Hvordan er Blockchain verifiserbart av publikum og likevel anonym?

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HomeBlogEnterprise Blockchain

Hvordan er Blockchain verifiserbart av publikum og likevel anonym?

Denne artikkelen diskuterer forskjellen mellom nivåene av anonymitet på private blockchains og public blockchains av ConsenSys 13. januar 2020 Publisert 13. januar 2020

Hvordan kan blockchain verifiseres av publikum og likevel anonym

TL; DR:

  • Som offentlig reskontro krever Bitcoin blockchain og Ethereum at transaksjoner skal være synlige som standard.
  • Ethereum-nettverket tilbyr pseudo-anonymitet; for eksempel er transaksjoner koblet til adresser som tilsvarer offentlige nøkler avledet av private brukernøkler, ikke med brukernavn eller passord.
  • Visse teknologier blir for tiden utviklet og testet for Ethereum 2 og Ethereum 3 som legger til en enklave av privatliv til offentlig Ethereum, nemlig zk-SNARKs.
  • En zk-SNARK er et kryptografisk bevis system som lar brukerne opprettholde private transaksjoner mens de validerer transaksjonene i henhold til nettverkets konsensusalgoritme.
  • Når zk-SNARKs er implementert, vil organisasjoner kunne handle på samme nettverk som sine konkurrenter i fullstendig privatliv, mens de nyter sikkerheten til den offentlige Ethereum blockchain.
  • Inntil da kan bedrifter bruke offentlig eller privat Ethereum til å ta opp et bredt spekter av brukssaker. Eksempler er gitt nedenfor.

Bedrifter som ønsker å utnytte den troverdige strukturen i blockchain-teknologi, peer to peer, lurer ofte på hvordan data kan være både offentlig verifiserbare og anonyme på samme tid. For å svare på dette spørsmålet, må vi betegne forskjellen mellom tillatte og tillatelsesløse blokkjeder. Både Bitcoin-blockchain og den offentlige Ethereum-blockchain er tillatelsesfri, noe som betyr at alle kan bli med i nettverket, lese hovedboken og delta i å validere transaksjoner og blokker ved å kjøre en node. Transaksjoner på tillatelsesløse hovedbøker er pseudo-anonyme etter utforming – transaksjoner er koblet til adresser som tilsvarer offentlige nøkler avledet av private brukernøkler, ikke med brukernavn eller passord. Transaksjoner er kryptert og lagret på flere enheter, eller noder rundt om i verden. Denne desentraliseringen, gjennomsiktigheten, den bredt verifiserbare og kun tilleggende naturen gjør det nesten umulig å tukle med data.

Omvendt er banker og andre selskaper med et grunnleggende behov for private transaksjoner for tiden mer utsatt for å bruke private eller tillatte blokkjeder. På tillatte blokkjeder er transaksjoner anonyme for allmennheten. Tillatte blokkjeder bruker samme teknologi som tillatelsesløse blokkjeder, men krever spesifikke autorisasjoner for å lese, få tilgang til og skrive informasjon om dem. Derfor kan tilgang være begrenset, og informasjon kan krypteres for å beskytte konfidensialitet.

Å bringe anonyme transaksjoner til det gjennomsiktige nettverket

For selskaper som fremdeles ønsker å bruke den tillatelsesløse Ethereum-blokkeringen av gjennomsiktighet og ikke-sensurære grunner, bygges teknologier som legger til en privatlivsklave på offentlige blokkjeder. Når zk-SNARK er implementert i stor grad, kan bedrifter nyte de pålitelige fordelene med den offentlige blockchain uten å risikere anonymitet. Inntil da kan en lommebok kobles til personlig identifiserbar informasjon, for eksempel en IP-adresse, e-postadresse, telefonnummer eller leveringsadresse på tillatelsesfrie blokkeringer. Selv om transaksjonen er randomisert, kan data som er innebygd i programvaren rundt den, brukes til å identifisere personen bak en transaksjon. Å kjøre din egen node kan tilsløre identiteten rundt transaksjoner, men ikke helt. 

bord komprimertTabell 1: En sammenligning av personvernegenskaper for offentlige blockchains, private blockchains og tradisjonelle databaser. 


Hva blir gjort for å styrke anonymiteten på private blockchains?

Som offentlige reskontroer krever Bitcoin og Ethereum at transaksjoner skal være synlige som standard. Visse teknologier blir for tiden utviklet og testet for Ethereum 2 og Ethereum 3 som legger til en enklave av privatliv til offentlig Ethereum, nemlig zk-SNARKs.

zk-SNARKs: gir en enklave av personvern på en offentlig reskontro

zk-SNARK står for null-kunnskap kortfattet ikke-interaktiv kunnskapsargument. zk-SNARKS er et kryptografisk bevis system som gjør det mulig for en bruker å verifisere en transaksjon uten å avsløre de underliggende dataene til transaksjonen, og uten å kommunisere med brukeren som publiserte transaksjonen. I sammenheng med en blockchain tillater zk-SNARKs brukere å opprettholde private transaksjoner, mens de fortsatt validerer transaksjonene i henhold til nettverkets konsensusalgoritme. Når organisasjonene er implementert, vil de kunne handle på samme nettverk som sine konkurrenter i fullstendig privatliv, mens de nyter sikkerheten til den offentlige Ethereum blockchain.

Klikk her for en teknisk gjennomgang av zk-SNARKs.

Å beholde anonymitet i en offentlig blockchain 

zk-SNARKs

zk-SNARKs blir integrert i Ethereum2, noe som gjør det mulig å sende en blockchain-transaksjon privat, og verifisere mens brukeranonymiteten opprettholdes. Bransjeeksperter forventer at private og offentlige blockchain-nettverk vil konvergere, på grunn av stadig mer robuste og modulære personvern- og tillatelsesløsninger, forventer bransjeeksperter at private og offentlige blockchain-nettverk vil konvergere. Enterprise Ethereum Alliance (EEA) lanserte Mainnet Initiative som tar sikte på å akselerere samarbeidet mellom bedrifter og Ethereum-samfunnet som arbeider med det offentlige mainnet. En av komponentene definert i EØS-spesifikasjonen er “Private Transaction Manager”, et tillatelsessystem som tillater private transaksjoner mellom autoriserte parter.

Inntil nullkunnskapssikkerhet er vidt implementert i Ethereum2.0, er det måter å sikkert samhandle, justere og samarbeide mellom private blockchain-nettverk og offentlige blockchain-nettverk. 

PegaSys Plus + Orion

PegaSys Plus er en kommersielt lisensiert Java-løsning bygget på Hyperledger Besu Ethereum-klient bygget med bedrifter i tankene. PegaSys Plus ’sikkerhetskonfigurasjoner gir alt fordelene med Hyperledger Besu, pluss databasekryptering, og en spesiell funksjon kalt Orion. Orion, er en Java-basert Private Transaction Manager som tillater forplantning av sikre, private transaksjoner mellom Enterprise Ethereum-noder.

AZTEC-protokoll

AZTEC-protokollen ble opprettet for å muliggjøre personvern på offentlige blokkeringer. Det gjør det mulig å utføre logiske kontroller av krypterte verdier uten at de underliggende verdiene blir avslørt for blockchain. Inngangene og utgangene til en transaksjon krypteres ved hjelp av en serie zk-SNARKs og homomorf kryptering, likevel kan blockchain fortsatt teste den logiske riktigheten av disse krypterte uttalelsene.

Oppdag personverntilstanden på Ethereum

Personvernstaten på Ethereum →

Virksomhetsbrukstilfeller på offentlig etereum og privat etereum

Nedenfor er fire prosjekter som ytterligere illustrerer nivået på personvern og skalerbarhet som kan oppnås ved å bruke offentlig Ethereum og Enterprise Ethereum..

Tillatelsesfri Ethereum: 

Santander: Utstedelse av den første end-to-end blockchain-obligasjonen på Public Ethereum

Banco Santander SA, en privat institusjon, brukte den offentlige Ethereum-blockchain for å tokenisere og sikkert registrere en obligasjon på 20 millioner dollar. Ved å utstede obligasjonen på en offentlig blockchain kan økonomiske data ikke endres med tilbakevirkende kraft uten konsensus fra nettverksdeltakerne.

Hala Systems: Rapportering av krigsforbrytelsesinformasjon om offentlig etereum 

Hala Systems, et privat foretak, bruker den offentlige Ethereum-blockchain for å lagre krigsforbrytelsesinformasjon. Sentry, Halas indikasjons- og varslingssystem, bruker et multisensornettverk for å generere sanntids situasjonsbevissthet om trusler i Syria. IoT-enheter plassert på brannlinjen rapporterer sine funn direkte til den offentlige Ethereum blockchain, hvor den lever for alltid. 

Fordeler med å bruke Tillatelsesfri Ethereum

Hala fjerner seg effektivt fra kjernen i Sentry-rapporteringsligningen, som beviser at den innsamlede informasjonen ikke er blitt manipulert og / eller modifisert på noen måte. Ved å utnytte den private blockchain gir Hala nå rapportering som anses som verdifull av FNs kontor for høykommissæren og Den internasjonale straffedomstolen.  

Tillatt Ethereum: 

Prosjekt i2i: Enterprise Consortium Payment Network som driver økonomisk inkludering på Filippinene 

Unionbank of the Philippines samarbeidet med ConsenSys, Kaleido: Blockchain Business Cloud, Microsoft Azure og flere lokale banker for å lage en interbankplattform for å muliggjøre sikre, øyeblikkelige og kostnadseffektive innenlandske overføringer.

Fordeler ved å bruke Tillatt Ethereum

Kontoinnehavere kan sende og motta penger privat på alle bankkontoer i Filippinene uten å stole på den internasjonale infrastruktur for finanstjenester.

komgo: Verdens første private konsortium for handelsvare 

komgo er et semi-privat, festdesentralisert privat konsortium for handelsvare. I samarbeid med ConsenSys opprettet komgo en blockchain-basert handelsfinansieringsplattform og nettverksbasert. Resultatet er en sikker digital plattform der autoriserte parter kan lagre data, sende transaksjoner og utveksle verdi eller informasjon, og sende meldinger basert på tillatelser.

Fordeler ved å bruke Tillatt Ethereum

komgo legger til rette for P2P-transaksjoner som nettverksdeltakere skal ha tilgang til, men ikke nødvendigvis allmennheten. komgo fungerer som en enkelt sannhetskilde, slik at handelsmenn, transportører, banker og andre autoriserte deltakere kan gjøre transaksjoner på en svært effektiv, digitalisert måte, noe som resulterer i bransjens forenkling av driften og standardisert dokumentasjon. For et ekstra sikkerhetslag har komgo-plattformen et proprietært dokumentoverføringssystem kalt Kite som tillater sikker overføring uten å avsløre innholdet til hele komgos nettverk.

***

Ønsker du å starte et prosjekt på Ethereum, det være seg offentlig eller privat? 

Kontaktløsninger →

Hyperledger BesuQuorum Nyhetsbrev Abonner på nyhetsbrevet vårt for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer. E-postadresse Eksklusivt innholdKomplett guide til Blockchain Business NetworksGuide

Komplett guide til Blockchain Business Networks

Introduksjon til tokeniseringWebinar

Introduksjon til tokenisering

Fremtiden for digitale eiendeler og deFiWebinar

Fremtidens økonomi: digitale eiendeler og deFi

Hva er Enterprise EthereumWebinar

Hva er Enterprise Ethereum?

Sentralbanker og pengens fremtidHvitt papir

Sentralbanker og pengens fremtid

Komgo Blockchain for handelsvareøkonomiCase Stud

Komgo: Blockchain for handelsvareøkonomi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map