Hur Ethereum presterade under COVID-19: s globala marknadschocker

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBloggNyheter

Hur Ethereum presterade under COVID-19: s globala marknadschocker

En specialutgåva av Ethereum by the Numbers med 6 takeaways från förra månadens historiska toppar i ekonomisk volatilitet. av ConsenSys 6 april 2020 Upplagt 6 april 2020

ethereum marknaden chockar hjälte

Under de senaste veckorna har decentraliserade finansprotokoll upplevt vad många överväger att testa en gång i en krypto-livstid. Detta test fortsätter – för både DeFi och traditionell ekonomi – när världen väder och återhämtar sig från COVID-19-pandemin. 

Den 12 februari, Dow Jones, NASDAQ och S&P 500 stängdes på rekordhöjder. En månad senare utlöstes effektbrytare över hela världen för att bromsa panikförsäljningen, eftersom USA: s marknader drabbades av den största procentuella nedgången efter en dag sedan krasch 1987. Den 12 mars var ett bevis på att traditionell ekonomi och decentraliserad finansiering fortfarande är ganska korrelerade. Eftersom traditionella marknader minskade på Black Thursday, gjorde kryptomarknader det också, med ETH- och BTC-priserna sjönk över 40% på mindre än 24 timmar. 

Under de senaste veckorna har många app-, plattforms- och utbytesteam delat analyspaneler och beskrivit sina ansträngningar för att säkerställa hög tillgänglighet för användare under dessa flyktiga tider. I en anda av öppenhet ville vi erbjuda en analys av hur Ethereum-nätverket presterade i detta unika ögonblick i den ekonomiska historien och identifiera eventuella takeaways för framtiden för digitala nätverk och finansiering.. 

Nedan följer sex datadrivna slutsatser som härrör från förra månadens aktivitetsökning. Insikter genererades med hjälp av ConsenSys analyspaket, Alethio, specifikt Alethios API och anpassat rapporteringsverktyg.

consensys plexus ikon runda Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste Ethereum-blockchain-nyheterna, analyserna, produkterna och mer.

1. Ethereums hashrat förblev stadigt. Gruvarbetare stannade kvar i nätverket.

Hashrate hänvisar till den hastighet med vilken Ethereum-gruvarbetare arbetar, specifikt antalet hash-gissningar per sekund för att lösa frågan om ett block av transaktioner. Hashratet på Ethereum-mainnet förblev stabilt vid ~ 170TH / s under den mest flyktiga dagen, 12 mars. Under veckan 12-18 mars var den dagliga genomsnittliga hashkraften ~ 165TH / s, nästan identisk med mars dagliga genomsnittliga nivå av ~ 167TH / s. Ethereums hashrate förblev stabil jämfört med andra blockkedjor, som Bitcoin, som upplevde en 20% minskning i gruv hashrate. Sammantaget betyder det att majoriteten av gruvarbetare stannade i nätverket under prisvolatiliteten.

Ethereum Blockchain Hashrate mars 2020

2. Bensinpriserna ökade men återgick snabbt till normala. Ethereums incitamentsmekanism fungerade.

Den 12 och 13 mars steg de dagliga genomsnittliga bensinpriserna till 78 Gwei och 85 Gwei när användarna körde för att ta ut ETH eller konvertera till stablecoins, vilket ökade avgifterna så att gruvarbetare skulle prioritera sina väntande transaktioner. Men dagarna därefter återgick gaspriset till ett dagligt medelvärde på ~ 12 Gwei (ytterligare en liten ökning inträffade den 16: e). Nätverket hanterade skickligt den två dagar långa aktiviteten.

gaspris

3. Decentraliserade börser (DEX) hanterade historisk handelsvolym med noll stilleståndstid.

Under marknadsnedgången den 12 mars hanterade DEXs en astronomisk mängd handelsvolym utan några större problem, attacker eller avbrott. DEX registrerade 550 000 ETH-handeln – över en 5x ökning från dagen innan – och 6 639 unika handlare – nästan en 50-procentig ökning från dagen innan. Över 17 aktiva DEX-enheter övervakas på Alethios dex.watch, ~ $ 70 miljoner USD handlades enbart den 12 mars med Uniswap-hantering 42 miljoner USD, nästan 6 gånger den dagliga genomsnittliga handelsvolymen i mars. Den 17 mars återvände de dagliga volymerna av ETH och antalet unika handlare över DEX till nivåerna före kraschen. Paniken var verklig, men kortlivad.

DEX Volym och handlare på Ethereum DEX-handelsvolymer (ETH), mars 2020. Källa: DEX Watch. Handelsaktiviteter per dag på Uniswap Uniswap-handelsvolymer (ETH), mars 2020. Källa: DEX Watch.

Som jämförelse stoppade amerikanska börser handeln fyra gånger i mitten av mars. Marknadsbrytare grundades 1987 efter den ursprungliga svarta måndagen för att möjliggöra uppdaterad och korrekt information att strömma in på marknaden. Breakers uppdaterades senast 2013 för att förhindra flashkrascher som drivs av högfrekvent handel. Handelskanterna kan emellertid ha den oavsiktliga konsekvensen av att det påverkar effektiv prissättning och förvärrar panikförsäljning från handlare som försöker slå tumlarna. En annan intressant datapunkt: Robinhood, den provisionfria handelsplattformen, upplevde tekniska avbrott i början av mars. Avbrottet var inte relaterat till brytarna på marknaden, utan snarare på grund av stress på Robinhoods infrastruktur. 

4. Interoperabla DeFi-protokoll tillät användare att snabbt flytta tillgångar och interagera över plattformar.

Den 13 mars toppade DeFi-protokollaktiviteten med 9 267 aktiva användare under en 24-timmarsperiod – 11,5% av de totala 80 000 unika användarna under första kvartalet.

Dagliga aktiva användare över DeFi-plattformar Dagligen aktiva DeFi-användare – Q1 2020. Tillhandahålls av Alethio.

Men mer intressant än det totala antalet DeFi-användare är antalet användare som interagerade med flera DeFi-protokoll, eftersom de erbjuder en inblick i nätverkstrender och interoperabilitet mellan olika plattformar. Jämförelse av användarnas beteende mellan januari, februari och mars är det tydligt att under marknadschockarna i mitten av mars migrerade användare från det långa spelet med utlåning och upplåning och klustrade runt DEX-enheter som Uniswap och Kyber och flyttade till tillgångar i säkra tillflyktsorter som stabila lån. 

defi januari Användare som interagerade med ett DeFi-protokoll 1+ gånger under januari. Tillhandahålls av Alethio. defi februari Användare som interagerade med ett DeFi-protokoll 1+ gånger under februari. Tillhandahålls av Alethio. defi mars Användare som interagerade med ett DeFi-protokoll 1+ gånger under mars. Tillhandahålls av Alethio.

Denna ökade användaröverlappning som svar på Black Thursday – det täta gula molnet av användare som interagerar med Uniswap och Kyber i mars-grafen ovan – fångar hur enkelt DeFi-användare kan byta tillgångar och flytta mellan börser. DeFi-protokoll som Kyber aggregerar också on-chain likviditetskällor som Uniswap och andra DEX, så att användare kan anropa en enda smart kontraktsfunktion för effektivare prisupptäckt.

5. Stablecoins är efterfrågade. Dais undercollateralisering testade Makers engagemang för fullständig decentralisering och den långsiktiga lönsamheten för kryptovalutabaserade stablecoins.

Stablecoins är kryptotillgångar som är kopplade i värde till fiatvalutor eller till en korg med tillgångar för att förhindra volatilitet. Crypto-collateralized stablecoins som Dai kräver att eter, den infödda symbolen för Ethereum-nätverket, ska hållas i smart kontraktssparning som säkerhet. Marknadstaket på stablecoins fortsätter att utvecklas uppåt när kryptoinnehavare flyttar för att riskera sina tillgångar samtidigt som likviditeten bevaras. Diagrammet nedan visar dagen i varje månad i kvartalet då Uniswap DEX bearbetade den största mängden volym. Den 13 mars var över 80% av Uniswaps volym endast i Dai och USDC.

DAI- och USDC-volymer vid Uniswap under var och en av de månatliga handelshöjderna under Q1, 2020 [ETH] DAI- och USDC-volymer vid Uniswap under var och en av de månatliga handelshöjderna under Q1, 2020 [ETH]. Data från Alethio.

Dai stablecoin genomgick ett unikt stresstest förra månaden, som många har analyserat. Den 12 mars såg vi en kraftig nedgång i DeFi-poängen för Dai-pooler med Codefis Defi-poäng, som betygsätter DeFi-utlåningsplattformar baserat på faktorer inklusive smarta kontraktsrisker, säkerheter, likviditets- och centraliseringsrisker. Under marknadschockarna rusade användarna för att låna Dai på plattformar som Compound och dYdX för att förhindra att deras CDP-skivor likvideras. När människor lånade Dai såg enskilda pooler högre utnyttjande och mindre likviditet. Begränsad likviditet minskar DeFi-poängen i poolen eftersom det finns en ökad risk för långivare att kunna lämna sin position. Prisfallet i mitten av mars avvecklade omedelbart Maker Vaults under 150% säkerhetsgrad, vilket lämnade upp till mer än 4 miljoner dollar i Dai undercollateralized och stablecoin sitter över sin $ 1,00 peg.

Nätverkets ökade gasavgifter fick konsekvenser för Maker-protokollet. MCD-Medianizer, tillverkarens on-chain prisflöde, fastnade i transaktionskön och stoppade en korrekt prisuppdatering. Detta gjorde det möjligt för vissa Vault-ägare att rädda sina säkerställda skuldpositioner (CDP) men innebar också omedelbar och fullständig likvidation för andra när prisoraklet uppdaterades. Dessutom utnyttjade flera likvidatorer det stannade prisflödet genom att genomföra skuldauktionerna med ökade transaktionsavgifter och vinna ETH – över totalt 8 miljoner dollar – med bud på 0 Dai.. 

Dessa anomalier stimulerade samtal över DeFi-samhället om behovet av strömbrytare, som liknar traditionella marknader, och om dessa faktiskt var avvikelser, eller om systemet fungerade som designat. Under dagarna efter marknadschockerna lade MakerDAO till de fiat-backade – och mer centraliserade – USDC-stablecoin som säkerhet på plattformen och auktionerade nyligen ut $ 5,3 miljoner MKR-tokens för att täcka underskottet och föra Dai närmare sin $ 1-pinne. 

Dais instabilitet genom prischockarna har varit en legitim utmaning för DeFi-ekosystemet. Stablecoins representerar fortfarande en betydande förbättring jämfört med traditionella betalningsspår, men fiat-backade stablecoins är åtminstone mer tillförlitliga på kort sikt. Avhämtningen från Makers stresstest förra månaden verkar vara att DeFi-protokoll verkligen fungerar som utformade, men ständigt måste optimera sin penningpolitik och prissättningar för att förutse unika likviditetshändelser.

6. Kryptotillgångar är korrelerade med traditionella tillgångar, men datatransparens gör hela skillnaden.

Marknadschockarna förra månaden bevisade mycket att krypto och traditionella tillgångar fortfarande är anslutna, vilket framgår av bulten i priskorrelationstabellen nedan mellan S&P 500, BTC och ETH.

Priskorrelationstabell mellan S & amp; P 500, BTC och ETH Priskorrelationstabell mellan S&P 500, BTC och ETH. Tillhandahålls av CoinMetrics.

För många investerare är kryptokurrency fortfarande en alternativ investering i en bredare portfölj och ännu inte en helt antagen säkring mot oförutsägbarheten och bristen på transparens på traditionella marknader. De ständiga förbättringarna av användarintegrering och deFi-makroekonomin – med Dai som ett perfekt exempel – innebär att frikopplingen och “vippningen” av traditionell och decentraliserad finansiering är en mycket längre berättelse. 

Om det finns en övergripande läxa från marknadschockarna förra månaden är det att datatillgänglighet och transparens är avgörande för framgången med decentraliserad finansiering och för den delen, global ekonomi. Blockchain-ekosystemet uppstod 2008 som ett direkt svar på bristen på transparens kring giftiga tillgångar, zombiebanker och tvätt av betyg. Dais undercollateralisering förra månaden var en utmaning för DeFi, men det var omedelbart synligt och genomförbart för samhället. 

Rick Reider, Global Chief Investment Officer för Fixed Income på BlackRock, verkar ha bäst fångat desorienteringen hos globala marknadsaktörer: ”Om du inte vet var den säkraste tillgången i världen blir det nästan omöjligt att räkna ut var allt annat är. ” Under dessa tumultiga tider hjälper Ethereum-nätverkets transparens med den sökningen. 

“Vad vi kommer att få ut ur denna kris”, skrev ConsenSys globala chef för Fintech, Lex Sokolin, “är ett nytt trossystem.” Ett nytt system av övertygelser om förtroende, öppenhet och kanske mest av allt om våra systems hälsa.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få den senaste Ethereum-blockchain-analysen, handledning, webbseminarier och mer direkt till din inkorg. Prenumerera DeFiNewsletter Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser med mera. E-postadress Exklusivt innehållEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportera

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Komplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map