Joe Lubin: CBDCs och Supply Chain Defined Blockchain på Davos 2020

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HomeBlogEvents och konferenser

Joe Lubin: CBDCs och Supply Chain Defined Blockchain på Davos 2020

Det senaste om centralbankens digitala valutor, stablecoins och alla blockchain-höjdpunkter från World Economic Forums 2020-upplaga. av ConsenSys 1 februari 2020 Upplagt 1 februari 2020

ConsenSys Joe CBDCs och supply chain definierade blockchain på davos 2020 hero

För att starta årets World Economic Forum-samling i Davos, Schweiz, varnade Klaus Schwab: ”Människor gör uppror mot de ekonomiska” eliter ”som de tror har förrått dem, och våra ansträngningar för att hålla den globala uppvärmningen begränsad till 1,5 ° C faller farligt kort. ” Dessa var slående ord att höra från grundaren och verkställande ordföranden för World Economic Forum. 

2020 är det 50-årsjubileet för Davos-samlingen, och i år kom det som kändes som en tydlig tonförskjutning. I stället för självgratulation, visade evenemangets mer tempererade atmosfär hur mycket alla närvarande kände brådskan med att hantera jorden och våra resurser bättre och mer hållbart, vilket gör politik och ekonomier mer inkluderande, samtidigt som man tar itu med den ökande känslan av ilska och misstro. i många delar av världen. Med andra ord: behovet av att reparera och återuppbygga förtroende och bygga bättre system för att bedriva vår verksamhet och förvalta vår planet var ett framträdande tema under hela förfarandet.. 

Kanske inte förvånande var blockchain mer centralt vid årets toppmöte än någonsin tidigare – och som en integrerande tråd över kärntema snarare än isolerat. Antalet stora blockchain-relaterade meddelanden framkom passande under veckans gång. Framför allt Christopher Giancarlo, före detta ordförande för Commodity Futures Trading Commission (CFTC), tillkännagav en organisation för att utforska ramar och potential för en digital amerikansk dollar. Han uppgav att nuvarande USD-användare “underskattas av en analog valuta i en digital värld.” 

Bild från iOS 2

Stablecoins i allmänhet och i centralbankens digitala valutor i synnerhet presenterade ett stöd under hela veckan. Många nationalstater har insett de potentiella fördelarna med dessa tekniker: mer elastisk politisk utformning, gränsöverskridande kostnadsbesparingar, bekämpning av korruption och penningtvätt – och en kraftfull rädsla för att vara kvar. Efter att ha förutspått detta fenomen lanserade ConsenSys en CBDC-fokuserad vitbok som redogör för de problem och alternativ som var tillgängliga för centralbanker. CBDC kommer att möjliggöra ett kvantesprång i effektiviteten i den globala ekonomin som bör låsa upp tillräckligt förlorat värde för att stimulera den typ av ekonomisk tillväxt som kan göra det möjligt för oss att lösa några större problem i global skala. Senare på veckan, sex centralbanker tillkännagavs de utforskar CBDC: er; WEF lanserade sina egna CBDC-verktygslåda och a Globalt konsortium för digital valutaförvaltning. 

Decentraliserade protokoll uppfanns och utvecklades för att underlätta ett alternativ till hur vi alla kan samarbeta bättre och mer effektivt, så småningom bättre tillgodose behoven i vårt alltmer globala, anslutna, komplexa mänskliga samhälle. Vi har gjort fantastiska framsteg under ett litet antal år mot att lägga vägen: en ny objektiv förtroendegrund för planeten, med ett globalt lager för digital avveckling, ovanpå decentraliserad identitet och verifierbara uppgifter för att göra det möjligt för alla aktörer att delta med större ekonomisk och politisk byrå. Men kritiskt – och detta var mycket tydligt i år i Davos – har vi gjort framsteg när det gäller att bygga broar mellan befintliga system och infrastrukturer och framtidens banbrytande system. 

Skärmdump 2020 02 01 kl 13 36 24

Ett exempel jag var särskilt glad över att tillkännage på Davos är vår ConsenSys tekniskt partnerskap med Covantis-initiativet, ett konsortium av ledande råvaruindustrispelare som syftar till att standardisera och digitalisera globala transportsektorn för jordbrukssjöfart. Denna plattform är ett bevis på att blockchain-tekniken har börjat leverera sitt löfte om att låsa upp värde genom samarbete och avlägsnande av informationssilor inom och över branscher. Vi hoppas också att effektivisering av sjöfartsprocesser inom jordbruket kan spara resurser i hela försörjningskedjan och göra industrin mer hållbar på lång sikt. 

ConsenSys samarbetade hela veckan, tillsammans med Microsoft och Bitcoin Suisse, med Global Blockchain Business Council, eller GBBC, för att stödja en mängd bra programmering och dialog för att främja konversationerna kring blockchain och decentraliserad teknik, särskilt inom områdena regering, finansiella tjänster och hållbarhet. Tack till Sandra Ro och hennes team för att leda den mycket produktiva insatsen, som lanserades på Davos 2017. 

Bild från iOS 3

Vi åkte först till Davos för två år sedan i hopp om att dela vår spänning kring decentraliserad protokollteknik. I år var det inte samma under och spänning kring en banbrytande teknik. Istället hade nästan alla en ganska informerad åsikt om dess användningsområden och utmaningar. Huvuddelen av diskussionerna handlade om hur man bäst kan använda tekniken för att bygga de nya systemen som planeten behöver för att utvecklas själv: spårning och spårning av försörjningskedjor, stallmynt, CBDC och utveckling till digitala tillgångar i alla former.  

Allt detta antyder för mig att vår en gång futuristiska syn på saker framgångsrikt har kommit in i nutidens mainstream, och människor är mer bekväma med de grundläggande principerna och värderingsförslagen i blockchain-teknik. Vi har beslutsamt gått bortom medvetenhetsbyggnadsfasen. Blockchain är inte längre ett motord, och stora regeringar, centralbanker och finansiella kraftverk investerar på allvar i blockchain-affärsfall och inser att tidvattnet redan vänder. Som en art och ett globalt samhälle förväntar jag mig att vi befinner oss på brädan för att helt luta oss in i den här nya verkligheten så att vi på rätt sätt kan ta vård av denna planet.

Läs vitboken, “Centralbanker och framtiden för digitala pengar.”

 

CBDCNyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.E-postadressExklusivt innehållEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportera

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Hur man skapar en social tokenWebinar

Hur man skapar en social token

Framtiden för finansiella digitala tillgångar och DeFiWebinar

Framtiden för ekonomi: digitala tillgångar och deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map