Kvinner i Blockchain Tech på ETH Lagos: Ese Mentie

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HjemBloggBlockchain utvikling

Kvinner i Blockchain Tech på ETH Lagos: Ese Mentie

uPort Director of Quality Assurance Ese Mentie trekker sammenhengen mellom desentraliserte systemer og gamle afrikanske sivilisasjoner av Lesa Moné 17. januar 2020 Publisert 17. januar 2020

Eseoghene Mentie

Bor i Lagos, Nigeria, deler Ese hvordan hun ble interessert i blockchain-teknologi og avdekker en skjult sammenheng mellom desentralisering og gamle afrikanske strukturer. Ese synes det er på høy tid at folk forstår at teknologien ikke bare er innen rekkevidde, men kan brukes av alle som vil lære. Dette er hennes historie.

Gjennom århundrene har utlendinger pålagt deres systemer på Afrika, og vi ble tvunget til å bruke dem – ofte til vår skade.

Web3 er konstruert som en åpen teknologi. Vi kan bruke denne teknologien til å utvikle et samfunn som gjenspeiler oss, et samfunn som kan komme det afrikanske folket til gode.

Moren min introduserte meg for krypto.

Vi hadde alltid datamaskiner rundt, og jeg hadde et kontinuerlig ønske om å lære hvordan ting fungerer. Denne fascinasjonen førte til en bachelorgrad i datavitenskap fra Benson Idahosa University, Edo State Nigeria.

Interessant nok tok moren min krypto med på radaren min! Hun introduserte meg for begrepet “Bitcoin.” Som ”den tekniske personen” i familien min, gikk jeg på forskning. Etter å ha gitt henne tommelen for å kjøpe krypto, fortsatte jeg å utforske blockchain og cryptocurrency. Jeg ble overrasket over hvordan det ikke var behov for en sentral server, hvordan den ble distribuert og at den var åpen kildekode.

For tiden er det en kontinuerlig kamp rundt grenser, visum, tillit og identitet over hele verden. Hvis det er en måte å løse dette pågående problemet, vil det være gjennom teknologi. Kombinasjonen av disse to emnene førte meg til uPort-prosjektet, et blockchain-selskap som fokuserer på selvsuveren identitet på Ethereum-protokollen. På uPort-plattformen eier du rettighetene til dataene som utgjør din identitet, og du kan dele og tilbakekalle tilgang til disse dataene etter eget ønske. Omtenking av identifikasjonsstrukturer kan ha mange positive implikasjoner for det afrikanske kontinentet, som anslagsvis 500 millioner mennesker har ingen offisiell identifikasjon.

Jeg begynte i uPort som kvalitetssikringsleder i 2017, og jeg ble direktør for QA tidlig i 2019. Jobben min er å knytte risiko til problemer og feil for å redusere risikonivået..


Vi jobber for tiden med måter for å gjøre det enklere for folk å integrere uPort og være i stand til å få tilgang til dataene sine selv uten den nyeste teknologien. Målet er å gjøre den tilgjengelig for personer som har funksjonstelefoner – en type mobiltelefon som har flere funksjoner enn en vanlig mobiltelefon, men som ikke tilsvarer en smarttelefon – eller for personer uten telefon.

Web3 speiler selvstyrte afrikanske samfunn før kolonialismen

Når jeg ble med i blockchain-rommet, begynte jeg å oppdage enda flere likheter mellom disse “nye” teknologiene og tidslitte og pålitelige mekanismer i afrikanske samfunn.

Konstruksjonen av Web3 speiler tradisjonelle konsepter og samfunnsstrukturer for hvordan vi selvstyrte i Afrika før kolonialismen. I tidligere tider bestod Afrika av desentraliserte stammer, klaner og samfunn, ikke sentraliserte nasjoner. Grenser og land eksisterte ikke. Grådighet og kolonialisme skapte alle disse tingene.

Disse ”nye” desentraliserings- og konsensussystemene, oraklene og statskanalene henter inspirasjon fra gamle sivilisasjoner og riker.

For eksempel, i noen afrikanske samfunn, når en person vil gifte seg, går de til landsbyen til partneren deres og gjennomfører en bakgrunnssjekk. De kunne snakke med et Oracle, en gammel kvinne fra landsbyen, som forteller historien til hver familie og deres sammensatte. I blockchain-protokoller er orakler tjenester som brukes til å få ekstra ekstern informasjon om et system for å validere data.

Selv om blockchain kan være en ny teknologi, tar den i bruk antikke konsepter og tradisjoner for rettferdige forhold og desentraliserte maktstrukturer. Selvsuveren identitet speiler hvordan afrikanere tradisjonelt har identifisert seg, utført KYC-prosessen osv.

Gjennom årene har folk alltid ført systemene sine til Afrika, og vi tvang oss til å bruke dem – til skade for oss. På den annen side er Web3 konstruert som en åpen teknologi. Vi kan bruke, vi kan utvikle det. Vi kan bruke denne teknologien til å skape samfunn og systemer som vil fungere. Systemer som vil være til fordel for de forskjellige stammene og samfunnene i Afrika. Dette er grunnen til at jeg hoppet videre.

Min siste snakk på EthCC illustrerte sammenhengen mellom desentralisering og gamle sivilisasjoner. Jeg introduserte konsepter som eksisterer i gamle sivilisasjoner som kan bidra til å løse noen problemer som finnes i blockchain.

Mangfold skaper et bedre produkt

uPort har teammedlemmer fra alle kontinenter: Sør-Amerika, Afrika, India, Europa og Nord-Amerika. Alle er representert, og koden vår gjenspeiler det. Det gir et helhetlig perspektiv på hvordan produktet skal se ut eller fungere forskjellige steder. Mangfold skaper et bedre produkt.

Å ha mennesker fra forskjellige deler av verden er en øyeåpner for alle involverte. En gang i måneden hopper vi på en videosamtale og prater og spiser sammen. Ikke bare er det et bindingsmoment, men det fungerer også for å hjelpe folk med å endre sine innebygde perspektiver.

For eksempel har vi en indisk kollega som deler bilder av de vakreste stedene som utfordrer de typiske bildene av India på TV. Vi har kolleger fra San Francisco som rapporterer at mange lokale hopper over å ta toget fordi det ikke er WiFi. Jeg forteller dem om trafikkbelastningen i Lagos, og hvor mye folk ville glede seg over et tog – selv om det ikke hadde WiFi.

Våre uPort-teammedlemmer deler hvordan deres lokale systemer fungerer, og dette gir oss førstehånds innsikt i en annen del av verden og menneskene som bor der.

Se Tweet

Blockchain er ikke umulig å forstå

Jeg vil at folk skal forstå at blockchain har veldig sammenhengende opprinnelse. Ikke tro det er for komplisert, eller at det bare ble laget for visse mennesker. Knytt komponentene til ting som er rundt deg, og du vil snart innse at det ikke er umulig å forstå.

Også flere innen teknologi bør forklare at teknologi i seg selv ikke er rakettvitenskap. Når jeg snakker på Girls Who Code, bryter jeg ting ned i forståelige begreper og viser jentene at det er mulig å lære noe. Relaterte forbilder er avgjørende for å invitere forskjellige utviklere til bordet.

Min tolkning av mangfold er litt annerledes da jeg vokste opp på det afrikanske kontinentet. Likevel kunne jeg gå på et møte akkurat nå i Lagos som leder med et teammedlem som tilfeldigvis er hvit. Den andre parten vil automatisk anta at den hvite personen er sjefen. Det svikter aldri.

Noen få konferansedeltakere i USA kunne ikke tro at en jente som ser ut som meg, med lange fletter, muligens kunne jobbe med uPort-prosjektet. Til slutt, under et møte i Etiopia, spurte en deltaker meg: “Er denne teknologien for alle? Det er ikke bare hvite mennesker som jobber med det, ikke sant? “

Kort sagt, vi må vise neste generasjon at teknologi ikke bare er for vestlige. Du trenger ikke se en bestemt måte å jobbe innen teknologi på. Vi må oppfordre alle til å bidra og sette deres behov i kode.

EthLagos 2017ETHLagos 2017

Blockchain og crypto må ha et klart skille

Afrikanere trenger å forstå forskjellen mellom blockchain-teknologi og kryptovaluta, og kraften som teknologien kan bidra til å legge i våre hender og hjelpe oss å oppnå. Om økosystemet, skulle jeg ønske at flere visste at det fortsatt er veldig eksklusivt og homogent.

Vi må gjøre mer arbeid for å være inkluderende for alle slags mennesker. Vi må alle bidra til denne teknologien – en som vi alle skal bruke. Hvis ulike arkitekter ikke bidrar, vil teknologien bare arbeide mot behovene til noen bestemte mennesker i stedet for alles behov.

Her er verktøyene mine og tipsene til Web3-utviklere:

Verktøy – Truffle: Blockchain Dev Tools er et utmerket produkt som kommer i gang umiddelbart. Din andre beste venn er Medium. Les Medium-artikler om hvordan du kommer i gang med Ethereum. Opprett en konto på MetaMask å forstå hva det betyr å ha en Ethereum-konto. ZeppelinOSer et flott rammeverk for å komme raskt i gang.

Tips – For å være en Web3-utvikler, må du forstå konseptene bak blockchain og hvordan det fungerer. Hvorfor det fungerer slik det fungerer. Hvorfor er det uforanderlig. Å vite grunnlaget for komponentene hjelper deg med å forstå grensene når det gjelder utvikling. Du må forstå parametrene før du kan opprette kode.

Hva er den største leksjonen du har lært i rollen din?

Å opprettholde kvalitet er en uendelig reise.

Du må kalle ut tullet for å holde kvaliteten høy. Dette kan utpeke deg som personen i rommet som folk ikke liker først. Når de først er klar over at du jobber for alles fordel, begynner de å like deg. Vær aldri redd for å være den personen.

Å være en kvinne innen teknologi, har jeg måttet takle dårlige egoer. Noen programvareingeniører har veldig store egoer. Jeg har lært å ta ingen fanger og fortelle det nøyaktig hvordan det er. Jeg er fleksibel! Men jeg tar ingen fanger. Jeg bryr meg ikke om egoet ditt. La oss få jobben gjort.

Jeg er en person som tror at “vi skal kjempe nå, men vi blir venner senere.”

Hun sier, med 13 anbefalinger på LinkedIn.

**

Ønsker å lære ferdighetene for å bli en blockchain-utvikler?

Last ned Blockchain Developer Job Kit →

Abonner på vårt nyhetsbrev for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer. E-postadresse Eksklusivt innholdHvordan lage et vellykket Blockchain-produktWebinar

Hvordan lage et vellykket Blockchain-produkt

Hvordan sette opp og kjøre en Ethereum-nodeWebinar

Hvordan sette opp og kjøre en Ethereum-node

Hvordan lage din egen Ethereum APIWebinar

Hvordan lage din egen Ethereum API

Hvordan lage et sosialt tokenWebinar

Hvordan lage et sosialt token

Bruke sikkerhetsverktøy i smart kontraktutviklingWebinar

Bruke sikkerhetsverktøy i smart kontraktutvikling

Fremtiden for digitale eiendeler og deFiWebinar

Fremtidens økonomi: digitale eiendeler og deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map