Introduktion av insättningsplattan för Eth2.0

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBloggCodefi

Introduktion av insättningsplattan för Eth2.0

av Collin Myers 27 juli 2020 Upplagt 27 juli 2020

spacex uj3hvdfQujI unsplash

UPPDATERING: Den första fasen av Ethereum 2.0 har kommit! Fas 0, som det heter kommer att starta fyrkedjan, som etablerar och upprätthåller konsensusmekanismen. Om du vill köra din egen validator på Ethereum 2.0, följ steg-för-steg-instruktionerna med hjälp av tjänstemannen Ethereum Launchpad. Se också vår blogg på depositionsavtalets adress.

Liksom alla stora uppdrag kräver lanseringen av morgondagens världsdator en plattform som styr, stärker och driver sin resa över gränserna för vårt digitala utrymme. Idag är vi glada att tillkännage Go-live för Eth2 Launch Pad-applikation, vilket markerar ingången för validerare att börja sin resa på Eth2-kedjan. Det är dags att göra ditt testnät ETH redo!

Under de senaste månaderna, Codefi Aktivera och den Ethereum Foundation (EF) har gått ner för att göra det lättare för användare att spela och bli validerare på Ethereum 2.0. Resultatet av denna ansträngning är Eth2 Launch Pad, en applikation som är utformad för att säkert vägleda dig genom processen att generera dina Eth2-nyckelpar och lägga din 32ETH i det officiella insättningsavtalet. Launch Pad är utformad för självvaliderare, det vill säga hobbyister som tänker köra sin egen validator och är bekväma att köra kommandon i en terminalskärm på sin dator. 

Inledningsvis är startplattan bara kompatibel med Eth2 Medalla testnet, vilket är planerat att starta när genströskeln på 16 384 validerare (524 288 ETH) har uppnåtts. Testnätet är utformat för att ge god tid för att säkerställa att Beacon Chain fungerar utan fel. Efter testnätfasen kommer Eth2 Launch Pad att fortsätta fungera som en ingångsportal för validerare som spelar riktig ETH för Mainnet. 

I det här inlägget kommer vi att ge en kort översikt över samarbetet, några roliga fakta om applikationen, samt de behov och designmål som Eth2 Launch Pad uppfyller. 

Vi ser fram emot att förse samhället med pågående pedagogiska bränsle- och programvaruverktyg för att katalysera deltagande i nästa kapitel. 

Bli Testnet Validator

Att gå med styrkor: En bakgrund om samarbetet

År 2019 började vi gräva i Eth2-ekosystemet för att utforska var Codefi Activate skulle kunna tillföra värde till utbyggnaden av Eth2 och fylla befintliga kommunikationsbrister mellan protokollbyggare, tjänsteleverantörer och befintliga ETH-innehavare med den närmaste utgåvan av fas 0. Vi har sedan fokuserat vårt uppdrag på att utveckla utbildningsresurser och insikter om Eth2-ekonomi, såväl som industri- och valideringsforskning, vars resultat nyligen släpptes som Eth2-staking-ekosystemrapporten. 

Strax efter DevCon V kom vi i kontakt med Carl Beekhuizen, som ledde insättningen Command-Line-Interface (CLI) på Ethereum Foundation (EF). Utöver koden har Carl också fokuserat på användarupplevelsen för ETH-innehavare som blir validerare för första gången. Med tanke på våra befintliga Eth2-forskningsinsatser och vår erfarenhet av att lansera nätverk var samarbete med EF och Deep Work Studio ett sammanhängande nästa steg för att säkerställa att lanseringen av fas 0 byggdes på ett sätt som prioriterade användarupplevelsen, men också formulerade tillhörande risker och pedagogiska information för användare att känna sig bekväma med att skapa sina egna Eth2-validerare.  

Under de senaste månaderna har vi arbetat hårt med att forska, design, och byggnad Eth2 Launch Pad och vi är glada att dela resultaten av denna insats med dig!

Eth2 Launch Pad var öppna källor under Ethereal Summit den 8 maj, så att användare kan vara värd för applikationen lokalt. Sedan dess första release har det varit fantastiskt att se omedelbart engagemang och feedback från samhället. Vi fortsätter att uppmuntra team och användare att ge feedback!

leslie.png

Roliga fakta

 • Eth2 Launch Pad-maskoten är Leslie the Rhino, uppkallad efter den amerikanska datavetenskapsmannen Leslie Lamport.

 • Eth2 spec repo har för närvarande 72 direkta bidragsgivare.

 • Eth2-insättningsavtalet för testnätet simulerar kravet på att uppnå en Genesis-tröskel på 524,288 ETH-insatta eller 16384 validerare 

Att komma till Genesis: En kort sammanfattning av fas 0

Ethereum 2.0 kommer att släppas i faser, med början 2020 med fas 0. Fas 0 kommer att starta fyrkedjan, som är den del av Ethereum 2.0-blockkedjan som implementerar Bevis för insatsmekanism. Fyrkedjan kommer att hantera valideringsregistret, som börjar attestera och föreslå block. 

För att fyrkedjan ska kunna starta sitt genusblock på mainnet måste minst 524,288 ETH placeras i nätverket, fördelat på minst 16 384 validerare för att säkerställa tillräcklig säkerhet och decentralisering. Att nå ursprung kommer att simuleras på Medalla testnät live. 

Varje valideringsinstans kommer att kräva en deposition på 32 ETH som ska läggas till i aktiveringskön och börja attestera och föreslå block i fyrkedjan. Tills uttag aktiveras (åtminstone efter fas 0) är deponering av ETH i insättningsavtalet en enkelriktad, icke-reversibel process.

startplatta 1.png

Vilka behov uppfyller Eth2 Launch Pad?

Validatorer förlorar ETH = Eth2 förlorar validatorer

Enkelt uttryckt, om validerare tappar sin ETH kommer Eth2 att förlora validatorer. Processen att deponera din ETH i Eth2-insättningsavtalet kan resultera i flera möjliga fel eller attackvektorer. Dessa risker inkluderar att förlora dina pengar på grund av att du skickar dem till fel depositionsavtalsadress, faller byte för nätfiskeattacker eller någon som stjäl din privata nyckel och minnesfras om de genereras och lagras på ett osäkert sätt. Ingen vill ha olyckliga validerare med förlorade eller stulna medel!

För att mildra dessa risker designades Eth2 Launch Pad som en front-end-applikation utformad för att vägleda dig genom processen att generera dina nyckelpar, deponera din ETH och registrera din validator på Ethereum 2.0-fyrkedjan på ett så säkert sätt som möjligt . Insättningsgränssnittet kommer att vara värd för Ethereum Foundation.

Under din resa genom Eth2 Launch Pad kommer du att:

 1. Lär dig mer om riskerna och ansvaret för att bli validerare på Eth2

 2. Välj hur många valideringsinstanser du vill köra 

 3. Generera säkert valideringsnyckelparet och mnemonicfrasen via en offline CLI för varje valideringsinstans som du vill köra

 4. Skapa och ladda upp insättningsdatafilen (arna) som innehåller din eller dina valideringsnycklar som krävs för att registrera dina validerare efter att startplattan är klar

 5. Sätt in 32 ETH per valideringsinstans i det officiella insättningsavtalet. Detta kommer att göras via en pålitlig och verifierad åtkomstpunkt som värd Ethereum Foundation. 

Eth2 Launch Pad User Flow & amp; Arkitekturöversikt

Eth2 Launch Pad User Flow & Arkitekturöversikt

Utbildning

Innan du börjar din resa som validerare är det ytterst viktigt att du är medveten om ditt ansvar, inklusive belöningarna med att fullgöra dina uppgifter för att ge upptid och uppträda ärligt i samförståndsprocessen, samt riskerna och påföljderna för att inte göra det . Eftersom den första insättningen av ETH i insättningsavtalet är enkelriktad fram till senare utvecklingsfaser, är det mycket viktigt att beskriva och förstå avvägningarna mellan deltagande och förväntningar..

Av denna anledning var Launch Pad utformad för att fungera både som en insättningsapplikation och som en pedagogisk verktygslåda och sanningskälla som är kuraterade för att utbilda framtida validerare om:

 • Valideringsansvar

 • Ekonomi och belöningar

 • Straffar och slashing

 • Deltagande risker och avvägningar 

Varningsmeddelanden och förklarande avsnitt introducerar “avsiktlig friktion” i användarupplevelsen för att sakta ner användarna och se till att de tar i alla kritiska sammanhang som de får.

Nyckelpargenerering

Validatorer som använder startplattan kommer att behöva generera sina mnemonic- och valideringsnyckelpar, som kommer att användas när validerare är redo att starta sina respektive validatorklienter. Den offentliga nyckeln låter dig se din valideringsstatistik och aktivitet, medan din privata valideringsnyckel, som alltid måste vara online, används för att rösta och föreslå block. 

I startplattan kommer validerare också att generera en minnesfras för att generera sina uttagsnycklar. Under fas 2 kommer den här minnesfrasen att göra det möjligt för dig att generera nycklarna till ditt slott, vilket gör att du kan ta ut din ETH-insättning och upplupna belöningar.

Genereringen av valideringsnyckelparet och mnemonicfrasen har utformats för att göras via en CLI för att möjliggöra denna process i en säker, offline-miljö.

Vi är glada över att ha hjälpt till att bana väg för initiala insättningar på Ethereum 2.0 test- och mainnet och är glada att se applikationer och klientintegrationer utveckla alternativa vägar för att interagera med Eth2-insättningsavtalet i framtiden. En speciell upprop till Chris Battenfield och George Weiler för deras utvecklingsarbete med denna insats.

Titta på detta utrymme för några fler spännande meddelanden från vårt team! 

Skriven av Collin Myers och Mara Schmiedt

Ethereum 2.0 Produktmeddelande Nyhetsbrev Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna om Ethereum, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me