Ett Crypto Content Manifest

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBloggNyheter

Ett Crypto Content Manifest

Varför vi migrerar från Medium och 7 vägledande principer för innehåll i blockchain-rymden av ConsenSys 4 november 2019 Publicerat 4 november 2019

ConsenSys Signal en crypto content manifesthjälte

Om en stor del av kryptografens jobb är att kommunicera säkert i närvaro av motståndare, måste författaren från 2000-talet på många sätt också vara en kryptograf. De tävlar mot vanliga motståndare –– clickbait, click-gårdar, nyckelordstoppning, felinformation, plagiering –– och måste förbereda sig för nya hot: molnfel, censur, deepfake, bots.

I kryptosfären är innehållets tillstånd särskilt osäkert. Omedelbar likviditet har signalerat enorma möjligheter för både shillers och scammers. De flesta av projekten i blockchain-kyrkogården drabbades inte av smarta kontrakt eller plånboksöverträdelser, men innehållsintrång: falska webbplatser, falska vitböcker, omdirigerade DNS, spearphishing-e-postmeddelanden. 

I Ethereums ekosystem, öppen källkodsinitiativ som EthHub och Ethereum Research har hjälpt till att masskälla och kuratera kvalitetsinnehåll, och MetaMaskPhishing-detektor hindrar användare från att besöka en lista över kända skadliga webbplatser. Projekt som Civil, Kauri, och Steemit använder till och med innovationen av blockchain själv för att modernisera infrastrukturen och incitamenten kring innehållshantering. Författare som Andreas Antonopoulus och Gavin Wood har lärt oss att konsumera information noggrant, noggrant. “Inte alla blockkedjor är skapade lika”, skriver de in Mastering Ethereum. ”När någon säger till dig att något är en blockchain har du inte fått något svar. snarare måste du börja ställa många frågor. ” Vårt ekosystem ställer nu fler frågor, bättre frågor –– om tekniska specifikationer, kompatibilitet, decentralisering och förtroende.

Ändå är vi alla fortfarande bundna av Web2 – dess rankningsalgoritmer, dess innehållsmoduler, dess annonsstyrda uppmärksamhetsekonomi, dess molntjänster. Ironin: Web3-evangelister behöver Web2 för att få vårt budskap där ute. 

“Fiktionens avgrund är tystnad … facklitteraturens avgrund är totalt buller.”

–David Foster Wallace

Sedan ConsenSys bildades 2014 har vi gjort det till vårt uppdrag att skapa och distribuera innehåll som går utöver marknadsrörelser och utforskar blockchain-teknikens roll i framväxande megatrender. Nyligen har vi fokuserat på att förse utvecklare med det tekniska innehållet de behöver för att fortsätta bygga, störa de entreprenörsresurser de behöver för att föra produkter till marknaden och företag med de verkliga fallstudierna de behöver för att inspirera sin egen blockchain-upptäckt och distribution. 

Idag börjar vi vår bloggmigrering från Medium till consensys.net. Detta är en liten men viktig övergång eftersom den lyfter fram en av våra grundläggande övertygelser om att protokoll och plattformar har betydelse. Under årens lopp har Medium varit otroligt praktiskt för oss – som det har gjort för många Web3-projekt – och vi kommer att fortsätta att använda det när det är lämpligt för att växa och engagera vår publik. Men i en anda av flexibilitet, säkerhet, ansvarsskyldighet och disintermediation är det dags för oss att äga vårt innehåll.

För att starta denna övergång ville vårt team fastställa några innehållsprinciper för att vägleda oss, vårt ekosystem och förhoppningsvis det bredare nätet mot en bättre framtid för innehållet. Vi hoppas att det här inlägget fungerar som en resurs för andra Web3-projekt som försöker få fram sitt budskap och som är motiverade att skapa ansvarsfulla och inspirerade innehållsupplevelser. 


Vi kommer att äga vårt innehåll.

Flera startups och publikationer som Gitcoin och Hackernoon har nyligen migrerat från Medium till självvärd bloggar för att skydda SEO-kapital, öka anpassningen, låsa upp analyser och säkra äganderätten till deras innehåll om Medium säljs, hackas eller ändrar deras användarvillkor. Medium är fortfarande en kraftfull plattform för att distribuera innehåll och engagera samhället, och vi fortsätter att vara aktiva på det. Här är en enkel formel för att använda din interna blogg och Medium i tandem:

  1. Publicera ett inlägg på din interna blogg först.
  2. Använda sig av Mediums importverktyg eller alternativet kanonisk länk att berätta för sökmotorer att din ursprungliga version ska få full kredit och rankas högre än kopian på Medium.  
  3. På Medium, ändra inläggstiteln och kopiera och klistra in de två första styckena från ditt ursprungliga inlägg. Lägg till en CTA längst ner som leder läsarna mot det ursprungliga inlägget på din interna blogg. Till exempel ”För att läsa hela berättelsen, besök [länkad inläggstitel]. ”

För närvarande måste vi fortfarande spela enligt Googles regler för att få vårt innehåll upptäckt. Web3-innehållsstrategin är för närvarande en balanshandling mellan att hålla sig tro mot decentraliserade medier och utnyttja centraliserade medier för att få nyheter om decentralisering där ute. Vi förlitar oss fortfarande på Web2-tjänsteleverantörer som Cloudflare och Digital Ocean, åtminstone tills mer robusta, decentraliserade alternativ dyker upp. Under tiden kommer vi att publicera om vårt tekniska innehåll på Kauri, som lagrar data på InterPlanetary File System (IPFS) och en relevant IPFS-hash på Ethereum blockchain, för att säkerställa att det håller fast. 

Vi lär oss om vår publik på ett ansvarsfullt sätt.

Vi tar datasekretess på allvar. Vi tar opt-in e-post på allvar. Vi tar läsarens trötthet på allvar. Vi kommer aldrig att be om privata nycklar eller fröfraser. Vi kommer att analysera vår publiks beteenden med fullständig avslöjande, inte för att skräpposta dem eller utnyttja deras uppmärksamhet utan för att leverera innehållet och upplevelserna som de letar efter.

Vi kommer att skriva för publik över hela världen.

Vi beundrar Ethereum Foundation senaste initiativet att översätta sin webbplats och andra resurser för det globala samhället. I andan av att internationalisera historien om blockchain-teknik kommer vi snart att publicera fallstudier och annat innehåll på icke-engelska språk, samt lokalisera vår webbplats för olika regioner runt om i världen.

Vi kommer att prioritera tydlighet. 

Den globala ekonomin är decentraliserad, oberoende av blockchain-teknik. Vi kommer att minimera jargong, akronymer, sammansatta termer och neologismer när det är möjligt. Vi kommer att fortsätta att uppdatera och utöka vår blockchain-ordlista. Vi räknar med att en dag bara kommer att kallas appar och alla kommer att återvända till att bara prata om databaser, men med underliggande blockchain-protokoll.

Vi kommer att prioritera tydlighet, men vi kommer inte att minimera komplexiteten när det beror på det. Vi kommer att hålla oss nära maskinen. Vi kommer att skriva om blockkedjor och deras komponenter och inte om “blockchain” som en monolitisk, mystisk maskin. Vi kommer att citera och analysera kedjedata. Vi kommer att uppmana tekniska experter, företagsexperter, entreprenörsexperter, designexperter och andra från hela ConsenSys och ekosystemet att skriva med djup och precision.

Vi kommer att skriva om människorna bakom maskinen. 

Vi kommer att skriva användarberättelser och berättelser bakom kulisserna och ursprungshistorier. Vi kommer att lyfta fram hackathonsvinnare och beviljare och låsning av utvecklare och Ethereum-communityn på marken. Vi kommer att skriva om blockchain-rymden som en konvergens av discipliner. Vi kommer inte att glömma byggarna och visionärerna som fick oss hit: Lovelace, Turing, Chaum, Nakamoto, Gibson, Berners-Lee och så många fler. 

Vi kommer att prisa driftskompatibilitet. 

2019 har varit året för kompatibilitet. Mellan Hyperledger och Ethereum. Mellan privata kedjor och offentliga kedjor. Mellan Eth2-klienter. Vi kommer att lära oss lektionerna från det tidiga Internet och undvika balkanisering, både i vår kod och vårt innehåll. Vi kommer inte att överge visionen om driftskompatibilitet i loppet för att lova omedelbar funktionalitet och marknadsberedskap. Vi kommer att fortsätta undersöka hur man bäst mäter decentraliseringen av ett nätverk. 

Vi kommer att hålla krypto konstigt.

Konstigt menande annorlunda, bra, anmärkningsvärt –– värt att kommentera, som Satoshis Bitcoin vitbok, som många av oss delade med varandra för år sedan och sa “Hej, var uppmärksam på detta.” Vi delade tidningen för att den var tydlig, ödmjuk, radikal. 

Begåvade människor över hela ekosystemet har arbetat feberiskt för att förbättra Web3 UX och ombordstigning, men för många kommer innehållet att vara rampen till blockchain-utrymmet. Joe Lubin, en av grundarna av Ethereum och grundaren av ConsenSys, startade sin Web3-resa med att läsa Vitalik Buterins skrivning i Bitcoin Magazine. Det som förtrollar många av oss om detta utrymme är att det, som Joe ofta säger, är mer än en marknad – det är en rörelse, med otrolig anda och skala. 

Och så kommer vi att hålla den ursprungliga kryptoandan vid liv i vårt innehåll. Vi kommer att göra fler zines. Vi kommer att vara ärliga om vår missnöje. Vi ska tweetstorm. Vi kommer också att fira med narhvalar och dansande rävar. Vi kommer ihåg att Web3-resan är ett uppdrag. Vi kommer att kommunicera budskapet om decentralisering högt och tydligt i närvaro av motståndare. Vi kommer att vara en signal i bruset.

***

Vilken typ av blockchain-innehåll är du intresserad av?

Fyll i vår korta läsarundersökning →

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser med mera. E-postadress Exklusivt innehållEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportera

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Komplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map