikjeden for finansielle tjenester, kan vi koke denne suppen ned til det viktigste. Finansielle produkter produseres i fabrikken, produseres som innskuddskontoer, børsnoterte fond, garanterte gjeld eller forsikringer. Noen kapitalleverandører lager tingen selv fra forskjellige økonomiske ingredienser. De reiser deretter over et mellomkontor eller et tilkoblingssett av leverandører. Tenk på CRM, KYC / AML, handelsprogramvare, sikkerhetsstyring, økonomiplanlegging og andre funksjonssett som det mellomliggende settet med trinn for å få et finansielt produkt i hendene på sluttkunden. Helt på slutten av denne labyrinten er det en distribusjonskanal – en butikk. Denne butikken kan være en bankfilial, en finansiell rådgiver eller en utlåningsoffiser. I økende grad er det mobiltelefonen din eller en eller annen krypto-YouTube-influencer. Finansielle produkter selges, ikke kjøpes, noe som betyr at distribusjon forblir verdifull, uavhengig av form. 

Kilde: ConsenSys Codefi Analytics

Kilde: ConsenSys Codefi Analytics

Jeg sier alt dette for å bringe oss tilbake til makrohistorien. I løpet av det siste tiåret har risikokapital finansiert et utrolig angrep på økonomiske etablerere. Årlig investering økte fra flere milliarder på slutten av 2000-tallet til nesten 70 milliarder dollar per år i 2019. Andelen risikovillig kapital fokusert på fintech vokste tilsvarende fra 5 prosent til nesten 20 prosent. Det skjedde en seismisk balansering av “avbrudd” i finansielle tjenester – men den fokuserte primært på distribusjon. Dette er grunnen til at vi i dag har et dusin globale enhjørninger som alle satser på samme fintech-pakke. Selv om Robinhood, Revolut, Wealthfront, N26, SoFi, Chime, MoneyLion og andre startet i forskjellige vertikaler, står de i dag overfor hverandre for hjertet til den tusenårige kunden. Det har aldri vært lettere å svinge etter gjerdene. JPMorgan, Goldman Sachs, Santander, DBS, Schwab, BlackRock, Amazon, Apple og Uber er imidlertid ikke langt etter – fraktalen utspiller seg parametrisk.

Så hva er igjen for gründerne? Å vite at finans utgjør 20-30 prosent av det globale BNP, og det vi bør gjøre er å flytte målet mot å produsere kjerneproduktet gratis. Andre gründere prøver å bygge de største oppmerksomhetsplattformene som selger innskuddskontoer som sitter på 30 år gammel bankprogramvare. Vår fordel ligger i stedet i globale nettverk, offentlige og private kjeder, og programmerbar, desentralisert økonomi. 

Akkurat som Linux driver flertallet av mobile operativsystemer i verden, kan open source-prosjekter som ethereum (og andre) en dag drive transaksjons-, markeds- og oppgjørsinfrastruktur i alle aktivaklasser. Billioner av verdiskapende økonomisk aktivitet kan strømme gjennom modulære, utvidbare skinner som standardiserer og gjensidig gjenspeiler identitet, regnskap, finansielle instrumenter og arbeidsflytene som i dag fanges over tusenvis av nisje-programvareplattformer. Dette er arbeidet som gjenstår! Men for å sette pris på fremgangen i den sammenhengen, må vi følge alle sjakkbrikkene, noe som betyr å spore innsatsen til AI-første teknologiselskaper, store økonomiske etablerere og Web 2.0 fintech-oppstart – alt som bidrar til Organisme.

Avsluttende bemerkninger

Det var mye nyhetsbrev, så takk for at du fulgte med oss. Vi har noen spennende kunngjøringer og utgivelser som kommer neste måned, så følg med. I mellomtiden, vask hendene, hold deg frisk, følg oss videre Twitter, lære mer på nettstedet vårt, og gi oss beskjed om dine tanker. Enten du er interessert i å jobbe med oss, for oss, eller bare ønsker å si hei, er du velkommen til å kontakte oss.

Videresendt denne meldingen? Melde deg på for månedlige oppdateringer

Til neste gang, 

ConsenSys Codefi-teamet

Tidligere Codefi-nyhetsbrev

Savnet du et nyhetsbrev som du virkelig ønsket å lese? Er det en regnfull søndag, og du vil dykke dypt ned i arkivene til desentralisert økonomi? Ikke bekymre deg, vi har dekket deg med vårt lager med tidligere Codefi-nyhetsbrev. 

 

Om ConsenSys Codefi

ConsenSys Codefi er blockchain-operativsystemet for handel og finans, bygget for å optimalisere forretningsprosesser og digitalisere eiendeler og finansielle instrumenter. Vi kombinerte elementer av digitale eiendeler og tokeniserte verdipapirer, behandling av kryptobetalinger, virksomhetsfinansiering blockchain og den nye grensen for desentralisert finansiering for å bygge en global programvareaktiver for den nye finansielle infrastrukturen. Tenk Twilio, for blockchain-basert økonomi.

nl4.png

Codefi inneholder fire kjernemoduler:

  • Eiendeler: En plattform for å opprette, utstede og administrere livssyklusen til digitale eiendeler, tilknyttede markeder og digitale finansielle instrumenter i offentlige eller tillatte blockchain-nettverk.

  • Betalinger: En plattform for å sende, motta og administrere kryptovaluta-betalinger og inntekter innenfor et enkelt dashbord. 

  • Nettverk: En rekke verktøy som gir alle muligheten til å bruke tokens og delta i desentraliserte nettverk.

  • Data: En data-, analyse- og risikostyringsmotor for digitale eiendeler, offentlige blockchain-tokens og deres voksende nettverk.

Snakk til oss

Vil du kontakte oss direkte? Ta gjerne kontakt med oss, vi diskuterer gjerne partnerskap, kundestøtte og mer. 

Nyhetsbrev Produktoppdatering Nyhetsbrev Abonner på nyhetsbrevet vårt for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map