Nyhetsbrev 8: Totalt värde låst i DeFi tredubblats på en månad

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBloggCodefi

Nyhetsbrev 8: Totalt värde låst i DeFi tredubblats på en månad

Nyhetsbrev 8: Totalt värde låst i DeFi tredubblades på en månad. Plus spännande nyheter om Eth2 Medalla testnet.

av Nicole Adarme 20 augusti 2020 Upplagt den 20 augusti 2020

CodefiNyhetsbrev8

En DeFi-ögonblicksbild

Totalt värde låst (TVL)

Mellan 2018 och slutet av andra kvartalet 2020 samlade DeFi över $ 1 miljarder USD i ekosystemet. Sedan slutet av kvartalet har antalet tredubblats till ~ $ 4,5 miljarder dollar på en månad, enligt DeFi Pulse. Nedan plottar vi också TVL-diagrammet för större protokoll som övervakas i vårt system – det totala antalet uppgår till ~ $ 3,3 miljarder bara från de 9 stora protokollen.

TVL augusti 2020.png

DeFi Daily Active Users (DAU)

Under första kvartalet 2020 hade vi ~ 62 000 aktiva användare sett över större DeFi-protokoll. Antalet gick upp till ~ 80k under andra kvartalet. Sedan slutet av juli och början av augusti har vi sett att Balancer dyker upp och fångar en enorm mängd användare i nätverket. 


DAU augusti 2020.png

Snabba Codefi-träffar

  • Nytt i nyhetsbrevet och Codefi? Kolla upp denna förklaringsvideo om ConsenSys Codefi.

  • Är du redo att spela? SKALE-auktionen går live på Codefi Activate den 17 augusti. Kolla in vår budinstruktionsguide för auktionen och läs mer om SKALE på webbplatsen Aktivera.

  • SKALE-lanseringen & Insatswebinar är en djupgående AMA om vad man kan förvänta sig och hur man förbereder sig för auktionen den 17 augusti. Titta på on-demand webinar nu.

  • Vi introducerar Codefi Markets, som erbjuder sekundär handel för digitala värdepapper. Codefi Markets möjliggör OTC-peer-to-peer-handel för tokeniseringsplattformar och emittenter som vill tillhandahålla sekundära marknader för sina investerare.

  • Om du missade det, kolla in Codefi Datas Q2 2020 DeFi-rapport, en fullständig analys av protokoll och ekosystemprestanda från april till juni.

  • Redo för Ethereum 2.0? I juli gick Medalla multiklient-testnät live och utvecklare började satsa GoETH för att validera nätverket. Läs mer om att validera, satsa GoETH och nästa steg för testnätet som leder till lanseringen av Beacon Chain om några månader. Introduktion av insättningsplattan för Ethereum 2.0.

  • ConsenSys Partner Program erbjuder teknologipartners, systemintegratörer, applikationsföretag och programvaruleverantörer tillgång till anpassade fördelar och nya affärsmöjligheter med våra ledande blockchain-produkter. Tillgång till, stöd för och utbildning av Codefi-produkter är bara en av fördelarna med att gå med i partnerprogrammet.

  • ConsenSys Codefi Feedback: TLDR; vi vill komma till känner dig bättre och det tar en minut. 

Codefi Spotlight: Eth2 Deposit Launch Pad

Liksom alla stora uppdrag kräver lanseringen av morgondagens världsdator en plattform som styr, stärker och driver sin resa över gränserna för vårt digitala utrymme. I juli tillkännagav vi lanseringen av Eth2 Launch Pad-applikation, vilket markerar ingången för validerare att börja sin resa på Eth2-kedjan. Det är dags att göra ditt testnät ETH redo!

Under de senaste månaderna, Codefi Aktivera och den Ethereum Foundation (EF) har gått ner för att göra det lättare för användare att spela och bli validerare på Ethereum 2.0. Resultatet av denna ansträngning är Eth2 Launch Pad, en applikation som är utformad för att säkert vägleda dig genom processen att generera dina Eth2-nyckelpar och lägga din 32ETH i det officiella insättningsavtalet. Launch Pad är utformad för självvaliderare, det vill säga hobbyister som tänker köra sin egen validator och är bekväma att köra kommandon i en terminalskärm på sin dator.

Ursprungligen är startplattan bara kompatibel med Eth2 Medalla testnet, som gick i drift den 4 augusti. Testnätet är utformat för att ge god tid för att säkerställa att Beacon Chain fungerar utan fel. Efter testnätfasen kommer Eth2 Launch Pad att fortsätta fungera som en ingångsportal för validerare som spelar riktig ETH för Mainnet.

Bli Testnet Validator

År 2019 började vi gräva i Eth2-ekosystemet för att utforska var Codefi Activate skulle kunna tillföra värde till utbyggnaden av Eth2 och fylla befintliga kommunikationsbrister mellan protokollbyggare, tjänsteleverantörer och befintliga ETH-innehavare med den närmaste utgåvan av fas 0. Vi har sedan fokuserat vårt uppdrag på att utveckla utbildningsresurser och insikter om Eth2-ekonomi, såväl som industri- och valideringsforskning, vars resultat nyligen släpptes som Eth2-staking-ekosystemrapporten.

Strax efter DevCon V kom vi i kontakt med Carl Beekhuizen, som ledde insättningen Command-Line-Interface (CLI) på Ethereum Foundation (EF). Utöver koden har Carl också fokuserat på användarupplevelsen för ETH-innehavare som blir validerare för första gången. Med tanke på våra befintliga Eth2-forskningsinsatser och vår erfarenhet av att lansera nätverk var samarbete med EF och Deep Work Studio ett sammanhängande nästa steg för att säkerställa att lanseringen av fas 0 byggdes på ett sätt som prioriterade användarupplevelse, men också formulerade tillhörande risker och pedagogiska information för användare att känna sig bekväma med att skapa sina egna Eth2-validerare.

Under de senaste månaderna har vi arbetat hårt med att forska, design, och byggnad Eth2 Launch Pad och vi är glada att dela resultaten av denna insats med dig!

Eth2 Launch Pad var öppna källor under Ethereal Summit den 8 maj, så att användare kan vara värd för applikationen lokalt. Sedan dess första release har det varit fantastiskt att se omedelbart engagemang och feedback från samhället. Vi fortsätter att uppmuntra team och användare att ge feedback!

Slutliga kommentarer

Tack för att du stannade igenom detta nyhetsbrev. Följ oss på Twitter, läs mer på vår webbplats och låt oss veta dina tankar. Oavsett om du är intresserad av att arbeta med oss, för oss eller bara vill säga hej, kontakta oss gärna.

Vidarebefordrat detta meddelande? Bli Medlem för månatliga uppdateringar.

Tills nästa gång,

ConsenSys Codefi-teamet

Industry InsightNyhetsbrevProduktuppdateringNyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map