Kjøreplanen til ro

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HomeBlogBlockchain forklart

Kjøreplanen til ro

Hva er Serenity, hva er planene for Ethereum 2.0, og når vil det skje? Av ConsenSys 16. mai 2019 Publisert 16. mai 2019

veikart

Ethereums historie har vært en konsekvent forbedring og oppgradering av kjerneprotokollen. Etter februar-oppgraderingen i Konstantinopel og den kommende hardgaffelen i Istanbul, nærmer Ethereum-samfunnet Serenity, den endelige og siste iterasjonen i Ethereums evolusjon. Serenity – forklart i detalj i Vitaliks Devcon-tale fra 2018 – vil finne sted i flere trinn, hver anslått med et år bortsett fra hverandre. Ethereum 2.0 – som Serenity også er kjent – ledes av fem designprinsipper: Enkelhet, motstandsdyktighet, lang levetid, sikkerhet, desentralisering. Den gradvise tilnærmingen til Serenity er ment å sikre at alle prinsipper blir utviklet og opprettholdt, og videre posisjonere Ethereum som markedsleder innen blockchain-baserte løsninger.

Veien til ro

Men først – Istanbul

Før Serenity er Istanbul for tiden den siste planlagte harde gaffelen etter Konstantinopels oppgradering i februar i år. Istanbul er beregnet til oktober 2019, og det er det foreløpig 11 EIP-er foreslått for inkludering i gaffelen, inkludert EIP 1057 [ProgPoW].

Spørsmålet om ProgPoW har vært mye diskutert i Ethereum-samfunnet en stund. EIP foreslår å bytte protokollens gruvedriftsalgoritme til ProgPoW, en algoritme som reduserer fordelen ASIC har over GPUer i gruvedriftens effektivitet. ASIC-er (applikasjonsspesifikke integrerte kretser) og GPUer (grafikkbehandlingsenheter) er begge maskinvare som brukes til å utvinne krypto. ASIC er høyspesialiserte maskinvarer som vanligvis kan utvide krypto mer effektivt og dermed gi større fortjeneste. De er imidlertid myntspesifikke, noe som betyr at en Bitcoin ASIC bare gjelder for Bitcoin-blockchain og en Ethereum ASIC bare gjelder for Ethereum blockchain. Selv om det er effektivt, er ASIC-er kostbare og vanskeligere å få tak i, noe som potensielt kan føre til sentraliseringsrisiko hvis gruvebassenget blir begrenset til de som er i stand til å få tak i ASIC-ene (så argumentet går). GPUer er derimot beregningsverktøy for generelle formål og kan brukes til komplekse beregninger for en rekke beregningsbruk. I motsetning til ASIC-er kan GPUer brukes til å bryte hvilken som helst mynt og er generelt allment tilgjengelige. De har imidlertid ikke den samme spesialiserte datakraften som ASIC, og er derfor vanligvis mindre effektive og mindre lønnsomme enn ASIC. Hvis godkjent, vil EIP 1057 implementere ProgPoW-algoritmen, som er en ASIC-motstandsdyktig algoritme, som effektivt fjerner effektiviteten ASIC har over GPUer og gjør dem like effektive ved gruvedrift av Ether, og følgelig sikrer desentralisering av nettverket (igjen, så argumentet går). Ethereum-kjerneutviklingene ser ut til å være generelt støttet av ProgPoW, men har lansert tredjepartsrevisjoner av algoritmen før de tar en endelig beslutning.

En oversikt over Serenity-veikartet.

Fase 0: Beacon Chain | 2019

Forventet i 2019, vil den første fasen av Serenity se lanseringen av Beacon Chain. Beacon Chain er et bevis på stav blockchain og vil markere gjennomføringen av den lenge planlagte byttet fra bevis på arbeid til bevis på stake konsensus mekanisme. Beacon Chain vil stå opp og vil løpe ved siden av den opprinnelige Ethereum PoW-kjeden, og sikre at det ikke er noe brudd i kjedenes kontinuitet. I sin tidligste form har Beacon Chain tre hovedansvar:

Administrere bevis på innsatsmekanismen


Proof of Stake er konsensusmekanismen der nettverket satser ETH (i motsetning til å bruke energi til gruve) for å fortsette å fullføre blokker til eksistens.

Behandler tverrbindinger

Tverrbindinger er den viktigste måten Beacon Chain kan bestemme og sikre tilstanden til skjærkjeder. Shard-kjeder vil bli utgitt i fase 1, så denne oppdateringen er i forberedelse til fase 1.

Direkte konsensus og finalitet

Beacon-kjeden gir finalitet gjennom PoS og (det som tidligere var kjent som) Casper FFG. PoS dikterer at 2/3 av validatorene må satse ETH i neste blokk, noe som betyr at det økonomiske incitamentet er mye mer risikabelt for potensielle ondsinnede aktører.

Fase 1: Shard Chains | 2020

Shard-kjeder er en kjernefunksjon for fremtidig skalerbarhet i Ethereum-nettverket. Som et overordnet konsept, deler sharding databehandlingsansvaret til en database (desentralisert eller på annen måte) blant mange noder, noe som tillater parallell transaksjon, lagring og behandling av informasjon. Dette er i opposisjon til den eksisterende Ethereum-hovedkjeden, som krever at hver full node skal behandles & validere hver transaksjon.

Serenity Fase 1 vil ta for seg finalitet og konsensus om skjærkjeder. Skjærkjedene i Serenitys fase 1 vil være mer en “testkjøring” for skjærkjeder enn frigjøringen av en umiddelbart skalerbar løsning. Beacon Chain vil overvåke utførelsen av disse skjærkjedene. En validator vil satse 32 ETH og bli tilfeldig tildelt til å fungere som en validator på en bestemt skjærkjede (tilfeldigheten sikrer at tildelingen av validatorer til skjærkjeder ikke er forutsigbar, noe som vil føre til en sjanse for manipulasjon). I følge Ethereum 2.0-spesifikasjonene vil Beacon Chain støtte 1024 shard-kjeder, som hver vil bli validert av en samling på 128 noder.

Fase 2: eWASM | 2020 eller 2021

I fase 2 kommer funksjonaliteten til Ethereum 2.0 sammen. Med introduksjonen av en ny virtuell maskin – Ethereum-flavored Web Assembly (eWASM) – utvikler skjærkjeder seg fra ganske rudimentære datamarkører til fullt funksjonelle transaksjonskjeder, som er i stand til å skalere Ethereum-nettverket.

For at et blockchain-økosystem skal fungere, må noder utføre transaksjoner og smarte kontrakter i en virtuell maskin. Ethereum 1.0s virtuelle maskin ble kalt Ethereum Virtual Machine (EVM). Med byttet til Ethereum 2.0 og Beacon Chain vil nettverkets virtuelle maskin oppgraderes til eWASM, en virtuell maskin basert på Web Assembly, som er definert av World Wide Web Consortium (W3C) som en åpen kildekodestandard. Fordi WASM støtter en rekke kodingspråk, kan eWASM tillate at smarte kontrakter skrevet på hvilket som helst språk blir utført på Ethereum, i motsetning til bare de som er skrevet i Solidity i dagens EVM.

“Ethereum 1.x”

Det er viktig å merke seg at under Serenity fase 0, 1 og 2, vil den originale PoW Ethereum-kjeden ikke forsvinne. Det vil fortsette å opprettholdes ved siden av Beacon Chain, og gruvearbeiderne i den opprinnelige PoW-kjeden blir fortsatt belønnet i ETH gjennom tradisjonelle former for gruvedrift. Etter hvert som økosystemet overgår til Beacon Chain, kan PoW-kjeden avvikles hvis Vanskelighetsbomben gjør den beregnet utdatert [“may” fordi noen fortaler for den permanente fortsettelsen]. Ettersom Beacon Chain blir testet og bevist, vil det fremdeles gjøres forbedringer på den opprinnelige Ethereum 1.0-kjeden. Denne serien med oppgraderinger og harde gafler er referert til som “Ethereum 1.x” og vil sikre at den nåværende Ethereum-hovedkjeden gjennomgår kontinuerlige oppgraderinger for å møte økosystemets etterspørsel og adopsjon når Beacon Chain-skalaen.

Teamet bak Ethereum 1.x er fortsatt i de tidlige fasene med å etablere en veikart, men de har bestemt seg for tre overordnede mål for oppgraderinger av Ethereum 1.x:

  1. Mainnet-skalerbarhet øker ved å øke tx / s gjennomstrømningen (oppnås med klientoptimaliseringer som gjør det mulig å heve blokkgassgrensen vesentlig)
  2. Sørg for at drift av en full node vil være bærekraftig ved å redusere og begrense krav til diskplass med “statlige avgifter”
  3. Forbedret utvikleropplevelse med VM-oppgraderinger inkludert eWASM og a annen transaksjonsgebyrmodell som vil stabilisere de totale transaksjonsgebyrene.
  4. Jobber med finalitet gadget for å koble Ethereum 1.0 og 2.0 ved å bruke Beacon Chain til å fullføre Ethereum 1.x-blokker.

Mer informasjon om Ethereum 1.x og teamet bak de fortsatte forbedringene og oppgraderingene finner du her og her.

Fase 3: Fortsatt forbedring | 2022

Utover fase 2 begynner tidslinjen for Ethereum å bli mindre spesifikk. En dette er sikkert – utviklere vil fortsette å jobbe med presserende saker og forbedre protokollen for å møte de økende kravene til blockchain-teknologi. Blant de fortsatte forbedringene som diskuteres: lett klientstatusprotokoll, kobling med hovedkjedesikkerhet og superkvadratisk eller eksponentiell skjæring. Og et sted utenfor “Ethereum 3.0”, den neste fasen i Ethereums konsistente evolusjon.

Ønsker å ta blockchain-utdannelsen din til neste nivå?

Utforsk vår blockchain opplæringskurs →

Ethereum 2.0 Nyhetsbrev Abonner på nyhetsbrevet vårt for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer. E-postadresse Eksklusivt innholdEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportere

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportere

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Komplett guide til Blockchain Business NetworksGuide

Komplett guide til Blockchain Business Networks

Hvordan lage et vellykket Blockchain-produktWebinar

Hvordan lage et vellykket Blockchain-produkt

Introduksjon til tokeniseringWebinar

Introduksjon til tokenisering

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map