Hvordan NFT Art Marketplaces smelter sammen med DeFi

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HjemBloggCodefi

Hvordan NFT Art Marketplaces smelter sammen med DeFi

NFT-er representerer bevisbare eierrettigheter for knapp digital kunst. Den totale verdien av NFT-er ved utgangen av 2020 var $ 52 millioner. Av James Beck 2. februar 2021 Publisert 2. februar 2021

4. kvartal 2020 DEFI-RAPPORT blogg 1 Last ned rapport

Dette er en del av en serie artikler fra ConsenSys Codefis Q4 2020 Ethereum DeFi Report. Last ned hele rapporten for å lære mer om tokenstandarder for eiendeler og betalinger, NFT-markedsplasser, sosiale symboler og samfunnstokener, DAO, flash-lån, innpakket Bitcoin og Filecoin, utlånsprosjekter og mer.

Siden ikke-soppbare tokens (NFT) representerer finansieringen av digitale varer, har NFT-design og markedsplasser blitt en ubestridelig voksende sektor av DeFi. Akkurat som Ethereum har brukt ERC-20 til å representere digitale eiendeler, kan NFT forstås som bevisbare eierrettigheter for skremmende digital kunst. Med kunstgallerier over hele verden stengt på grunn av COVID-19, og flere kulturelle opplevelser som skjedde på nettet, fant Ethereum en voksende nisje for skaperne å dele kunst og samhandle direkte med et entusiastisk samfunn av samlere.. 

Skjermbilde 2021 02 02 kl 3 37 27 PMFra det utmerkede “Skeptics Guide to Cryptoart and NFT’s”Av Justin Cone.

Ved utgangen av 2020 var den totale markedsverdien for NFT-er $ 52 293 650 (42 720 ETH) med 53 663 unike kunstverk solgt på de fem største plattformene. Nonfungible.com, som sporer flere typer markedsplasser, tellet 5 millioner unike NFT-er solgt for totalt nær 150 millioner dollar. Mens dette fremdeles er en brøkdel av 63,7 milliarder dollar årlig volum av tradisjonelle kunstmarkeder, antall unike kunstnere, kunst og kjøpere kan være større i den digitale verden. I tradisjonelle kunstmarkeder representerer 1% av kunstnerne 64% av salgsverdien

Total NFT markedsverdi. Kilde: cryptoart.io Totalt NFT-handelsvolum. Kilde: Nonfungible.com

Tradisjonelle kunstmarkeder er kjent illikide med berømte kunstverk som skifter hender bare noen få ganger i løpet av en generasjon. Med digital kunst på Ethereum er digital kunsthandel like enkelt som å sende en transaksjon MetaMask, og kan skje 24/7. 1. september 2020 var det daglige volumet av NFT-markedsplasser omtrent $ 24,110 med 63 unike handelsmenn, og innen 13. november 2020 oversteg volumet $ 618 500 med mer enn 1800 unike handelsmenn. 

NFT Marketplace volum og handelsmenn teller. Kilde: DappRadar

Med mer handelsaktivitet og flere kunstnere som forstår de unike fordelene ved å selge digital kunst på Ethereum, blir flere vanlige digitale kunstnere også med. Mike Winklemann, en populær digital artist, som går forbi Beeple, solgte en samling av NFT-er hvor det vinnende budet var $ 777 777,777. NFT-er begynner å krysse over til tradisjonelle kunstmarkeder også. I oktober 2020 ble den første NFT solgt på en Christie’s kunstauksjon for $ 131,250, og kunsten er programmert til å endre farge avhengig av hvor den er i verden og tid på dagen. 

“Block 21” av Robert Alice, det første NFT-kunstverket som selges hos Christie’s.

NFT markedsplasser

Det er nå minst 27 unike markedsplasser for digital kunst på Ethereum, med Super sjelden, MakersPlace, Async Art og kjent opprinnelse muliggjør salg mellom $ 1- $ 8 millioner siden de ble lansert. 

Super sjelden kunstmarked

Andre kategorier av NFT-markedsplasser inkluderer samleobjekter, for eksempel CryptoPunks (som har hatt $ 8,5 millioner i salgsvolum hele tiden), CryptoKitties ($ 38 millioner i totalt salgsvolum) og MLB-mestere ($ 1,5 millioner hele tiden volum), der NFT-figurer kan tjene belønninger sammen med live MLB baseball spill, avhengig av hvor godt teamet ditt presterer.  

Topp CryptoPunks salg av ETH. Kilde: LarvaLabs

SuperRare, en eksklusiv NFT-markedsplass, har eksplodert i popularitet nylig. Det totale salget overgikk 2 millioner dollar i januar måned, en heltid for markedet.

bildeSuperRare primær- og sekundærvolum i dollar. Kilde: DuneAnalytics

DeFi og NFT-er

Designmønstre i DeFi-rommet blander seg også inn på NFT-markedsplassene. I likhet med DeFi-prosjekter før den, Sjelden bestemte seg for å innføre et styringstoken, RARI, og ta skritt mot at plattformen blir styrt av en desentralisert autonom organisasjon (DAO). RARI-tokenholdere (som inkluderer skapere og samlere) kan stemme på plattformoppgraderinger og delta i kurering og moderering på markedet. De introduserer også en NFT-indeks – en portefølje av NFT-er for samlere som ønsker å investere i NFT-markedet, men som er usikre på hvilket kunstverk de skal velge. 

Enda mer eksperimentell er Aavegotchi, opprettet av Singapores Pixelcraft Studios, som mottok investeringer fra Aave og LAO blant andre. I henhold til sin hvitt papir, Aavegotchi har som mål å “utnytte det eksplosive potensialet til både [NFT-markeder og DeFi-markeder] til sammen.” Som CryptoKitties før det, har Aavegotchi egenskaper som påvirker deres sjeldenhet, for eksempel “slektskap” som starter med en fast verdi og øker eller reduseres basert på faktorer som hvor lenge Aavegotchi har vært med samme eier, og hvor ofte eieren kommuniserer med den. Aavegotchi har også DeFi-attributter: Aavegotchi tjener verdi over tid ettersom det tjener avkastning fra Aaves a-tokens (for eksempel aUSDC eller aETH) og har DAO-styrt spillmekanikk. 

Anatomi av en Aavegotchi. Kilde: Aavegotchi-papir

Mens markedet for digital kunst og samleobjekter vokser, hva om NFT-er også kan representere inntektsbærende eiendeler, som en sang som kan selges som en begrenset NFT, og som også lar en musiker tjene på sekundært salg? Den Grammy-vinnende artisten RAC brukte Zora-plattformen til å gi ut et nytt album med denne modellen. Zora er en markedsplass for å kjøpe, selge og handle varer i begrenset opplag, som sko, plater, kunst – egentlig hva som helst. Alle disse varene lanseres med et tilhørende token, noe som betyr at varen kan prises dynamisk basert på tilbud og etterspørsel, eller til og med lanseres før varen eksisterer. Det er viktig at NFT-er har rettighetene til den faktiske salgsinntekten når varen selges på nytt. For eksempel, hvis et par Yeezy joggesko ble solgt på Zora, ville både Kanye og Adidas være i stand til å fange videresalgsverdi med en viss andel av tokens..

RAC ga ut et begrenset opplag BOY kassettbånd, som kombinerer fysiske varer med NFT eierskap. 

Nylige trender

Sist, den Hashmasks mani har innhentet NFT-plassen i krypto. Hashmasks er nye NFT-samleobjekter opprettet av over 70 artister over hele verden. Hver Hashmask har unike funksjoner, og visse funksjoner er sjeldnere enn andre.

bilde 1Hashmasks og primærutstedelsesplan

16.384 hasjmasker ble solgt for til sammen 10 243 ETH ifølge deres salgsplan, eller omtrent $ 15,3 millioner, som kan spores i kontrakt her. I det primære markedet ble Hashmasks utsolgt på mindre enn en uke. Mens det primære markedet for disse Hashmasks gikk utrolig varmt, vil det være interessant å se om disse NFT-ene beholder verdien i sekundærmarkedet. Mange eiere har allerede satt opp sine Hashmasks til salgs på OpenSea.

For mye energi

Etter hvert som interessen for NFT-kunst på Ethereum har vokst, har det fornyet fokuset på det enorme energiforbruket som kreves for å bekrefte transaksjoner og mynte-NFT-er ved hjelp av den nåværende Proof of Work-konsensusmekanismen på Ethereum. Notat Atken anslår at den gjennomsnittlige NFT, når den regnskapsfører for preging, budgivning og overføring av eierskap, har et fotavtrykk på rundt 211 KgCO2. Tatt i betraktning at det å anslå en times Netflix er estimert til å være 36 gram CO2, fraråder dette noen kunstnere som vurderte å gi ut kunsten sin på NFT-markedsplasser..

Det er også en av grunnene til at beviset for innsats er så viktig for Ethereums vekst: ikke bare vil det forbedre nettverkets gjennomstrømning, men det anslås at det vil redusere karbonavtrykket ved å bekrefte transaksjoner på nettverket. med 99%. Heldigvis har Bevis for innsats på Ethereum 2.0s Beacon Chain allerede surret sammen i to måneder, med 2 491 268 ETH allerede innsatt (ca 3,8 milliarder dollar). Å slå av Proof of Work kan komme raskere enn vi tror, ​​noen forskere estimering allerede i år med forslag om å bygge Ethereum direkte på fyrkjeden.

DeFiDigital ArtmarketplaceMetaMaskNFTsNonfungible tokenNyhetsbrev Abonner på vårt nyhetsbrev for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map