Hvordan eiendommer på 350 millioner euro ble betalt på Ethereum

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HomeBlogEnterprise Blockchain

Hvordan eiendommer på 350 millioner euro ble betalt på Ethereum

Bak kulissene til Mata Capitals landemerke tokeniseringsprosjekt og hva det betyr for fremtiden for kapitalforvaltning. av ConsenSys 29. mai 2020 Publisert 29. mai 2020

mata capital suksesshistorie helt

“Dette markerer begynnelsen på en radikal transformasjon av eiendomsforvaltningssektoren.”

Matthieu Bouchaud, produktledelse i Codefi Assets

Fra tittel-token prototyper i Storbritannia til fraksjonerte leiligheter på Manhattan, eiendoms tokenisering har dukket opp de siste årene som en av de mest brukte tilfeller av blockchain-teknologi for store eiendoms- og eiendomsforvaltere. I fjor, fransk kapitalforvalter Mata Capital flyttet bransjen forbi en ny milepæl med sin tokenisering på over € 350 millioner eiendommer. Prosjektet involverte tokenisering av et alternativt investeringsfond med en logistisk plattform til en verdi av € 220 millioner nord i Paris. Utstedelsen av aktiva-støttet token er blant de største eiendomsmeglingsprosjekter i Europa.

Utover mer effektiv ombordstigning, transaksjonsbehandling og rapportering, har Mata Capital som mål å øke tilgangen og tiltrekke seg et bredere utvalg av innenlandske og internasjonale profesjonelle investorer. Baptiste Saint-Martin, produktutviklingssjef hos Mata Capital, forklarer at den langsiktige visjonen til prosjektet er å “bygge en investeringsplattform som lar alle investere i private equity, eiendom, infrastruktur eller privat gjeld med mindre enn en euro, med respekt for alle regulatoriske standarder. ” 

Mata Capital samarbeidet med ConsenSys for å lansere løsningen på Codefi Assets, en Ethereum-basert plattform for utstedelse og administrasjon av digitale eiendeler. Codefi-plattformen bruker også Ethereum smarte kontrakter for å definere samsvarskrav og validere KYC for å utstede tilsvarende aksjer til bekreftede investorer.. 

Her er bak kulissene hvordan plattformen fungerer og en oversikt over hva prosjektet betyr for eiendomsbransjen generelt.

consensys plexus ikon runde Last ned hele Mata Capital-casestudien. nedlasting

Hvordan de bygde den

Tokenized Real Estate

En av de unike fordelene med Ethereum blockchain er at alle enkelt kan lage og distribuere digitale tokens som representerer soppbare, ikke-soppbare og økonomiske eiendeler som kan verifiseres på en distribuert hovedbok. For historisk monolitiske eiendeler som eiendom, gjør blockchain-tokens det mulig å fraksjonere eiendommer slik at digitale aksjer kan distribueres til både institusjonelle og private investorer.

Siden lanseringen av Ethereum i 2015 har samfunnet utviklet bredt adopterte tokenstandarder – lister over tekniske krav som smarte kontrakter må oppfylle for at et token skal være kompatibelt og kompatibelt i Ethereum-nettverket. For Mata Capitals løsning bruker Codefi Assets-plattformen ERC1400 token standard å representere aksjer i eiendomsfond på Ethereum blockchain. ERC1400 sørger for at poletter kan preges, overføres og brennes av en administrator, så vel som bundet til juridiske dokumenter og avtaler.  

Før distribusjon ble alle smarte kontrakter utviklet for Mata Capitals løsning revidert av ConsenSys Diligence, vårt team av blockchain-sikkerhetseksperter.

Del kurssidenEt øyeblikksbilde av tokeniserte eiendomsaksjer på Codefi Assets-plattformen.

Investor Onboarding: KYC-overholdelse og hviteliste

Codefi-plattformen strømlinjeformer investering om bord for Mata Capital ved å gjøre det mulig for potensielle investorer å opprette kontoer, fylle ut et KYC / AML-overholdelsesskjema og laste opp alle nødvendige dokumenter. Kvalifiserte investorer blir deretter godkjent slik at Ethereum-adressen deres kan motta aksjene som er kjøpt på plattformen. Mata Capital har så langt ombord 80 profesjonelle investorer.

DesktopKYC-prosessen på Codefi Assets-plattformen.

Transaksjon behandles 

Ved betalingsvalidering bruker Mata Capital Codefi-plattformen til å signere et digitalt sertifikat med sin private nøkkel og autorisere overføring av sikkerhetsmerker for eiendom til investorer. Investorer mottar deretter en kvittering for salget som knytter seg til transaksjonen på Ethereum blockchain.

FondslisteSpore betalingsstatus på Codefi Assets-plattformen. consensys plexus ikon runde Se webinaret vårt om fremtiden for eiendomsinvesteringer på blockchain. Se

 Hva dette betyr for fast eiendom

Mata Capitals tokeniseringsprosjekt er et signal om at noen dype endringer er i orden for eiendomssektoren, både på kort og lang sikt. Blockchain-teknologi har åpenbare fordeler for informasjonsbehandling, men den spesielle fordelen er muligheten til å skape betydelig rimeligere investeringsprodukter. Her er hva vi ser som de tre beste trendene å være oppmerksom på når blockchain-løsninger fanger opp i eiendom: 

  • Digital er uunngåelig. I eiendomsbransjen i dag er kapitalforvaltning fortsatt fast i papirprosesser for å validere KYC og administrere investorregister. Plattformer som Codefi skaper til slutt et sikkert, digitalt lag for å modernisere disse arbeidsflytene.
  • Gjennomsiktige eiendeler kommer. Hvis subprime-krisen i 2008 var en casestudie i ugjennomsiktige eiendeler, setter Mata Capitals blokkeringsbaserte løsning en ny standard for eiendomsgjennomsiktighet. Etter hvert som flere blockchain-applikasjoner for eiendom går på markedet, vil investorer forvente åpenhet om aktivainformasjon for å informere om deres beslutninger og risikoanalyse. 
  • En like investeringsvilkår. I mange land er tilgang til private equity-fond vanligvis begrenset til akkrediterte og institusjonelle investorer, med investeringsminimum fra $ 100.000 til $ 250.000. Videre påløper kapitalforvaltere oppsettkostnader som vanligvis overføres til investorer i form av gebyrer. Lavpris tokenutstedelse og transaksjonsbehandling vil gjøre det mulig for kapitalforvaltere å tilby radikalt rimeligere investeringsprodukter, noe som er vinn-vinn for både utstedere og investorer. 

Hva blir det neste

Mata Capital konsentrerer seg nå om å skape et sekundært marked for de tokeniserte aksjene. Baptiste Saint-Martin forklarte at de er i aktive diskusjoner med sine råd og overvåker oppdateringene av lovgivningen for å “sørge for at vi tilbyr en løsning som er kompatibel og verdifull for våre kunder.” Deres Ethereum-baserte løsning har potensiale til å legge til rette for distribusjon av finansielle eiendeler over landegrensene samtidig som KYC overholdes. 

Matthieu Bouchaud, produktleder for Codefi Assets, mener Mata Capitals initiativ er et kraftig bevis på hvor sømløst institusjonelle aktører kan vedta blockchain-løsninger, og hvordan detaljistinvestorer enkelt kan kjøpe komplekse finansielle produkter gjennom et brukervennlig dashbord som Codefi. Codefis alt-i-ett-plattform, forklarer Bouchaud, muliggjør nå “flyttingen fra eksperimentalderen til en industriell vekst.”

Be om en demo av Codefi-plattformen

Se Codefis utstedelsesplattform for aktiva. Be om en demo

KapitalforvaltningSaksstudieCodefiReal EstateNyhetsbrev Abonner på vårt nyhetsbrev for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer.E-postadresse Eksklusivt innholdKomplett guide til Blockchain Business NetworksGuide

Komplett guide til Blockchain Business Networks

Introduksjon til tokeniseringWebinar

Introduksjon til tokenisering

Fremtiden for digitale eiendeler og deFiWebinar

Fremtidens økonomi: digitale eiendeler og deFi

Hva er Enterprise EthereumWebinar

Hva er Enterprise Ethereum?

Sentralbanker og pengens fremtidHvitt papir

Sentralbanker og pengens fremtid

Komgo Blockchain for handelsvareøkonomiCase Stud

Komgo: Blockchain for handelsvareøkonomi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me