Joe Lubin svarar på frågan “Vem är en Ethereum-utvecklare?”

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBlogBlockchain utveckling

Joe Lubin svarar på frågan “Vem är en Ethereum-utvecklare?”

Hur Ethereums ekosystem kan tänka större på vem som bygger Web3 och når en miljon devs. av Joseph Lubin 26 februari 2020 Upplagt 26 februari 2020

som är en hjälte för ethereumutvecklare

Vid ETHDenver hackathon och community-evenemanget förra veckan delade jag med hackarna en fråga vi har funderat på sedan Devcon V, där jag utmanade vårt ekosystem att växa till en miljon utvecklare som bygger på Ethereum: som är en Ethereum-utvecklare? 

Cirka en tredjedel av deltagarna i Denver var nya för blockchain, så mina ConsenSys-kollegor och jag ville få dem att känna sig välkomna, dela kunskap och visa en tydlig väg in i vårt samhälle. På ConsenSys har vi många Ethereum- eller Web3-utvecklare. Och nyligen – i samband med att köra mot en miljon Ethereum-devs – har vi försökt komma med en definition av exakt vad en Ethereum-utvecklare är.

En Python-utvecklare använder Python-programmeringsspråket och verktygskedjan för det mesta för att utveckla vad hon vill för plattformar som är relevanta för hennes applikationsdomän. Hon kan också kalla sig en AI-utvecklare om det är hennes problemdomän.

Och naturligtvis kan en Python-utvecklare vara en Ethereum-utvecklare, eftersom det finns en Ethereum-klient – Trinity – utvecklad i Python och underhålls av Denver egen Piper Merriam från Ethereum Foundation. Men så lysande som Piper är, är han inte den mest kända Python Ethereum-utvecklaren. Vitalik Buterin har byggt kryptografi, Bitcoin och Ethereum-bibliotek i flera år i Python. Det var hans forskningsarbetsbänk. Och naturligtvis spelade han en stor roll i utvecklingen av den första Python Ethereum-klienten.  

Ethereums supermakt är dess utvecklare och evangelistsamhälle – den största, mest livfulla och förmodligen mest vänliga i blockchain-rymden. Många av oss har valt att tillbringa vår karriär, våra nätter och helger, bygga med decentraliserade protokollteknologier eftersom vi tror att vi banar nästa steg mot en bättre webb, en mer ekonomiskt och politiskt bemyndigad global medborgare och ett hälsosammare sätt att samarbeta på en ny tillitsstiftelse. Det långsiktiga målet och visionen börjar väldigt mycket vid evenemang som ETHDenver, med en massa kodare som funderar på hur man löser problem. Ett ekosystem växer på samma sätt som ett decentraliserat nätverk gör: nod för nod, peer by peer, anslutning genom anslutning, vän till vän.

Men vad betyder det egentligen att ha en miljon människor som arbetar på Ethereum-plattformen? Det handlar inte bara om finansierade projekt och blockchain-ingenjörer på heltid: hackare, studenter, Web2-utvecklare som integrerar delar av Ethereum i sitt befintliga arbete är också Ethereum-utvecklare. De mer inkluderande, friktionsfria blockchain-baserade systemen som vi alla försöker bygga kommer att dyka upp. De kommer att ta form stegvis, via broar mellan äldre system och nya vägar, via små experiment och inspirerade hack.

Så kanske vi borde tänka större på vem som är en Ethereum-utvecklare? 

 • Det är en Javascript-utvecklare som har ett paket eller bibliotek för alla funktioner utom förtroende, som de inser är nu tillgängliga för dem med en enkel import av Web3.js eller Ethers.js. 
 • Det är en iOS-utvecklare som bestämmer sig för att integrera en Web3-plånbok i sin app. 
 • Det är en Android-utvecklare som upptäcker MetaMask mobil och distribuerar en Snaps-plugin som möjliggör över en miljoner MetaMask-användare för att komma åt hans app från plånboken.
 • Det är en Java-dev frustrerad över den institutionella föreningen av hennes bransch som utforskar hur Hyperledger Besu kan möjliggöra mycket snabbare flerpartsuppgörelser.
 • Det är a.Net-utvecklare som lärde sig att komma åt Ethereum-kedjan via Nethereum.
 • Det är en protokollutvecklare som har intresse för designen av Ethereum Virtual Machine eller Ethereum 2.0-exekveringsmiljöer.
 • Det är en Drupal-dev som vill erbjuda senaste betalningsmetoderna på deras kundvagn.
 • Det är en WordPress-utvecklare som använder Automattics NewsPack för att göra det möjligt för utgivare att upprätthålla verifierbart ägande över innehållet de skapar och få betalt för sina bidrag.
 • Det är Go-, Rust- eller Java-utvecklaren som förstår vikten av att stärka våra privata distribuerade system och uppskattar hur byggnad på blockchain-protokoll ger dig så mycket infrastruktur gratis.
 • Det är en inbäddad dev som hackar bort en Raspberry Pi som hittar en Kauri handledning om hur man ställer in en fullständig (ja, full, inte lätt) Ethereum-nod på RasPi som enkelt synkroniseras.
 • Det är en Cobol-utvecklare som lär sig om möjligheterna med DeFi på mainframe. Um, bry dig inte om det.
 • Det är en Hyperledger Fabric-utvecklare som bygger en Fabric-Ethereum-bro så att två försörjningskedjanätverk kan samverka.
 • Det är en Ripple dev som ansluter XRP till Ethereums magiska internetpengar lego decentraliserad finansinfrastruktur.
 • Det är en finansnörd som märker de attraktiva räntorna som finns tillgängliga på DAI och ETH och ansluter sig till den öppna decentraliserade finansieringen, eller DeFi-revolutionen, och deltar i hennes första hackathon.
 • Det är alla vi som tror att Ethereum är ett bättre sätt för människor att samordna våra handlingar och berika, inte urholka, vår kultur genom att bemyndiga människor med teknik

Så vem är en Ethereum-utvecklare? Det är självklart du.

Oavsett din kompetens, oavsett din erfarenhetsnivå, mina ConsenSys-kollegor och många andra utmärkta team i Ethereum-samhället arbetar för att göra det enkelt och bemyndigande för alla. Från Infura infrastruktur till MetaMask plånbok, Tryffelbibliotek till 3Box-identiteter till uPorts SDK för datahantering till vårt on-demand blockchain-utvecklarprogram, vi är här för att komma igång. Var en av en miljon.


Registrera dig för ConsenSys Developer-nyhetsbrev.

Få våra senaste verktyg, webbseminarier, guider och mer direkt till din inkorg. Prenumerera nu DeFiMetaMaskNyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.E-postadressExklusivt innehållHur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Hur man ställer in och kör en Ethereum-nodWebinar

Hur man ställer in och kör en Ethereum-nod

Hur man bygger ditt eget Ethereum APIWebinar

Hur man bygger ditt eget Ethereum API

Hur man skapar en social tokenWebinar

Hur man skapar en social token

Använda säkerhetsverktyg i Smart Contract DevelopmentWebinar

Använda säkerhetsverktyg i Smart Contract Development

Framtiden för finansiella digitala tillgångar och DeFiWebinar

Framtiden för ekonomi: digitala tillgångar och deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map