Hur du sparar tid på DevOps och skalar din Ethereum Dapp med Infura

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBlogBlockchain utveckling

Hur du sparar tid på DevOps och skalar din Ethereum Dapp med Infura

Lär dig fördelarna och nackdelarna med att köra din egen Ethereum-nod och de olika sätt som ledande dappteam använder Infura för att skala sin infrastruktur för allt från DeFi till spel. Av ConsenSys 30 april 2020 Upplagt den 30 april 2020

För- och nackdelarna med att köra din egen nod

Ett av de mest kraftfulla förslagen i Ethereum blockchain är att teoretiskt sett kan vem som helst köra en nod, validera transaktioner och bidra till nätverket. Om du är en veteranutvecklare av Ethereum kan det ha varit en av de första sakerna du gjorde när du gick in i det här utrymmet att snurra och köra en nod. 

Att synkronisera en Ethereum-nod och lagra blockchain-data kan dock vara tidskrävande (dagar), kostsamt (500 GB lagringsutrymme eller mer) och krångligt (om du stänger av din klient felaktigt, om din disk inte är en SSD , om ditt internet tappar bort, etc). Om du hoppas kunna bygga en populär dapp måste du så småningom skala din infrastruktur för att tillgodose nya användare och högre transaktionsvolym. Detta innebär fler noder, mer diskutrymme, heltidsinfrastrukturtekniker och i slutändan fler kostnader. Om du behöver fästa data till IPFS, få åtkomst till fullständiga nodarkivdata eller uppgradera dina noder för att vara kompatibla med nätverkshårda gafflar, blir infrastruktur bara mer komplex.

infura On-Demand-webinar: Lär dig hur du kan öka din egen Ethereum-nod med Infuras Chief Infrastructure Engineer. Kolla nu

Tre sätt att skala din infrastruktur 

Rulla din egen lösning

Om du har resurser att bygga ut ett utvecklingsteam och anställa heltidsanställda ingenjörer (SRE) kan du skala din egen infrastruktur genom att spinna upp och underhålla fler Ethereum-noder internt.

Infrastructure-as-a-Service

Om du är ny på Web3-utvecklingen eller inte har tid eller resurser att konfigurera infrastruktur och köra dina egna synkroniserade Ethereum-noder kan du använda molnbaserade nodtjänstleverantörer som Infura. Med Infuras API-slutpunkter kan du ansluta din dapp till Ethereum-testnät, mainnet och IPFS med en enda kodrad. Ingen synkronisering eller komplex installation krävs. Med Infuras prenumerationsnivåer kan du enkelt skala din tjänst och hjälper ditt team att hålla fokus på kärnproduktutveckling snarare än att upprätthålla kostsam infrastruktur.

Hybridinfrastruktur

En hybridinfrastrukturmodell är en bra lösning om din egen nod tjänar dig bra men du vill ha flexibilitet och sinnesro för att kunna utnyttja nodtjänstleverantörer. En hybridlösning är en blandning av självhostade molnoder med failover till en leverantör som Infura, som låter dig bekräfta och verifiera transaktioner i slutet och samtidigt diversifiera din infrastruktur för att säkerställa maximal nätverkstid. Som vi kommer att diskutera nedan driver ett antal populära dappteam fortfarande självhostade noder i kombination med Infura så att de kan verifiera transaktioner själva och dubbelkontrollera att deras egna noder är synkroniserade.

bild 3

Hur populära Dapps använder Infura för att stärka sin infrastruktur

Infura stöder ett brett utbud av applikationer över Ethereum-ekosystemet, från dapp-utvecklingsplattformar till DeFi-protokoll till nästa generations spel. Här är hur några anmärkningsvärda team använder Infuras API: er för att möta efterfrågan under dessa oöverträffade tider av nätverksaktivitet.  

Dapp-utveckling
OpenZeppelin

De OpenZeppelin teamet kör några självhostade noder och integrerar Infura i deras startpaket, hjälper dem att minska omkostnaderna och effektivisera Web3-ombordstigning för växande enheter som är redo att distribuera sina dappar på mainnet. OpenZeppelin’s Nätverk JS-verktyg påskyndar dappbyggarnas arbetsflöden genom att de enkelt kan falla tillbaka till en offentlig Infura-nod och ansluta till Ethereum-nätverket med en kodrad.

MakerDAO

MakerDAOVerktygssatsen gör det också möjligt för utvecklare att falla tillbaka till Infura om de inte kör en aktiv nod och vill anslut till Ethereum var som helst

”Ur vårt synsätt på dev-verktyg kan jag anslutas till Ethereum var jag än är. När jag är hemma har jag en nod, men när jag reser faller jag tillbaka till Infura så att jag alltid kan göra vad jag vill göra med nätverket. ”

Mariano Conti, chef för smarta kontrakt, MakerDAO

Microsoft Azure

Microsoft Azures Blockchain Development Kit-tillägg för VS-kod stöder Infura naturligt, så att du kan ansluta till ditt Infura-konto och skapa nya projekt direkt i VS-kodgränssnittet. Här är en bra genomgång av Infura i VS-kod.

Decentraliserad ekonomi (DeFi)
Förening

Den största utmaningen för DeFi-dappteam har helt enkelt varit att hålla jämna steg med trafiken, särskilt med de senaste marknadschockarna som får användare att översvämma nätverket. Förening, den räntebärande utlåningspoolen har blivit ett särskilt populärt protokoll som ansluts till ett brett utbud av DeFi-plattformar. Inledningsvis körde Compound-teamet sina egna Geth- och Parity-noder på Kubernetes, men klienterna slog hårddiskutrymme och att utföra grundläggande uppgifter som att dra händelseloggar krävde betydande DevOps-tid. Nu använder teamet Infuras API-svit på olika sätt för att optimera sin infrastruktur och säkerställa en sömlös användarupplevelse:

  • Sammansatt gränssnitt läser direkt från Infura. Även om Compound-servrar har problem kan DeFi-användare fortfarande få tillgång till Compound-protokollet via gränssnittet och alla deras kontouppgifter. 
  • Infura skjuter in alla Compounds händelseloggdata till en strömprocessor. Detta förenklar systemen i Compounds ände som brukade konsumera och presentera data. 
  • Compound förenar sina önskemål på kedjan för att minska tur och retur till Infura. Genom att slå samman förfrågningar via ett visningskontrakt minimerar Compound behovet av flera API-frågor och effektiviserar deras Infura-användning.

Läs hela historien vidare hur Compound använder Infura för att driva effektiv, bunnsolid DeFi-infrastruktur.

“Infura ger våra användare en hög tillgänglighetslösning för att komma åt deras kontodata även i de galnaste tiderna i krypto.”

Geoffrey Hayes, CTO, Compound

Gnos

Gnos har tagit en hybridstrategi för deras infrastruktur för att säkerställa anslutning i stor skala. Infura hjälper användare att ansluta till Ethereum via Gnosis multisig-plånboken och visar också token-saldon via Gnosis-mobilappen. Gnosis-teamet driver sina egna noder vid sidan av Infura för komplexa frågor och så har de flexibiliteten att verifiera transaktionerna själva. På så sätt kan de sänka driftskostnaderna och också vara säkra på att deras infrastruktur är diversifierad.

”Att använda Infura sparar mycket tid i devops och minskar våra kostnader för infrastruktur. Vi kör fortfarande våra egna noder för vissa komplexa frågor men även där använder vi Infura för att kontrollera att våra egna noder är synkroniserade. ”

Stefan George, grundare och CTO, Gnosis

Vill du lära dig hur Infura driver andra blockchain-baserade finansappar? Kolla in våra kunders framgångshistorier från PoolTogether och Monerium.

bild 1 1

Spel
SkyWeaver

Efter DeFi-applikationer är spel bland högst rankade Ethereum dapps när det gäller transaktionsvolym. Om CryptoKitties-överflödet var något tecken tillbaka 2017 är blockchain-baserade spel redo att bli alltmer populära onramps till Web3. SkyWeaver, Ett Ethereum-baserat handelskortspel som utvecklats av Horizon gör det möjligt för spelare att handla unika samlarkort som faktiskt är ERC-1155-tokens, så att användare enkelt kan spåra och verifiera äganderätten till blockchain. Infura samarbetade med Horizon tidigare i år för att hjälpa till att hantera infrastruktur när SkyWeaver går in i produktionsoperationer och fortsätter att skala. 

Utforska Infuras kundrecensioner för att ta reda på hur andra Ethereum-appar använder Infura API-sviten för att skala analyslösningar, organisationsplattformar och mer.

Produktinfrastruktur 529b48b9

Är du redo att förenkla din infrastruktur?

”Vi har kört på Infura så länge jag kan minnas. Det är en av pelarna i vår infrastruktur. Om våra noder misslyckas eller Etherscan API misslyckas kan vi lita på Infura. ”

Jordan Spence, CMO, MyCrypto

Här är när du bör överväga en Ethereum-infrastrukturleverantör som Infura: 

  • Du är ny på Ethereum. Infura gör ditt liv enklare även om du bara distribuerar till testnät som Ropsten, Rinkeby, Kovan och Görli. Vår kärntjänst är gratis för upp till 100 000 förfrågningar / dag.
  • Du är tidsbegränsad. Infura API: er ger omedelbar anslutning till Ethereum och IPFS så att du och ditt team kan fokusera på att bygga din kärnprogramvara snarare än att synkronisera, uppgradera och underhålla noder. 
  • Du har begränsade resurser. Att köra noder och lagra data blir dyrt, särskilt när du behöver dedikerade ingenjörer för att vara trygga i din infrastruktur. 
  • Du måste skala. Sömlös anslutning är hur dapps tjänar användarnas förtroende, särskilt under tider med hög transaktionsvolym. Ledande dappsbank på Infura eftersom våra svarstider för begäran är upp till 20 gånger snabbare än infrastruktur med egen värd. 
  • Du behöver maximal tillförlitlighet. När säkerhetskopieringsinfrastruktur och failover är uppdragskritiska är en tredje parts lösning som Infura ett logiskt val. 
  • Du behöver expertstöd. Infura ger dygnet runt tillgång till expertteam för supporttjänster för infrastruktur.

Om du vill lära dig mer om hur du kan interagera med Ethereum och IPFS-nätverk via Infura, gå till infura.io/docs och utforska vår dokumentation, eller kolla in vår steg-för-steg-handledning om att komma igång med Infura.

Är du redo att ansluta din app till våra API: er för direktåtkomst? Bege dig till infura.io/register och komma igång gratis idag.

Utveckla nu på Web3 med Infuras API: er för Ethereum och IPFS.

Kom igång gratis InfuraNewsletterPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.E-postadressExklusivt innehållHur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Hur man ställer in och kör en Ethereum-nodWebinar

Hur man ställer in och kör en Ethereum-nod

Hur man bygger ditt eget Ethereum APIWebinar

Hur man bygger ditt eget Ethereum API

Hur man skapar en social tokenWebinar

Hur man skapar en social token

Använda säkerhetsverktyg i Smart Contract DevelopmentWebinar

Använda säkerhetsverktyg i Smart Contract Development

Framtiden för finansiella digitala tillgångar och DeFiWebinar

Framtiden för ekonomi: digitala tillgångar och deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map