Ethereums utvecklarportal och utbildning

utvecklare 1InnehållGuidesCommunityWebinarsGrantsCareersNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

Ethereums utvecklarportal & Träning

Allt du behöver för att börja bygga på Ethereum blockchain.

 

Hur man blir en Ethereum-utvecklare

Denna utvecklarportal är en plats för att komma igång och hitta de verktyg du behöver för att utveckla och bygga applikationer på Ethereum blockchain. Nedan hittar du de mest populära kunskapsbaserna, infrastrukturverktygen, programmeringsbiblioteken och mer som lär dig hur du bygger programvara på Ethereum. Vi rekommenderar att du tittar igenom portalen och läser om alla utvecklarverktyg och alternativ innan du börjar.

Se också till att du hoppar in i ConsenSys Discord-server. Det är det perfekta stället att ställa frågor, plocka upp proffstips och ansluta direkt till teamen bakom populära Ethereum-produkter som Infura och MetaMask. 

Ämnen för att komma igång med Ethereum

bg fyll mörk

Kunskapsbaser

Ethereums ekosystem är en massiv och begåvad öppen källkodsgrupp och har producerat en panteon med värdefulla utvecklarresurser under de senaste åren. Med en plattform som Kauri använder samhället nu till och med innovationen från Ethereum för att veterinär, kuratera och lagra innehåll av hög kvalitet. Från personlig utbildning till tekniska handledningar till forskningsforum, kunskapsbaserna nedan erbjuder ett brett utbud av resurser för utvecklare på alla nivåer.

bg fyll mörk

Infrastruktur

Nodinfrastruktur och omedelbar åtkomst-API: er gör det enkelt för Ethereum-utvecklare att ansluta sina applikationer till blockchain. En Ethereum-klient hänvisar till vilken nod som helst som kan analysera och verifiera blockkedjan, dess smarta kontrakt och allt däremellan. En Ethereum-klient tillhandahåller också gränssnitt för att skapa transaktioner och minblock som är nyckeln för alla Ethereum-transaktioner.


bg fyll mörk

IDE: er och redaktörer

IDE står för Integrated Development Environment. IDE: er och redigerare är vad du behöver för att skriva och testa programvara. De är mjukvarusviter som konsoliderar grundläggande verktyg som krävs för att börja skriva på Ethereum.

bg fyll mörk

Smarta kontrakt

Om du vill utvecklas på Ethereum måste du veta hur man skriver smarta kontrakt. Soliditet, Ethereums viktigaste smarta kontraktspråk, är lättare att lära sig om du redan har en god förståelse för Javascript. Du har antagligen använt programmeringsbibliotek tidigare, och de nedan är inte annorlunda. Ett smart kontraktsbibliotek är den återanvändbara koden för ett smart kontrakt som distribueras en gång och delas många gånger. Om du skapar ett verktyg, en produkt eller en applikation på Ethereum, vill du också se till att ditt smarta kontrakt är i fungerande skick innan du distribuerar det till mainnet. Dessa verktyg hjälper dig att bygga, testa och skicka din kod.

bg fyll mörk

säkerhet

Okej, så du har äntligen byggt din dapp eller smarta kontrakt. Men hur vet du att det var korrekt inställt och är säkert från hackare? Säkerhetsverktygen nedan hjälper till att säkerställa att din kod är säker och följer alla bästa metoder för utveckling av Ethereum.

bg fyll mörk

Testnät

Offentliga testnät på Ethereum erbjuder ett sätt för utvecklare att testa vad de bygger utan att placera sina skapelser i det huvudsakliga Ethereum-nätverket. Du kan få så mycket ETH som du vill på testnät eftersom testnet ETH inte har något monetärt värde. I likhet med offentliga testnät är lokala testnät en plats för dig att testa din programvara utan att trycka den offentligt. Till skillnad från offentliga testnät körs det lokala testnet-programmet bara på din dator / nod och andra användare kommer inte att kunna se det eller interagera med det. Nedan visas de mest använda testnäten för att börja testa på och länkar för att begära testnet ETH.

bg fyll mörk

Gränssnitt

Om du vill börja utveckla dapps behöver du utvecklingsfärdigheter i front-end. Nedan följer de mest populära front-end-gränssnitten som hjälper dig att förvandla din dapp från en idé till en live Ethereum mainnet-applikation. Om du är intresserad av att göra backend / protokollarbete på Ethereum, bör du ha stor erfarenhet av Go, Rust, Java, .NET, Ruby eller Python.

bg fyll mörk

Lagring

Ethereum låter dig spara variabler eller data i permanent lagring. Lagringsplattformarna nedan är där alla smarta kontraktsdata finns. IPFS är det mest använda lagringssystemet på Ethereum. Utforska plattformarna nedan för att lära dig mer om hur lagring på Ethereum fungerar.

bg fyll mörk

Analytics

Blockchains lagrar data på sätt som de flesta appar har svårt att komma åt. Följande API-datafråga-lager gör det möjligt för dig att få den information du behöver för ditt projekt eller din applikation.

 • dev portal alethiodev portal alethiodev portal alethio
  Alethio

  Alethios API ger dig ett robust och tillförlitligt sätt att fråga syntetiserade, indexerade Ethereum-data i realtid via ett JSON: API-kompatibelt REST-gränssnitt.

 • dev portal eth stats iodev portal eth stats iodev portal eth stats io
  EthStats

  EthStats drivs av Alethio och tillhandahåller omedelbar Ethereum blockchain-övervakning från blocktid till gasgräns.

 • dev portal etherscandev portal etherscandev portal etherscan
  Etherscan

  Etherscan tillhandahåller Ethereum blockchain API: er som en samhällstjänst och utan garanti.

bg fyll mörk

Möjligheter

Nu när du känner till de verktyg du behöver är det dags att komma igång. Sättet utvecklare arbetar på förändras särskilt i blockchain-branschen. Följande platser erbjuder frilansande utvecklararbete eller nya möjligheter att få betalt som bidrar till open source-projekt. Ta reda på hur du kan börja bidra till projekt och få betalt för det!

 • dev portal konsensysbidragdev portal konsensysbidragdev portal konsensysbidrag
  ConsenSys-bidrag

  ConsenSys Grants finansierar projekt som tillgodoser behoven hos ett snabbt accelererande Ethereum-ekosystem.

 • dev portal tachyondev portal tachyondev portal tachyon
  Tachyon

  Tachyon är en accelerator för nystartade blockchain- och Web 3.0-startups.

 • dev portal jobb kitdev portal jobb kitdev portal jobb kit
  Blockchain Developer Job Kit

  Var man hittar blockchain-jobb, kompetens som krävs, kunskap om branschen och mer.

 • dev portal panvaladev portal panvaladev portal panvala
  Panvala

  Panvala är en decentraliserad stiftelse som hjälper till att finansiera det arbete som hela Ethereum-samhället är beroende av.

 • dev portalbountiesdev portalbountiesdev portalbounties
  Bounties nätverk

  Bounties-nätverket låter dig skapa projekt, samarbeta och få betalt för att göra bra arbete på alla domäner.

 • dev portal gitcoindev portal gitcoindev portal gitcoin
  Gitcoin

  Få betalt i krypto för frilansjobb, byggfunktioner och lösning av bugbounties. Arbeta med topp open source-projekt och få betalt snabbt.

bg fyll mörk

Layer 2-infrastruktur & Skalbarhet

Ethereum-utvecklare utvecklar kontinuerligt nya och spännande sätt att skala Ethereum. Det finns olika lösningar som utvecklare använder för att skala Ethereum, dapps och protokoll. Några av dessa inkluderar betalningar, statliga kanaler, sidokedjor, beräkning utanför kedjan och många fler!

Betalningar & Statliga kanaler

 • dev portalkontextdev portalkontextdev portalkontext
  Connext Network

  Connext är ett infrastrukturlager som skalar Ethereum blockchain med hjälp av statliga kanaler.

 • dev portal raidendev portal raidendev portal raiden
  jRaiden

  µRaiden (Micro Raiden) är ett ramverk för betalningskanaler för frekventa, snabba och kostnadsfria ERC20-tokenbaserade mikrobetalningar mellan två parter. µRaiden skiljer sig från Raiden Network som syftar till att möjliggöra multihop-överföringar via ett nätverk av dubbelriktade betalningskanaler.

 • dev portal likviditetdev portal likviditetdev portal likviditet
  Likviditet

  Atomic byter mellan BTC, DAI och ETH med minimal risk och avgifter, samtidigt som du behåller kontrollen över dina privata nycklar.

Sidkedjor

 • skalskyddskalskyddskalskydd
  Skalanätverk

  SKALE: s modulära protokoll är en av de första i sitt slag som gör det möjligt för utvecklare att enkelt tillhandahålla mycket konfigurerbara blockkedjor, vilket ger fördelarna med decentralisering utan att kompromissa med beräkning, lagring eller säkerhet.

 • dev portal vävstol xdev portal vävstol xdev portal vävstol x
  Loom Network

  Själv beskrivet som EOS byggt ovanpå Ethereum – Loom Network bygger en SDK som gör det möjligt för utvecklare att snabbt bygga sina egna blockkedjor utan att behöva förstå blockchain-infrastruktur.

 • POA-nätverkPOA-nätverkPOA-nätverk
  POA-nätverk

  POA (Proof of Authority) Network erbjuder blockchain-produkter och tjänster för att skala Ethereum smarta kontrakt inklusive POA Bridge, POA Core mainnet, POA Sokol testnet, xDAI och mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map