LVMH, ConsenSys och Microsoft tillkännager konsortium för lyxindustrin

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HomeBlogPressmeddelande

LVMH, ConsenSys och Microsoft tillkännager konsortium för lyxindustrin

av ConsenSys 16 maj 2019 Publicerat 16 maj 2019

LVMH

Idag tillkännagav ConsenSys i samarbete med LVMH och Microsoft AURA, en plattform som syftar till att betjäna hela lyxindustrin med kraftfulla produktspårnings- och spårningstjänster, baserade på Ethereum blockchain-teknik och utnyttjande av Microsoft Azure. AURA gör det möjligt för konsumenter att få tillgång till produkthistoriken och bevis på äktheten hos lyxvaror – från råvaror till försäljningsstället, hela vägen till begagnade marknader.

Flera varumärken inom LVMH-koncernen, som Louis Vuitton och Parfums Christian Dior, är för närvarande inblandade och avancerade diskussioner pågår ombord på ytterligare varumärken från LVMH-gruppen och andra lyxgrupper globalt. För Louis Vuitton är utvecklingen av AURA-projektet kulminationen på spårbarhetsprogrammet (Track & Trace) lanserades för mer än tre år sedan.

Lyxvaruindustrin involverar många specialiserade aktörer – design, råvaror, tillverkning och distribution. LVMH-produkter har en unik historia att berätta under produktens livscykel som nu kan avslöjas genom användning av blockchain-teknik. Under produktionen registreras varje produkt på den delade huvudboken, irreproducerbar och innehåller unik information. Vid inköpstillfället kan en konsument använda varumärkets applikation för att få AURA-certifikatet som innehåller all produktinformation. Decentraliserad och oföränderlig blockchain-teknik ger transparens och en enda sanningskälla för konsumenten: den säkerställer produktens äkthet, ger information om produktens ursprung och komponenter (inklusive etisk information och miljöinformation), instruktioner för produktvård och efterföljande försäljnings- och garantitjänster tillgängliga.

En branschomfattande plattform som drivs av Ethereum Quorum

För denna speciella allians av varumärken och teknologipartners valde AURA-teamet att implementera en konsortiemodell där varje lyxvarumärke kan bli fullvärdig medlem. Denna modell säkerställer att teknikens möjligheter kan göras tillgängliga för alla, samtidigt som flexibiliteten bibehålls för att tillgodose de specifika behoven hos varje lyxvarumärke.

AURA har utvecklats speciellt av lyxmärken för lyxmärken och erbjuder ett brett utbud av tjänster som är specifika för denna bransch. Varumärken har flexibilitet när det gäller att utforma AURAs funktioner; vissa kan välja att fokusera på inköp av råvaror, medan andra kan fokusera på att tillhandahålla skräddarsydda tjänster och stärka konsumentlojaliteten.

ConsenSys är en av AURAs viktigaste teknologipartners. ConsenSys-teamet bidrog till utformningen och utvecklingen av spårbarhets smarta kontrakt (baserat på ERC 721-icke-fungibla tokenstandarder), AURA blockchain-infrastrukturen (ett tillåtet konsortiumnätverk med integritet, baserat på kvorum) och varumärket API som tillåter lyxmärken för att ansluta till AURA-plattformen på vitbasis.

Ken Timsit, vd för ConsenSys Solutions, företagets blockchain-arm för ConsenSys, kommenterade: ”AURA är en banbrytande innovation för lyxindustrin. ConsenSys är stolta över att bidra och samarbeta med LVMH på ett initiativ som kommer att tjäna hela lyxindustrin och skydda varje varumärkes intressen, integritet och integritet och utnyttja Ethereums blockchain-teknik på ett verkligt decentraliserat sätt. ”

Om ConsenSys:

ConsenSys är ett blockchainföretag som ägnar sig åt att omvandla världens digitala arkitektur mot ett mer öppet, inkluderande och säkert internet av värde, vanligtvis kallat Web3. Med en mer pålitlig internetarkitektur hjälper ConsenSys företag och regeringar att låsa upp nya affärsmodeller och värde, få effektivitet genom en delad IT-infrastruktur och använda moderna kryptografiska metoder för att skydda privata användardata. Genom vår unika globala verksamhet bestående av en startinkubator, Enterprise Ethereum-konsultgrupp och investeringsfond bygger ConsenSys för den decentraliserade framtiden. consensys.net

Mediekontakter:

[e-postskyddad]

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser med mera. E-postadress Exklusivt innehållEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportera

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Komplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map