Hva avslører ConsenSys nylige CBDC-piloter om hvordan sentralbanker nærmer seg digitale valutaer på Ethereum?

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HjemBloggCodefi-betalinger

Hva avslører ConsenSys nylige CBDC-piloter om hvordan sentralbanker nærmer seg digitale valutaer på Ethereum?

Engros mot detaljhandel? Levering kontra betaling? Vi utforsker designforventningene og de tekniske tilnærmingene til fire nylige ConsenSys CBDC-piloter. Av Matthieu Saint Olive, James Beck 1. desember 2020 Publisert 1. desember 2020

CBDCs på Ethereum

Da ConsenSys publiserte sin whitepaper, “Central Banks and the Future of Digital Currency,” på World Economic Forum i januar 2020, var bakteppet et dramatisk skifte i pengemekanikken. Siden da har dette skiftet bare forstørret, begge med privat utstedelse stablecoins nesten doblet seg inn markedsverdi til $ 23B USD, og COVID-19-pandemien som akselererer teknologiske endringer i hvordan penger beveger seg. Hvis 2019 var året sentralbankene begynte å reagere på utfordringen med privatutstedt digital valuta på alvor på grunn av introduksjonen av Facecbook’s Libra, er historien i 2020 at sentralbankene nå veldig aktivt studerer og piloterer grossist- og detaljhandel-CBDCer. 

Kinas digitale valuta og elektroniske betalingssystem (DCEP) er en av de mest avanserte digitale valutaene i verden, med direkteforsøk i fire større byer. Bahamas og Kambodsja ble de første nasjonene som brukte digitale valutaer i sin økonomiske infrastruktur. Forrige uke, Den europeiske sentralbankens president Christine Lagarde signaliserte at institusjonen hennes kunne skape en digital valuta innen år, og at beslutningstakere har til hensikt å avgjøre rundt midten av 2021 om de vil forberede seg på en mulig lansering. Og hvis du har fulgt ConsenSys-nyheter den siste måneden, kunngjorde vi fire separate CBDC-prosjekter med Hong Kong Monetary Authority, Société Générale – Forge, Bank of Thailand og Australian Reserve Bank.

Den økonomiske og politiske begrunnelsen for å utstede sentralbankens digitale valutaer kan variere sterkt etter jurisdiksjon. Kinas sjef for sentralbankens forskning i digital valuta Mu Changchun nylig sa at Kinas DCEP-er, “sentralisert ledelse vil være bra å kjempe mot kryptokurver og globale stablecoins,” og en tidligere sentralbanksjef hevdet at en digital yuan for forbrukerne kunne “stanse amerikanske dollariseringer.”Bank of International Settlements angitt at COVID-19 har ført til “nye betalingsordninger fra stat til person” som ytterligere har satt fart på skiftet mot digitale betalinger. Av sentralbankene som ConsenSys har vært i samråd med, betyr denne akselerasjonen ikke bare behov for ekspertise innen den raskt skiftende industrien for digitalisering av penger, men å sørge for at ethvert nylig vedtatt system kan samarbeide med eksisterende økonomiske interessenter og forbedre betalingsspor. Sentralbanker søker nå å forstå hvordan desentraliserte hovedboksteknologier fungerer i praksis, deres respektive avveininger, og om de oppfyller deres behov og krav. De er med andre ord klare til å skitne hendene. 

cdbc banking omtalt

I denne artikkelen utforsker vi de fire nylige ConsenSys CBDC-pilotene; deres designforventninger og tekniske tilnærminger. Mens vi oppfordrer deg til å lese vår CBDC-papir og sjekke ut Codefi Payments for mer detaljert analyse av hvordan en CBDC kan utformes og bygges på Ethereum-teknologi, har dette blogginnlegget som mål å avklare om pilotene er engros (sikkerhetsoppgjør mellom finansinstitusjoner), detaljhandel (brukt av allmennheten), og de spesifikke problemene de prøver å løse, for eksempel levering kontra betaling, eller krysse grensen utenlandsk valuta. 

Hong Kong Monetary Authority

ConsenSys kunngjorde 25. september at de ville jobbe med en andre implementeringsfase av et Hong Kong – Thailand grenseoverskridende CBDC-prosjekt. For den første fasen i mai 2019 startet Hong Kong Monetary Authority (HKMA) og Bank of Thailand (BOT) Prosjekt Inthanon-LionRock for å studere anvendelsen av en sentralbank digital valuta (CBDC) for betalinger over landegrensene. Den andre fasen vil videre studere bruken av CBDC for å løse problemer som høye kostnader, ineffektivitet og forsinkelser i grenseoverskridende betalinger. 

Basert på smertepunkter og faktiske forretningssaker, designet den første fasen av beviset på konseptet et grenseoverskridende nettverk, hvor pengeoverføringer skjer øyeblikkelig på peer-to-peer-basis. Designet gjør det mulig å oppdage valutakurser (FX) og muliggjøre valutakonvertering etter behov og FX-avregning i et atom betaling mot betaling (PvP).  Ifølge Bank of International Settlements, PvP er “en oppgjørsmekanisme som sikrer at den endelige overføringen av en betaling i en valuta skjer hvis og bare hvis den endelige overføringen av en betaling i en annen valuta eller andre valutaer finner sted.” 

Konseptbeviset fokuserer på CBDC utelukkende som et betalingsinstrument for potensielle applikasjoner i handelsoppgjør og transnasjonale kapitalmarkedstransaksjoner, og dekker bare engros deltakere, for eksempel banker, ikke-bankiske finansinstitusjoner og store selskaper. De to myndighetene har også til hensikt å forbedre prototypen over grenseoverskridende nettverk for å støtte CBDCs fra andre sentralbanker i regionen. De vil snart føre banker og store selskaper i prøve med faktiske handelstransaksjoner. 


Bank of Thailand

28. oktober kunngjorde ConsenSys at de ble med i Bank of Thailand å utforske en detaljhandel Central Bank Digital Currency (CBDC) -prosjekt, sammen med Siam Cement Group (SCG) og Digital Ventures (DV). I motsetning til konseptbeviset fra HKMA, er en detaljhandel CBDC en valuta som kan brukes av allmennheten, som kontanter og Kinas DCEP. Engros-CBDCer brukes derimot bare av tillatte institusjoner som et oppgjørsmiddel i interbankmarkedet. 

Bank of Thailand CBDC vil kjøre på et privat-godkjent Hyperledger Besu-nettverk, og vil være designet for å oppfylle både de funksjonelle og ikke-funksjonelle kravene til et detaljhandels-CBDC. En av forretningssakene vil teste bruken av en CBDC på B2P, Blockchain Solution for Procure-to-Pay, utviklet av Digital Ventures, for å simulere handelstransaksjoner, støtte anskaffelser, fakturaplassering og automatiserte betalinger. I utforskningen vil CBDC testes og utstedes ved hjelp av en ERC-20 standard, den mest adopterte tokenstandarden over hele verden, som muliggjør utstedelse av digitale eiendeler og overføringer mellom nettverksdeltakere. I samarbeid med den thailandske partneren Atato, vil ConsenSys støtte en løsning ved hjelp av Enterprise Ethereum-stakken, inkludert Codefi og MetaMask som en brukervendt lommebok. 

Société Générale – Forge

Også 28. oktober, Societe Generale – Forge, den digitale ledger-teknologiplattformen til Societe Generale Group, valgte ConsenSys til å levere teknologi og tjenester som en del av den pågående pilotaktiviteten i Central Bank Digital Currency (CBDC). I 2019, Société Générale – Forge utstedt en dekket obligasjon på € 100 millioner ($ 112m) på den offentlige Blockchain, og i 2020 utstedte en obligasjon på € 40 millioner euro avgjort med et CBDC som et felles prosjekt med Banque de France. 

ConsenSys vil tilby teknologi og ekspertise til Societe Generale – Forge, med særlig fokus på utstedelse og styring av CBDC, levering kontra betaling, og interoperabilitet på tvers av hovedbokene. I dette tilfellet beskriver levering mot betaling den lange prosessen med å avstemme innskudd og handler mellom sentralbanker og finansinstitusjoner, som vanligvis tar to dager. 

Reserve Bank of Australia

1. november ble den Reserve Bank of Australia kunngjort et samarbeidsprosjekt for å utforske den potensielle bruken og implikasjonene av en engros CBDC i samarbeid med Commonwealth Bank of Australia, National Australia Bank, Australia-baserte finansielle tjenester firma Varig, og ConsenSys. Prosjektet vil involvere utvikling av en POC for utstedelse av en tokenisert form for CBDC som kan brukes av grossistmarkedsdeltakere til finansiering, oppgjør og tilbakebetaling av et symbolisert syndikerte lån på Ethereum, spesielt ved bruk av ConsenSys Quorum, Codefi Assets, og Codefi Orchestrate. 

I likhet med piloten med Societe Generale – Forge, vil prosjektet utforske implikasjonene av “atom” levering kontra betaling oppgjør på en DLT-plattform, private transaksjoner, samt andre potensielle programmerings- og automatiseringsfunksjoner for tokenisert CBDC og finansielle eiendeler. Michele Bullock, assisterende guvernør (Financial System) i Reserve Bank of Australia, sa: “Med dette prosjektet tar vi sikte på å utforske implikasjonene av et CBDC for effektivitet, risikostyring og innovasjon i grossistmarkedstransaksjoner.” Prosjektet forventes å være ferdig rundt slutten av 2020, og partene har til hensikt å publisere en rapport om prosjektet og dets viktigste funn i løpet av første halvdel av 2021.

ConsenSys ’CBDC-tilnærming

Hver av disse konseptbevisene viser at sentralbankene i 2020 er interessert i å motta ekspertise og støtte fra den private sektoren. De er også interessert i å prøve konkrete brukssaker som vil ha betydelig nytte av effektiviteten og ressursene som kreves for å overføre eiendeler og avstemme kontoer, for eksempel Reserve Bank of Australia og Société Générale – Forge med fokus på å bruke CBDC for avregning av digitale verdipapirer. 

ConsenSys ’CBDC-tilbud er basert på ConsenSys Quorum, som nylig ble kjøpt fra JP Morgan. Quorum er en åpen kildekode Ethereum-klient, optimalisert for bedrifter og institusjoner som trenger tillatelsesfunksjoner, øyeblikkelig finalitet, personvern og overvåking og Enterprise-støtte. ConsenSys Quorum er miljøvennlig, da det ikke bruker Proof-of-Work (PoW) konsensusalgoritmen, men et bevis på autoritet (IBFT). ConsenSys Quorum er brukt av en tredjedel av blockchain-prosjekter globalt, inkludert 25 av verdens største banker, og 400 institusjoner globalt. Til tross for at blockchain er en begynnende teknologi, viser Enterprise Ethereum seg å være den mest adopterte og kamptestede plattformen, og viktigere, har organisk tiltrukket seg det største utviklerfellesskapet. I løpet av det siste året viser fremskrittene innen offentlig Ethereum, nemlig private stablecoins og desentralized finance (DeFi) at teknologien er moden nok til å imøtekomme behovene og kravene til sentralbankene når det gjelder sikkerhet, pålitelighet, personvern og skalerbarhet. Det forventes at offentlige eiendeler på $ 1T vil bli avgjort på offentlig Ethereum innen utgangen av 2020.

Fordelene for engros CBDC bygget på Ethereum inkluderer øyeblikkelig oppgjør, forbedret pengekontroll, forenklet distribusjon og driftseffektivitet. Interbankbetalingsoppgjør eliminerer farene ved behandling over natten og reduserer motpartsrisikoen som er involvert i grenseoverskridende overføringer. Med programmerbare digitale eiendeler kan sentralbanker ha større kontroll over pengemengden og skatt på transaksjoner. Sentralbanker kan også levere statlige midler direkte til autoriserte enheter og effektivisere bankinfrastruktur og tilby konkurransedyktige priser til sluttbrukere. Detaljhandel CBDCer bygget på Ethereum legger til rette for et raskt, billig, universelt tilgjengelig peer-to-peer-betalingssystem. De kan øke økonomisk tilgjengelighet ved hjelp av digitale valutaer som kan distribueres via mobile enheter og nå folk i avsidesliggende områder med begrenset tilgang til banker og fysiske kontanter. På nettverksnivå kan vi bruke ConsenSys Quorum eller Hyperledger Besu, og på front-end-applikasjonssiden gir Codefi Payments en enkel å bruke plattform for utstedelse, interbankbetalinger og overføringer, likviditetsstyring, identitetsintegrering og analyse.  

Codefi betalinger CBDC

Mens CBDC-tilnærminger fremdeles er nye, stiller hvert av disse prosjektene spørsmålet: hvordan ser en økonomi som bruker en CBDC i en tillatt versjon av Ethereum ut? Hvordan kan denne nye arkitekturen fungere med forretningsbanker og betalingstjenesteytere? Hvilken innvirkning har det på økonomien? Det handler ikke bare om å bevise at en bank kan utstede en tokenisert obligasjon på en blockchain; det handler om å muliggjøre private transaksjoner i stor skala, ombord etablerte finansinstitusjoner og kunne koble mellom blockchain-baserte og tradisjonelle betalingsskinner. 

Og likevel lærer hver av disse pilotene reiser for sentralbankene og privat sektor sammen. Vi forventer ikke at noen av disse pilotene vil føre til en forhastet kunngjøringsplan for at de skal gå live på kort sikt. På dette punktet vil de fleste sentralbanker bare være klare til å utstede en CBDC hvis det er nødvendig. De fleste av dem planlegger å dele funnene sine med andre sentralbanker, betalingstjenesteytere og teknologiselskaper. Dette vil hjelpe hele CBDC-forskningsmiljøet og teknologispesialister til å forbedre det andre har gjort. Hos ConsenSys tror vi blokkjeder presenterer en overbevisende arkitektur, ikke bare for hvordan penger beveger seg, men også hvilke typer fordelaktige applikasjoner som kan bygges på de samme skinnene.. 

CBDC Central Bankdigital valuta DLTEnterprise Blockchain Nyhetsbrev Abonner på vårt nyhetsbrev for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer. E-postadresse

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map