Mata Capital og ConsenSys-partner på Blockchain-plattformen for eiendom

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HjemBlogPressemelding

Mata Capital og ConsenSys-partner på Blockchain-plattformen for eiendom

Denne blockchain-plattformen har som mål å bli den nye verdienoverføringsløsningen for investeringer i eiendom. Mata Capital blir dermed den første operatøren i eiendomsbransjen som utnytter blockchain-teknologi for eiendomsinvesteringer. Av ConsenSys 18. juli 2019 Publisert 18. juli 2019

blå noder

Denne blockchain-plattformen har som mål å bli den nye løsningen for verdioverføring for investeringer i eiendom. Mata Capital blir dermed den første operatøren i eiendomsbransjen som utnytter blockchain-teknologi for eiendomsinvesteringer.

Paris, Frankrike  Mata Capital, en uavhengig aktør i forvaltningen av eiendomsinvesteringsfond med rundt 600 millioner euro av eiendeler under forvaltning, kunngjorde i dag adopsjonen av blockchain-teknologi for å optimalisere behandlingen av verdipapirregister for sine eiendomsinvesteringsprodukter. Lanseringen av denne nye plattformen ble utført i samarbeid med ConsenSys, en leder innen utvikling av blockchain-programvareprodukter, og Screeb Notaires, et notariatkontor som støtter innovative prosjekter i eiendomssektoren.

Iht det franske dekretet 24. desember 2018, aktører i finansverdenen har muligheten til å bruke en distribuert hovedboksteknologi for representasjon og overføring av finansielle verdipapirer. Drevet av utviklingen av regelverket, og den sterke troen på blockchain-teknologi, har Mata Capital besluttet å utnytte denne innovative teknologien til å registrere og behandle noen av sine eiendomsinvesteringer..

Konkret vil Mata Capital registrere finansielle eiendeler – i dette tilfellet aksjene i et kapitalselskap som eier eiendom – og tilknyttede rettigheter i form av et “token” * representert i Ethereum blockchain. I tillegg til å redusere kostnadene for ansvarlig forvaltning betydelig for utstederen, forbedrer blockchain-teknologien likviditeten til unoterte eiendeler, øker gjennomsiktigheten og reduserer risikoen for svindel.

“Tokenization vil tillate oss å gi bedre likviditet til våre investorer, spesielt i sekundærmarkedet,” sier Baptiste Saint-Martin, produktutviklingssjef i Mata Capital. “Innovasjon er kjernen i Mata Capitals strategi, som illustrert av den nylige implementeringen av en operativ plattform for å sikre all abonnentens informasjon,” legger Souleymane-Jean Galadima, direktør for innovasjonspolen og digital virksomhet i Mata Capital..

Blockchain-plattformen foreslått av Mata Capital, som vil være i drift fra 31. juli, tilbyr flere viktige funksjoner for investorer:

– Det holder registeret over fondseiere for eiendomsfond;

– Det gjør det mulig for investorer å gjennomføre alle AML (“anti-hvitvasking”) og KYC (“kjenner kunden din”) handlinger gjennom plattformen; og

– Det gir muligheten til å følge utviklingen i status for abonnementet på et fond eller en “club-deal” -operasjon.


Etter hvert kan det gjøre det mulig for investorer å enkelt tegne og videreselge verdipapirene sine over disk, fra en eurosent. Denne nye blockchain-plattformen vil bli brukt til et eiendomsprosjekt, strukturert i en klubbavtale, som ligger i det 15. arrondissementet i Paris for et investeringsvolum på 26 millioner euro. “Dette vil være den største tokeniserte operasjonen i Europa,” sier Baptiste Saint-Martin. I fremtiden vil formålet være å håndtere alle kvalifiserte virksomheter i Mata Capital, som også har til hensikt å tilby denne white label-løsningen til profesjonelle partnere i finans- og / eller eiendomssektoren.

For å gjennomføre dette prosjektet, stolte Mata Capital på ekspertisen til ConsenSys og dets nøkkelferdige produkter for tokenisering av finansielle eiendeler. ConsenSys ’produkter gjør det mulig for organisasjoner å enkelt koble virksomhetene sine til distribuerte nettverk, distribuere og administrere nye blockchain-nettverk, lese og skrive transaksjoner, eller opprette og administrere digitale eiendeler.

“Dette første trinnet markerer begynnelsen på en radikal transformasjon av eiendomssektoren. Med ConsenSys-plattformen gjør vi våre kunder i stand til å gå fra eksperimenteringsalderen til en industriell vekst, sier Matthieu Bouchaud, leder for eiendom i ConsenSys..

Screeb fulgte Mata Capital i implementeringen av løsningen gjennom et tredjepartsoppdrag av tillit. Gjennom dette prosjektet som illustrerer utviklingen av notariusyrket ledsaget av innovative eiendomsløsninger, bekrefter Screeb sin evne til å gi råd til aktørene i digital transformasjon sammen med sin gode praksis innen institusjonell eiendom.

“Prosjektet støttet av Mata Capital er en viktig innovasjon i hvordan man kan designe og behandle finansielle verdipapirtransaksjoner med en eiendomsmidler på en helt sikker og digitalisert måte,” sier Arthur Cazalet og Damien Mancel, tilknyttede notarier i Screeb. * Et “token” er et digitalt aktivum utstedt og kan byttes på en blockchain

Om Mata Capital

Mata Capital er et uavhengig forvaltningsselskap som spesialiserer seg på forvaltning av eiendomsfond for institusjonelle investorer og private familiegrupper. Selskapet posisjonerer seg på kjerne + opportunistiske risikoprofilinvesteringstrategier på tvers av alle eiendomsmeglingsklasser. Mata Capital ble opprettet i 2015 og samler 19 fagpersoner og administrerer et utestående beløp på 600 millioner euro 30. juni 2019. Mata Capital er lisensiert som et porteføljeforvaltningsselskap av Financial Market Authority under nummeret GP-16000024.

For mer informasjon, besøk: https://www.matacapital.com/fr/

Om ConsenSys

ConsenSys er et blockchain-selskap dedikert til å transformere verdens digitale arkitektur mot et mer åpent, inkluderende og sikkert internett av verdi, ofte kalt Web3. Med en mer pålitelig internettarkitektur hjelper ConsenSys bedrifter og regjeringer med å låse opp nye forretningsmodeller og verdier, oppnå effektivitet gjennom en delt IT-infrastruktur og bruke moderne kryptografiske metoder for å sikre private brukerdata. Gjennom vår unike globale virksomhet som består av et venturefond og oppstartsinkubator, Enterprise Ethereum-konsulentarm og et pedagogisk akademi, bygger ConsenSys for den desentraliserte fremtiden. For mer informasjon, besøk: consensys.net

Om Screeb Notaires

Som en historisk aktør i Paris-markedet har Screeb bygget sitt rykte på den utmerkede støtten til institusjonelle, private og profesjonelle kunder. Kontoret har elleve notarer og førti ansatte som handler med strenghet og effektivitet innen eiendom, bank og finansiering og formue og familie. Imidlertid er Screebs fortreffelighet forankret i evnen til å tilpasse seg endringer som påvirker kundene. Kontoret utvikler alltid smarte løsninger tilpasset nye krav og nye utfordringer. For mer informasjon, besøk: https://screeb.fr/en/

Mediekontakter:

For Mata Capital:

Amélie Verone: 06 46 60 03 35 – [e-postbeskyttet]

Thomas Carlat: 06 16 83 88 17 – [e-postbeskyttet]

For ConsenSys:

[e-postbeskyttet]

For Screeb:

Houda Santoni: [e-postbeskyttet]

Gwénaëlle Henri: [e-postbeskyttet]

KapitalforvaltningSaksstudieEiendomNyhetsbrevAbonner på vårt nyhetsbrev for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer.E-postadresse Eksklusivt innholdEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportere

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportere

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportere

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Komplett guide til Blockchain Business NetworksGuide

Komplett guide til Blockchain Business Networks

Hvordan lage et vellykket Blockchain-produktWebinar

Hvordan lage et vellykket Blockchain-produkt

Sentralbanker og pengens fremtidHvitt papir

Sentralbanker og pengens fremtid

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map