Ett år i översyn: ConsenSys kvorumhöjdpunkter

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBlogQuorum

Ett år i översyn: ConsenSys kvorumhöjdpunkter

av ConsenSys 17 december 2020 Upplagt 17 december 2020

Skärmdump 12 12 16 kl 15.00

Uppdateringarna, ändringarna och förbättringarna av Hyperledger Besu och GoQuorum 2020.

Man kan säga att detta år har varit allt annat än normalt. Lyckligtvis har ConsenSys Quorum-teamets arbete varit exceptionellt, även med utmaningarna 2020. Idag lyfter vi fram våra prestationer under det senaste året. 

Skärmdump 12 12 16 kl 15.00ConsenSys Quorum stack – december 2020

ConsenSys Quorum-stack ger slutanvändaren en mängd användbara funktioner, inklusive 

  • nodtillåtande listning 
  • kontotillåtelse-lista
  • tillåter API: er
  • privata transaktioner
  • flexibla sekretessgrupper
  • övervakning
  • händelse streaming
  • plugins och plugin-API: er

Hur kom vi till den här punkten? Under 2020 lanserade vi nya produkter, växte vårt samhälle och bidrog till tanke ledarskap i företagets blockchain-utrymme. Här är våra bästa milstolpar för året och hur de förbättrar våra användares upplevelse.

Skärmdump 2020 12 16 kl. 4 27 55 PM

Februari 2020

GoQuorum Remix Plugin Tillåter UI för privat transaktion inom Remix

Remix är en utvecklingsmiljö i webbläsaren för att bygga smarta kontrakt. Med Remix GoQuorum-plugin-programmet kan du kompilera smarta kontrakt med mer anpassning, till exempel en “privatFor” -vy av dina noder. Plugin lägger till en tydlig kryssruta för privat transaktion för att rensa UI och matcha olika möjliga privata stater.

Vill prova det? Gå till Remix och aktivera pluginprogrammet “Quorum Network” från pluginlistan.

Se de fullständiga versionerna här.

Hackathon-lag Build på GoQuorum på ETHDenver! 

Ett tillåtet e-postmeddelande på Ethereum, en säker medicinsk försörjningskedja och en plattform för privat sponsring av undersökande journalistik – allt byggt på GoQuorum. 

Mars 2020 

Hyperledger Besu får “Aktiv status”, signalerar utvecklarna och bidragsgivarna projektets och gemenskapens kvalitet.

I mars 2020, Hyperledgers tekniska styrkommitté röstade för att godkänna Hyperledger Besus aktiva status, gör Besu till det femte projektet för att uppnå denna milstolpe. Aktiv status indikerar att Besu uppfyller alla Inkubation Utgångskriterier, inklusive juridiska krav, högkvalitativ dokumentation, konsekvent verktygsanvändning och mångfald av gemenskapskrav. Var och en av dessa krav visar att ett projekt är ett säkert, välkomnande och livligt utrymme för medlemmar i samhället att delta och bidra. 

GoQuorum v2.5.0 Lagt till Plug-in Support

Denna uppdatering gjorde det möjligt för samhället att förbättra GoQuorum-klienten med sina egna innovativa implementeringar av pluggbara komponenter som stöds. Detta frikopplade nya GoQuorum-specifika funktioner från core geth. Kärnutvecklingsteamen har en förenklad process för att slå samman förändringar uppströms från core-geth, så att de kan spendera mer tid på att bygga de funktioner de behöver.

Se dokumenten här.

Cakeshop v0.11.0 Introducerar skärmen Node Manager, förbättringar av sekretess och UI-förbättringar.

Förbättringar inkluderade fliken Node Manager, en widget för att anropa metoder från fliken Contracts, ett bättre användargränssnitt för att fylla i offentliga nycklar från Tessara och ökad integritet.

Se de fullständiga versionerna här.

April 2020

Quorum Wizard Släppt: Ett kommandoradsverktyg som låter användare konfigurera ett GoQuorum-utvecklingsnätverk på sin lokala maskin på mindre än 2 minuter.

Med Quorum Wizard kan utvecklare skapa ett lokalt GoQuorum-nätverk som kan köras med antingen docker-compose eller bash-skript. Skapa ett enkelt nätverk där du väljer antal noder, vilket konsensusläge och vilka komponenter som ska inkluderas (GoQuorum, Tessera, Cakeshop). När du har kört din valda distribution genererar du ett helt anpassat nätverk med genererade nycklar, anpassade portar och mer.

Visa dokumenten här.

Hyperledger Besu Fast Sync Released, en snabbare metod för en nod för att gå med i Mainnet

Snabb synk tillåter din Hyperledger Besu-klient att synkronisera med Ethereum-mainnet utan att kräva en fullständig synkronisering. Snabb synk gör det möjligt för en användare att komma online utan att behöva göra en fullständig synkronisering, och vid ett senare tillfälle kan användaren fortfarande validera världsstaten. Snabb synk fungerar över en egen värdnod eller någon molnleverantör som är värd för din nod.

Hyperledger Besu 1.4 introducerar förbättringar av arkitektur, integritet och anpassning 

Introduktionen av flerbostadsrätt tillåter flera deltagare i ett privat nätverk att använda samma Besu- eller Orion-nod. Detta gör det möjligt för en organisation att optimera infrastrukturresurser när man skapar ett privat nätverk. Sekretessgrupper möjliggöra för noder som kör Hyperledger Besu-klienter med en associerad Orion-nod för att skicka privata transaktioner mellan varandra samtidigt som man upprätthåller en anslutning till Ethereum mainnet (eller något offentligt nätverk med en icke-slutlig konsensusmekanism). Transport Layer Security (TLS) support tillhandahåller säker klient- och serverkommunikation, vilket möjliggör TLS mellan Besu, Orion, EthSigner och distribuerade dApps. De Plugins API ger användarna möjlighet att utöka Besu genom att exponera data och tjänster för slutanvändaren, och kan användas för att bygga integrationer med tredjepartsapplikationer.

Maj 2020

GoQuorum v2.6.0 ger prestandaoptimering av åtkomstmönster för konto och lagring över block, EVM Opcode Optimization och Sync Process Optimization

Vi har också lagt till optimering av transaktionspooler för bättre genomströmning och lanserat inbyggda GraphQL-frågefunktioner för flexibel fråga.

Qubernetes v0.1.1 släpptes också och lade till möjligheten att generera ingående K8-resurser, generering av nätverkspolicy, valfria kommentarer & förvaringsklass till PVC, vilket gör docker repo valfritt konfigurerbar.

Se de fullständiga versionerna här (GoQuorum v2.6.0) och här (Qubernetes v.0.1.1)

Juni 2020

ConsenSys lanserade ConsenSys partnerprogram, Hyperledger Besu och Orion finns i de partnerklara produktutbuden. 

Partnerprogrammet tillåter systemintegratörer, konsultföretag och oberoende programvaruleverantörer att använda Hyperledger Besu och Orion (och nu hela ConsenSys Quorum stack) genom att ge tillgång till test och utnyttja våra produkter för sina lösningar.

Qubernetes v0.1.2 och Quorum Wizard v1.1.0 Ge GoQuorum 2.6.0 stöd och öka hastigheten och lättheten vid installation och distribution.

Visa fullständiga utgåvanoteringar här (Qubernetes v0.1.2) och här (Quorum Wizard v1.1.0)

Juli 2020

GoQuorum v2.7.0 gör det möjligt att lägga till nya medlemmar i privata smarta kontrakt och kontohanteringsfunktioner och Tessera v.10.6 introducerar loggningsförbättringar

Vi har lagt till stöd för att lägga till nya medlemmar i privata smarta kontrakt, kontohantering via HashiCorp Vault och JSON RPC API Oauth / auktorisering. Kontohanteringen och API Oauth / authz fungerar genom externa plugins som vi också öppnar med deras respektive SDK: er.

Tessera-funktioner inklusive “bootstrap” -läge, som stöder CUSTOM-krypteringstyp med Unbounds UKC som pilotimplementering och andra mindre korrigeringar. Detta möjliggör loggningsförbättringar, känner igen localhost-kamrater med IP eller värdnamn när man uppdaterar partyinfo, gör att inga Q2T-servrar kan specificeras för att stödja bootstrap-nodkonfiguration och mer. 

Visa fullständig release här (för GoQuorom v2.7) och här (för Tessera v10.6)

Quorum Wizard v1.2.0 stöder implementeringar för lokala Kubernetes-baserade Quorum Network

Visa fullständiga utgåvanoteringar här.

Augusti 2020

Hyperledger Besu 1.5 Release introducerar prestandaförbättringar som ökar transaktioner per sekund (TPS)

Hyperledger Besu-teamet meddelade förbättringar av prestanda över många fronter, inklusive att lägga till stöd för inbyggda krypteringsbibliotek för att ställa in EVM-exekveringskoden, experimentera med olika JVM och bygga mer robust benchmarkinginfrastruktur. Detta resulterade i prestandaförbättringar över synkroniseringstider, transaktioner per sekund och förfrågningar per sekund.

ConsenSys förvärvar kvorum

JP Morgan och ConsenSys meddelade att Quorum open source-projektet skulle förvärvas och hanteras av ConsenSys som en del av en strategisk investering av JPM. Du kan läsa hela pressmeddelandet här och titta på webbseminariet “Introducing ConsenSys Quorum”. ConsenSys protokoll med öppen källkod ommärktes av ConsenSys Quorum. ConsenSys Quorum består av fyra lager av öppen källkodskod: klientprogramvara, privat transaktionshantering, extern transaktionssignering och ytterligare verktyg.

Ovanpå öppen källkod kan utvecklare och företag också distribuera en rad institutionella produktfunktioner via Codefi, utvecklade av ConsenSys för att möjliggöra tillgångs tokenisering och hantering, betalningar, dokumenthantering, arbetsflödesoptimering, risköverensstämmelse och mer.

ConsenSys Quorum Quickstart förbättrar utvecklarupplevelsen

Navigera till Sidan för utvecklare och klicka på knappen “Kom igång” för att se kommandot npx för att installera ConsenSys Quorum, tillsammans med systemkrav, dokumentationslänkar och kontaktinformation för ConsenSys Quorum..

Komma igång med Quorum-webinar (demonstrerar snabbstarten)

Kom igång med kvorum nu

Övervakning av förbättringar med lanseringen av Qubernetes v0.1.3 och Quorum Wizard v1.2.2  

Cakeshop kan distribueras på Qubernetes med Kubernetes. Dessutom kan prometheus geth / quorum-mätningssamling nu aktiveras och det finns en docker-compose grafana instrumentpanel som valfritt kan användas för övervakning.

Quorum Wizard introducerades Splunk med kvorum, för övervakning av kedjeanalys, som ett valfritt verktyg från tredje part. 

Se de fullständiga versionerna här (Qubernetes v0.1.3) och här (Quorum Wizard v1.2.2)

Oktober 2020

ConsenSys Quorum flyttade till versionversion av kalender 

Alla ConsenSys Quorum-projekt, inklusive GoQuorum, Hyperledger Besu, Orion, Tessera och EthSigner, gick bort från det ursprungliga versioneringsschemat för att följa kalenderversionering (CalVer). Teamet valde att flytta till CalVer för att göra det lättare för användare att känna igen de senaste större utgåvorna och identifiera vilka versioner av Quorum-paketkomponenter som har testats omfattande med varandra. 

GoQuorum v20.10.0, Tessera v1.0.0 och v20.10.0 Introducera sekretessförbättringar

Vi introducerade en ny `privacyFlag`-parameter för` sendTransaction` API: er som gör det möjligt för oss att definiera läget för exekvering av en privat transaktion. 

Visa release-anteckningarna här (GoQuorum v.20.10.0)

Tessera stöder nu förbättringar av sekretess, t.ex. motpartskydd och validering av privatstat. Dessa förbättringar inkluderar också förbättrad prestanda på peer to peer-transaktion `push ‘genom parallellisering och andra mindre korrigeringar. Det gjordes också förbättringar av sekretess i Tessera för PSV-stöd (Private State Validation) här.

Visa release-anteckningarna här (Tessera v1.0.0) och här (Tessera v20.10.0)

Qubernetes v0.2.0 Lade till kommandoradsverktyget 

Kommandoradsverktyg har lagts till för att initiera, modifiera och interagerar med nätverket.

Binarier tillgängliga bifogade till utgåvan: mac, Linux. Visa release-anteckningarna här.

Quorumprofilering och kvorumrapportering

Quorum Profiling är en verktygssats som är konstruerad för att köra stresstester på nätverk som körs på Quorum och övervaka TPS och andra benchmarkingparametrar på nätverksnivå. 

Kvorumrapportering som ett verktyg som indexerar blockeringar och transaktioner i ett GoQuorum-nätverk och genererar rapporter för att ge användarna inblick i vad som händer med deras kontrakt. 

Läs dokumenten här (Quorum Profiling) och här (Kvorumrapportering)

November 2020

ConsenSys Quorum’s First Bundled Release möjliggör snabbare installation

Dessa buntar innehåller binärer för projekten så att utvecklare kan spinna upp projekten tillsammans och börja bygga sina applikationer så mycket snabbare. Detta läggs till i snabbstarten

GoQuorum Wizard 1.3.0 (Senaste) Lägger till stöd för Quorum / Tessera 20.10.0

Vi har lagt till stöd för GoQuorum / Tessera 20.10.0, vilket möjliggör förbättrade sekretessfunktioner när du använder GoQuorum 20.10.0+, och lägger till GoQuorum Reporting Tool (Beta) till valfria verktyg att distribuera bredvid nätverket.

Visa fullständiga versioner och uppdateringsinstruktioner här.

December 2020 – 2021+

ConsenSys kvorumstöd tillgängligt för individer och företag

Supportkontaktformuläret och webbsidan för ConsenSys Quorum Enterprise har ändrats för att kontakta teamet för supportprenumerationer.

Begär support nu

Pågående arbete med Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559, en uppdatering av Ethereums penningpolitik som förbättrar förutsägbarheten för gaspriser

Även om den här funktionen inte är komplett har vi lagt mycket tid på att arbeta med den för att förbereda EIP-1559. Uppdateringar har inkluderats i ConsenSys Quorum Release 20.10.0 och Besu 1.5 släpp. Läs en översikt över EIP-1559 och samhällsöversiktsrapport för EIP-1559

Detta har varit en vild åktur för oss alla. Med allt det viktiga arbetet som görs 2020 är ConsenSys Quorum-team mer än redo för vad som ska följas under Q1 2021. När vi ser mer interoperabilitet, omfattande tekniskt stöd och ekosystemutveckling genom samhällsinsatser – vi är glada att få Enterprise Ethereum till fler branschanvändningsfall. 

Om du vill följa med på det senaste, gå med oss ​​här: 

Disharmoni

Slak (GoQuorum-specifikt)

RocketChat (Besu-specifikt)

Twitter

Linkedin

Enterprise Ethereum Nyhetsbrev Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me