Forbes släpper “Topp 50 miljarder dollar företag som utforskar Blockchain”

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HomeBlogEnterprise Blockchain

Forbes släpper "Topp 50 miljarder dollar företag som utforskar Blockchain"

Amazon, Google, Samsung, Facebook: Tävlingen pågår för att världens ledande företag ska implementera blockchain. Av ConsenSys 17 april 2019 Publicerat 17 april 2019

kedja

Forbes släppte nyligen en ny lista som innehåller 50 företag – med minsta intäkter eller värderingar på 1 miljard dollar och amerikanska verksamheter – som utforskar eller integrerar blockchain-teknik i sin verksamhet. De ny Forbes-lista kommer slutligen att bestå av 100 företag, men bara de första 50 har släppts hittills. Vi har redan tillräckligt med information för att börja extrapolera resultat från deras forskning som presenterar några mycket uppmuntrande tecken för utvecklingen av Ethereum och blockchain-teknik som helhet.

Företag investerar i Blockchain-teknik

En rapport från International Data Corp uppgav att företagens och regeringens utgifter för blockchain-teknik har ökat med 89% jämfört med förra året och är kommer att nå 2,9 miljarder dollar 2019. År 2022 rapporterar företaget att de totala blockchain-utgifterna kommer att uppgå till 12,4 miljarder dollar. I en undersökning från Deloitte uppgav 95% av de tillfrågade att deras företag planerar att investera i blockchain-teknik i år. På samma sätt genomförde PwC ytterligare en undersökning bland 600 chefer där 84% uttryckte att deras företag redan är inblandade i distribuerad storboksteknik.

Bakom siffrorna av “Forbes miljarder dollar blockchain-spädbarn”

Många av företagen anges som utforska eller använda flera blockkedjor. Vissa företag, som JP Morgan, är troligtvis längre i utvecklingsprocessen och har redan offentligt förklarat att de använder Ethereum för sin amerikanska digitala token. Andra organisationer testar kanske olika blockkedjor och utvecklar bevis på koncept som kan implementeras i deras underliggande digitala infrastruktur.

Av de femtio företagen bygger trettiotvå på Ethereum- eller Enterprise Ethereum-härledda blockchains-plattformar. Medan Forbes-artikeln inte innehåller några kommentarer, är det troligt att den stora utvecklargemenskapen, befintliga standarder som utvecklats av Enterprise Ethereum Alliance, och allmän kompatibilitet driver en del av Enterprise Ethereums rapporterade dominans.

Ethereum är den vanligaste blockchain som företag utforskar och integrerar i sin befintliga verksamhet. Sammantaget använder tjugofyra av de femtio noterade företagen Ethereum blockchain.

Vilka företag använder Ethereum för företagsanvändningsfall?

Det finns olika fall för blockchain-användningar, varför listan över företag som implementerar blockchain-teknik är bred och omfattar många branscher.


Supply Chain och detaljhandel
Konsumentvaror och drycker
Bank och finansiella tjänster
Energi
Sjukvård och försäkring
Fintech
Programvara och informationsteknik
Telekommunikation
Elektroniktillverkning

Enterprise Ethereum härledda blockkedjor

Tio företag utvecklar eller utforskar Quorum, en Ethereum-härledd blockchain, och tre utforskar Hyperledgers Sawtooth Ethereum blockchain. Sawtooth-Ethereum – eller Seth – är också kompatibel med Ethereum Virtual Machine.

I jämförelse har Hyperledger Fabric arton företag som utforskar sin tillåtna blockchain, varav tjugoåtta använder IBMs blockchain-versioner som Fabric, Burrow, Sawtooth och Indy.

Andra anmärkningsvärda aspekter av listan inkluderar Facebook som det enda företaget som blockchain-plattformen listas som okänd. Dessutom experimenterar Google enligt uppgift med olika kryptovalutor även om den enda smarta kontraktsplattformen den utforskar är Ethereum.

Fler och fler företag engagerar och implementerar blockchain-teknik i sin befintliga infrastrukturstack. Eftersom företag oundvikligen investerar mer tid och ansträngning i blockchain-lösningar, kommer de att börja bestämma vilka plattformar som passar bäst för deras affärs- och tekniska behov. Om den befintliga listan är en indikation på det föredragna blockchain-nätverket verkar det som om Ethereum är långt borta.

Vill du lära dig mer om Enterprise Ethereum?

Utforska användningsfall och applikationer för branschen →

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser med mera. E-postadress Exklusivt innehållKomplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Introduktion till tokeniseringWebinar

Introduktion till tokenisering

Framtiden för finansiella digitala tillgångar och DeFiWebinar

Framtiden för ekonomi: digitala tillgångar och deFi

Vad är Enterprise EthereumWebinar

Vad är Enterprise Ethereum?

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Komgo Blockchain för handelsfinansiering av råvarorCase Stud

Komgo: Blockchain för handelsfinansiering av råvaror

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map