Ethereum-nätverkets tillstånd – 2018

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBloggNyheter

Ethereum-nätverkets tillstånd – 2018

Statistik från hela nätverket för att ge en ögonblicksbild av Ethereum blockchain idag, dess förflutna och dess färdplan för framtiden. Av ConsenSys 1 juni 2018 Upplagt den 1 juni 2018

ConsenSys 400 blockchain-projekt bygger på ethereum hero

Blockchain-tekniken – och särskilt Ethereum – har fått internationell uppmärksamhet och dragkraft sedan den släpptes 2015. I synnerhet i slutet av 2017 och i början av 2018 ökade den populära uppmärksamheten massivt på grund av snabba prisökningar över hela kryptotillgångsekosystemet. På två år har ordet ”Ethereum” inkluderats i över 110 miljoner sökningar på Google. Hashtaggen #ethereum twittras i genomsnitt 20 000 gånger om dagen.

Men vad har denna gradvisa och akuta ökning av uppmärksamhet betydt för Ethereum-nätverket som helhet? Om vi ​​drar tillbaka gardinen för det mycket diskuterade eterpriset, vad händer på Ethereum-nätverket? Låt oss ta en titt.

Tittar på siffrorna: Blockchain Activity

Sedan starten har nätverket behandlat nästan 240 miljoner transaktioner. På sin höjd den 4 januari bearbetade nätverket 1,3 miljoner transaktioner på 24 timmar.

Ethereums transaktionsdiagram

Nätverket är enormt och distribuerat. Hittills finns 35 miljoner unika adresser på Ethereum blockchain. Den 4 januari 2018 översteg antalet aktiva (dvs. transaktions) adresser på Ethereum 1 miljon för första gången. Den 4 januari 2018 skapades över 350 000 nya adresser – de flesta adresser som genererats inom en 24-timmarsperiod hittills. Ethernodes rapporterar knappt 17 000 noder som kör Ethereum blockchain över sex kontinenter, vilket gör den till den mest decentraliserade blockchain-plattformen som finns.

Ethereum noder globalt Ethereums unika adresstillväxtdiagram

Ethereum blockchain är utan tvekan den mest aktiva smarta kontraktsplattformen som finns. Av de 100 bästa tokens efter marknadsvärde är 94% byggda ovanpå Ethereum. Av de 800 bästa tokens är 87% byggda på Ethereum. De flesta av dessa tokens är “ERC-20 tokens”, vilket möjliggjorde majoriteten av de 5,5 miljarder dollar som togs upp genom tokenförsäljning 2017 och 6,5 miljarder dollar som samlades in just under första kvartalet i år.

Bakom Blockchain: Ethereum Community

Ethereums utvecklargemenskap uppskattas vara den största i världen, till 250 000. I oktober 2017, Tryffel– en utvecklingsram för Ethereum – överträffade 200 000 nedladdningar. På mindre än ett år är nedladdningarna nu nästan 550 000. Github, som drar öppen källkodsutvecklare från hela världen, listar 14 000 arkiv och 220 000 åtaganden angående Ethereum. MetaMask– ett webbläsartillägg som tillåter användare att köra dApps utan att köra en hel Ethereum-nod – har nått över 1 miljon användare.

Utöver det decentraliserade nätverket av Ethereum-utvecklare har organiserade konsortier uppstått för att stödja och utvidga Ethereum-samhället. De Ethereum Enterprise Alliance (EEA) bildades i mars 2017 med 30 grundande medlemmar som åtagit sig att integrera blockchain-teknik med företagets anläggningar. Nu, drygt ett år senare, har EES vuxit till över 500 medlemmar. Startups, företag, stiftelser och organisationer har alla samlats för att bidra och dra nytta av den fortsatta utvecklingen av Ethereums ekosystem.

Välkomnande Ethereum: regeringens antagande

Även om en länge diskuterad tillämpning av blockchain-teknik är omstrukturering och till och med upplösning av traditionell regering, har länder runt om i världen hittat sätt att implementera blockchain-teknik – särskilt Ethereum – för att gynna sina medborgare. I början av detta år har regeringen i Brasilien tillkännagav sin avsikt att flytta framställningar och populär omröstning till Ethereum. Kanada testar att använda Ethereum för att ge öppenhet i användningen av statliga bidrag för att lindra medborgarnas oro över missbruk och korruption. Staden Zug, Schweiz – en långvarig kryptobastion – började erbjuda digitala ID: n registrerade på Ethereum 2017. Chile använder Ethereum för att spåra data och ekonomi från energinätet i hopp om att bekämpa korruption och exploatering genom transparenta, oföränderliga uppgifter som är tillgängliga för alla medborgare. Dubai är på väg att bli en helt integrerad, blockchain-driven stad 2020. Estland blev affischbarnet för det distribuerade ekosystemet och mognade till en “digital republik” genom att flytta många av dess nationella system till Ethereum blockchain.

Även om blockchain-teknik har citerats som ett tillfälle att omdefiniera den nuvarande globala politiska strukturen med digitala gränser och medborgarskap, är nuvarande system inte försiktiga med att använda sin oföränderliga, säkra huvudbok för att utöka sina tjänster. Vi kommer att fortsätta se regeringens antagande av Ethereum-blockkedjan, eftersom dess nytta bevisas i nuvarande exempel.

Bygga på Ethereum: decentraliserade applikationer

Decentraliserade applikationer (dApps) är den primära försäljningsargumentet för Ethereum blockchain. Som en öppen källkod, turing-komplett, världsdator, kan Ethereum utnyttjas av alla utvecklare för att bygga sin egen serie smarta kontrakt (dvs. en decentraliserad applikation). En webbplats som spårar dApp-utveckling listar 1552 lanserade dApps, men fler är för närvarande under utveckling. DApps består av allt från förutsägelsemarknader till spel och kommer att fortsätta växa starkare när nätverket förbättras.

Elefanten i rummet: skalningslösningar

Skalningslösningar för Ethereum-nätverket är många och de jobbar på av flera deltagare i nätverket. 2018 blir en spännande tid för Ethereum, särskilt med den projicerade testningen av Proof of Stake genom lanseringen av Casper-protokollet. Många aktiva projekt syftar till att tillhandahålla lager 2-lösningar eller “inter-blockchain-protokoll.” Dessa initiativ hanterar “trilemmet” för att uppnå skalbarhet, säkerhet och decentralisering i en blockchain. Kosmos är ett tillståndslöst nätverk byggt för utvecklare som tillåter blockchain-interoperabilitet och skalning. Loom Network har utvecklat och lanserat en lager 2-plattform ovanpå Ethereum, vilket gör att spel och sociala dApps kan skalas medan de fortfarande förlitar sig på Ethereums kärnsäkerhet och decentralisering. Teamet har lanserat CryptoZombies, en liveapp som gör det möjligt för alla att lära sig att koda smarta kontrakt på Ethereum (med över 200 000 studenter). OmiseGo tillåter användare att skicka snabba betalningstransaktioner mellan enheter och över gränser med plasma. Lager 2-skalningslösningar, enligt Vitalik Buterin, ”kan byggas på ett sådant sätt att de är beroende av andra nivå för prestanda, men inte säkerhet … De kan då få incitament till rykte och förväntade framtida intäkter för att få dem att prestera bra i nuläget och de negativa kostnaderna för eventuella fel minskas. ”

Ser på vägen

Vad betyder dessa uppgifter? Ethereum blockchain-ekosystemet är mångsidigt, det är decentraliserat, det är starkt och det översvämmas av innovation och aktivitet. Sedan lanseringen 2015 lovar denna snabbt antagna och uppskattade teknik att lösa problem som plågar nästan alla befintliga branscher på jorden. Över hela världen samlas utvecklare, tänkare, innovatörer, ledare och kreativa för att bygga ett nytt sätt att kommunicera, genomföra och organisera. Vi är här för Web 3.0. Vi är här för en decentraliserad framtid. Vi är här för Ethereum.

MetaMaskNyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.E-postadressExklusivt innehållEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportera

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Komplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map